A mund të hapë një i huaj një LLC në Florida?

Mund të ketë shumë dhimbje koke kur bëhet fjalë për të qenë një sipërmarrës si i huaj.
And it’s reasonable to question, can a foreigner open an LLC in Florida? The legal compliance, the paperwork, and even the language barriers can all make it difficult to ensure a smooth process. 

In this article, we’ll go over the steps on how to start an LLC in Florida as a foreigner and key considerations you should keep in mind. 

Çfarë është një Florida LLC jo-SHBA?

Një Florida LLC jo nga SHBA-ja i referohet një kompanie me përgjegjësi të kufizuar të regjistruar në Florida, por në pronësi të banorëve ose qytetarëve jo-SHBA. Ky person juridik lejon individët ose bizneset e huaja të operojnë në tregun amerikan pa pasur nevojë për rezidencë. 

Pavarësisht nga pronësia, këto LLC duhet t'i përmbahen rregulloreve të Floridës, duke përfshirë emërimin e një agjenti të regjistruar brenda shtetit dhe paraqitjen e dokumentacionit të nevojshëm. Kjo strukturë është e popullarizuar në mesin e sipërmarrësve ndërkombëtarë që kërkojnë të shfrytëzojnë mjedisin e favorshëm të biznesit të Floridës.

Pse duhet të filloni një LLC në Florida si i huaj?

Fillimi i një LLC në Florida si i huaj paraqet një mundësi unike për të hyrë në një nga mjediset më dinamike të biznesit të Shteteve të Bashkuara. 

Këtu janë përfitimet kryesore:

 • Mbrojtja e përgjegjësisë: Një LLC ofron mbrojtje nga përgjegjësia personale, duke siguruar që pasuritë tuaja personale të mbrohen kundër padive ose borxheve të lidhura me biznesin.

 • Përparësitë e taksave: Klima e favorshme tatimore e Floridës, duke përfshirë asnjë taksë mbi të ardhurat shtetërore, mund të jetë e dobishme për përfitimin e biznesit.

 • Lehtësia e konfigurimit dhe menaxhimit: Florida ofron një proces të drejtpërdrejtë për formimin e LLC, madje edhe për jorezidentët, dhe nuk kërkon që pronari të jetë fizikisht i pranishëm në shtet.

 • Qasja në tregjet amerikane: Krijimi i një LLC në Florida hap dyert për tregun e gjerë amerikan, duke rritur besueshmërinë e biznesit dhe potencialin për rritje.

 • Struktura fleksibile e pronësisë dhe menaxhimit: SH.PK-të kanë një strukturë fleksibël menaxhimi, duke i lejuar pronarët e huaj të përshtatin biznesin sipas nevojave të tyre specifike.

 • Përfitimet e Planifikimit të Pasurive: Për banorët jo-SH.B.A., një LLC mund të ofrojë avantazhe në planifikimin e pasurive, duke reduktuar potencialisht ekspozimin ndaj taksave të pasurive në SHBA.

 • Transaksionet Bankare dhe Financiare: Zotërimi i një LLC në Florida lehtëson aksesin më të lehtë në shërbimet bankare dhe financiare të SHBA-së, gjë që është thelbësore për transaksionet ndërkombëtare.

 • Asnjë kërkesë për shtetësi ose vendbanim: Si i huaj, ju mund të zotëroni një LLC në Florida pa shtetësi ose rezidencë amerikane, duke e bërë atë një opsion të aksesueshëm për sipërmarrësit ndërkombëtarë.

Si të filloni një LLC në Florida si i huaj?

Florida LLC

Fillimi i një LLC në Florida si i huaj mund të jetë një proces i drejtpërdrejtë dhe i realizueshëm, edhe nëse e trajtoni vetë. Kjo qasje DIY ju lejon të merrni kontrollin e konfigurimit të biznesit tuaj dhe të vendosni praninë tuaj në tregun e Floridës. 

Le të thellojmë se çfarë duhet të bëni për t'i kthyer aspiratat tuaja sipërmarrëse në realitet në shtetin Sunshine.

1. Zgjidhni një emër biznesi

Zgjedhja e një emri i përshtatshëm i biznesit është një hap i parë kritik në formimin e LLC-së tuaj në Florida.

Jo vetëm që ky emër do të bëhet identiteti i markës suaj, por duhet gjithashtu të jetë në përputhje me udhëzimet e emërtimit të Floridës, duke përfshirë veçantinë dhe përfshirjen e "LLC" ose varianteve të saj.

Një emër i zgjedhur mirë mund të rrisë besueshmërinë e biznesit tuaj, të ndihmojë në përpjekjet e marketingut dhe të sigurojë pajtueshmërinë ligjore. Është e rëndësishme të kryeni një kërkim të plotë për t'u siguruar që emri nuk është tashmë në përdorim ose shumë i ngjashëm me bizneset ekzistuese.

2. Punësoni një agjent të regjistruar

A agjent i regjistruar është një takim i detyrueshëm për Florida LLC, përgjegjëse për marrjen dhe trajtimin e dokumenteve ligjore në emër të biznesit tuaj. Ky agjent siguron që të mos humbisni kurrë njoftime të rëndësishme ligjore, duke përfshirë dokumentet e shërbimit të padisë dhe korrespondencën qeveritare. 

The agent must have a physical address in Florida and be available during standard business hours. This role can be filled by an individual or a shërbim profesional, ensuring consistent and reliable legal correspondence management.

3. Paraqisni nenet e organizimit

Paraqitja e Artikujt e Organizatës me Divizionin e Korporatave të Floridës është një hap themelor në formimin e LLC-së tuaj. Ky dokument ligjor regjistron zyrtarisht biznesin tuaj në shtet dhe kërkon informacione të tilla si:

 • Emri i LLC 

 • Adresa kryesore

 • Emrat e anëtarëve/drejtuesve

Regjistrimi mund të bëhet online ose me postë dhe vjen me një tarifë depozitimi. Ky hap gjithashtu themelon ligjërisht biznesin tuaj dhe është thelbësor për pajtueshmërinë dhe njohjen si person juridik.

4. Merrni një EIN

An Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN) është një numër federal identifikimi tatimor i lëshuar nga IRS, thelbësor për aktivitetet tatimore dhe financiare të LLC-së tuaj. Kërkohet për punësimin e punonjësve, hapjen e një llogarie bankare biznesi dhe depozitimin e taksave. 

Foreign nationals can aplikoni për një EIN without a Social Security Number by completing IRS Form SS-4 and conducting a phone interview with the IRS. This number is crucial for distinguishing your personal finances from your business’s financial matters.

5. Merrni licencat dhe lejet

Në varësi të llojit të biznesit dhe vendndodhjes së LLC-së tuaj, mund t'ju nevojiten licenca dhe leje specifike për të operuar ligjërisht në Florida. Këto mund të përfshijnë: 

 • Licencat e biznesit vendas 

 • Licencat profesionale

 • Lejet specifike që lidhen me shëndetin, sigurinë ose mjedisin 

Hulumtoni dhe merrni të gjitha licencat dhe lejet përkatëse për të siguruar përputhjen me rregulloret e shtetit, qarkut dhe qytetit. Dështimi për të marrë licencat e nevojshme mund të rezultojë në gjoba ose çështje ligjore për LLC-në tuaj.

6. Hapni një llogari bankare të biznesit

Hapja e një llogari bankare biznesi është jetike për të mbajtur një ndarje të qartë financiare midis financave tuaja personale dhe atyre të biznesit. Kjo ndarje rrit mbrojtjen e përgjegjësisë së LLC-së tuaj dhe thjeshton regjistrimin e kontabilitetit dhe taksave. 

To open an account, you’ll typically need your EIN, Articles of Organization, and possibly additional documentation such as an marrëveshje operimi. A business bank account also lends credibility to your business and facilitates easier management of business transactions and financial planning.

Nëse keni nevojë për një adresë fizike për të hapur një llogari bankare në SHBA, partneri ynë në VPM është rekomandimi ynë kryesor.

7. Paraqisni taksat tuaja dhe raportet vjetore

rregullisht managing taxes and filing annual reports is essential for maintaining your LLC’s good standing and legal compliance. In Florida, LLCs are required to file an annual report with the state, updating any changes in business information. 

Për taksat federale, IRS i trajton LLC-të si entitete kalimtare, por ju mund të zgjidhni të tatoheni ndryshe. Kuptimi dhe përmbushja e detyrimeve tuaja tatimore, duke përfshirë taksat e shitjeve dhe taksat e punësimit, është thelbësore për të shmangur penalitetet dhe çështjet ligjore.

Nisni biznesin tuaj në Florida me doola

Although starting a business outside your own country can be a tricky feat, however, launching an LLC in Florida doesn’t have to be a complicated endeavor. With doola, you don’t just get a service; you get a partner who takes the complicated processes of business formation off your hands.

Duke na besuar detajet teknike, ju mund të fokusoheni në atë që bëni më mirë; rritjen e biznesit tuaj dhe arritjen e qëllimeve tuaja sipërmarrëse. Filloni udhëtimin tuaj të biznesit sot me shërbimet e formimit të doola's LLC.

FAQs

FAQ

A mund të jem pronari i vetëm i LLC në Florida si i huaj?

Po, si i huaj, ju mund të jeni pronari i vetëm i një LLC në Florida. Shteti lejon SH.PK me një anëtarë dhe nuk ka kufizime për pronësinë e huaj.

A kam nevojë për një adresë fizike në Florida për të hapur një LLC si i huaj?

While you don’t need a personal physical address in Florida, your LLC must have a agjent i regjistruar with a physical address in the state. 

A ka një kërkesë minimale për kapital për të huajt që hapin një LLC në Florida?

Florida nuk imponon një kërkesë minimale të kapitalit për fillimin e një LLC. Të huajt mund të krijojnë një LLC me çdo sasi investimi fillestar, duke e bërë atë të aksesueshme për shkallë të ndryshme biznesi.

Sa kohë duhet për të hapur një LLC në Florida si i huaj?

Koha për të hapur një LLC në Florida mund të ndryshojë, por zakonisht, procesi mund të zgjasë diku nga disa ditë deri në disa javë. Ky afat kohor varet nga faktorë si saktësia e dokumenteve tuaja dhe koha e përpunimit në Divizionin e Korporatave në Florida.

A mund të aplikoj për një vizë biznesi nëse hap një LLC në Florida si i huaj?

Hapja e një LLC në Florida nuk ju kualifikon automatikisht për një vizë biznesi. Pranueshmëria e vizave varet nga faktorë të ndryshëm dhe kategori të ndryshme vizash. Megjithatë, zotërimi i një LLC mund të jetë një faktor në aplikimin tuaj për lloje të caktuara të vizave të biznesit.

A mund ta shndërroj kompaninë time të huaj ekzistuese në një LLC në Florida?

Në Florida, është e mundur të konvertohen si korporatat vendase ashtu edhe ato të huaja në LLC. Ju mund të gjeni detajet e nevojshme të depozitimit për këtë proces në Divizionin e Korporatave nën Departamentin e Shtetit të Floridës.

A mund të shesë një i huaj LLC-në e tij në Florida?

Po, një i huaj mund të shesë LLC-në e tij në Florida. Procesi përfshin transferimin e interesave të anëtarësimit te pronari i ri. Megjithatë, është e rëndësishme t'u përmbaheni të gjitha kërkesave ligjore dhe ndoshta të konsultoheni me një profesionist ligjor për të siguruar një transaksion të qetë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.