Cilat janë normat e taksave të C Corp?

Mendoni për paruket e mëdha të industrisë si Walmart, Apple dhe Microsoft: biznese të mëdha me liderë të fuqishëm që mund ta sjellin kompaninë në madhështi: ato janë C-corps. Shumica e bizneseve, pavarësisht nëse janë C-corps apo jo, i shohin normat e taksave po aq frikësuese sa kryptoniti nëse nuk dinë gjithçka rreth tyre. Le të zbulojmë të gjitha ato pyetje mbi normat e taksave të C-corp, në mënyrë që të mund të fluturoni pa frikë drejt udhëtimit tuaj C-corp. 

Gjithçka rreth Formimit të Korporatës C

Së pari, një C Corporation - ose shkurt C-corp - është një ent biznesi me aksionarë dhe pronarë të shumtë. Çdo pronar ka një pjesë të vogël të interesit në kompani dhe tatohet veçmas nga vetë biznesi. Ekzistojnë disa elementë të një C-corp që e ndajnë atë nga subjektet e tjera të biznesit si LLC dhe S-corps.

Pronë

Në një C-corp, çdo pronar quhet gjithashtu aksioner dhe mund të zotërojë sa më shumë aksione të kompanisë që duan. Në ndryshim nga një LLC ose S-corp, e cila mund të përdorë paratë e vetë themeluesit të saj ose të përdorë financimin e shumtë, një C-corp merr fondet e saj nga aksionarët që blejnë aksionet e tyre.

Detyrim

Ashtu si me një LLC dhe një S-corp, përgjegjësia e një C-corps qëndron brenda biznesit dhe mbron të gjithë aksionarët nga detyrimet personale nëse do të lindte ndonjë pretendim ligjor kundër biznesit. Nëse dikush do të padiste McDonald's (që kanë), asnjë nga aksionarët e tij nuk do të mbante përgjegjësi personale për këto pretendime.

Kur të formohet një C-corp

Nëse po e filloni biznesin tuaj duke pasur parasysh pronësinë dhe e imagjinoni atë të mishërojë aksionarë të shumtë – disa ndërkombëtarë, disa madje edhe pjesë të korporatave të tjera – me aksione të zakonshme ose të preferuara, atëherë merrni parasysh fillimin e një C-corp. Një aksion i zakonshëm u jep aksionerëve të drejtën e votës, por nuk i vendos ata të parët në radhë për të marrë dividentë. Aksionet e preferuara nuk kanë të drejta votimi, por ata janë të parët që marrin pagesa nëse ajo kompani likuidohet.

Pronarët e bizneseve të vogla që kërkojnë të fillojnë biznesin e tyre duke përdorur paratë dhe aftësitë e tyre, rrallë mendojnë të formojnë një Korporatë C, të paktën në fillim të sipërmarrjes së tyre të biznesit. Ata ndoshta do të fillojnë me një LLC ose një S-corp, pasi mbron asetet e tyre personale, por nuk kërkon menaxhimin e kompleksitetit të pronësisë së aksioneve.

Këshilli i Lartë sugjeron se “në përgjithësi nuk ia vlen të zgjedhësh strukturën e C-corp përveç nëse një biznes ka të paktën gjashtë shifra fitimesh çdo vit. Përndryshe, tarifat shtesë ligjore dhe dokumentet mund të jenë problematike.” Foleja Motley përshkruan kohën kur formimi i një C-corp ka kuptim për biznesin tuaj, si për shembull nëse keni lidhje me jashtë, dëshironi të riinvestoni fitime, dëshironi të korrni më shumë potencial rritjeje dhe dëshironi të tërheqni shumë investitorë.

Nëse sapo po filloni biznesin tuaj të vogël, konsideroni të kërkoni në një LLC ose një S-corp, por nëse keni punuar në biznese për një kohë dhe i dini përfitimet e një C-corp, ato mund t'ia vlejnë!

Normat e taksave për korporatat C

Shkalla e taksave federale për Korporatat C është 21% e sheshtë mbi fitimet e saj operacionale. Për më tepër, ajo duhet të paguajë taksa shtetërore dhe lokale, ashtu siç do të bënte çdo biznes, përmes depozitimit Formulari 1120.

Diçka unike në lidhje me C-corps që LLC dhe S-corps mund të shmangin quhet diçka taksimi i dyfishte, ku tatimet mbi të ardhurat paguhen dy herë për të njëjtin burim të ardhurash - një herë nga C-corp dhe një herë nga aksionari.

Këtu hyjnë në lojë opsionet e ndryshme të paraqitjes - një C-corp mund të paraqitet ose si një C-corp kur paguan taksat e tij ose si një S-corp për të shmangur atë taksim të dyfishtë të diskutueshëm.

Si të arkivoni si një korporatë C

Hidhni një sy hapave të mëposhtëm që do t'ju lejojnë të regjistroheni pa probleme si një Korporatë C.

Hapi 1: Paraqisni Nenet tuaja të Organizatës përmes faqes së internetit të qeverisë së shtetit tuaj si Departamenti i të Ardhurave ose uebsajti i SBA-së.

Hapi 2: Merrni një numër identifikimi të punonjësit (EIN) kështu që ju mund të hapni një llogari bankare biznesi. Ndërsa disa shtete e përfshijnë këtë në Nenet e Organizatës, të tjerët ju lejojnë ta paraqisni atë më vonë. Sido që të jetë, një EIN do t'ju lejojë të hapni një llogari bankare biznesi në mënyrë që të mund të ndani të ardhurat tuaja personale nga biznesi juaj.

Hapi 3: Hapni një llogari bankare biznesi kështu që ju mund të ndani asetet tuaja personale nga asetet e biznesit.

Hapi 4: Krijoni një marrëveshje operative për të vendosur ligje dhe akte nënligjore për aksionarët tuaj. Kjo do të emërtojë aksionet, do të vendosë kufij dhe do të vendosë rregulla për aksionet, financat dhe shpërndarjen.

Hapi 5: Emërtoni një agjent të regjistruar, bordin e drejtorëve dhe lëshoni certifikata të aksioneve. Një agjent i regjistruar mund të jeni vetvetja, ose nëse po krijoni C-corp tuaj nga një vend tjetër, do të jetë dikush që ndodhet në shtetin që keni regjistruar. Në këtë kohë, krijoni bordin tuaj të drejtorëve përmes zgjedhjeve nga aksionarët tuaj që janë të disponueshëm për mbledhjet tremujore dhe jepni certifikata të aksioneve për të gjithë aksionarët si dëshmi të pronësisë së tyre.

Hapi 6: Aplikoni për licencat dhe lejet e nevojshme.

Taksa Minimale Alternative e Korporatës (CAMT)

Thesari i SHBA dhe IRS njoftuan një taksë të vendosur përmes Aktit të Reduktimit të Inflacionit për të hyrë në fuqi këtë vit (2023). Ai thotë se korporatat e mëdha që marrin mbi 1 miliard dollarë në vit duhet të paguajnë një taksë minimale prej 15% në pasqyrat e tyre financiare të rregulluara.

C Korporatat vs Normat e Tatimit të Korporatës S

Korporatat S konsiderohen entitete të përçuara, kështu që ato tatohen vetëm një herë. Nuk ka taksë të korporatës, vetëm taksa që pronari i biznesit duhet të raportojë në deklaratat e tyre tatimore personale.

Korporatat C tatohen dyfish, që do të thotë se si korporata ashtu edhe aksionarët e saj duhet të paguajnë taksa për të njëjtat dividentë.

C Zbritjet dhe kreditë e taksave të korporatës

Korporatat kanë zbritjet e personelit, të cilat përfshijnë pagat, pagat, kujdesin shëndetësor, daljen në pension, trajnimin, pushimet, paaftësinë, dhe më shumë, dhe zbritjet e automjeteve, si karburanti, ndryshimet e naftës, pagesat e qirasë dhe më shumë.

Formoni dhe rriteni C Corp-in tuaj pa probleme.

Të gjitha ligjet dhe rregulloret për formimin dhe drejtimin e C-corp tuaj mund të bëjnë që koka juaj të rrotullohet pak. Lëreni në duart e ekspertëve, në mënyrë që të përqendroheni në rritjen. Formoni C-corp-in tuaj sot me doola!

FAQs

A merrni një kredi tatimore për fillimin e një biznesi?

Ka taksa zbritjet për fillimin e një biznesi, i cili përfshin 5,000 dollarë nga kostot tuaja fillestare dhe 5,000 dollarë nga kostot tuaja organizative si shpenzime biznesi në vitin e parë nëse kostot tuaja të fillimit janë më pak se 50,000 dollarë.

Si funksionon kreditimi federal i taksave diellore për bizneset?

Kredia e taksës diellore prej 30% ju lejon të zbrisni 30% të kostos së sistemit tuaj të energjisë diellore nga taksat e biznesit tuaj si kredit dollar-për-dollar.

A munden bizneset jofitimprurëse të kërkojnë kredi tatimore?

Organizatat jofitimprurëse kualifikohen për përfitime të caktuara tatimore, si p.sh. përjashtimi nga pagesa e tatimit mbi të ardhurat dhe pronën.

A mund të kërkoni interesat e kartës së kreditit për biznesin mbi taksat?

Po, interesi i kartës së kreditit që paguani për biznesin tuaj mund të kërkohet si shpenzim biznesi.

A mund të kërkoni një kredi tatimore për humbjen e biznesit të vogël?

Ju mund të kërkoni humbjet e biznesit si një zbritje.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.