A mund të filloj një LLC në një shtet ku nuk jetoj?

Ju mund të filloni një LLC në një shtet ku nuk jetoni. Në disa raste, shtete të tjera ofrojnë avantazhe shtesë që i bëjnë ata një zgjedhje të zgjuar. Nëse jeni në procesin e fillimit të një biznesi dhe keni nevojë për një LLC dhe pyesni veten, "A mund të filloj një LLC në një shtet ku nuk jetoj?" Përgjigja është "Po!" Nëse krijoni një LLC në një shtet tjetër, do t'ju duhet të mbani një agjent të regjistruar dhe zyrë të regjistruar. Lexoni më tej për të mësuar rreth faktorëve kryesorë për t'u marrë parasysh dhe gjendjet më të mira për të formuar një LLC. 

Si funksionon formimi i një LLC jashtë shtetit tuaj të shtëpisë?

Për të formuar një LLC jashtë shtetit tuaj të origjinës, do të ndiqni hapa të ngjashëm si formimi i LLC në shtet. Këtu janë hapat bazë:

  • Zgjidhni një gjendje në të cilën do të formoni LLC-në tuaj
  • Zgjidhni një emër për LLC-në tuaj. Mësoni më shumë rreth emërtimi i një SH.PK
  • Zgjidhni një agjent të regjistruar dhe një zyrë të regjistruar
  • Paraqisni Nenet e Organizatës (ose ekuivalente) me Sekretarin e Shtetit
  • Përgatitni një marrëveshje operimi LLC
  • Merrni një EIN
  • Hapni një llogari bankare biznesi

Dokumentacioni dhe tarifat e kërkuara ndryshojnë sipas shtetit, por variojnë nga 40 deri në 500 dollarë. Për të marrë një regjistrim të huaj LLC në shtetin ku do të operojë biznesi juaj i ardhshëm, duhet të caktoni një agjent të regjistruar në shtet me një zyrë të regjistruar.

Pse të formoni një LLC në një shtet tjetër?

Disa shtete ofrojnë përfitime si avantazhe tatimore, rregullore fleksibël të biznesit ose mbrojtje më të fortë nga përgjegjësia, të cilat mund t'i bëjnë ata më tërheqës për formimin e një SH.PK. Wyoming, Delaware, New Mexico dhe Nevada janë shtetet më të njohura për të formuar një LLC. Ka një shpjegim të detajuar më poshtë se pse mund të dëshironi të zgjidhni një nga këto shtete. 

Faktorët kryesorë që duhen marrë parasysh përpara se të filloni një LLC në një shtet tjetër

Para se të filloni një LLC në një shtet tjetër, këtu janë faktorët kryesorë që duhet të keni parasysh:

1. Ligjet dhe rregulloret e shtetit

Është thelbësore të kuptoni ligjet dhe rregulloret e shtetit nëse doni të formoni një LLC në një shtet tjetër nga shteti juaj i origjinës. Për shembull, tarifat e regjistrimit, kërkesat e depozitimit dhe kërkesat e agjentit të regjistruar mund të ndryshojnë nga shteti në shtet.

Përveç kësaj, ju duhet të regjistroni njësinë e biznesit tuaj si një ent të huaj në çdo shtet tjetër ku bëni biznes. Normalisht, nuk do t'ju duhet të regjistroni LLC-në në shtetin tuaj, përveç nëse planifikoni të operoni atje.

2. Agjent i regjistruar 

Një agjent i regjistruar është pika zyrtare e kontaktit për subjektin tuaj të biznesit. Ky mund të jetë çdo person ose subjekt biznesi i caktuar për të trajtuar korrespondencën zyrtare për biznesin. Kriteret e sakta ndryshojnë sipas shtetit, por në përgjithësi, agjenti i regjistruar mund të jetë çdo individ mbi moshën 18 vjeç ose një ent biznesi i vendosur në shtet. Agjenti i regjistruar duhet të mbajë një zyrë të regjistruar, e cila është një zyrë fizike e vendosur në shtet, dhe e hapur gjatë orarit të rregullt të punës.

3. Operacionet dhe Menaxhimi i Biznesit

Vendndodhja fizike e LLC-së tuaj ndikon në operacionet e përditshme, nga punësimi i punonjësve te menaxhimi i magazinës ose marrja e burimeve. Me një biznes vetëm në internet ose të orientuar nga shërbimi, mund të mos keni nevojë të merrni parasysh vendndodhjet fizike të dyqaneve ose burimet. 

Megjithatë, të gjitha bizneset duhet të marrin në konsideratë me kujdes ndikimin e operimit të një biznesi në një shtet ku nuk jetoni, duke përfshirë faktorë të tillë si taksat, licencimet dhe bankat. Ju gjithashtu mund t'ju duhet të konsideroni punësimin e punonjësve dhe menaxhimin e vendndodhjeve fizike. 

4. Punësimi i punonjësve 

Nëse punësoni punonjës në një shtet tjetër, duhet të respektoni ligjet lokale të shtetit, duke përfshirë ligjet e punës, sigurimin dhe standardet e pajtueshmërisë. Mbani në mend se shtetet mund të kenë procedura të ndryshme për paraqitjen e taksave. Kontrolloni procedurat shtetërore lokale, ligjet e punës dhe detyrimet tatimore përpara se të zgjidhni një shtet për të formuar një LLC. 

5. Ruajtja e pajtueshmërisë dhe detyrimeve ligjore

Përgjegjësitë dhe detyrimet e vazhdueshme të pronarëve të LLC përfshijnë paraqitjen e raporteve vjetore dhe pagesën e tarifës vjetore të depozitimit. Kjo ndryshon shumë sipas shtetit. Përveç kësaj, do t'ju duhet të paguani taksat përkatëse shtetërore dhe federale.

Cilat janë shtetet më të mira për të filluar një LLC?

Katër shtetet e mëposhtme janë të preferuarat për një kohë të gjatë për themeluesit dhe sipërmarrësit për arsye të mirë. Këtu është një përmbledhje e shtetet më të mira për të filluar një LLC

1. Wyoming

Wyoming ka fituar popullaritet si një shtet pro-biznes. Nuk ngarkon as taksa mbi të ardhurat, as taksat e ekskluzivitetit, dhe tarifat vjetore të paraqitjes janë minimale. Kostot e formimit të LLC janë relativisht të ulëta dhe Wyoming është i njohur për formimin e menjëhershëm të LLC. Shteti gjithashtu fiton nota të larta për mbrojtjen e jashtëzakonshme të privatësisë për pronarët e LLC. Gjej Të mirat dhe të këqijat e Wyoming LLC këtu. 

2. Delaware

Delaware mbetet zgjedhja numër një për formimin e një LLC për shkak të reputacionit të tij miqësor ndaj biznesit. Nuk tatohen të ardhurat jashtë shtetit, gjë që mund të rezultojë në kursime domethënëse tatimore. Për më tepër, tarifat fillestare të paraqitjes së LLC dhe taksat vjetore të ekskluzivitetit janë të ulëta në krahasim me shtetet e tjera, duke e bërë Delaware një zgjidhje me kosto efektive. 

Në rast se një Delaware LLC përfshihet në një padi, Gjykata e famshme e Kancelarisë së Delaware, e cila është e specializuar në mosmarrëveshjet e biznesit dhe është e përgatitur mirë në çështjet e biznesit, do t'ju ndihmojë të siguroni një rezultat të favorshëm. Gjeni më shumë rreth Të mirat dhe të këqijat e Delaware LLC

3. Mexico ri

New Mexico ofron përfitime të rëndësishme LLC. Ajo ka disa nga tarifat më të ulëta të paraqitjes në vend, së bashku me asnjë kërkesë për raportim vjetor. New Mexico LLC ofrojnë gjithashtu mbrojtje shtesë të privatësisë.

4. Nevada

Nevada gjithashtu nuk vendos asnjë taksë mbi të ardhurat ose taksa ekskluziviteti. Megjithatë, ajo ngarkon një taksë bruto mbi arkëtimet. Është gjithashtu një nga shtetet që ofron mbrojtje shtesë të privatësisë për pronarët e LLC. Ju madje mund të formoni një Anonim LLC në Nevada. Shteti gjithashtu ju lejon të krijoni një lloj të veçantë LLC të quajtur Series LLC, i cili përbëhet nga një LLC mëmë dhe një ose më shumë divizione, të quajtura "seri". 

Pavarësisht nga avantazhet, Nevada LLC kërkohet të paraqesin një listë vjetore të anëtarëve dhe menaxherëve në shtet. Ai gjithashtu ka tarifa më të larta të paraqitjes në krahasim me shtetet e tjera.

Hapja e një biznesi në një shtet të ri

Nëse jeni një i huaj që planifikoni të filloni një biznes në SHBA ose jeni duke pyetur veten një Canada LLC, nisja e një biznesi në një gjendje të re kërkon kërkime dhe një ekip të mirë për të siguruar pajtueshmërinë. Shërbimet e formimit të biznesit doola dhe LLC mund të ndihmojnë. 

Merrni ndihmën që ju nevojitet nga doola's shërbime të shpejta të formimit të biznesit në të 50 shtetet. doola do t'ju ndihmojë të formoni një LLC, të aplikoni për një EIN dhe të hapni një llogari bankare biznesi në mënyrë që të mund të përqendroheni në zhvillimin e planit tuaj të biznesit dhe fillimin e biznesit. 

FAQs

A ka ndonjë kufizim ose kufizim për formimin e një LLC në një shtet tjetër?

Ju mund të formoni një LLC në një shtet tjetër, por duhet të jeni të vetëdijshëm për kërkesat specifike të regjistrimit të shtetit për pajtueshmërinë. Ju do të duhet të aplikoni për një certifikatë autoriteti dhe të paguani tarifat e nevojshme të regjistrimit nëse jeni një LLC e huaj në shtet.

A kam nevojë për një adresë fizike në shtetin ku dua të formoj LLC-në time?

Po, do t'ju duhet një adresë fizike, e quajtur adresa e regjistruar, në shtetin ku dëshironi të formoni LLC. 

A mund të punësoj thjesht një agjent të regjistruar për të formuar dhe mbajtur LLC-në time jashtë shtetit?

Po, ju mund të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar për të formuar dhe mbajtur një LLC jashtë shtetit. 

A duhet të paguaj taksa si në shtetin ku është formuar LLC-ja ime, ashtu edhe në atë ku banoj?

Nëse nuk vendosni që LLC të trajtohet si një korporatë, në përgjithësi do të paraqisni taksat mbi të ardhurat e LLC në deklaratën tuaj të tatimit mbi të ardhurat. Nëse nuk zhvendoseni në shtetin ku formoni LLC-në, mund t'i detyroheni taksave në shtetin ku banoni dhe në çdo shtet ku bëni biznes. Kontrolloni me një CPA për të kuptuar situatën tuaj individuale tatimore. 

A mund të formoj një LLC në shumë shtete njëkohësisht?

Po, ju mund të formoni një LLC në shumë shtete. Përndryshe, ju mund të krijoni një LLC në shtetin tuaj të origjinës dhe të paraqitni si një LLC të huaj në çdo shtet tjetër ku dëshironi të bëni biznes. Ju gjithashtu mund të zhvendosni një LLC në një shtet tjetër

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.