Coinbase vs Kraken: Një Udhëzues Krahasimi

Ndërsa bota e kriptomonedhës vazhdon të rritet, gjetja e një platforme të besueshme dhe të sigurt për blerjen, shitjen dhe tregtimin e aseteve dixhitale është thelbësore. Një platformë shkëmbimi kriptomonedhash është një treg në internet ku mund të blini, shisni ose tregtoni kriptomonedha.

Ai vepron si një ndërmjetës midis blerësve dhe shitësve duke u ofruar atyre një platformë për të kryer transaksionet e tyre në mënyrë të sigurt. 

Megjithatë, me kaq shumë Shkëmbime të njohura të kriptove në dispozicion, mund të pyesni veten se cila është e duhura për ju. Dy shkëmbime të njohura që dalin shpesh në krye të listës janë Coinbase dhe Kraken.

Ne kemi përgatitur një udhëzues gjithëpërfshirës krahasimi për të zbërthyer dallimet kryesore midis këtyre dy gjigantëve të botës së kriptove për t'ju ndihmuar të merrni një vendim të informuar.

Pavarësisht nëse jeni një tregtar me përvojë ose sapo filloni në asetet dixhitale, ne kemi të gjithë informacionin që ju nevojitet për të marrë një vendim të informuar. Ne do t'i krahasojmë këto dy platforma, duke eksploruar veçoritë, tarifat dhe masat e tyre të sigurisë për t'ju ndihmuar të zbuloni ngjashmëritë dhe ndryshimet midis Coinbase dhe Kraken dhe të shihni se cila mund t'i përshtatet më mirë nevojave tuaja të kriptos. Le të zhytemi menjëherë!

Farë është Coinbase?

Çfarë është Coinbase

Coinbase është një shkëmbim i njohur i kriptomonedhave me njohje të gjerë në asetet dixhitale. Kjo ju lejon të blini, shisni dhe ruani kriptovaluta si Bitcoin, Ethereum, Litecoin dhe më shumë.

E themeluar në vitin 2012, ajo shpejt fitoi popullaritet për shkak të ndërfaqes së saj miqësore për përdoruesit, duke e bërë të lehtë për fillestarët të fillojnë të blejnë dhe shesin kriptomonedha. Platforma ofron gjithashtu një aplikacion celular për pajisjet iOS dhe Android, duke e bërë të përshtatshëm për përdoruesit që të menaxhojnë investimet e tyre në lëvizje.

Përveç shërbimeve thelbësore të shkëmbimit, Coinbase ofron veçori të avancuara tregtare përmes platformës së saj premium, Coinbase Pro. Këto veçori përfshijnë opsione të tilla si porositë kufitare, urdhrat e humbjes së ndalimit dhe tregtimi i marzhit.

Platforma përdor masa sigurie standarde të industrisë, të tilla si vërtetimi me dy faktorë (2FA) dhe ruajtja e ftohtë e fondeve për t'u mbrojtur nga përpjekjet e hakerimit. Në rast të ndonjë aktiviteti të paautorizuar në llogarinë e një përdoruesi, Coinbase ka politika sigurimi për të mbuluar çdo humbje.

Një tipar tjetër tërheqës i Coinbase është aftësia e tij për të lehtësuar transaksionet fiat-to-crypto. Kështu, përdoruesit mund të blejnë drejtpërdrejt kriptomonedha duke përdorur monedhën e tyre vendase ose t'i shesin ato pa përdorur më parë një monedhë të ndërmjetme.

Coinbase ofron gjithashtu shërbime shtesë, të tilla si një portofol kripto ku përdoruesit mund të ruajnë aktivet e tyre dixhitale në mënyrë të sigurt. Karakteristika e tyre "Vault" ofron një shtresë të shtuar sigurie duke kërkuar miratime të shumta për tërheqje nga portofoli.

Me ndërfaqen e tij miqësore për përdoruesit, masat e forta të sigurisë dhe aftësinë për të lehtësuar transaksionet fiat, Coinbase është bërë një zgjedhje popullore për investitorët e rinj dhe me përvojë të kriptomonedhave.

Sidoqoftë, vlen të përmendet se Coinbase ngarkon tarifa më të larta se shkëmbimet e tjera të kriptomonedhave si Kraken. Tarifat mund të variojnë nga 1.49% në 3.99% në varësi të llojit dhe shumës së transaksionit. Sidoqoftë, këto tarifa janë më të ulëta në Coinbase Pro.

Çfarë është Kraken? 

Çfarë është Kraken

Kraken është një nga shkëmbimet kryesore dhe më të vendosura të kriptomonedhave, duke ofruar një gamë të gjerë shërbimesh për tregtarët individualë dhe klientët institucionalë. Falë vëllimeve të mëdha të tregtimit, bursa ka fituar një reputacion për nivelet e larta të likuiditetit.

Kjo do të thotë që përdoruesit mund të blejnë ose shesin kriptomonedhën e tyre të zgjedhur në çdo kohë pa përjetuar rënie të konsiderueshme të çmimeve.

Kraken ofron një përzgjedhje të larmishme të kriptomonedhave për të blerë dhe tregtuar, duke përfshirë monedha të njohura si Bitcoin, Ethereum dhe Litecoin. Ai gjithashtu mbështet monedhat fiat si SHBA, euro dhe dollarë kanadezë, duke i lejuar përdoruesit të depozitojnë dhe tërheqin shpejt fonde direkt nga llogaritë e tyre bankare.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse banka juaj është më e përshtatshme për të mbështetur investimin tuaj në kripto, ju rekomandojmë të shikoni udhëzuesin tonë në si të zgjidhni bankën e duhur.

Ndërfaqja miqësore për përdoruesit e Kraken e bën të lehtë për fillestarët të lundrojnë dhe të ekzekutojnë tregti. Ai gjithashtu kujdeset për tregtarët më me përvojë me lloje të avancuara të porosive, të tilla si porositë kufitare, urdhrat e ndalimit të humbjes dhe tregtimi i marzhit.

Prandaj, shkëmbimi përdor teknika të avancuara të kriptimit për të mbrojtur të dhënat dhe fondet e përdoruesve, ku shumica e aseteve të klientëve ruhen në kuletat e ruajtjes së ftohtë offline. Kjo siguron një shtresë shtesë mbrojtjeje kundër sulmeve të mundshme kibernetike.

Kraken është një shkëmbim i besueshëm dhe i sigurt i kriptomonedhave që ofron një sërë veçorish si për tregtarët fillestarë që kërkojnë të hyjnë në treg, ashtu edhe për investitorët me përvojë që kërkojnë opsione më të avancuara tregtimi.

Vlen të përmendet se ndërsa Coinbase synon kryesisht investitorët me pakicë me ndërfaqen e tij të thjeshtë dhe lehtësinë e përdorimit, Kraken u shërben tregtarëve profesionistë duke ofruar një gamë më të plotë mjetesh dhe veçorish.

Kriptovalutat e mbështetura nga Coinbase

Coinbase u themelua për të blerë dhe shitur Bitcoin, por me kalimin e viteve, ajo ka zgjeruar listën e saj për të përfshirë disa nga kriptomat kryesore në treg. Aktualisht, Coinbase mbështet rreth 5,500 asete, duke përfshirë lojtarët kryesorë si Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) dhe Ripple (XRP).

Për më tepër, Coinbase mbështet gjithashtu një sërë altcoins më të vegjël, të tillë si Chainlink (LINK), Stellar Lumens (XLM), EOS (EOS) dhe Tezos (XTZ). Këto monedha kanë fituar popullaritet të konsiderueshëm kohët e fundit dhe u ofrojnë përdoruesve opsione më të ndryshme investimi.

Për më tepër, Coinbase ka njoftuar së fundmi planet për të zgjeruar më tej listën e saj duke mbështetur disa monedha të reja, duke përfshirë Cardano (ADA) dhe Polkadot (DOT).

Një avantazh kryesor që e veçon Coinbase nga shkëmbimet e tjera është procesi i tij rigoroz i listimit. Përpara se të listojë ndonjë monedhë të re në platformën e saj, Coinbase kryen vlerësime të plota bazuar në faktorë të ndryshëm si siguria, pajtueshmëria me rregulloret ligjore dhe kërkesa e klientit. 

Ai siguron që në platformën e tyre shtohen vetëm monedha me reputacion, gjë që u jep përdoruesve një ndjenjë besimi kur investojnë në këto asete. Megjithatë, nëse keni nevojë për më shumë mbrojtje për asetet tuaja, mundeni hapni një kompani investimi me përgjegjësi të kufizuar (LLC) që u lejon anëtarëve të saj të zbusin rreziqet e mundshme që lidhen me investimet individuale.  

Kriptovalutat e mbështetura nga Kraken

Kraken mbështet rreth 247 kriptovaluta, duke përfshirë monedha të njohura si Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) dhe Ripple (XRP).

Ai gjithashtu ofron mbështetje për monedha më pak të njohura si Augur (REP), Stellar Lumens (XLM) dhe Monero (XMR). Platforma gjithashtu mbështet monedhat fiat, duke i lejuar përdoruesit të depozitojnë dhe tërheqin fonde në dollarë amerikanë, dollarë kanadezë, euro, paund britanik, jen japonez dhe franga zvicerane. Kjo e bën më të lehtë për përdoruesit të hyjnë dhe të dalin nga tregu i kriptove pa kaluar nëpër shkëmbime shtesë ose tarifa konvertimi.

Përveç monedhave fiat, Kraken mbështet monedha të qëndrueshme si Tether (USDT) dhe monedhë USD (USDC). Këto monedha janë të lidhura me një vlerë specifike - zakonisht 1:1 me monedhat kryesore fiat - duke i bërë ato më pak të paqëndrueshme se kriptovalutat e tjera.

Vlen të përmendet se të dy shkëmbimet po shtojnë vazhdimisht kriptovaluta të reja në platformën e tyre në mënyrë që lista të ndryshojë në të ardhmen. Shumëllojshmëria më e gjerë e Kraken mund të tërheqë më shumë për tregtarët me përvojë që kërkojnë të diversifikojnë portofolet e tyre.

Krahasimi i tarifave të Coinbase dhe Kraken

Krahasimi i tarifave të Coinbase dhe Kraken

Strukturat e tarifave janë një faktor thelbësor për t'u marrë parasysh kur zgjidhni një platformë shkëmbimi kriptomonedhash. Kuptimi i tarifave të lidhura me transaksionet, depozitat/tërheqjet dhe konvertimet e monedhës do t'ju ndihmojë të vendosni se cili shkëmbim është më me kosto efektive.

Coinbase operon në një model tarife prodhues-marrës, ku tarifat variojnë nga 0% në 0.50%, ndërsa tarifa e marrësit mund të jetë deri në 3.99%. Përdoruesit e nivelit më të lartë me vëllime tregtare dhe likuiditet më të lartë marrin tarifa më të ulëta. Këto tarifa mund të shtohen shpejt për tregtarët e vegjël dhe të bëhen një shpenzim i rëndësishëm.

Nga ana tjetër, Kraken ka një strukturë me tarifë të sheshtë bazuar në vëllimin e tregtimit në 30 ditët e fundit. Për prodhuesit, tarifa fillon me 0.16% për më pak se 50 mijë dollarë në vëllim tregtar dhe ulet në 0% për vëllime mbi 10 milion dollarë. Marrësit paguajnë një përqindje fikse të shumës së tyre të tregtisë, që varion nga 0.26% në 0%. 

Kjo strukturë favorizon tregtarët më të vegjël pasi nuk u ngarkohen tarifa më të larta bazuar në aktivitetin e tyre tregtar. Përveç këtyre tarifave standarde të transaksioneve, mund të ekzistojnë tarifa shtesë për shërbime specifike si tregtimi i marzhit ose vendosja e kriptomonedhave (fitimi i shpërblimeve për mbajtjen e monedhave). 

TARIFAT PËR SHITBLERJE

Coinbase dhe Kraken ngarkojnë tarifa transaksioni për blerjen ose shitjen e kriptomonedhave në platformën e tyre. Coinbase tarifon 1.49% për të gjitha blerjet dhe shitjet e bëra përmes platformës së tyre. Nga ana tjetër, Kraken ka një strukturë tarifash të shkallëzuar në varësi të vëllimit tuaj të tregtimit gjatë 30 ditëve të fundit. 

Sa më i lartë vëllimi juaj i tregtimit, aq më të ulëta janë tarifat tuaja të transaksionit. Për shembull, nëse vëllimi juaj i tregtimit është më pak se 50 mijë dollarë në 30 ditë, do t'ju ngarkohet një tarifë prodhuesi prej 0.16% dhe një tarifë marrëse prej 0.26%. Nëse vëllimi juaj i tregtimit kalon 10 milion dollarë në 30 ditë, ju do të paguani vetëm një tarifë marrëse prej 0.10%.

Tarifat e depozitave / tërheqjeve

Coinbase nuk ngarkon tarifa për depozitat e bëra me transferta bankare (ACH) ose kriptovaluta, vetëm një tarifë e vogël lehtësie për blerjet me karta krediti/debiti, rreth 3%. Nuk ka tarifa shtesë kur tërhiqni fonde nga Coinbase përmes transfertës bankare (ACH).

Kraken ofron gjithashtu depozita falas për monedhat fiat dhe kriptovalutat; megjithatë, ata ngarkojnë tarifat e tërheqjes në varësi të monedhës së tërhequr. Këto tarifa variojnë nga 1 dollarë për një tërheqje Bitcoin deri në 35 dollarë për një transferim bankar ndërkombëtar.

Tarifat e konvertimit

Coinbase ngarkon 0.50% për të gjitha konvertimet e kriptomonedhave me çmimin aktual të tregut si tarifë e tyre për lehtësimin e tregtisë midis dy kriptomonedhave. Meqenëse Kraken ka një strukturë tarifash me nivele, sa më i lartë vëllimi juaj i tregtimit, aq më të ulëta do të jenë tarifat tuaja të konvertimit.

Për shembull, nëse vëllimi juaj i tregtimit në 30 ditë është më pak se 50 mijë dollarë, ju do të paguani një tarifë konvertimi prej 0.20%. Nëse vëllimi juaj i tregtimit tejkalon 10 milion dollarë në 30 ditë, do të paguani vetëm një tarifë konvertimi prej 0.10%.

Si të krijoni një llogari: Një udhëzim i detajuar 

Si të krijoni një llogari

Vendosja e llogarive në Coinbase dhe Kraken është e thjeshtë dhe identike, por do të jetë e dobishme të kuptoni hapat e përfshirë paraprakisht.

Le t'ju udhëzojmë përmes procesit të konfigurimit të llogarisë për të dyja platformat dhe të theksojmë disa veçori kryesore që duhen marrë parasysh përpara se të zgjidhni se cila është e duhura për ju.

1. Vizitoni faqen e internetit të Coinbase ose Kraken dhe klikoni në butonin "Regjistrohu" në faqen e tyre kryesore.

2. Futni emrin tuaj të plotë, adresën e emailit dhe fjalëkalimin. Sigurohuni që të zgjidhni një fjalëkalim të fortë që nuk është i zakonshëm, por i lehtë për t'u mbajtur mend.

3. Klikoni në "Krijo llogari" dhe verifikoni adresën tuaj të emailit duke klikuar në lidhjen që ju është dërguar nga Coinbase/Kraken.

4. Pasi emaili juaj të verifikohet, do t'ju kërkohet të verifikoni numrin tuaj të telefonit duke futur një kod të dërguar me SMS.

5. Më pas, duhet të jepni të dhëna personale, si datën e lindjes, vendin e banimit dhe burimin e fondeve.

6. Pas dhënies së këtij informacioni, do t'ju kërkohet të ngarkoni një ID të lëshuar nga qeveria për verifikimin e detyrueshëm KYC (Njih klientin tënd).

7. Krijoni 2FA për të siguruar llogarinë tuaj kundër aksesit të paautorizuar.

8. Pasi të sigurohet llogaria juaj dhe të verifikohet identiteti, mund të shtoni një mënyrë pagese, si një llogari bankare ose kartë krediti/debiti, për të filluar blerjen e kriptomonedhave.

Vlen të përmendet se si Coinbase ashtu edhe Kraken kanë nivele të ndryshme verifikimi në varësi të sasisë së kriptomonedhës që dëshironi të blini/shisni ose tërhiqni/depozitoni. Një tjetër ndryshim është se Coinbase kërkon që përdoruesit të lidhin një llogari bankare ose një kartë krediti/debiti përpara se të blejnë ose shesin kriptomonedha.

Në të kundërt, Kraken ju lejon të financoni llogarinë tuaj vetëm përmes transfertave bankare. Është thelbësore të kuptohen këto nivele përpara se të vazhdohet me ndonjë transaksion në secilën platformë.

Shërbime të tjera

Coinbase dhe Kraken ofrojnë shërbime shtesë përtej blerjes dhe shitjes së kriptomonedhave. Ndërsa disa oferta mund të mbivendosen, çdo shkëmbim ka veçori unike që kujdesen për një bazë të ndryshme përdoruesish.

Është thelbësore të peshoni këto shërbime shtesë dhe faktorë të tjerë kur të vendosni se cila platformë i përshtatet më mirë nevojave tuaja si investitor i kriptomonedhës.

Një nga shërbimet shtesë më të dukshme të ofruara nga të dyja këto bursa është tregtimi i marzhit. Kjo veçori u lejon tregtarëve me pakicë dhe institucionale të marrin hua fonde për të rritur fuqinë e tyre blerëse dhe për të rritur fitimet.

Coinbase ofron vetëm tregtimin e marzhit për kriptovaluta specifike, ndërsa Kraken ka një gamë më të gjerë opsionesh.

Të dy shkëmbimet ofrojnë gjithashtu shërbime të aksioneve, duke i lejuar përdoruesit të fitojnë interes për kriptovalutat specifike të mbajtura në llogaritë e tyre. Shpërblimet e aksioneve ndryshojnë në varësi të monedhës dhe kushteve të tregut, por mund të jenë një mënyrë pasive për investitorët që të fitojnë të ardhura përveç çdo fitimi të bërë nga vlerësimi i çmimit.

Për sa i përket mbështetjes së klientit, si Coinbase ashtu edhe Kraken kanë ekipe të dedikuara të gatshme për të ndihmuar me çdo çështje ose pyetje. Coinbase ofron mbështetje për klientët 24/7, të aksesueshme për të gjithë përdoruesit, pavarësisht nga niveli i llogarisë së tyre.

Nga ana tjetër, mbështetja e klientit të Kraken është e disponueshme vetëm gjatë orarit të punës gjatë ditëve të javës. Ata gjithashtu ofrojnë mbështetje me email, por nuk kanë një opsion bisede të drejtpërdrejtë ose telefon. 

Të mirat dhe të këqijat e secilës platformë

Të dyja platformat ofrojnë një gamë të gjerë monedhash, ndërfaqe miqësore për përdoruesit dhe tarifa konkurruese. Sidoqoftë, çdo platformë ka veçori dhe të meta unike, të cilat duhet t'i dini përpara se të vendosni. Në fund të fundit, platforma më e mirë për ju do të varet nga nevojat dhe preferencat tuaja individuale. 

Të mirat e Coinbase:

1. Ndërfaqe miqësore për përdoruesit

Një nga avantazhet më domethënëse të përdorimit të Coinbase është ndërfaqja e tij miqësore për përdoruesit. Platforma është projektuar me fillestarët në mendje, duke e bërë të lehtë blerjen, shitjen dhe tregtimin e kriptomonedhave.

2. Gama e gjerë e monedhave

Coinbase ofron shumë kriptomonedha të njohura si Bitcoin, Ethereum, Litecoin dhe më shumë, duke i lejuar përdoruesit të diversifikojnë portofolet e tyre pa përdorur shkëmbime të shumta.

3. Likuiditet i lartë

Me mbi 68 milionë përdorues të regjistruar në mbarë botën, Coinbase ka likuiditet të lartë, që do të thotë se blerësit dhe shitësit mund të gjejnë lehtësisht përputhje për tregtitë e tyre në çdo kohë.

4. Masa të forta sigurie

Coinbase e merr seriozisht sigurinë dhe ka zbatuar 2FA dhe ruajtje të ftohtë për të mbrojtur kundër përpjekjeve të hakerimit.

Disavantazhet e Coinbase:

1. Disponueshmëri e kufizuar gjeografike

Coinbase operon në rreth 100 vende, gjë që mund të kufizojë disponueshmërinë e saj për disa përdorues në mbarë botën.

2. Jo-anonimiteti si bursë e rregulluar

Përdoruesit duhet të japin informacione personale si verifikimi i ID-së, i cili e mposht qëllimin e kriptomonedhës – anonimitetin.

3. Tarifa të larta

Krahasuar me shkëmbimet e tjera në treg, tarifat e Coinbase janë në nivele më të larta, me tarifat e transaksioneve që variojnë nga 0.5% – 4%.

Të mirat e Kraken:

1. Tarifa të ulëta

Kraken krenohet me disa nga tarifat më të ulëta në industri, me kostot e transaksionit që fillojnë nga vetëm 0% për krijuesit (ata që shtojnë likuiditet) dhe 0.26% për marrësit (ata që heqin likuiditetin).

2. Opsione të Avancuara Tregtare

Kraken ofron një sërë opsionesh tregtare, të tilla si tregtimi i marzhit, të ardhmes dhe aksionet, të cilat e bëjnë atë një zgjedhje popullore për tregtarët më me përvojë.

3. Niveli i lartë i sigurisë

Ngjashëm me Coinbase, Kraken gjithashtu ka masa të forta sigurie, duke përfshirë 2FA dhe ruajtjen e ftohtë për të mbrojtur fondet e përdoruesve.

4. Disponueshmëria globale

Ndryshe nga Coinbase, Kraken operon në mbi 190 vende, gjë që e bën atë të aksesueshëm për një bazë më të madhe përdoruesish.

Disavantazhet e Kraken:

1. Ndërfaqe më pak miqësore për përdoruesit

Ndërsa platforma ofron opsione të avancuara tregtare, ndërfaqja mund të jetë dërrmuese për investitorët me pakicë dhe fillestarët.

2. Likuiditet më i ulët

Krahasuar me likuiditetin e lartë të Coinbase, baza më e ulët e përdoruesve të Kraken mund të rezultojë në kohë më të gjata pritjeje për të përshtatur tregtinë.

3. Zgjedhja e kufizuar e monedhave

Kraken ofron disa monedha të njohura, si Bitcoin dhe Ethereum, por përzgjedhja e monedhave të tij nuk është aq e larmishme sa ajo e Coinbase.

doola – Sigurimi i interesave tuaja të biznesit

Për shkak të natyrës komplekse dhe gjithnjë në ndryshim të kriptomonedhës, shumë individë kanë nevojë për ndihmë për raportimin e saktë të aseteve të tyre dixhitale për tatimin. Ky është vendi ku doola vjen si një partner i besuar për pajtueshmërinë tatimore në botën dixhitale, në zhvillim. Platforma ofron një grup të plotë mjetesh dhe shërbimesh të krijuara posaçërisht për duke lundruar në kompleksitetin e taksave të kriptove.

Me doola Paketa e Pajtueshmërisë totale, mund të importoni lehtësisht të dhënat tuaja të transaksionit nga burime të ndryshme dhe të gjeneroni raporte të detajuara për të automatizuar dosjet tuaja tatimore. Sidoqoftë, doola nuk kufizohet vetëm në taksa. Ai ofron një zgjidhje të plotë biznesi në një kuti me veçori unike si formimi i kompanisë, depozitimi i taksave dhe konsultimi i CPA. Mund të bëjë mrekulli për menaxhimin dhe operacionet tuaja financiare.

Për të ditur më shumë, rezervoni një konsultë falas me ekspertët tanë sot!

FAQs 

FAQ

A mund të blej kriptovaluta duke përdorur monedhën vendase në të dyja platformat?

Po, Coinbase dhe Kraken lejojnë përdoruesit të blejnë kriptovaluta si Bitcoin me monedhë fiat (USD ose EUR). Megjithatë, ndërsa Coinbase ofron opsione të kufizuara të kriptomonedhave (Bitcoin, Ethereum, Litecoin), Kraken lejon përdoruesit të blejnë mbi 50 kriptomonedha me monedha fiat.

A mund ta përdor kartën time të kreditit/debitit për të blerë kriptovaluta në të dyja platformat?

Po, ju mund të bëni blerje në të dyja platformat duke përdorur kartën tuaj të kreditit ose debitit; megjithatë, kini parasysh se kjo mënyrë pagese ka tarifa më të larta se transfertat bankare.

Sa të sigurta janë fondet e mia në Coinbase dhe Kraken?

Të dyja platformat marrin masa të gjera për të garantuar sigurinë e fondeve të përdoruesve të tyre. Coinbase mban 98% të aseteve dixhitale të klientëve të saj në ruajtje offline, ndërsa Kraken ofron vërtetim me shumë faktorë dhe ruajtje të ftohtë për fondet e përdoruesve.

A kërkohet një shumë minimale për të filluar tregtimin në Coinbase dhe Kraken?

Coinbase nuk ka një kërkesë minimale për depozitim; megjithatë, ai ka një kufi minimal tregtar prej 2.00 $. Nga ana tjetër, Kraken ka një kërkesë minimale të depozitës prej $ 10 ose ekuivalente.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.