A mund ta përdor llogarinë time personale bankare për biznes?

Duke qenë pronarë biznesi ose sipërmarrës, të gjithë kemi qenë atje. Kemi një ide të mrekullueshme për një biznes dhe duam ta nisim sa më shpejt që të jetë e mundur. Kjo ndonjëherë nënkupton marrjen në konsideratë të përdorimit të një llogarie personale për arsye biznesi si një mënyrë për të kursyer kohë.

Por përdorimi i një llogarie bankare personale për biznes nuk është kurrë një ide e mirë dhe mund të çojë në shumë probleme që mund të shmangen lehtësisht duke hapur një llogari të veçantë. llogari biznesi.

Kjo është veçanërisht e vërtetë kur njerëzit sapo kanë filluar një biznes të ri. Ata shpesh mendojnë meqenëse biznesi është i ri, ata mund të përdorin një llogari personale derisa të rriten dhe të kalojnë në një llogari biznesi.

Problemi me këtë linjë të të menduarit është se ajo shpërfill se sa e rëndësishme është të filloni një biznes në mënyrë korrekte dhe ta nisni atë në këmbën e duhur. Kjo do të thotë të marrësh të gjitha dokumentet e duhura, si dokumentacioni EIN ose LLC, por edhe të duhurat llogarimbajtje dhe bankare.

Përzierja e financave personale dhe të biznesit mund të çojë në çështje tatimore, çështje kontabiliteti dhe madje edhe përgjegjësi ligjore në disa raste që mund t'ju vënë në rrezik.

Nëse po filloni një biznes të ri dhe planifikoni të vendosni zemrën dhe shpirtin tuaj në të, nuk ka asnjë arsye për të sabotuar përpjekjet tuaja duke u përpjekur të përdorni një llogari bankare personale kur marrja e një llogarie biznesi që nga fillimi mund të jetë kaq e lehtë.

Kuptimi i ndryshimit midis një llogarie bankare personale dhe një llogarie bankare biznesi

Llogaritë bankare të biznesit dhe ato personale mund të duken shumë të ngjashme përveç emrit në llogari. Por ata kanë dallime kritike ligjore dhe kontabël që mbrojnë biznesin dhe mund ta ndihmojnë atë të ketë sukses.

Llogari personale bankare

Një llogari bankare personale është ndoshta lloji i llogarisë me të cilën jeni më të njohur. Këto llogari janë të destinuara për financat personale, të cilat përfshijnë pagën ose të ardhurat tuaja.

Ato përdoren më pas për të mbuluar shpenzimet tuaja ditore, si pagimi i qirasë ose hipotekës. Mund të ketë gjithashtu karta debiti ose krediti të lidhura me ato llogari personale që përdoren gjithashtu për shpenzime të përditshme.

Llogaria bankare e biznesit

A bankë biznesi llogaria është e ngjashme, por përdoret për të ruajtur para dhe për të trajtuar financat e përditshme të një entiteti biznesi në vend të një individi.

Kjo do të thotë se përdoret për të paguar shpenzimet e biznesit, të tilla si qiraja në një vitrinë, ose për të paguar mallra të lidhura me biznesin, si materialet e transportit.

Një llogari biznesi gjithashtu lejon që çeqet të shkruhen me emrin e biznesit mbi to. Gjithashtu, individë të ndryshëm mund të shtohen për të qenë nënshkrues në llogari nëse është e nevojshme.

Rreziqet e përdorimit të një llogarie bankare personale për biznes

Mund të jetë shumë joshëse të përdorni llogarinë tuaj personale kur filloni një biznes. Shumica e njerëzve tashmë kanë një llogari personale, kështu që duket si një mënyrë më e shpejtë për të nisur dhe nisur biznesin tuaj.

Megjithatë, ka shumë rreziqe serioze që vijnë së bashku me atë strategji dhe kjo mund të vërë në rrezik biznesin dhe financat tuaja personale.

Pasojat tatimore

Taksat janë një nga shqetësimet kryesore të bizneseve pasi gabimet në këtë fushë mund të çojnë në gjoba të mëdha dhe në disa raste edhe kallëzime penale.

Me një llogari bankare personale që përdoret për biznes, të gjitha paratë që hyjnë në llogari shihen si të ardhura personale. Por kur depozitoni taksat, ka të ngjarë të mos dëshironi të depozitoni të gjitha paratë e lidhura me biznesin që vijnë si të ardhura. Kjo situatë krijon një problem ku ju mund të depozitoni taksat tuaja gabimisht ose edhe të shkaktoni një kontroll.

Nëse ka ndonjë lloj auditimi, ndarja e të ardhurave tuaja personale dhe të biznesit mund të jetë e pamundur nëse të gjitha shkojnë në një llogari personale.

Përgjegjësia Juridike

Një nga përfitimet e ngritjes së saktë të biznesit tuaj që në fillim është se ju mbron nga përgjegjësia ligjore nëse një klient ose një individ tjetër ju padit.

Të kesh një LLC të duhur ose përcaktim tjetër biznesi së bashku me një llogari bankare biznesi do të thotë që edhe nëse biznesi juaj rezulton të jetë në faj, financat tuaja personale janë jashtë mundësive të shumicës së gjykimeve dhe zgjidhjeve.

Por nëse përzieni llogaritë tuaja të biznesit dhe personale, kjo mund t'ju hapë përgjegjësi personale nëse paditeni. Në këtë rast, llogaritë tuaja personale bankare mund të konsiderohen si pjesë e biznesit dhe për këtë arsye mund të përdoren për të kënaqur çdo gjykim kundër jush.

Vështirësi në menaxhimin e financave tuaja

Përveç problemeve më serioze me taksat dhe detyrimet, përzierja e financave tuaja personale dhe të biznesit e bën shumë më të vështirë punën tuaj për drejtimin e biznesit dhe mund të rrisë shanset për dështimin e biznesit.

Kur financat janë të përziera, bëhet shumë e vështirë për pronarin e biznesit të gjurmojë shpenzimet dhe fitimet. Ju mund të mos e keni idenë se sa fitim po bëni në të vërtetë ose sa para po humbni.

Do të ishte për të ardhur keq nëse do të kishit një ide të shkëlqyer biznesi me potencial të madh, por ajo dështoi për shkak të kontabilitetit të dobët. Kjo lloj situate ndodh çdo ditë dhe mund të shmanget lehtësisht duke ndarë financat personale dhe ato të biznesit.

Potencial më i madh për mashtrim

Duke pasur të gjitha financat tuaja në një llogari, mund të jeni në rrezik më të madh nëse dikush fiton akses të paautorizuar. Në një rast si ky, qasja e paautorizuar mund të zvogëlojë të ardhurat tuaja personale dhe të biznesit nëse do të ishin në të njëjtën llogari.

Pse duhet të krijoni një llogari bankare biznesi

Krijimi i një llogarie bankare biznesi ndihmon që biznesi juaj të dalë në këmbën e duhur dhe mund të rrisë në mënyrë drastike shanset për sukses. Fillimi i një biznesi mund të jetë mjaft i vështirë me sfidat e shumta me të cilat do të përballeni. Një llogari bankare biznesi ju ndihmon të shmangni shumë nga ato sfida dhe gracka krejtësisht.

Sigurimi Financiar

Duke përdorur siç duhet një llogari bankare biznesi në vend të llogarisë tuaj personale, ju siguroni sigurinë tuaj financiare. Ka më pak shanse që të hasni ndonjë problem financiar me taksat e prapambetura ose mbajtjen e gabuar të kontabilitetit që mund të kërcënojë sigurinë tuaj financiare.

Profesionalizëm

Një llogari bankare biznesi i lejon klientët dhe shitësit të dinë që ju jeni një biznes legjitim. Çeqet dhe kartat e kreditit mund të kenë emrin e biznesit, gjë që ndihmon për të komunikuar se ju jeni një pronar serioz biznesi dhe se njerëzit mund t'i besojnë të bëjnë biznes me ju.

Një biznes që nuk ka marrë kohë për të krijuar një llogari biznesi u komunikon të tjerëve se mund të mos i marrë seriozisht përgjegjësitë e tij.

Lehtësia e Access

Mbajtja e llogarive bankare të ndara e bën më të lehtë aksesin në paratë që ju nevojiten për arsye personale ose biznesi. Fondet e biznesit janë lehtësisht të disponueshme dhe llogaria juaj personale mund të rezervohet për të ardhurat personale të nevojshme për të paguar shpenzimet e përditshme.

Si të hapni një llogari bankare të veçantë biznesi

Tani që i dimë të gjitha përfitimet e përdorimit të një llogarie bankare të veçantë biznesi, do të shqyrtojmë se si ta konfigurojmë një të tillë në mënyrë që të mund të shijoni sigurinë financiare dhe qetësinë shpirtërore që mund të sjellë.

Vendosni llojin e llogarisë bankare të biznesit që dëshironi të hapni

Ekzistojnë disa lloje të llogarive të biznesit, duke përfshirë llogaritë e kontrollit ose të kursimeve. Disa biznese gjithashtu zgjedhin të hapin një llogari të veçantë vetëm për listën e pagave nëse ndodh që të kenë punonjës.

Ekzistojnë gjithashtu llogari tregtare për biznesin, por këto janë për përpunimin e kartave të kreditit dhe paratë më pas depozitohen në llogarinë tuaj të biznesit. Shumë nga këto llogari tregtare që ju lejojnë të përpunoni kartat e kreditit do të kërkojnë një llogari bankare biznesi.

Shumë njerëz pyesin, a kam nevojë për një llogari bankare biznesi për një kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC)? E vërteta është se lloji i biznesit nuk ka rëndësi, dhe të gjitha strukturat e biznesit do të kenë nevojë për një llogari bankare biznesi.

Mblidhni dokumentet e biznesit tuaj

Kur regjistroni biznesin tuaj, duhet të merrni një dokumentacion të caktuar. Kjo mund të jetë licenca biznesi ose nenet e themelimit për një LLC. Ju do të dëshironi të keni një llogari bankare të veçantë për një LLC. Kjo përfshin një llogari bankare LLC me një anëtar.

Ju gjithashtu mund të keni marrë një Numri EIN ose numrin e identifikimit të punëdhënësit. Ky numër vepron i ngjashëm me një numër të sigurimeve shoqërore, por është për biznesin tuaj.

Sigurohuni që të mblidhni të gjitha këto dokumente kur të jeni gati për të hapur llogarinë tuaj.

Vendosni llogarinë tuaj bankare të biznesit

Kur të keni të gjitha dokumentet së bashku dhe të keni zgjedhur llojin e llogarisë bankare që ju nevojitet, mund të ndiqni hapat e treguar nga banka që keni zgjedhur.

Nëse keni nevojë për ndihmë me këtë proces ose nuk jeni të sigurt se ku të filloni, këtu doola mund t'ju ndihmojë të nxirrni idenë tuaj nga terreni. Paketat tona të fillimit të biznesit përfshijnë gjithçka që ju nevojitet jo vetëm për të regjistruar biznesin tuaj, por edhe për të përgatitur llogaritë tuaja bankare.

Filloni biznesin tuaj drejt me doola dhe një llogari bankare biznesi

Nëse sapo po filloni, shumë nga këto informacione mund të duken dërrmuese. Ju tashmë keni një ide të shkëlqyer biznesi dhe thjesht dëshironi të filloni pa shumë telashe ose burokraci.

Do ta gjesh atë doola ka ndihmuar mijëra pronarë biznesesh ashtu si ju të fokusohen në biznesin e tyre në vend të dokumenteve të bezdisshme që kërkohen për të filluar.

Shërbimet tona ju ndihmojnë të merrni të gjitha dokumentet ligjore të nevojshme për të filluar biznesin tuaj në mënyrën e duhur. Pjesa më e mirë është se ju mund t'i bëni të gjitha lehtësisht nga kompjuteri ose telefoni juaj.

Thjesht futni disa informacione bazë dhe ne trajtojmë pjesën tjetër. Të gjitha dokumentet tuaja ligjore dhe regjistrimi i biznesit trajtohen për ju. Ne gjithashtu kemi shërbime për t'ju ndihmuar të merrni llogarinë tuaj bankare të biznesit filloi gjithashtu.

Pra, nëse jeni gati për ta nxjerrë nga terreni atë ide biznesi, lëreni doola të trajtojë regjistrimin tuaj dhe shërbimet e tjera, në mënyrë që të përqendroheni në atë që bëni më mirë.

FAQs

A është në rregull të përdorësh një llogari bankare personale për biznes?

Jo, kjo është pothuajse gjithmonë një ide e keqe dhe mund të çojë në çështje serioze tatimore dhe detyrimesh. Përdorimi i një llogarie bankare personale për biznes mund të rrisë gjithashtu shanset që biznesi të dështojë për shkak të mbajtjes së dobët të kontabilitetit.

A mund të paguaj shpenzimet e biznesit nga llogaria ime personale?

Ju nuk duhet të paguani shpenzimet e biznesit nga një llogari personale. Kjo e bën mbajtjen e kontabilitetit jashtëzakonisht të vështirë dhe gjithashtu mund të rrisë përgjegjësinë tuaj nëse dikush do të padiste biznesin.

A ka nevojë LLC për llogarinë e vet bankare?

Po. Një LLC gjithashtu ju mbron nga përgjegjësia. Shërbimet si doola ju lejojnë të konfiguroni LLC-në tuaj në vetëm disa minuta. Ne madje mund t'ju ndihmojmë me vendosjen e llogarisë suaj bankare të biznesit për një LLC.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.