Cila është kostoja e një LLC në Florida?

Fillimi i një biznesi në kushtet e diellit nuk duhet të jetë aq i ndërlikuar sa mendoni - veçanërisht nëse është një kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC). Një LLC kombinon më të mirën e të dy botëve - duke ofruar mbrojtjen e përgjegjësisë së një strukture formale biznesi duke pasur fleksibilitetin e anëtarëve, nenin e organizatës, ligjet dhe nevojat e tjera organizative të biznesit.

Le të shqyrtojmë se si mund të filloni LLC-në tuaj në Florida dhe ta drejtoni biznesin me lehtësi. 🙌

Çfarë është një LLC?

Së pari - le të zbërthejmë se çfarë është një LLC.

E thënë thjesht, është një strukturë biznesi super e zakonshme - veçanërisht për pronarët e bizneseve për herë të parë - që mbron pronarët e saj nga përgjegjësia personale për borxhet dhe detyrimet ligjore të kompanisë. Nëse lindin ndonjë çështje ligjore, asetet tuaja personale, si shtëpia ose makina juaj, mbeten të sigurta dhe të ndara nga punët tuaja të biznesit.

Është si të kesh një fushë të forcës ligjore që mbron pasuritë e tua të fituara me vështirësi dhe në të njëjtën kohë, nuk kërkon gjëra të tilla si mbledhjet e aksionarëve ose aksionet siç bëjnë disa korporata.

Kostoja e formimit të një LLC në Florida

Tani, le të zbresim në biznes dhe të flasim për numrat. Kostoja e formimit të një Florida LLC është 125 dollarë, ku tarifa e depozitimit është 100 dollarë dhe tarifa e agjentit të regjistruar është 25 dollarë, të dyja pjesët e nevojshme të paraqitjes. Kjo tarifë mbulon hapin thelbësor të paraqitjes së Neneve të Organizatës në Departamentin e Shtetit të Floridës.

Megjithatë, për lloje të veçanta biznesi, ka disa shpenzime të tjera që mund të hasni gjatë rrugës, si tarifat e raportit vjetor, ndryshimi i agjentit tuaj, artikujt e korrigjimit dhe raste të tjera.

Tarifat dhe kërkesat vjetore për LLC në Florida

Ju ka të ngjarë të keni vetëm një tarifë vjetore të vazhdueshme për LLC-në tuaj: tarifën e raportit tuaj vjetor (dhe tarifën shtesë) e cila vjen në 138.75 dollarë, nëse merret përpara 1 majit dhe 538.75 dollarë pas 1 majit (kështu që sigurohuni që ta merrni në kohë !)

Kjo tarifë siguron që informacioni dhe të ardhurat e LLC-së suaj të mbeten të përditësuara me Departamentin e Shtetit të Floridës dhe vepron si një kujtesë miqësore për të mbajtur të dhënat tuaja në rregull dhe për t'i bërë të ditur shtetit që jeni ende në biznes.

Related: Dokumentet e Formimit të LLC

Implikimet tatimore për LLC në Florida

Një përfitim tjetër i madh i formimit të një LLC në Florida nuk është nevoja për të paguar tatimin mbi të ardhurat e korporatave. Në Florida, SH.PK-të janë të përjashtuara nga pagesa e tatimit mbi të ardhurat e korporatave, duke i lënë ata të mbajnë ato fonde për t'i shpërndarë diku tjetër. 🎉

Megjithatë, nëse nuk keni pasur ndonjëherë një biznes më parë, mund të mos dini për taksën e madhe që ju kërkohet të paguani çdo vit. Ju nuk keni pse ta paguani këtë taksë kur jeni duke punuar me kohë të plotë me një formular W-2. Quhet taksa e vetëpunësimit, i cili tarifohet me 15.3%. Gjysma e kësaj takse shkon për Sigurimet Shoqërore dhe gjysma shkon për Medicare.

Nëse nuk dini për këtë, mund të habiteni me shumën që i detyroheni kur taksat bëhen të papaguara, prandaj sigurohuni që të lini mënjanë para çdo muaj nga të ardhurat tuaja për t'i deleguar në këtë kohë tatimore që vjen!

Përveç kësaj, ju mund të keni gjithashtu tatimin mbi shitjet (në varësi të llojit të mallrave ose shërbimeve që shisni), ose tatimin mbi pronën nëse jeni duke operuar jashtë një zyre.

Faktorët që ndikojnë në koston e një LLC në Florida

LLC-të në të gjitha shtetet, përfshirë Florida, trajtohen si entitete kalimtare, që do të thotë se të ardhurat dhe humbjet e një LLC u kalohen anëtarëve individualë që i raportojnë në deklaratat e tyre tatimore personale (në vend që t'ju kërkojnë ta raportoni atë në një taksë të veçantë kthimi).

Kjo nuk është vetëm një mënyrë shumë më e thjeshtë për të paraqitur taksat, por gjithashtu shmang taksimin e dyfishtë përmes pagimit të tatimit mbi të ardhurat në nivel korporate, gjë që i bën SH.PK-të një opsion veçanërisht tërheqës për pronarët e bizneseve.

Ndërsa shumica e SH.PK-ve janë të njëjta, ka disa faktorë diferencues në varësi të mënyrës se si është formuar dhe drejtuar biznesi. Këta faktorë përfshijnë:

  • Numri i anëtarëve: Madhësia e LLC-së tuaj do t'i bëjë formimin dhe operacionet e vazhdueshme më strategjike, gjë që mund të çojë në kosto shtesë dhe formularë tatimorë për t'u plotësuar.
  • Aktiviteti i biznesit: Disa biznese - si shoferët e kamionëve, për shembull - kërkojnë leje dhe licenca për të bërë biznes, dhe këto leje dhe licenca duhet të përditësohen çdo vit. Është e rëndësishme t'i kuptoni këto paraprakisht, në mënyrë që të mos ketë kosto befasuese.
  • Shërbimet: Nëse jeni duke u regjistruar në Florida, por nuk ndodheni fizikisht atje, do t'ju duhet të buxhetoni për një agjent të regjistruar për të marrë postë biznesi, për të siguruar pajtueshmërinë ligjore dhe mbështetjen profesionale.

Related: Çfarë vërteton se jam Pronari i LLC-së sime?

Hapat për të formuar një LLC në Florida

Tani që e dini se si të formoni LLC-në tuaj në Florida, jeni gati për të filluar! Le të ecim nëpër hapat thelbësorë të krijimit të një LLC në mënyrë që biznesi juaj të mund të fillojë në këmbën e duhur.

1. Zgjidhni një emër për LLC-në tuaj

Së pari, le t'i japim LLC-së tuaj një emër që kap vërtet thelbin e saj. Zgjidhni një emër që përputhet me kërkesat e emërtimit të Floridës, duke siguruar që ai të jetë unik dhe i dallueshëm nga bizneset ekzistuese të Floridës. Në dokumente të caktuara, do t'ju duhet të përfshini "LLC" ose "Shoqëri me përgjegjësi të kufizuar" në fund të emrit tuaj dhe përdorimi i termave si "bankë" ose "sigurim" mund të kërkojë licenca shtesë.

2. Emëroni një agjent të regjistruar

Nëse ndodheni në Florida, atëherë urime - ju jeni agjenti juaj i regjistruar! Nëse jo, mos u shqetësoni; ndërsa çdo LLC në Florida ka nevojë për një agjent të besueshëm të regjistruar, ju mund të gjeni lehtësisht dikë që ka një adresë fizike në Florida përmes tonë shërbimet e agjentëve të regjistruar.

3. Dosja nenet e organizimit

Le ta vendosim stilolapsin në letër (ose gishtat në tastierë) dhe të përgatisim Artikujt e Organizatës💻. Ky dokument shërben si dokumenti zyrtar i formimit për LLC-në tuaj dhe do të depozitohet në Divizionin e Korporatave të Floridës për të konfirmuar zyrtarisht biznesin tuaj.

Mos harroni të përfshini detajet kryesore, të tilla si emri i LLC-së tuaj, emri dhe adresa e agjentit të regjistruar, vendi kryesor i biznesit dhe emrat e anëtarëve ose menaxherëve të LLC.

Këshillë: platforma si doola mund t'ju udhëheqë këtë hap pas hapi, duke e bërë të lehtë për të lundruar në dokumentet.

4. Krijoni një Marrëveshje Operative

Megjithëse nuk është e detyrueshme, hartimi i një marrëveshjeje operative rekomandohet shumë për të ndihmuar në skicimin e funksioneve të brendshme dhe udhëzimeve për LLC-në tuaj. Marrëveshja e funksionimit mund të përfshijë rolet, përgjegjësitë dhe përqindjet e pronësisë së anëtarëve, duke siguruar një bazë solide për funksionimin e qetë. (Mendojeni atë si një udhërrëfyes për suksesin e LLC-së tuaj, në mënyrë që të mund të vendosni veten për madhështi!)

5. Merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN)

Për të marrë rosat e LLC-së tuaj me radhë për qëllime tatimore, për të hapur një llogari bankare biznesi dhe për të punësuar punonjës, do t'ju duhet një Numër Identifikimi i Punëdhënësit (EIN) nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS).

Ky identifikues unik siguron që LLC-ja juaj mund të trajtojë me besim detyrimet e saj financiare dhe çështjet e personelit. Në disa raste, ajo vjen automatikisht me dokumentet tuaja zyrtare; në të tjerat, do t'ju duhet ta merrni me dorë.

6. Pajtohuni me Kërkesat Shtesë

Hulumtoni industrinë së cilës i përket biznesi juaj për të kontrolluar nëse kërkohet ndonjë certifikatë ose licencë tjetër. Disa shembuj që lidhen me licencat dhe lejet specifike të industrisë përfshijnë: si bukëpjekës, ndoshta do t'ju duhet një licencë për sigurinë ushqimore; si berber, do t'ju duhet një licencë berberie; dhe si agjent imobiliar, do t'ju duhet të regjistroheni në REALTOR® në mënyrë që të mund të drejtoni ligjërisht biznesin tuaj.

Related: Çfarë është një datë e vonuar në fuqi e LLC?

7. Paraqisni Raportet Vjetore

Raportet vjetore janë si një kontroll vjetor, dhe LLC-ve në Florida u kërkohet të paraqesin një raport vjetor me Divizionin e Korporatave. Këto raporte duhet të bëhen deri më 1 maj të çdo viti. Mbani në mend se ka një tarifë depozitimi lidhur me raportin, por qëndrimi në krye të kësaj kërkese do ta mbajë LLC-në tuaj në gjendje të mirë.👍

8. Ruani pajtueshmërinë e vazhdueshme

urime! LLC juaj është në funksion dhe ju jeni gati për të nisur biznesin tuaj.

Tani, sigurohuni që të vazhdoni me të gjitha kërkesat tuaja ligjore, si mbajtja e shënimeve të sakta, përmbushja e kërkesave tatimore dhe rinovimi i licencave dhe lejeve kur është e nevojshme.

Qëndrimi i organizuar dhe në krye të këtyre përgjegjësive siguron suksesin afatgjatë dhe funksionimin e qetë të LLC-së tuaj.

Formoni një Florida LLC me Doola në anën tuaj

A ju shqetësojnë tashmë të gjitha dokumentet? Ne ju kemi mbuluar. doola's llogarimbajtje dhe shërbimet e formimit të LLC do t'ju ofrojnë një menaxhim biznesi pa stres me klikimin e një butoni, kështu që ju mund të fokusoheni në atë që ju pëlqen më shumë, pra drejtimin e biznesit tuaj.

FAQs

Cila është kostoja e përafërt për të formuar një LLC në Florida?

Kostoja e përafërt për të formuar një LLC në Florida varion nga disa qindra në disa mijëra dollarë, duke përfshirë tarifat e paraqitjes dhe shpenzimet e tjera si tarifat e agjentëve të regjistruar dhe kostot e marrëveshjes operative.

A kam nevojë për një avokat për të formuar një LLC në Florida?

Ndërsa nuk kërkohet të keni një avokat, mund të jetë e dobishme të kërkoni udhëzime ligjore për të siguruar pajtueshmërinë dhe kuptimin e duhur të procesit. Sidoqoftë, shumë njerëz formojnë me sukses një LLC pa një avokat.

Cilat janë kostot e vazhdueshme që lidhen me mbajtjen e një LLC në Florida?

Kostot e vazhdueshme për mbajtjen e një LLC në Florida përfshijnë tarifat e raportit vjetor, tarifat e agjentëve të regjistruar dhe potencialisht shpenzime të tjera si shërbimet e kontabilitetit ose mbështetja profesionale, të cilat ndryshojnë në varësi të madhësisë dhe kompleksitetit të biznesit.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.