Kuptimi i rëndësisë së një agjenti të regjistruar në Connecticut për biznesin tuaj

Nëse planifikoni të zotëroni ose të operoni një biznes në Connecticut, do t'ju duhet një agjent i regjistruar. Udhëzuesi këtu do t'ju ndihmojë të kuptoni rolin vendimtar të një agjenti të regjistruar në Connecticut dhe si të zgjidhni atë të duhurin. Të gjitha bizneset e Connecticut, duke përfshirë a shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC), shoqëria komandite, jofitimprurëse ose korporatë, duhet të plotësojnë këto kërkesa. Lexoni më tej për të ditur më shumë rreth kërkesave dhe pyetjeve të bëra zakonisht. 

Çfarë është një agjent i regjistruar në Connecticut?

Një agjent i regjistruar në Connecticut është pika kryesore e kontaktit për një biznes të Connecticut. Agjenti i regjistruar mund të jetë një person ose kompani e zgjedhur për të marrë komunikim zyrtar dhe dokumente të rëndësishme në emër të kompanisë. Agjenti i regjistruar do të duhet të marrë serverin e procesit dhe dokumente të tjera ligjore, si dhe korrespondencën zyrtare të qeverisë. 

Connecticut lejon agjentë të regjistruar komercialë ose agjentë të regjistruar jokomercialë. Një agjent i regjistruar tregtar është zakonisht një biznes që ka paraqitur një listë biznesi të regjistruar komercial te Sekretari i Shtetit për të përmbushur rolin e një agjenti të regjistruar për bizneset e tjera. 

Çfarë është një zyrë e regjistruar në Connecticut?

Një zyrë e regjistruar e agjentit në Connecticut është adresa fizike e biznesit që mund të arrihet në një agjent të regjistruar në Connecticut gjatë orarit normal të punës. Zyra e regjistruar nuk mund të jetë një kuti postare ose shërbim tjetër i kutisë postare jo të lokalizuar. Duhet të jetë një adresë fizike e Connecticut. 

Cilat janë detyrat ligjore të një agjenti të regjistruar në Connecticut?

Detyrat ligjore të një agjenti të regjistruar në Connecticut përqendrohen rreth marrjes së korrespondencës zyrtare si dhe dërgimit të tyre menjëherë te biznesi. Një agjent i regjistruar në Connecticut pranon shërbimin e procesit, korrespondencën ligjore dhe njoftimet zyrtare të shtetit. 

Përgjegjësitë e një agjenti të regjistruar në Connecticut përfshijnë:

 • Ruajtja e një adrese fizike në Connecticut 
 • Të kesh dikë të pranishëm në adresë gjatë orarit normal të punës
 • Marrja e çdo poste, thirrjeje ose dokumenti zyrtar në emër të kompanisë
 • Përcjellja e çdo gjëje të marrë në kompani
 • Sigurimi i dërgimit të shpejtë të të gjithë korrespondencës 

Pse kërkohet një agjent i regjistruar në Connecticut?

Kërkohet një agjent i regjistruar në Connecticut për të siguruar që qeveria dhe publiku mund të kontaktojnë një biznes gjatë orarit normal të punës. Ligji i shtetit të Connecticut kërkon që dikush të jetë i disponueshëm për të pranuar shërbimin e procesit ose dokumente të tjera zyrtare për biznesin tuaj. 

A kërkon Connecticut pëlqimin e agjentit të regjistruar?

Connecticut kërkon që agjenti i regjistruar të nënshkruajë dokumentet e krijimit të biznesit dhe ndryshimin e formularit të agjentit si dëshmi e pëlqimit. 

Kur keni nevojë për një agjent të regjistruar në Connecticut?

Inkorporatat, korporatat, LLC-të dhe subjektet e biznesit jashtë shtetit që operojnë në Connecticut kërkohet të kenë një agjent të regjistruar në shtet. Kompanitë me një certifikatë autoriteti ose regjistrimi ose që përgatiten të inkorporohen në Connecticut gjithashtu kanë nevojë për një agjent të regjistruar në Connecticut. Kjo perfshin:

 • Connecticut LLC
 • Korporatat e Konektikatit
 • LLC të huaja që operojnë në Connecticut
 • Korporata të huaja që operojnë në Konektikat

Kush mund të jetë një agjent i regjistruar në Connecticut?

Në Connecticut, ju mund të shërbeni si agjenti juaj i regjistruar nëse jeni banor vendas. Për më tepër, çdo banor i Connecticut-it 18 vjeç e lart, ose një ent biznesi i regjistruar në Connecticut me një adresë lokale mund të bëhet një agjent i regjistruar. 

Subjektet e huaja që operojnë në Konektikat mund të emërojnë Sekretarin e Shtetit të Konektikatit si agjentin e tyre të regjistruar.

Si të zgjidhni një shërbim agjenti të regjistruar në Connecticut?

Ju duhet të merrni parasysh sa vijon kur zgjidhni një agjent të regjistruar në Connecticut:

Kostoja e Shërbimit

Kostoja e një shërbimi të agjentit të regjistruar në Connecticut kushton nga 49 deri në 300 dollarë. Peshoni shërbimet shtesë dhe nëse ato i shtojnë vlerë ose veçori shërbimit të agjentit të regjistruar në Connecticut që ju zgjidhni. 

karakteristika 

Një shërbim bazë i agjentit të regjistruar ofron dërgim të postës për klientët. Disa ofrojnë veçori shtesë si aksesi në llogarinë online ose skanimi dhe përcjellja e emailit për ta bërë më të lehtë për ju aksesin në dokumente jetike. Disa shërbime të agjentëve të regjistruar ofrojnë gjithashtu formimin online LLC me shërbimin e agjentit të regjistruar falas ose bonuse të tjera premium. 

Reputacion

Një agjent i regjistruar në Connecticut do të jetë pika e besueshme e kontaktit e biznesit tuaj, përgjegjës për të duke mbrojtur privatësinë e biznesit gjatë përcjelljes së informacionit thelbësor. Kontrolloni vlerësimet e klientëve dhe vlerësimet BBB të agjentit për të kuptuar shërbimin që ata ofrojnë dhe sa të besueshëm janë.  

Çfarë ndodh nëse nuk keni një agjent të regjistruar në Connecticut?

Nëse aplikoni për një LLC në Connecticut pa një agjent të regjistruar, Sekretari i Shtetit Divizioni i Regjistrimeve Tregtare do të refuzojë paraqitjen e biznesit tuaj. Po kështu, nëse nuk arrin të emërosh një agjent të ri të regjistruar ose të informosh gjendjen e ndryshimeve në agjentin e regjistruar ose adresën e regjistruar, biznesi juaj mund të përballet me gjoba ose tarifa. 

Si të ndryshoni agjentët e regjistruar në Connecticut?

Ju mund të ndryshoni agjentin e regjistruar të kompanisë suaj në Connecticut në çdo kohë. Për shembull, mund të zgjidhni të ndryshoni agjentin e regjistruar nga vetja në një shërbim agjenti të regjistruar.  

Për të ndryshuar adresën e agjentit të regjistruar, ju duhet plotësoni këtë formular dhe për të ndryshuar agjentin e regjistruar, ju duhet të përdorin këtë formë. Më pas, ju mund t'i dorëzoni formularët me postë ose t'ia dorëzoni drejtpërdrejt Sekretarit të Shtetit.

Adresa e postimit: 

Divizioni i Regjistrimeve Tregtare, Sekretari i Shtetit në Konektikat

PO box 150470

Hartford, CT 06115-0470

Adresa e dorëzimit: 

Divizioni i Regjistrimeve Tregtare, Sekretari i Shtetit në Konektikat 

Rruga Trinity 30

Hartford, CT 06115

Ju gjithashtu mund të kontaktoni Sekretarin e Shtetit me telefon në 860-509-6003 ose në faqen e tyre të internetit. 

Hapat për të ndryshuar agjentët e regjistruar në Connecticut:

 1. Plotësoni formularin e duhur
 2. Dërgojeni formularin me postë ose dorëzojeni me dorë në adresat e mësipërme
 3. Përfshini tarifën e depozitimit prej 50 dollarë
 4. Nëse keni ndonjë pyetje, kontaktoni Sekretarin e Shtetit në numrin e dhënë më sipër.

Ndërtimi i biznesit tuaj në Connecticut

Një kompani ka nevojë për çdo avantazh që mund të marrë. Merrni parasysh mbështetjen që ju nevojitet për t'u fokusuar në biznesin tuaj kryesor dhe rritjen e tij. Kërkoni një shërbim agjenti të regjistruar në Connecticut për të mbrojtur privatësinë e biznesit tuaj dhe për të siguruar që dokumentet e rëndësishme t'ju arrijnë në kohë. Në mënyrë të ngjashme, merrni parasysh librat Doola për të thjeshtuar kontabilitetin dhe për të siguruar mbajtjen e saktë të kontabilitetit. Merr libra doola këtu, kështu që ju mund të shpenzoni më shumë kohë duke ndërtuar biznesin tuaj në Connecticut.   

FAQs

Sa zgjat takimi i një agjenti të regjistruar në Connecticut?

Takimi i një agjenti të regjistruar në Connecticut zgjat derisa të ndryshoni agjentin e regjistruar ose derisa biznesi të mos funksionojë më në Connecticut ose zhvendoset në një shtet tjetër.

A mund të caktoni një agjent të regjistruar jashtë shtetit për biznesin tuaj në Connecticut?

Jo, nuk mund të caktoni një agjent të regjistruar jashtë shtetit për biznesin tuaj në Connecticut. Megjithatë, bizneset e huaja në Konektikat mund të emërojnë Sekretarin e Shtetit si agjentin e tyre të regjistruar. 

Sa kushton punësimi i një agjenti të regjistruar profesional në Connecticut?

Një agjent profesionist i regjistruar në Connecticut kushton 49 deri në 300 dollarë, në varësi të shërbimeve të ofruara. Tarifat më të larta mund të përfshijnë formimin e LLC në Connecticut. 

A janë agjentët e regjistruar të Connecticut përgjegjës për ndonjë tarifë ose taksë?

Agjentët e regjistruar në Connecticut nuk janë përgjegjës për asnjë tarifë ose taksë. Kompania që përdor shërbimin e agjentit të regjistruar ose anëtarët e LLC ose pronarët janë përgjegjës për tarifat dhe taksat. 

Është publike adresa e një agjenti të regjistruar në Konektikat?

Adresa e një agjenti të regjistruar është në regjistrin publik. Çdokush mund të kërkojë adresën e një agjenti të regjistruar dhe t'i kontaktojë ata. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.