A mund të jetë një i huaj partner në një LLC?

Po, të huajt mund të jenë partnerë në një LLC me bazë në SHBA. Nëse jeni një i huaj që është i interesuar të investojë dhe të fillojë një biznes të ri në Shtetet e Bashkuara, është e rëndësishme të dini kërkesat për t'u bërë partner në një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC). 

Krijimi i një LLC është një zgjedhje popullore midis investitorëve të huaj pasi kombinon mbrojtjen e përgjegjësisë së një korporate me përfitimet tatimore të një partneriteti. Por cilat janë kualifikimet dhe dokumentet specifike të nevojshme për t'u bërë partner i LLC? Vazhdoni të lexoni për të zbuluar.

Partner i huaj në një LLC

Kur formim një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar, një nga vendimet kryesore për të marrë është se kush do të jenë ortakët ose anëtarët e shoqërisë. Ndërsa LLC-të shpesh formohen nga një grup individësh që janë shtetas ose rezidentë të SHBA-së, shtetasit e huaj mund të lejohen gjithashtu të bëhen anëtarë të LLC.

Në përgjithësi, nuk ka asnjë kërkesë ligjore që anëtarët e LLC duhet të jenë shtetas ose banorë të SHBA. Qytetarët ose banorët jo-SHBA lejohen të jenë anëtarë të një LLC për sa kohë që plotësojnë të njëjtat kërkesa si qytetarët ose banorët e SHBA. Këto kërkesa përfshijnë aftësinë për të dhënë një numër të vlefshëm identifikimi tatimor dhe për të kaluar çdo kontroll të nevojshëm të sfondit.

Sidoqoftë, ka disa faktorë që duhen marrë parasysh kur shtohen shtetas të huaj në LLC. Për shembull, shtetasi i huaj mund të ketë vështirësi në marrjen e një numri identifikimi tatimor, i cili kërkohet që ai të listohet si anëtar i LLC. Në disa raste, një LLC mund të kërkohet të mbajë në burim taksat mbi të ardhurat e anëtarit të huaj dhe raportojini ato në Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme (IRS).

Është e rëndësishme të konsultoheni me një profesionist ligjor i cili mund t'ju udhëheqë gjatë procesit dhe t'ju ndihmojë të përcaktoni kursin më të mirë të veprimit. Ata mund të ndihmojnë në lundrimin e çdo pengese ligjore dhe të sigurojnë që të gjitha kërkesat janë përmbushur. Në fund të fundit, me planifikim dhe ekzekutim të kujdesshëm, shtetasit e huaj mund të jenë partnerë të vlefshëm në një LLC.

Konsiderata të veçanta për partnerët e huaj SH.PK

Ndërsa shumë njerëz besojnë se pronarët e një LLC duhet të jenë shtetas amerikanë, nuk është kështu. Nuk ka asnjë kërkesë shtetësie për të qenë partner në një SH.PK, megjithatë, ka disa konsiderata të veçanta që partnerët e huaj duhet të kenë parasysh.

Merrni një numër të sigurimeve shoqërore

Së pari, partnerët e huaj do të duhet të marrin një Numër Individual të Identifikimit të Tatimpaguesit (ITIN) ose një Numri i Sigurimeve Shoqërore (SSN) nëse dëshirojnë të marrin një pjesë të fitimeve të SH.PK. Për më tepër, partnerët e huaj do të duhet të paguajnë taksa mbi pjesën e tyre të fitimeve të LLC, ashtu si qytetarët amerikanë. Partnerët e huaj duhet të kontaktojnë një profesionist tatimor i cili ka përvojë pune me investitorë të huaj për të ndihmuar në lundrimin e këtyre çështjeve komplekse tatimore.

Merrni një vizë amerikane

Një konsideratë tjetër e rëndësishme është se partnerët e huaj do të duhet të marrin vizën e duhur për të vizituar Shtetet e Bashkuara për të marrë pjesë në operacionet e LLC. Ekzistojnë lloje të ndryshme vizash në dispozicion, në varësi të natyrës së përfshirjes së partnerit të huaj në LLC. Për shembull, një vizë B-1 (viza e vizitorëve të biznesit) është e përshtatshme për partnerët e huaj që kanë nevojë të vizitojnë Shtetet e Bashkuara për qëllime biznesi, ndërsa një vizë E-2 (vizë investitori e traktatit) është e përshtatshme për partnerët e huaj që planifikojnë të investojnë të konsiderueshme. shuma parash në një biznes amerikan.

Krijoni një marrëveshje unike operimi

Hartimi i një marrëveshje operimi SH.PK është një hap i rëndësishëm për çdo SH.PK, dhe veçanërisht i rëndësishëm për SH.PK-të me partnerë të huaj. Marrëveshja e funksionimit përshkruan të drejtat dhe përgjegjësitë e secilit partner dhe përcakton kuadrin për operacionet e LLC. 

Është e rëndësishme që marrëveshja e funksionimit të trajtojë çdo konsideratë të veçantë në lidhje me partnerët e huaj, të tilla si taksat, vizat dhe pengesat gjuhësore. Rekomandohet që SH.PK-të të konsultohen me një avokat që ka përvojë pune me partnerë të huaj për t'u siguruar që marrëveshja e funksionimit adreson në mënyrë adekuate këto shqetësime. Duke marrë parasysh me kujdes rrethanat unike të partnerëve të huaj, një LLC mund të lundrojë me sukses në kompleksitetin e investimeve të huaja dhe të gëzojë përfitimet e një strukture të larmishme pronësie.

Formimi i një LLC si i huaj me doola

Hapat për formimin e një LLC si i huaj nuk janë shumë të ndryshëm nga formimi i një LLC si banor ose qytetar i SHBA. Për një proces të drejtpërdrejtë, shikoni doola, platforma juaj e teknologjisë për ta bërë të thjeshtë ngritjen e një strukture biznesi nga kudo. 

Eksploroni të gjitha mjetet që doola ka për t'u ofruar pronarëve të bizneseve të vogla, duke përfshirë biznesin bankar, kontabilitetin dhe shumë më tepër! 

FAQ

A mundet një i huaj të zotërojë ligjërisht një LLC në Shtetet e Bashkuara?

Po, një i huaj mund të zotërojë ligjërisht një kompani me përgjegjësi të kufizuar në Shtetet e Bashkuara. Sidoqoftë, ata duhet të respektojnë kërkesat ligjore për të krijuar një LLC në shtetin e tyre të zgjedhur.

A është e nevojshme që një i huaj të ketë një partner me bazë në SHBA për të zotëruar një LLC në Shtetet e Bashkuara?

Jo, një i huaj nuk ka nevojë të ketë një partner me bazë në SHBA për të zotëruar një kompani me përgjegjësi të kufizuar në Shtetet e Bashkuara. Ata mund të krijojnë një LLC vetë ose partner me dikë nga vendi i tyre ose ndonjë pjesë tjetër e botës.

Çfarë dokumentesh duhet të përgatisin sipërmarrësit e huaj për të krijuar një LLC në Shtetet e Bashkuara?

Sipërmarrësit e huaj duhet të përgatisin dokumentet e mëposhtme: Nenet e Organizatës, Numrin e Identifikimit të Punëdhënësit (EIN), Marrëveshjen Operative dhe pagesën e tarifës së dosjes. Në varësi të shtetit, mund të kërkohet dokumentacion shtesë.

Me çfarë sfidash përballen të huajt kur krijojnë një LLC në Shtetet e Bashkuara?

Të huajt mund të përballen me sfida që lidhen me mosnjohjen me kërkesat ligjore dhe tatimore, pengesat gjuhësore dhe kulturore dhe mungesën e njohurive për praktikat lokale të biznesit. Rekomandohet që ata të punojnë me një avokat ose konsulent biznesi për të siguruar që procesi i tyre i themelimit të LLC të ecë pa probleme.

Si mund të sigurojnë sipërmarrësit e huaj që themelimi i tyre i LLC të jetë i suksesshëm?

Sipërmarrësit e huaj mund të rrisin shanset e tyre për një kompani të suksesshme me përgjegjësi të kufizuar duke punuar me një avokat ose konsulent biznesi i cili është i njohur me kërkesat ligjore dhe tatimore të shtetit në të cilin dëshirojnë të krijojnë LLC-në e tyre. Ata gjithashtu duhet të bëjnë kërkime të plota, rrjet me të tjerë sipërmarrësit dhe angazhohen në mësime të vazhdueshme për të qëndruar të përditësuar me praktikat e biznesit lokal.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.