Si të kontrolloni disponueshmërinë e emrit të biznesit në SHBA

Kontrollimi i disponueshmërisë së emrit të biznesit tuaj është paksa si të luani detektiv, por në vend që të zgjidhni një krim, thjesht po siguroheni që të mos padiseni ose të ngatërroni me një kompani tjetër.

Pse duhet të kontrolloni disponueshmërinë e emrit të biznesit

Le të fillojmë atë kërkim të emrit të biznesit oh kaq të përsosur për të filluar perandorinë e biznesit tuaj. Por së pari, pse të udhëtosh këtë udhëtim hetimor?

Për të shmangur shkeljen e markës tregtare: Nëse përdorni një emër biznesi që është tashmë në përdorim nga një kompani tjetër, mund të paditeni për shkelje të markës tregtare, duke u konsideruar si një element i kushtueshëm dhe që kërkon shumë kohë për biznesin tuaj që nuk ishit gati ta zbulonit. Regjistrimi i biznesit tuaj në shtetin tuaj të caktuar nuk kërkon që ju të merrni një markë tregtare, por nëse dëshironi që emri juaj të jetë unik në vendin tuaj, atëherë do t'ju duhet një.

Për të mbrojtur markën tuaj: Emri i biznesit tuaj do të flasë për ju, ofertat tuaja dhe ekipin tuaj, ndaj bëjeni atë po aq unik dhe të veçantë sa shërbimi që po i ofroni botës. Mbroni markën tuaj duke u siguruar që po kontrolloni emrin e biznesit tuaj përpara se të shpenzoni para për t'u vendosur në fushën tuaj.

Për të shmangur konfuzionin: Të shohësh dyfishin mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë. Nëse dikush zotëron një emër të ngjashëm me emrin tuaj, ai mund të jetë pak i hutuar se kush jeni ju kundrejt ndonjë biznesi tjetër me të njëjtin emër. Plus, nëse dikush tjetër tashmë zotëron një emër të ngjashëm me emrin tuaj, ata mund të ngatërrojnë klientët që mund të mendojnë se janë të lidhur me njëri-tjetrin ose ndoshta edhe të padisë për dëmshpërblim nëse mendojnë se biznesi i tyre është dëmtuar nga i juaji (edhe nëse kjo nuk është e vërtetë ).

Si të përcaktoni nëse është marrë një emër biznesi

Le të vazhdojmë me atë kërkim për emrin e biznesit tuaj më të mirë, pa u futur në ndonjë problem ligjor. Ka disa mënyra për të kërkuar atë titull të përsosur:

Përdorni një motor kërkimi

Besoni mirë në Google dhe hidhini një sy se çfarë bëjnë bizneset e tjera me emrin tuaj (nëse ka).

Kontrolloni "Të bësh biznes si" (DBA)

Vizitoni zyrën ose faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit të shtetit tuaj për të parë bizneset që mund të kenë tashmë emrin tuaj.

Kontrolloni emrat e bizneseve të markave tregtare

Drejtohuni tek USPTO, ose Zyra e Patentave dhe Markave Tregtare të Shteteve të Bashkuara, për të bërë një kërkim të thjeshtë për emrat e biznesit tashmë të markës tregtare.

Kontrolloni Regjistrin e LLC

Regjistri i SH.PK-së është një bazë të dhënash që përmban informacione rreth, e keni marrë me mend, Kompanitë me Përgjegjësi të Kufizuar. Regjistri mbahet nga Sekretari i Shtetit në çdo shtet, kështu që kërkoni shtetin që po krijoni për të parë se si quhen LLC-të tuaja lokale.

Çfarë duhet të bëni nëse merret një emër biznesi

Nëse emri i ëndrrës u largua nga mundësia juaj, mos u shqetësoni. Ka shumë mënyra të ndryshme që mund ta përdorni ende emrin tuaj – edhe nëse në një mënyrë krijuese:

 1. Zgjidhni një emër të ndryshëm: Mirë, në rregull, kjo mund të mos jetë zgjedhja juaj e parë. Por merrni parasysh disa ndryshime në zgjedhjen tuaj të parë për të shfaqur disa unike. Kush e di, ju mund të nxisni një ide që është edhe më e mirë se e para.
 2. Shtoni një fjalë ose frazë të thjeshtë në emrin e biznesit tuaj: Nëse po mendoni për Thrive Coffee, merrni parasysh diçka si Thrive Java, ose Thriving Bean. Edhe ndryshimi i fjalëve përreth, si Coffee Thrive, mund të jetë një qasje fantastike që askush tjetër nuk e ka marrë.
 3. Përdorim DBA (Doing Business As) Emri: Një emër DBA është një emër fiktiv që mund ta përdorni përveç emrit të biznesit tuaj ligjor. Për shembull, nëse emri ligjor i biznesit tuaj është "Stephanie Jones Productions", ju mund të përdorni emrin e DBA "Stephanie's Crystals".
 4. Kontaktoni me pronarin e emrit të biznesit. Mund të jetë një mundësi e largët, por nuk është e dëmshme të provoni t'i drejtoheni pronarit të biznesit për të parë nëse ai do të ishte i gatshëm të shesë emrin e tij nëse jeni të gatshëm të paguani një qindarkë të bukur për të.

Si të rezervoni emrin e biznesit tuaj

Secili shtet ka procesin e tij për rezervimin e emrave të bizneseve, kështu që kontrolloni me zyrën e sekretarit të shtetit të shtetit tuaj për të gjetur procesin e kërkuar.

Në përgjithësi, do t'ju duhet t'i jepni zyrës së Sekretarit të Shtetit informacionin e mëposhtëm kur të regjistroheni

 • Emri që dëshironi të rezervoni
 • Lloji i njësisë ekonomike që po formoni (korporatë, LLC, etj.)
 • Adresa e biznesit tuaj
 • Emri dhe informacioni i kontaktit të agjentit të regjistruar për biznesin tuaj

Nga atje, zyra më pas do të kërkojë të dhënat e tyre për të parë nëse emri që dëshironi të rezervoni është i disponueshëm. Nëse emri është i disponueshëm, ata mund të jenë në gjendje ta rezervojnë atë për ju për një periudhë të caktuar, në mënyrë që të mund të krijoni biznesin tuaj dhe ta dorëzoni atë zyrtarisht në shtetin tuaj.

Disa gjëra për t'u theksuar:

 1. Rezervimi i një emri biznesi nuk do të thotë që keni krijuar një biznes. Do të duhet të ktheheni dhe të siguroheni që i keni përfunduar plotësisht Nenet e Organizatës në mënyrë që biznesi juaj të jetë plotësisht i paprekur.
 2. Rezervimi i një emri biznesi në shtetin tuaj nuk është i njëjtë me marrjen e një marke tregtare, e cila është në nivel kombëtar. Nëse doni të mbroni emrin e biznesit tuaj nga të tjerët në vend, do të dëshironi të merrni një markë tregtare zyrtare për biznesin.
 3. Puna me një kompani formimi biznesi si doola mund të bëjë proceset e krijimit të një emri (dhe biznes!) shumë më e lehtë. 

Si të regjistroni emrin e biznesit tuaj

 1. Zgjidhni një emër unik dhe të paharrueshëm që përfshin markën tuaj dhe përmbledh vizionin tuaj.
 2. Kërkoni duke përdorur teknikat që mësuat më lart për t'u siguruar që emri është i disponueshëm dhe nuk është marrë tashmë.
 3. Zgjidhni një strukturë ligjore (LLC, Sole Prop, S-corp) dhe regjistroni subjektin tuaj të biznesit.
 4. Opsionale: Regjistroni një markë tregtare nëse dëshironi që emri i biznesit tuaj të mbrohet në të gjithë vendin.
 5. Bonus: Regjistrohuni për një emër domaini që përputhet me emrin e biznesit tuaj në një .com.

Le të ndihmojë doola të udhëheqë biznesin tuaj drejt suksesit

Nga zgjedhja e një emri biznesi deri te rishikimi i transaksioneve të biznesit çdo muaj deri te hapja e një llogarie bankare biznesi dhe më gjerë, specialistët e biznesit të doola janë gati për t'ju ndihmuar të zgjidhni emrin, qasjen dhe strukturën e përsosur të menaxhimit për t'ju ndihmuar të drejtoni, rriteni dhe shkallëzoni biznesin tuaj me lehtësi!

Filloni sot duke ju drejtuar një nga specialistët tanë financiarë drejt hapit tuaj të ardhshëm.

FAQs

A kam nevojë për një DBA?

Ju mund të keni nevojë për një emër DBA (Doing Business As) nëse dëshironi ta operoni biznesin tuaj me një emër të ndryshëm nga emri juaj ose emri i entitetit të biznesit tuaj. Përndryshe, ju mund ta quani biznesin tuaj të njëjtin emër me emrin e tij zyrtar.

A mund të përdor një emër biznesi joaktiv?

Ju mund të jeni në gjendje të përdorni një emër biznesi joaktiv, por është e rëndësishme të kontrolloni me Sekretarin e Shtetit të shtetit tuaj për t'u siguruar që ai është i disponueshëm.

A mund të përdorni emrin e një kompanie që nuk ekziston më?

Ju mund të. Më mirë të kontrolloni me Sekretarin e Shtetit për t'u siguruar që është i disponueshëm.

A mund të kenë dy kompani të njëjtin emër?

Ju mundeni, por ata do të duhet t'i kushtojnë vëmendje shkeljes së të drejtës së autorit nëse njëri prej tyre vendos të blejë një të drejtë autori.

Cilët emra nuk lejohen të përdoren për një kompani?

Emri i biznesit tuaj nuk mund të ketë një emër subjekti biznesi si LLC ose Corporation. Gjithashtu nuk mund të jetë një emër me të drejtë autori nga një biznes tjetër.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.