A mund të jetë një Trust anëtar i një LLC?

Një besim mund të veprojë si një fiduciar dhe të mbikëqyrë pasuritë në emrin tuaj. Trustet zakonisht përdoren për të menaxhuar pasurinë e gjeneratave me udhëzime në mënyrë që trashëgimtarët të mund t'i përdorin paratë në mënyrë më efektive. Trustet gjithashtu mund të bëhen anëtarë të LLC dhe të menaxhojnë aktivet e biznesit brenda llogarisë. Ky udhëzues do të eksplorojë se si ta shndërroni një besim në një anëtar të një kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC), së bashku me të mirat dhe të këqijat.

Kuptimi i Trusts dhe LLC

Trustet menaxhojnë asetet për individët dhe mund t'i mbikëqyrin ato për një trashëgimtar. Trustet mund të shpërndajnë aktive bazuar në një plan të caktuar dhe të menaxhojnë para për të gjeneruar kthime më të larta. Disa truste janë anëtarë të korporatave me përgjegjësi të kufizuar. Këto struktura biznesi ju lejojnë ndani pasuritë tuaja personale nga asetet e biznesit. Asetet tuaja personale do të jenë të sigurta nga çdo detyrim ligjor që do të ketë biznesi juaj. 

A mund të jetë një Trust anëtar i një LLC?

Trustet mund të bëhen ligjërisht anëtarë të një LLC. Nëse LLC juaj ka shumë anëtarë, ata duhet të japin miratimin e tyre që besimi të shtohet si anëtar. Trustet kanë dy kategori: të revokueshme dhe të parevokueshme. Çdo kategori ka disa rregulla të vendosura që ndikojnë në aftësinë tuaj për të hyrë në asete ose që dikush tjetër të bëjë ndryshime në strukturën aktuale. Ju do të duhet të rishikoni ligjet lokale dhe marrëveshjen e funksionimit të LLC-së tuaj për të përcaktuar nëse një trust mund të bëhet anëtar i LLC-së tuaj. 

Çfarë është një besim i revokueshëm?

Një besim i revokueshëm është një marrëveshje midis një individi dhe besimit. Trusti mund të menaxhojë asetet, por individi ende mund t'i qaset aseteve të tyre dhe të marrë vendimet e tij. Është e mundur të tërhiqni fondet nga LLC juaj me dëshirën tuaj, edhe nëse vendosni një besim të revokueshëm. Është e lehtë të modifikosh marrëveshjen në çdo kohë. Kur të ndaheni nga jeta, besimi do të vendosë se si t'u shpërndajë paratë trashëgimtarëve tuaj (dmth. pagesat e shumës së përgjithshme ose shpërndarjet në kohë).

Përfitimet e një besimi të revokueshëm si anëtar i LLC

Trustet e revokueshme ofrojnë disa përfitime. Këtu janë disa nga përfitimet që mund të prisni:

  • Fleksibiliteti: Mund të modifikoni ose të dilni lehtësisht nga marrëveshja dhe të aksesoni asetet tuaja. Ju ende keni kontroll mbi burimet tuaja.
  • Shmangni testamentin: Përfshirja e një besimi si një anëtar i LLC-së tuaj mund ta ndihmojë kompaninë tuaj të shmangë verifikimin. Shmangia e procesit ligjor siguron një transferim më të shpejtë të burimeve. Një biznes i mbërthyer në prova mund të humbasë klientët dhe pjesën e tregut ndërsa procesi shpaloset.
  • Politika: Të dhënat e pasurisë suaj, duke përfshirë asetet dhe pasurinë, mbahen private. Këto detaje bëhen publike vetëm gjatë verifikimit. Nëse këto detaje bëhen publike, jo-përfituesit mund të zbulojnë madhësinë e pasurisë suaj dhe sa i keni dhënë përfituesve. 

Të metat e besimit të revokueshëm si anëtar i LLC

Trustet e revokueshme kanë disa avantazhe, por individët duhet të dinë edhe për disavantazhet përpara se të angazhohen për to. 

  • Kompleksitet shtesë: Shtimi i një besimi si anëtar i një LLC shton më shumë bashkëpunim dhe shkresa për biznesin tuaj. Nëse LLC juaj ka shumë anëtarë, do të duhet të merrni miratimin nga secili anëtar përpara se të shtoni besimin si një anëtar i LLC. Ju gjithashtu do të duhet të menaxhoni besimin e revokueshëm ndërsa ata janë anëtarë.
  • Pretendimet e kreditorëve: Meqenëse ju keni kontroll mbi aktivet, ato mund të bëhen subjekt i pretendimeve të kreditorëve nëse mbeteni prapa në pagesat. 

Një besim i revokueshëm mund të mos jetë i përshtatshëm për pronarët e bizneseve që synojnë të shesin bizneset e tyre kur të dalin në pension. Shitja e aseteve dhe dalja në pension eliminon nevojën për një besim për të menaxhuar LLC-në tuaj. Të kesh një besim mund të mos jetë gjithashtu i nevojshëm nëse nuk ke trashëgimtarë. Trustet e revokueshme janë optimale për pronarët e bizneseve që duan t'i kalojnë kompanitë e tyre trashëgimtarëve të tyre dhe të shmangin verifikimin. Është më mirë të konsultoheni me profesionistë ligjorë dhe tatimorë përpara se të shtoni një besim si anëtar i LLC-së tuaj.

Çfarë është një besim i pakthyeshëm?

Një besim i pakthyeshëm i nxjerr aktivet jashtë kontrollit tuaj dhe nuk mund të modifikohet pasi të vendosni kushtet. Trustet e pakthyeshme zhvendosin aktivet nga pasuria juaj, gjë që mund të rezultojë në taksa më të ulëta mbi pasurinë.

Përfitimet e një besimi të pakthyeshëm si anëtar i LLC

Ndërsa këto besime nuk mund të zhbëhen, ato kanë disa avantazhe që i bëjnë ato një zgjedhje kryesore për shumë LLC.

  • Pasuritë tuaja mbrohen nga mosmarrëveshjet ligjore: Askush nuk mund të prekë asetet në besimin tuaj të pakthyeshëm. Edhe nëse biznesi juaj goditet me një padi që shteron pasuritë tuaja, paditësi që paraqet kundër jush nuk mund të prekë asnjë pasuri në besimin tuaj të pakthyeshëm. Asetet në një besim të pakthyeshëm po shkojnë në vijën e finishit dhe po shpërndahen në bazë të kushteve të përcaktuara.
  • Përfitimet tatimore: Asetet në besimin tuaj të pakthyeshëm nuk janë më pjesë e pasurisë suaj. Kjo do të thotë taksa më të ulëta mbi pasurinë për trashëgimtarët tuaj.

Të metat e një besimi të pakthyeshëm si anëtar i LLC

Trustet e pakthyeshme kanë disa avantazhe, por është e rëndësishme të njihen edhe të metat e tyre. Këto janë disa nga disavantazhet që duhen mbajtur parasysh.

  • Asetet nuk mund të aksesohen lehtësisht: Nuk mund të tërhiqni asete në një trust të pakthyeshëm për përdorimin tuaj personal. Është shumë më e vështirë t'i japësh fund një besimi të parevokueshëm sesa të dalësh nga një besim i revokueshëm.
  • Kompleksitet shtesë: Besimet e pakthyeshme dhe besimet e revokueshme rrisin sasinë e dokumentacionit dhe nuancat.

Hapat për të formuar një LLC me një Trust si Anëtar

Formimi i një LLC me një besim si anëtar është një proces i drejtpërdrejtë. Ju duhet të filloni duke formuar një LLC dhe më pas duke shtuar një besim si anëtar në të ardhmen. Secili shtet ka rregulla dhe dokumente të ndryshme të nevojshme për formimin e një LLC. 

Ju do të duhet të regjistroni emrin e biznesit tuaj dhe të punoni me një agjent për të filluar LLC-në tuaj. Pas hartimit të një marrëveshje operimi LLC dhe paraqitjes së Neneve të Organizatës së LLC, do t'ju duhet të merrni një EIN për kompaninë tuaj. Disa shtete dhe profesione mund të kërkojnë licenca dhe leje përpara se të mund të paraqisni kërkesën tuaj. Pasi të keni një LLC, mund të shtoni një besim si anëtar. Nëse LLC juaj tashmë ka shumë anëtarë, ata të gjithë duhet të miratojnë kërkesën tuaj për të shtuar besimin si një anëtar i LLC. 

Forconi pasuritë tuaja me një besim

Një besim mund të thjeshtojë mënyrën se si pasuria juaj e brezave u shpërndahet trashëgimtarëve tuaj. Në varësi të mënyrës se si e vendosni besimin tuaj, ju gjithashtu mund të minimizoni taksat tuaja mbi pasurinë. Sidoqoftë, gjithçka fillon me një LLC, e cila ofron mbrojtje të përgjegjësisë personale dhe përfitime të tjera. 

Nëse dëshironi të filloni me një LLC, shërbimet e formimit të doola's LLC mund te ndihmoj. doola mund t'ju udhëheqë gjatë procesit për t'ju ndihmuar të filloni, rriteni dhe menaxhoni LLC-në tuaj.

FAQs

A mund të jetë çdo lloj besimi anëtar i një LLC?

Po, çdo lloj besimi mund të jetë anëtar i një LLC.

A ka ndonjë kufizim për të pasur një besim si anëtar i LLC?

Ju duhet të merrni miratimin nga çdo anëtar i një LLC nëse ka shumë anëtarë. Përtej kësaj, duhet të kontrolloni ligjet tuaja lokale për të parë nëse ka ndonjë kufizim.

A mundet një trust të jetë anëtari i vetëm i një LLC?

Po, një besim mund të jetë anëtari i vetëm i një LLC.

A mund të jenë anëtarë të besimeve të shumta të së njëjtës LLC?

Po, besime të shumta mund të jenë anëtarë të së njëjtës LLC.

A mund të jetë një trust një anëtar menaxhues i një LLC?

Po, një besim mund të jetë një anëtar menaxhues i një LLC.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.