A mundet që një qytetar jo amerikan të zotërojë një LLC?

Shtetet e Bashkuara ofrojnë një strukturë unike të favorshme biznesi për pronarët dhe sipërmarrësit e bizneseve të vogla: një kompani me përgjegjësi të kufizuar. Një kompani me përgjegjësi të kufizuar ose një LLC ofron mbrojtje të privatësisë, mbrojtje të aseteve personale dhe administrim të thjeshtuar. A mundet që një qytetar jo-amerikan të ketë një LLC? Po! Nëse nuk jeni shtetas amerikan, lajmi i mrekullueshëm është se ju ende mund të krijoni një LLC. Lexoni për të kuptuar faktorët kryesorë që ndikojnë në vendimin tuaj për të formuar një US LLC. 

Kuptimi se si një qytetar jo-amerikan mund të jetë pronar i një LLC

Një shtetas jo amerikan mund të jetë pronar i një SH.PK. Pronarët e LLC quhen anëtarë. Të dy individët dhe subjektet mund të jenë anëtarë të një LLC. Të huajt jorezidentë, entitetet me bazë në SHBA dhe subjektet e biznesit jo-SHBA mund të jenë të gjithë anëtarë të LLC. Kjo do të thotë që edhe një SH.PK mund të jetë anëtar i një tjetër LLC. Si joqytetar, mundesh akoma hap një kompani në SHBAose të jetë partner në një LLC

Si të formoni një LLC si qytetar jo amerikan?

Procesi i formimit një SH.PK si shtetas jo amerikan kërkon disa dosje të thjeshta. Së pari, do t'ju duhet të vendosni për një emër biznesi dhe ku planifikoni të krijoni LLC. Gjej shtetet më të mira për të hapur një LLCdhe Të mirat dhe të këqijat e Wyoming LLC

Më pas, duhet të paraqisni Nenet e Organizatës tek Sekretari i Shtetit ose në zyrën përkatëse shtetërore. Si një rezident jo në SHBA, do t'ju duhet një agjent i regjistruar për LLC dhe një zyrë e regjistruar në shtetin ku regjistroni LLC përpara se të dorëzoni Nenet e Organizatës. Pasi të formohet LLC, mund të aplikoni për një EIN, të hapni një llogari bankare biznesi dhe të merrni çdo licencë ose leje të nevojshme biznesi. 

Faktorët që duhen marrë parasysh për SH.PK-të me anëtarë qytetarë jo amerikanë

Ka një sërë faktorësh që ndikojnë në formimin e LLC-së për qytetarët jo amerikanë, nga ligjet e pajtueshmërisë dhe implikimet tatimore deri te vizat ose barrierat kulturore. Ja çfarë duhet të keni parasysh për të siguruar suksesin e US LLC tuaj të re. 

1. Pajtueshmëria me Ligjet 

Anëtarët jo-shtetas amerikanë duhet të sigurojnë se janë në përputhje me të gjitha ligjet dhe rregulloret e zbatueshme të SHBA-së, duke përfshirë ato që lidhen me formimin, funksionimin dhe raportimin e biznesit. Mund t'ju duhet të aplikoni për vizë amerikane; më shumë për këtë më poshtë. 

2. Agjent i regjistruar

Anëtarët jo-shtetas amerikanë mund të kenë nevojë të caktojnë një përfaqësues me bazë në SHBA, siç është një agjent i regjistruar, për të përmbushur disa detyrime ligjore dhe për të marrë komunikime zyrtare në emër të LLC.

Merrni parasysh nëse keni një partner me bazë në SHBA i cili mund të funksionojë si agjent i regjistruar ose nëse ju duhet të punësoni një agjent të regjistruar për biznesin.

3. Implikimet tatimore 

Anëtarët jo-shtetas amerikanë duhet të jenë të vetëdijshëm për çdo detyrim tatimor që mund të kenë për shkak të pronësisë së tyre në një LLC, duke përfshirë kërkesat e mundshme të mbajtjes në burim ose detyrimet e raportimit. Nëse LLC fiton të ardhura në SHBA, ju do të jeni përgjegjës për paraqitjen e tatimit mbi të ardhurat në IRS. Në varësi të traktateve tatimore midis vendit tuaj të banimit dhe SHBA-së, mund t'ju duhet të paguani taksa në të dy vendet. Mësoni më shumë rreth kërkesat për paraqitjen e taksave për kompaninë tuaj amerikane

4. Kërkesat për vizë

Anëtarë jo-shtetas amerikanë mund të hapë një SH.PK, por mund të duhet të marrë viza ose leje specifike për të marrë pjesë në aktivitetet e LLC. Ju mund të aplikoni për një vizë biznesi B-1 or një vizë investitori E-1 ose E-2, në varësi të situatës suaj dhe sa kohë planifikoni të qëndroni në SHBA.

5. Financimi dhe financimi 

Anëtarët jo-shtetas amerikanë mund të përballen me sfida në aksesin e disa llojeve të financimit ose financimit për shkak të statusit të tyre të imigracionit. Për shembull, Kredi për Administrimin e Biznesit të Vogël zakonisht janë të disponueshme vetëm për banorët e SHBA. Sidoqoftë, nëse LLC është një LLC me shumë anëtarë me një anëtar shtetas amerikan, LLC mund të aplikojë ende për financim. 

6. Barrierat kulturore dhe gjuhësore

Konsideroni me kujdes nëse do të keni partnerë biznesi dhe llojin e biznesit në të cilin do të angazhohet LLC. SHBA ka një histori të gjatë në mbështetjen e bizneseve të emigrantëve të rinj dhe themeluesve ndërkombëtarë. Megjithatë, komunikimi dhe dallimet kulturore mund të lindin kur punoni me anëtarë jo-shtetas amerikanë. Kuptimi dhe respektimi i normave kulturore mund të nxisë bashkëpunimin efektiv dhe punën ekipore.

Formoni një US LLC me ndihmën e doola

Hapja e një biznesi me bazë në SHBA mund të hapë tregje dhe mundësi të reja. Për shumicën e pronarëve të bizneseve, një SH.PK ofron mbrojtje ndaj përgjegjësisë dhe privatësi nga një ent ligjor biznesi, por me administrim të thjeshtuar dhe taksim të përçueshëm. Nëse jeni gati të krijoni një LLC në SHBA, doola mund të ndihmojë. 

Merrni shërbimet e shpejta dhe profesionale të formimit të doola në të 50 shtetet, duke përfshirë shtetet më të njohura si Wyoming dhe Delaware. Do të merrni gjithashtu ndihmë për marrjen e një EIN dhe hapjen e një llogarie bankare, në mënyrë që të mund të përqendroheni në hapjen e biznesit ose marrjen e vizës suaj amerikane.  Merr doola këtu!

FAQs

A kanë shtetasit jo-SHBA të njëjtat të drejta dhe përgjegjësi si qytetarët amerikanë në lidhje me zotërimin e një LLC?

Qytetarët ose banorët jo-SHBA lejohen të jenë anëtarë të një LLC, por duhet të respektojnë të gjitha ligjet e biznesit për pronësinë e LLC. Shtetasit jo amerikanë duhet të plotësojnë të njëjtat kërkesa si qytetarët ose banorët e SHBA.

A ka ndonjë kërkesë që shtetasit jo-SHBA të marrin një vizë ose status të ligjshëm qëndrimi për të zotëruar një LLC në SHBA?

Nuk ka kërkesa specifike për qëndrim ose vizë për të zotëruar një LLC në SHBA. Megjithatë, nëse planifikoni të vizitoni biznesin ose të vini në SHBA për takime biznesi, të kesh një vizë biznesi mund ta lehtësojë këtë. 

A mundet që një qytetar jo-amerikan të zotërojë shumë LLC në shtete të ndryshme?

Po, qytetarët jo amerikanë mund të zotërojnë shumë LLC në shtete të ndryshme. Nuk ekzistojnë kufizime se kush mund të zotërojë ose të jetë anëtar i LLC në Shtetet e Bashkuara. 

A mundet një qytetar jo-amerikan të përdorë LLC-në e tij për të marrë një vizë pune në SHBA?

Nëse keni një LLC, mund ta bëjë më të lehtë marrjen e vizave të caktuara në SHBA. Sidoqoftë, ia vlen të hulumtoni vizat B-1, E-1 dhe E-2 për të kuptuar nëse kualifikoheni bazuar në qëllimin tuaj për të punuar në SHBA. 

A ka ndonjë kufizim për qytetarët jo-SHBA që shesin pronësinë e tyre në një LLC?

Marrëveshja e funksionimit të LLC rregullon çdo kufizim për shitjen e pronësisë në një LLC. Nuk ka kufizime në nivel shtetëror ose federal për qytetarët jo amerikanë që shesin pronësinë e tyre në një LLC. 

A mundet një qytetar jo-amerikan të punësojë punonjës për LLC-në e tij në SHBA?

Po, LLC mund të punësojë punonjës në SHBA. LLC do të ketë nevojë për një EIN, një llogari bankare biznesi dhe licenca përkatëse biznesi për të punësuar punonjës dhe duhet të jetë në përputhje me të gjitha kërkesat për paraqitjen e raportit tatimor dhe vjetor. 

A mund të jetë një shtetas jo-SHBA i vetmi anëtar i një LLC?

Një shtetas jo amerikan mund të jetë anëtari i vetëm i një LLC. Megjithatë, të kesh një partner me bazë në SHBA mund të lehtësojë administrimin e biznesit. 

A mundet një qytetar jo-amerikan të hapë një degë të kompanisë së tyre të huaj si LLC në SHBA?

Bizneset e huaja mund të regjistrohen për të operuar në SHBA. Ju nuk keni nevojë të hapni një LLC në SHBA, por hapja e një LLC që biznesi juaj i huaj të operojë në SHBA mund të jetë një veprim i zgjuar për të mbrojtur biznesin dhe pasuritë tuaja personale. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.