A mund të merrni një LLC me Felony? Çfarë duhet të dini

Fillimi i një biznesi është emocionues. Mund të arrini klientë të rinj dhe të krijoni një burim të besueshëm të ardhurash. Për disa njerëz, një biznes mund të jetë rruga më e mirë përpara. Njerëzit e dënuar për krime kanë më pak zgjedhje në tregun e punës, por marrja në rrugën e duhur dhe fillimi i një biznesi mund t'ju japë më shumë kontroll dhe zgjeroni zgjedhjet tuaja. Është e mundur të merrni një LLC edhe nëse keni një vepër penale. Ky udhëzues do të shpjegojë të mirat dhe të këqijat dhe se si funksionon procesi.

Kuptimi se si kriminelët mund të formojnë një LLC

Një LLC mbron tuajin pasuri personale në rast se biznesi juaj përfshihet në një mosmarrëveshje ligjore. Kjo ndarje e burimeve është një nga përfitimet e shumta të fillimit të një LLC. Ju gjithashtu mund të përfitoni nga avantazhet tatimore dhe do të dukeni profesionistë kur klientët potencialë të zbulojnë biznesin tuaj.

Felonët mund të fillojnë LLC, por ka disa industri që janë jashtë kufijve. Ju nuk mund të filloni një LLC për një biznes që lidhet me dënimin. Përtej kësaj, procesi i formimit të SH.PK-së është i njëjtë për individët pavarësisht nga historia e tyre kriminale.

Pengesat që kriminelët mund të hasin kur fillojnë një SH.PK

Familjarët mund të hapin LLC, por ka disa pengesa që mund të hasni. Është më mirë të hyni në një LLC duke ditur se çfarë mund të ndodhë, në mënyrë që të dini se si të përshtateni.

1. Veprimtaritë e Biznesit dhe Licencimi 

Në varësi të natyrës së dënimit për krim, pronari aspirues i LLC mund të ketë kufizime për aktivitete të caktuara biznesi. Mund të bëhet e vështirë mbajtja e licencave ekzistuese në varësi të profesionit. Njerëzit me licenca dhe leje për shërbime financiare, kujdes shëndetësor ligjor dhe vertikale të tjera mund t'i humbasin ato përfitime ose ta kenë të vështirë t'i marrin ato.

2. Financimi

Institucionet financiare do të shikojnë historinë kriminale të një huamarrësi, rezultatin e kredisë dhe detaje të tjera përpara se të huazojnë para. Ndërsa disa huadhënës ofrojnë financim për kriminelët, mund t'ju duhet më shumë kohë për të marrë financim për LLC-në tuaj. Ju mund të përmirësoni shanset tuaja për të marrë një kredi për biznesin e vogël duke ndërtuar rezultatin tuaj të kreditit, duke rritur biznesin tuaj dhe duke shlyer borxhin tuaj tjetër. 

Pronarët e bizneseve të vogla mund të kualifikohen për shumë lloje të kredive të biznesit. Dorëzimi i disa aplikacioneve dhe krahasimi i zgjedhjeve tuaja mund t'ju ndihmojë të siguroni më shumë oferta kredie dhe të rrisni shanset për të marrë tarifa të arsyeshme. Ju mund të merrni Kredi SBA, linja biznesi krediti, kredi me këste biznesi dhe produkte të tjera financiare. Bankat, unionet e kreditit dhe huadhënësit në internet mund të ndihmojnë të gjithë.

3. Grantet

Grantet u japin pronarëve të bizneseve kapital shtesë që ata mund ta përdorin për të rritur dhe menaxhuar bizneset e tyre. Ndërsa ju duhet të paguani kreditë, nuk keni pse të paguani grantet. Kjo marrëveshje u jep pronarëve të bizneseve më shumë fleksibilitet, por kriminelët mund të kenë zgjedhje të kufizuara.

Grupi i granteve nuk është aq i bollshëm për kriminelët, por ka grante posaçërisht për kriminelët e dënuar. Krijuesit që synojnë të fillojnë dhe të rriten SH.PK-të mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë të burgosurit për sipërmarrësit, qendrat e zhvillimit të biznesit të vogël dhe SCORE për grante.

Pse duhet të formoni një LLC si kriminel?

Formimi i një SH.PK si kriminel është një sfidë, por është e mundur të vendosësh veten dhe të ndërtosh një biznes që bën diferencën. Këto janë disa nga arsyet që duhet të krijoni një LLC.

1. Mbrojtje me përgjegjësi të kufizuar

Një LLC mbron pasuritë tuaja personale nga detyrimet ligjore që lind biznesi juaj. Kjo ndarje kufizon sa shumë mund të humbni nëse biznesi juaj përballet me ndonjë çështje ligjore. Vetëm asetet e biznesit tuaj janë në rrezik për shkak të aktiviteteve të biznesit nga LLC-ja juaj. Ndërmarrjet individuale nuk ofrojnë këtë nivel mbrojtjeje.

2. Fillimi i ri

Fillimi i një biznesi i lejon kriminelët të fillojnë fillime të reja dhe të rindërtojnë jetën e tyre. Bizneset u japin njerëzve një ndjenjë qëllimi, dhe fillimi i biznesit tuaj mund t'ju japë gjithashtu paratë që ju nevojiten për të jetuar një jetë të përmbushur. 

3. Fitoni kontrollin e karrierës suaj 

Pronarët e bizneseve kanë më shumë fleksibilitet dhe mund të fillojnë me sipërmarrjet e tyre menjëherë. Dorëzimi i aplikimeve për punë ju bën të mbështeteni tek dikush tjetër për të miratuar përvojën tuaj të punës. Familjarët mund të përballen me një rrugë të përpjetë për të gjetur punë tradicionale, por ata mund të fillojnë biznese menjëherë. 

Një LLC mund t'ju japë më shumë kontroll mbi karrierën tuaj dhe të përmirësojë rezymenë tuaj. Ju madje mund të krijoni vende pune në komunitetin tuaj dhe të punësoni njerëz për të punuar për LLC-në tuaj në të ardhmen.

4. Ndërtoni një reputacion pozitiv 

Një LLC mund të ndihmojë kriminelët të riparojnë reputacionin e tyre dhe të fitojnë besueshmëri brenda komunitetit të biznesit. Një LLC është një strukturë biznesi më profesionale sesa një sipërmarrje e vetme. Njerëzit mund të shohin se krimineli është serioz për t'u larguar nga e kaluara dhe për të përqafuar një të ardhme të ndritur. Krijimi i një LLC mund të çojë gjithashtu që klientët dhe partnerët të kenë më shumë besim në biznesin tuaj.

A mund të shërbejë një kriminel i dënuar si agjent i regjistruar për një LLC?

Një kriminel i dënuar mund të shërbejë si një agjent i regjistruar për një LLC në shumicën e rasteve. Ju madje mund të shërbeni si agjenti juaj i regjistruar. Megjithatë, një kriminel i dënuar nuk mund të bëhet agjent i regjistruar nëse dënimi lidhet drejtpërdrejt me çështjet fiduciare ose financiare. 

Bërja e një fillimi të ri me një LLC

Një LLC mund të ndihmojë një kriminel të bëjë një fillim të ri dhe të krijojë mundësi. Bizneset i lejojnë njerëzit të krijojnë rrjedhat e tyre të të ardhurave, të fitojnë më shumë kontroll mbi karrierën e tyre dhe të krijojnë vende të reja pune brenda komunitetit. Çdo biznes i suksesshëm fillon me ekipin e duhur dhe doola mund të ndihmojë. doola's Shërbimet e formimit të LLC ndihmoni pronarët e bizneseve të krijojnë, menaxhojnë dhe rrisin LLC-të e tyre. doola trajton të gjitha dokumentet komplekse në mënyrë që të mund të përqendroheni në biznesin tuaj.

FAQs

A duhet të zbuloj dënimin tim për krime kur hap një LLC?

Po, ju duhet të zbuloni bindjen tuaj për krime kur filloni një LLC. Ju duhet të zbuloni bindjet, pavarësisht se sa të vjetra janë ato.

A mund të shpërbëhet LLC ime nëse dënimi im për krim zbulohet më vonë?

LLC-ja juaj mund të shpërbëhet për mospërputhje me ligjin e shtetit. Ju duhet të zbuloni dënimet pavarësisht se kur u zhvilluan.

A duhet të konsultohem me një avokat kur hap një LLC me një dënim për krime penale?

Konsultimi me një avokat mund t'ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga fillimi i një LLC.

A do të ndikojë prejardhja ime personale në besueshmërinë e LLC-së sime?

Sfondi juaj personal mund të ndikojë në besueshmërinë e LLC tuaj në fillim. Sidoqoftë, njerëzit mund të vijnë për të respektuar LLC-në tuaj dhe ju nëse mund të jepni vlerë.

A mund ta ndryshoj strukturën e pronësisë së LLC nëse kam një dënim për krime?

Po, ju mund të ndryshoni strukturën e pronësisë së LLC-së tuaj nëse keni një dënim për krime.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.