Udhëzues i plotë për Formimin e LLC Falas dhe Rikthimin EIN

A po planifikoni të nisni sipërmarrjen tuaj? Përkthyes të pavarur që kërkojnë legjitimitet profesional ose ata me koncepte inovative të produktit mund të përfitojnë nga struktura e Shoqërisë me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC). LLC-të ofrojnë mbrojtje të aseteve personale, ruajnë ndarjen financiare dhe rrisin besimin e klientit.

Megjithatë, lundrimi Formimi i LLC mund të duket e frikshme - pagesa e tarifave, dokumentet komplekse, e kështu me radhë. Lajmi i mirë? Ky udhëzues gjithëpërfshirës ju fuqizon të krijoni një LLC falas dhe të merrni një Numri falas i Identifikimit të Punëdhënësit (EIN) nga IRS - gjithçka vetë.

Hapi 1: Përcaktoni përshtatshmërinë tuaj për formimin e LLC Falas

Përpara se të zhyteni, sigurohuni që një formacion falas LLC është i duhuri për ju. Jo të gjitha bizneset kualifikohen dhe rregullat shtetërore mund të ndryshojnë.

Së pari, kuptoni se çfarë zakonisht kualifikohet për një paketë bazë formimi falas të LLC. Kjo zakonisht mbulon paraqitjen tuaj Artikujt e Organizatës me shtetin - dokumenti kryesor që krijon LLC-në tuaj.

Tjetra, kontrolloni kërkesat specifike të shtetit tuaj për formimin e LLC. Disa shtete kufizojnë se cilat biznese mund të përdorin shërbime falas ose kërkojnë hapa shtesë të depozitimit që do t'ju duhet t'i trajtoni vetë. Një kërkim i shpejtë në internet për "Kërkesat për formimin e [shtetit tuaj] LLC" duhet të sqarohet.

Së fundi, mbani mend se shërbimet e formimit falas të LLC shpesh kanë kufizime. Ato mund të mos përfshijnë krijimin e një marrëveshjeje funksionimi (një dokument thelbësor që përshkruan se si funksionon LLC juaj) ose ofrimin e një shërbimi agjenti të regjistruar (dikush që merr njoftime ligjore në emrin tuaj).

Hapi 2: Emërtoni LLC-në tuaj

Përcaktimi i rolit të një agjenti të regjistruar në emrin tuaj LLC juaj

Ky hap përfshin zgjedhjen e një emri që përfaqëson në mënyrë efektive biznesin tuaj duke iu përmbajtur rregulloreve shtetërore.

Filloni duke u zhvilluar një listë me emra të mundshëm që kapin thelbin e markës suaj. Merrni parasysh fjalë kyçe të rëndësishme për industrinë tuaj dhe audiencën e synuar. Zgjidhni emra konciz, të paharrueshëm dhe të lehtë për t'u shqiptuar.

Përpara se të investoni kohë të konsiderueshme në një emër specifik, ju rekomandojmë të bëni një kërkim të plotë disponueshmërie duke përdorur mjetin e kërkimit të entitetit të biznesit të shtetit tuaj. Ky burim në internet ju lejon të konfirmoni nëse emri i zgjedhur ose variacionet e tij janë regjistruar tashmë nga një subjekt tjetër biznesi.

Sigurohuni që emri juaj i zgjedhur të përputhet me kërkesat e emrit të shtetit tuaj për LLC. Shumica kërkojnë që emri juaj i LLC të përfshijë "Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar" ose një shkurtim si "LLC" ose "Ltd. Liability Co." Disa shtete mund të kenë kufizime shtesë për shenjat e pikësimit ose përdorimin e fjalëve të caktuara. Një kërkim i shpejtë në internet mund t'ju ndihmojë me rregullat e emërtimit të shtetit tuaj.

Hapi 3: Merrni një agjent të regjistruar

Çdo LLC ka nevojë për një agjent i regjistruar. Ata janë pika zyrtare e kontaktit të biznesit tuaj për dokumentet ligjore dhe njoftimet e qeverisë, të tilla si shërbimi i procesit ose raportet vjetore.

Pra, si të gjeni një agjent të regjistruar pa shpenzuar një pasuri? Këtu janë opsionet tuaja:

  • Agjenti i regjistruar DIY: Nëse biznesi juaj funksionon nga adresa juaj e shtëpisë dhe jeni të kënaqur me marrjen e dokumenteve ligjore atje, ju mund të veproni si agjenti juaj i regjistruar. Por kujdes! Mungesa e njoftimeve të rëndësishme për çfarëdo arsye mund të ketë pasoja të rënda.

Pro Këshillë: Cilado rrugë që zgjidhni, sigurohuni që agjenti juaj i regjistruar të ketë një adresë fizike në shtetin ku është formuar LLC-ja juaj. Ata gjithashtu duhet të mbajnë orar të rregullt pune për të pranuar dërgesat.

Hapi 4: Regjistroni Nenet tuaja të Organizatës

Tani që keni marrë hapat paraprak, është koha për ta zyrtarizuar! Nenet e Organizatës janë dokumenti ligjor që deklaron ekzistencën e LLC-së tuaj. Dorëzimi i tyre në shtetin tuaj themelon zyrtarisht njësinë tuaj të biznesit.

Do t'ju duhet emri juaj i LLC, adresa e biznesit dhe informacioni i agjentit të regjistruar për të plotësuar Nenet e Organizatës, së bashku me Certifikata e Formimit aplikacion. Disa shtete kërkojnë detaje shtesë, prandaj kontrolloni faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit për specifikat.

Shumica e shteteve ju lejojnë të paraqisni Nenet e Organizatës tuaj në internet falas ose me një tarifë minimale. Drejtohuni në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit të shtetit tuaj dhe kërkoni seksionin e regjistrimit të biznesit. Ata do të kenë udhëzime dhe portalin e dosjeve në internet të disponueshëm.

Pasi të keni plotësuar formularin dhe të keni paguar tarifat e kërkuara, dorëzoni Nenet e Organizatës në mënyrë elektronike. Kohët e përpunimit mund të ndryshojnë sipas shtetit, por ju do të merrni konfirmimin se LLC juaj është formuar zyrtarisht pas miratimit. urime!

Hapi 5: Krijoni një Marrëveshje Operative

Krijoni një marrëveshje operative

Ndonëse nuk është e mandatuar ligjërisht në të gjitha shtetet, një Marrëveshje Operative e krijuar mirë është thelbësore për çdo LLC. Ky dokument shërben si dokumenti juaj i brendshëm qeverisës. Ai përshkruan kuadrin operacional dhe procedurat e vendimmarrjes për LLC-në tuaj.

Por nëse nuk është një mandat ligjor, pse ju nevojitet një Marrëveshje Operative për LLC-në tuaj? Së pari, ai nxit komunikim të qartë dhe përcakton pritshmëritë midis anëtarëve. Kjo përfshin rolet, përgjegjësitë, shpërndarjen e fitimit dhe humbjes dhe të drejtat e votës.

Gjithashtu, krijimi i një Marrëveshjeje të qartë operimi shërben si një mbrojtje në rast mosmarrëveshjesh ose keqkuptimesh. Ai vendos një kornizë të formalizuar për zgjidhjen e konflikteve të brendshme dhe mbron pasuritë personale në strukturën e SH.PK.

Duke investuar kohë në hartimin e një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse operimi, ju forconi themelet për një LLC që funksionon pa probleme dhe ligjërisht.

Tani që ju kemi bindur për rëndësinë e tij. Kuptoni se nuk keni nevojë domosdoshmërisht për këshilltar ligjor për të krijuar një Marrëveshje Operimi bazë. Burime të shumta në internet dhe faqet e internetit të qeverisë shtetërore ofrojnë shabllone falas të Marrëveshjes Operative LLC.

Megjithatë, është thelbësore të mbani mend se këto shabllone shërbejnë vetëm si pikënisje. Për të siguruar funksionalitet optimal, personalizoni marrëveshjen për të pasqyruar strukturën tuaj specifike të LLC dhe marrëveshjet e anëtarëve. Kjo siguron që dokumenti drejton me saktësi konfigurimin unik të biznesit tuaj.

Hapi 6: Merrni një EIN

An Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN) vepron si një numër i sigurimeve shoqërore për biznesin tuaj. Ndonëse nuk është gjithmonë e detyrueshme, marrja e një EIN ofron disa avantazhe, duke përfshirë hapjen e një llogarie bankare biznesi, krijimin e kreditimit të biznesit dhe thjeshtimin e depozitimit të taksave.

Këtu janë disa situata ku rekomandohet marrja e një EIN:

  • Punësimi i punonjësve: Nëse planifikoni të keni punonjës, do t'ju duhet një EIN për të raportuar taksat e pagave.

  • Hapja e një llogarie bankare biznesi: Shumë banka kërkojnë një EIN për të hapur një llogari kontrolli ose kursimi biznesi.

  • Kredia e Ndërtimit të Biznesit: Krijimi i një EIN është thelbësor për ndërtimin e një kredie të veçantë për LLC-në tuaj.

  • Regjistrimi tatimor: Ndonëse nuk është thelbësore për të gjitha LLC-të, një EIN mund thjeshtimi i depozitimit të taksave dhe potencialisht të hapë përfitime shtesë tatimore.

Lajmi i mirë është se ju mund të merrni një EIN falas direkt përmes faqes së internetit të IRS. Procesi i aplikimit është i shpejtë dhe i drejtpërdrejtë.

Shkoni në faqen e internetit të IRS dhe lundroni në seksionin për aplikimin për një EIN. Më pas, ndiqni udhëzimet e qarta hap pas hapi për të plotësuar aplikacionin online. Pasi të miratohet, do të merrni EIN-in tuaj menjëherë.

Duke siguruar një EIN, ju do të pajisni LLC-në tuaj me një mjet thelbësor për të krijuar besueshmëri financiare dhe për të përmirësuar operacionet e biznesit.

Regjistrimi Falas i LLC përmes një kompanie - A është vërtet falas? 

Nëse hapat e mësipërm duken si shumë për të bërë, ne e kuptojmë. doola është këtu për të eleminuar rrëmujën me një paketë të qartë dhe të përballueshme për formimin e LLC-së tuaj - nga regjistrimi i Neneve të Organizatës tuaj deri te marrja e një EIN.

Vizioni i paketa bazë fillon me vetëm 297 dollarë — një vjedhje në krahasim me konkurrentët. Dhe pa surpriza! Ndryshe nga disa shërbime që ju nikeli dhe ju kushtojnë me shtesa, doola ju siguron gjithçka që ju nevojitet për një tarifë të ulët fillestare. Formacionet e LLC nuk janë kurrë 100% falas, edhe pse shumë kompani të njohura bëjnë reklama mashtruese duke pretenduar se bëjnë formacione 0 $, vetëm për të shtuar tarifa të fshehura në krye, gjë që përfundon duke kushtuar shumë më tepër se çmimi fillestar i doola.

Gati për ta kthyer ëndrrën tuaj LLC në realitet? Programoni një konsultë falas me ekspertët e doola sot! Ne do t'ju përgjigjemi me kënaqësi pyetjeve tuaja dhe do t'ju udhëzojmë gjatë procesit.

FAQs

FAQ

Cilat janë avantazhet e formimit të një LLC?

Një LLC ofron disa përfitime për sipërmarrësit.

Ai ndan asetet tuaja personale nga detyrimet e biznesit. Kjo do të thotë se gjërat tuaja personale, si makina ose shtëpia juaj, janë të mbrojtura nga pretendimet.

SH.PK-të konsiderohen gjithashtu subjekte transmetuese. Kjo do të thotë se vetë biznesi nuk paguan tatimin mbi të ardhurat. Në vend të kësaj, fitimet ose humbjet e LLC "kalojnë" tek anëtarët individualë në deklaratat e tyre tatimore personale.

Së fundi, një LLC ju lejon të zgjidhni një strukturë menaxhimi që i përshtatet më së miri nevojave tuaja. Ju mund të zgjidhni strukturat e menaxhuara nga anëtarët ose menaxherët, për fleksibilitet në vendimmarrje.

A është e vështirë të formoj LLC-në time?

Procesi i formimit të një LLC është çuditërisht i drejtpërdrejtë. Me bollëkun e burimeve në internet dhe mjeteve falas të disponueshme. Ky udhëzues ju udhëzon në të gjithë hapat e përfshirë. Shumica e shteteve ofrojnë gjithashtu udhëzime miqësore për përdoruesit në faqet e tyre të internetit të Sekretarit të Shtetit.

A kam nevojë për një avokat për të krijuar një LLC?

Ndërsa është gjithmonë e këshillueshme që të konsultoheni me një avokat për çështje komplekse biznesi. Një formim bazë LLC nuk kërkon domosdoshmërisht këshillë ligjore. Burime të shumta në internet ofrojnë shabllone falas të formimit të LLC dhe udhëzime hap pas hapi.

Si mund të marr një EIN?

Lajmi i mirë është që ju mund të merrni një EIN falas direkt përmes faqes së internetit të IRS. Procesi i aplikimit është i shpejtë dhe i drejtpërdrejtë. Në shumicën e rasteve, ju do të merrni EIN tuaj menjëherë pas miratimit.

A ka ndonjë tarifë të lidhur me formimin e një LLC?

Ekzistojnë 2 grupe tarifash që lidhen me formimin e një LLC.

Secili shtet ngarkon një tarifë depozitimi shtetëror për të përpunuar Nenet e Organizatës tuaj, dokumentin që themelon zyrtarisht LLC-në tuaj. Këto tarifa ndryshojnë sipas shtetit. Kontrolloni faqen tuaj të internetit të Sekretarit të Shtetit për kosto specifike.

Një tarifë agjenti i regjistruar nëse zgjidhni një shërbim agjenti të regjistruar për një shumë nominale vjetore.

A duhet të mbaj LLC-në time pasi të jetë formuar?

Po, mbajtja e LLC tuaj është një proces i vazhdueshëm. Shumica e shteteve kërkojnë që të dorëzohen raporte vjetore dhe mund të ketë tarifa shoqëruese. Ju gjithashtu do të duhet të pajtoheni me kërkesat e paraqitjes së taksave për LLC-në tuaj.

Cilat burime janë në dispozicion për të më ndihmuar të formoj LLC-në time?

Burime të shumta në internet dhe faqet e internetit të qeverisë ofrojnë informacione dhe mjete të vlefshme për t'ju ndihmuar në formimin e LLC tuaj. Ky udhëzues ofron një përmbledhje të plotë të procesit dhe shumë shtete ofrojnë udhëzime hap pas hapi në faqet e tyre të internetit të Sekretarit të Shtetit. Për më tepër, faqja e internetit e IRS ofron informacione për marrjen e një EIN.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.