Përmbajtje

Dëshironi të dini nëse mund të keni dy biznese nën një LLC? Lexoni këtë për të zbuluar.

A mund të kem 2 biznese nën 1 LLC? Zbuloni Përgjigjen Tuaj

Tl;DR

  • Një teknikë që e shohim mjaft shpesh është që fillimisht një Wyoming LLC është krijuar si një kompani mbajtëse. Formimi bëhet në të njëjtën mënyrë që çdo ent tjetër do të krijohej me Sekretarin e Shtetit në Wyoming.
  • Pasi të jetë ngritur, ju mund të formoni kompanitë tuaja të operacioneve ose kompanitë mbajtëse filial me kompaninë mbajtëse (WY LLC) si pronar.
  • Kjo është një teknikë, ju mund të dëshironi të diskutoni me një avokat rreth teknikave të tjera për krijimin e kompanive mbajtëse dhe operacioneve ose filialeve 🙂

Dhe lexoni për të mësuar më shumë!

A mund të kem dy biznese nën një SH.PK?

Shpesh bizneset ngatërrohen për vendimin për të pasur biznese të shumta nën një LLC. A po mendoni aktualisht për të provuar fatin e biznesit tuaj në përpjekje të reja? Nëse po, atëherë mund të keni pyetjen e mëposhtme që rrotullohet në mendjen tuaj.

  • Sa biznese mund të operohen nën një SH.PK të vetme?
  • A duhet të krijoj një LLC të veçantë për çdo përpjekje biznesi?
  • Cili lloj LLC do të ishte i përshtatshëm për mua?

Pra përgjigja e pyetjes suaj është PO; ju mund të keni shumë LLC nën një ombrellë.

Krijimi i bizneseve të shumta me një LLC të vetme

Le të fillojmë diskutimin tonë me një shembull, ku ju jeni pronar i biznesit të udhëtimit dhe i inkorporuar si LLC. Megjithatë, me kalimin e kohës, ju vendosni të përfshini edhe shërbimet e pasurive të paluajtshme. Duke qenë se të dy bizneset i përkasin zonave të ndryshme, pyetja është nëse pronari mund t'i operojë të dyja bizneset nën një SH.PK të vetëm?

Edhe pse duket e natyrshme nëse doni të shmangni marrjen e një SH.PK të veçantë për biznesin e ri për të shmangur kostot shtesë, lajmi i mirë është që mund të krijoni biznese të shumta me një SH.PK të vetme. Kjo praktikë njihet si "Deklaratë e emrit fiktiv" ose "DBA", ku pronari mund të drejtojë biznese të shumta nën një LLC të vetme, por me emra të ndryshëm.

Edhe pse është e lejueshme, ju nuk duhet të zgjidhni atë opsion pasi ka të meta të ndryshme që lidhen me të.

Për shembull, në rast të ndonjë procesi gjyqësor ose padi të ngritur kundër një biznesi, asetet ose burimet e tjera të biznesit do të jenë gjithashtu në rrezik. Do të thotë nëse një bllok në të gjithë SH.PK mbahet përgjegjës, SH.PK do të jetë gjithashtu përgjegjës.

Shumica e pronarëve zgjedhin të kenë një LLC të veçantë për çdo sipërmarrje biznesi për të zbutur rrezikun. Për më tepër, tarifat dhe kostot shtesë shoqërohen me të, përfshirë koston e mirëmbajtjes, etj. megjithatë, ofron një mburojë ndaj detyrimeve dhe proceseve gjyqësore që lidhen me bizneset e tjera.

Çfarë është një Seri LLC?

Shumica e bizneseve zgjedhin serinë LLC për të operuar kompani të shumta. Seria LLC është një zgjidhje me kosto efektive, duke përfshirë pagesën vjetore të taksave dhe tarifën vjetore të agjentit të regjistruar. Megjithatë, ajo është një strukturë mjaft e re për operacionet e biznesit dhe në këtë mënyrë përfshin pengesa të ndryshme.

Pra, cila është zgjidhja përfundimtare?

LLC të veçanta

Zgjidhja është krijimi i SH.PK-ve të veçanta për çdo sipërmarrje biznesi!

Pra, pavarësisht nga orientimi i rritjes që po mendoni të adoptoni, merrni parasysh ta bëni atë nën një SH.PK të pavarur - duke pasur LLC individuale të sigurojnë që borxhet, aktivet dhe detyrimet janë të ndara dhe nuk mund të ndikojnë kurrë njëra-tjetrën.

Si të krijoni një plan hierarkie për të kuptuar marrëdhëniet midis SH.PK-ve të ndryshme. Në këtë grafik, kompania mëmë SH.PK zë vendin e parë, emrin 'Kompania Holding ABC**.'** Dhe më pas, vëllezërit e motrat do të krijohen me emra dhe SH.PK të ndryshëm.

Në këtë mënyrë, të gjitha shoqëritë kanë të njëjtën shoqëri amë ose holding. Ato mund të kenë asete, detyrime, interesa pronësie dhe struktura të ngjashme, por ato mbrohen, ruhen dhe mbrohen nga njëri-tjetri.

Nëse jeni duke kërkuar informacione të mëtejshme në lidhje me krijimin e bizneseve të shumta, mund të na kontaktoni përmes platformave të ndryshme dhe ekspertët tanë do të jenë të kënaqur t'ju shërbejnë.

Rekomandimi ynë: krijoni një strukturë "Holding Company" në Wyoming

  • Një teknikë që e shohim mjaft shpesh është që fillimisht një Wyoming LLC është krijuar si një kompani mbajtëse. Formimi bëhet në të njëjtën mënyrë që çdo ent tjetër do të krijohej me Sekretarin e Shtetit në Wyoming.
  • Pasi të jetë ngritur, ju mund të formoni kompanitë tuaja të operacioneve ose kompanitë mbajtëse filial me kompaninë mbajtëse (WY LLC) si pronar.
  • Kjo është një teknikë, ju mund të dëshironi të diskutoni me një avokat rreth teknikave të tjera për krijimin e kompanive mbajtëse dhe operacioneve ose filialeve 🙂

Check out këtë blog post për të parë se si të krijoni kompaninë tuaj Holding!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.