35 Ide biznesi me kosto të ulët që mund të filloni me 1,000 dollarë ose më pak

Zotërimi i një biznesi mund t'ju japë orë fleksibël dhe potencial të pakufizuar rritjeje.

Ju mund të filloni një biznes në kohën tuaj të lirë dhe ta ndërtoni gradualisht derisa të bëhet një karrierë me kohë të plotë. Pyetja më e rëndësishme që duhet bërë përpara se të filloni një biznes është a keni nevojë për shumë para për të filluar një?

Kjo varet nga biznesi, por ju mund të çlironi kreativitetin tuaj dhe të filloni një biznes me shumë pak para. A ka ndonjë biznes që mund të filloni me 1,000 dollarë?

Ka qindra opsione, më poshtë mbulojmë 35 ide të ndryshme për t'ju nisur.

Biznes Catering

Nëse e doni gatimin, një biznes katering mund të jetë një biznes me kosto efektive për të filluar. Meqenëse nuk keni nevojë për vendndodhje fizike ose vitrinë për biznesin e hotelierisë, mund të gatuani nga kuzhina juaj (nëse plotëson standardet profesionale të higjienës) ose të merrni me qira hapësirë ​​në një kuzhinë komerciale. 

Ndërsa do t'ju duhet të investoni në përbërësit dhe furnizimet bazë, mund të blini ushqime të freskëta pasi të merrni porositë. Kjo redukton koston fillestare në nën 1,000 dollarë.

Merrni parasysh t'u drejtoheni bizneseve lokale, Dhomës së Tregtisë ose vendeve të dasmave dhe ngjarjeve për të ndërtuar një bazë klientësh.  

Shërbimet e dorëzimit të ushqimit

Nëse tashmë keni një makinë, motoçikletë, apo edhe një biçikletë, mund të filloni një shërbim të ofrimit të ushqimit dhe të bëheni pronar biznesi. Ndërsa mund të punoni për aplikacionet e shpërndarjes së ushqimit, mund të kontraktoni edhe me restorante lokale dhe dyqane ushqimore për të ofruar shërbim ekskluziv. 

Kostot e konfigurimit mund të përfshijnë një faqe interneti, një numër telefoni (me Whatsapp) dhe ndoshta një aplikacion. Kostoja e faqes së internetit nuk duhet të jetë më shumë se 200 dollarë, madje mund të përdorni linjën tuaj ekzistuese të telefonit.

Zhvillimi i aplikacionit është më i kushtueshëm, por mund të bëhet më vonë kur fitimet tuaja rriten dhe dëshironi të zgjeroni biznesin. 

Karrocë kafeje celulare

Ndërsa një kafene kushton mbi 1,000 dollarë për vendosjen, një kafene e lëvizshme mund të jetë një mënyrë argëtuese për të hyrë në kulturën lokale të kafesë. Në mënyrë ideale, do t'ju duhet një furgon, një karrocë ushqimi, apo edhe një karrocë që mund ta tërhiqni me biçikletë, por këto mund të kushtojnë midis 2,000 dhe 8,000 dollarë plus. 

Për të filluar për më pak, merrni parasysh të vendosni një tavolinë ose kabinë në tregjet lokale të fermerëve, pranë ndërtesave të zyrave, plazheve ose zonave tregtare me shumë trafik.

Do t'ju duhet një licencë shitësi në shumë fusha, por kjo nuk është e shtrenjtë. Kostot e tjera të fillimit janë gjithashtu minimale. Do t'ju duhet një aparat ose shpërndarës kafeje me cilësi të mirë, filxhanë për të shkuar dhe pak hapësirë ​​ruajtëse (si kosha plastike).

Furra buke me shumicë

Një furrë buke me shumicë mund të jetë një përpjekje fitimprurëse që mund ta filloni nga shtëpia. Mund t'ju duhet të merrni një leje ose inspektim për kuzhinën tuaj të shtëpisë, ose mund të merrni me qira një kuzhinë tregtare lokale çdo orë.

Më pas do t'ju duhen përbërësit dhe disa paketime të këndshme (si kuti kartoni ose qese) për të paketuar mallrat, por kostoja totale duhet të jetë shumë më pak se 1,000 dollarë. 

Ju mund t'u shisni bukë, ëmbëlsira, biskota dhe pasta drejtpërdrejt te klientët, si dhe furrat e bukës, supermarketet, tregjet e fermerëve dhe në internet. Ju gjithashtu mund të ofroni shërbim lokal të shpërndarjes falas në shtëpi për porosi mbi një vlerë të caktuar (si 25 dollarë).

Biznesi i peizazhit

Një biznes i peizazhit varet nga krijimtaria juaj dhe nuk ka nevojë për një vitrinë. Nëse ju pëlqen kopshtaria dhe kaloni kohë jashtë, ky mund të jetë një biznes që mund ta filloni me 1,000 dollarë ose më pak.

Do t'ju duhet të investoni në një kositës lëndine dhe një kamion, por nëse i keni tashmë ato, disa mjete të tjera bazë të kopshtarisë janë kostot tuaja të vetme paraprake. 

Do t'ju duhen kova, çorape, lopata, krasitëse dhe një vaskë për barërat e këqija. Ju mund të investoni disa fonde në reklama ose t'u drejtoheni fqinjëve dhe bizneseve lokale për të rezervuar punët tuaja të para.

Ndërsa biznesi juaj rritet, disa nga të ardhurat mund të investohen në pajisje ose makineri shtesë.

Shërbimet e Pastrimit

Fillimi i një biznesi pastrimi kërkon vetëm pajisje pastrimi. Shumica e njerëzve tashmë kanë një fshesë me korrent dhe leckë, kështu që kostot tuaja kryesore do të përfshijnë produkte pastrimi, kova, sfungjerë dhe doreza; duke e bërë këtë një biznes, mund të filloni me 1,000 dollarë ose më pak. 

Merrni parasysh ofrimin e shërbimeve të specializuara si pastrimi i tapeteve ose shërbimet e dezinfektimit të zyrës. Mund të blini një pastrues qilimash me cilësi të mirë për rreth 500 dollarë.

Ju mund të reklamoni shërbime pastrimi të gjelbërta ose miqësore me mjedisin dhe të përdorni produkte natyrale ose pajisje pastrimi të bëra vetë. 

Biznes duarartë

Një biznes artizanal është një tjetër biznes që mund ta filloni me 1,000 dollarë nëse jeni të aftë në rregullimin e gjërave. Do t'ju nevojiten disa mjete bazë, duke përfshirë veglat elektrike që mund t'i keni tashmë.

Ju gjithashtu do të dëshironi të krijoni një faqe interneti dhe të keni një numër telefoni biznesi. Konsideroni të investoni deri në 500 dollarë në reklama në internet ose në gazetat lokale për të ndërtuar një bazë klientësh. Mësoni më shumë rreth duke filluar një biznes artizanal këtu. 

Dyqan bizhuterish në internet

Nëse ju pëlqen të bëni ose të kuroni bizhuteri, një dyqan bizhuterish në internet është një biznes që mund ta filloni me 1,000 dollarë ose më pak. Do t'ju duhet një faqe interneti dhe për të krijuar një llogari shitësi platforma si Amazon, eBay ose Etsy.

Përtej kësaj, kostot tuaja fillestare do të përfshijnë kostot materiale ose të inventarit për të bërë bizhuteri. Planifikoni të shpenzoni deri në 700 dollarë për materiale dhe inventar, por mund të filloni edhe me 100 dollarë. 

Rishitësi i tregtisë elektronike

Një shitës i tregtisë elektronike është si një butik në internet. Do të ofroni mallra të kuruara ose unike, çmime të shkëlqyera ose të dyja! Ju mund ta filloni këtë biznes me 1,000 dollarë duke supozuar se mallrat që zgjidhni nuk janë artikuj me kosto të lartë.

Ju mund të blini artikuj që mendoni se janë unikë ose të bukur dhe t'i shisni në eBay ose Amazon. Ju gjithashtu mund të konsideroni blerjen e mallrave nga shitës të tjerë të eBay (zakonisht në vende të tjera) dhe t'i dërgoni ato drejtpërdrejt te klientët tuaj.

Kjo zvogëlon edhe më tej koston tuaj fillestare.   

Dyqan Printimesh në internet

Ka shumë mundësi për të shitur veprat tuaja artistike në internet. Një dyqan printimi në internet është një biznes që mund ta filloni me 1,000 dollarë ose më pak për ata që janë të prirur artistikisht.

Ju mund të shesni skedarë dixhitalë në faqen tuaj të internetit, si dhe në tregje në internet si Etsy. Disa sajte që ju lejojnë të ngarkoni fotot ose veprat tuaja artistike dhe t'i shisni ato në internet, duke përfshirë 500px dhe Alamy.

Në mënyrë alternative, mund të printoni dhe dërgoni vepra arti ose foto të të tjerëve në mbarë vendin. 

Kostot e fillimit për të shitur printimet tuaja do të jenë materialet e artit ose një aparat fotografik (nëse nuk e keni tashmë) dhe kostot e faqes në internet. Duke supozuar se tashmë keni art për të shitur, kostoja e fillimit mund të jetë 100 dollarë për faqen e internetit dhe një shumë për reklamat (nëse vendosni të vendosni reklama në mediat sociale).

Për të shitur printime të të tjerëve, do t'ju duhet një printer me cilësi të lartë dhe materiale paketimi. 

dropshipping

Për të filluar një biznes dropshipping, do t'ju duhet pak hapësirë ​​ruajtëse.

Ky mund të jetë garazhi juaj, një njësi magazinimi me qira ose hapësira magazine. Ndërsa biznesi rritet, mund t'ju nevojiten makineri të rënda për t'ju ndihmuar të lëvizni inventarin.

Por fillimisht, nuk do të keni kosto të inventarit, kështu që lehtë mund të filloni me më pak se 1,000 dollarë pasi kostoja juaj kryesore do të jetë hapësira e ruajtjes. Në dropshipping, kostot e transportit mbulohen nga klientët. 

Artist i grimit dhe/ose stilist i flokëve

Një sallon flokësh në shtëpi ose një sallon bukurie celular ku udhëtoni në shtëpitë e klientëve mund të jetë një biznes me kosto të ulët. Ju do të keni nevojë për grim dhe/ose pajisje për stilimin e flokëve me cilësi të lartë, të tilla si gërshërë, furça të ndryshme, tharëse flokësh, një shishe llak dhe produkte flokësh.

Ju mund të merrni produkte shtesë, si bojë flokësh, bazuar në kërkesat e klientit, duke mbajtur kostot fillestare nën 1,000 dollarë. 

Stilistja e modës

Nëse jeni të interesuar për modën dhe keni një sens të mirë stili, mund të filloni një biznes të jashtëzakonshëm ose me kohë të plotë me kosto minimale fillestare.

Do t'ju duhet një faqe interneti, karta biznesi dhe një numër telefoni biznesi. Ju mund të dëshironi të investoni disa fonde fillestare në reklamat në internet ose t'u ofroni shërbimet tuaja së pari miqve dhe familjes për të marrë vlerësime pozitive dhe për t'u kërkuar atyre që t'ua rekomandojnë klientëve të tjerë të mundshëm.

Ju gjithashtu mund të filloni një biznes veshjesh për të mbështetur nevojat e klientëve. 

Biznesi lokal i anijes në aeroport

Nëse tashmë keni një makinë ose furgon me cilësi të mirë, mund të ofroni një shërbim transporti aeroport dhe të filloni biznesin me më pak se 1,000 dollarë.

Ju do të dëshironi të krijoni një faqe interneti, si dhe një aplikacion rezervimi dhe të filloni të reklamoni në gazetat lokale, platformat tregtare dhe në internet.

Për të filluar, kërkojuni miqve dhe familjes që të përhapin fjalën dhe kontaktoni bizneset lokale për të ofruar shërbime transporti. 

Biznesi i paketimit dhe lëvizjes

Paketimi dhe lëvizja është një detyrë e frikshme për shumë njerëz. Ky biznes kërkon më pak se 1,000 dollarë për të filluar.

Ju mund të siguroni kuti dhe shirit paketimi, të cilat mund të blihen me rezervimin tuaj të parë të punës. Fillimisht, do t'ju duhet një faqe interneti dhe disa reklama ose listime në faqet lokale të kërkimit të punës ose tregtisë. 

Shërbimi i Detajimit të Automobilave celular

Nëse jeni të apasionuar pas makinave, një shërbim i detajimit të automjeteve kërkon kosto minimale të fillimit. Do t'ju nevojiten pajisje bazë pastrimi posaçërisht për automobila, duke përfshirë një vakum të fuqishëm dhe produkte përfundimi për të përmirësuar shkëlqimin e automjetit.

Më pas, mund të krijoni një faqe interneti, të investoni në reklamat lokale dhe të ofroni të udhëtoni në vendndodhjen e klientit. Ky biznes mund të rritet duke shtuar një vend lavazhi fizik. 

Asistenti Virtual

Asistentët virtualë punojnë nga shtëpia. Do t'ju duhet një kompjuter ose tablet me të cilin mund të punoni rehat dhe një lidhje e fortë interneti.

Për të filluar rezervimin e klientëve, mund t'i listoni shërbimet tuaja në Upwork, Everhour, Fiverr dhe Hubstaff. Ndërsa të kesh një faqe interneti nuk është thelbësore, shtimi i një faqe interneti të personalizuar dhe investimi në reklama, nëse keni fonde, mund të rrisë biznesin tuaj. 

Affiliate Marketing 

Nëse keni një faqe interneti që merr trafik, mund të postoni reklama dhe lidhje shoqëruese nga rrjetet e tregtarëve të filialeve apo edhe Amazon. Sa herë që dikush klikon në një lidhje ose bën një blerje, ju do të paguheni një komision filial.

Ju gjithashtu mund të fitoni të ardhura nga filialet përmes llogarive aktive të mediave sociale me më pak se 5,000 ndjekës. Ky biznes nuk kërkon ndonjë kosto fillestare dhe kostot e vazhdueshme janë minimale. 

Mësoni se si të krijoni një LLC si një profesionist i pavarur.

Kopjimi/Shkrimi i përmbajtjes

Ju mund të punoni si një shkrimtar kopjimi ose një shkrimtar i përmbajtjes për më pak se 1,000 dollarë. Do t'ju duhet vetëm të krijoni një portofol në faqen tuaj të internetit ose në një nga faqet e shumta të internetit falas që ju lejojnë të postoni përmbajtje.

Ju do të dëshironi të reklamoni shërbimet tuaja në internet ose në sajte si Upwork dhe Fiverr. Ju gjithashtu mund të kontaktoni bizneset lokale me portofolin e punës suaj.  

Specialist SEO

Shumë kompani punësojnë specialistë të SEO për të përmirësuar renditjen e tyre të kërkimit organik. Nëse keni ekspertizë në SEO, mund ta filloni këtë biznes për më pak se 1,000 dollarë.

Do t'ju duhet një faqe interneti dhe një abonim në një mjet SEO si Moz ose SEMRush. Ju mund të përdorni kontaktet dhe rrjetin tuaj të biznesit ose të reklamoni në internet për të filluar. 

Koordinatori i Mediave Sociale

Një koordinator i mediave sociale ndihmon markat të ndërtojnë praninë e tyre në mediat sociale.

Shpenzimet tuaja të fillimit janë minimale nëse tashmë keni një smartphone, kompjuter dhe lidhje interneti. Ju mund të krijoni një faqe interneti dhe të investoni në reklamat e mediave sociale ose reklamat lokale për të ndërtuar një bazë klientësh, duke mbajtur kostot fillestare të fillimit nën 1,000 dollarë. 

Mësoni më shumë për strukturat e biznesit si krijues këtu.

Zhvilluesi i aplikacioneve

Nëse keni përvojë në kodim ose zhvillues, mund të ndërtoni aplikacione celulare dhe desktop për klientët.

Ju gjithashtu mund të ndërtoni aplikacionet tuaja dhe të fitoni të ardhura nga blerjet brenda aplikacionit ose kostot e abonimit. Nëse tashmë keni një kompjuter dhe softuer zhvillimi, kostot fillestare janë minimale.

Për zhvillimin e aplikacioneve, do t'u ngarkoni klientëve një kosto paraprake që mund ta përdorni për të blerë çdo softuer shtesë të nevojshëm. 

Influencues i mediave sociale

Nëse ju pëlqen të përdorni mediat sociale dhe keni krijuar ndjekës, mund të jeni një ndikues i mediave sociale.

Ju do të duhet të filloni të punoni me markat ose bizneset lokale për të reklamuar për një komision. Për t'u bërë një ndikues i mediave sociale, mund t'ju duhet të investoni në abonime në aplikacione si Canva ose Tailwind, por nuk do t'ju duhen më shumë se 400 dollarë për të filluar. Nëse nuk keni një smartphone, mund ta merrni një për rreth 1,000 dollarë.

Megjithatë, ju nuk keni nevojë për një smartphone tuajin për t'u bërë një ndikues i mediave sociale. 

Ndihmë për kujdesin në shtëpi për të moshuarit

Një ndihmë për kujdesin në shtëpi për të moshuarit do t'i ndihmojë të moshuarit me detyrat themelore si pazaret ushqimore, gatimi, pastrimi, larja dhe më shumë. Nëse keni kualifikimin e një infermiereje ose terapisti fizik, mund të ofroni shërbime shtesë të kujdesit.

Për këtë biznes, mund të filloni me një faqe interneti të thjeshtë dhe disa reklama në gazetat lokale dhe në internet. Ju gjithashtu mund të kontaktoni zyrat e mjekëve lokalë për të reklamuar shërbimet tuaja për pacientët.  

Shërbimi i kujdesit për fëmijët

Kujdesi për fëmijët është një biznes gjithnjë e më fitimprurës që kërkon kosto minimale fillestare. Nëse shikoni fëmijët në shtëpitë e klientëve, kostoja juaj e vetme fillestare do të jetë për një faqe interneti dhe disa reklama.

Ju gjithashtu mund të postoni fletushka në qendrat e kujdesit për fëmijët, shkollat ​​dhe qendrat rekreative për të ndërtuar një bazë klientësh. 

Shërbimet e Konsulencës së Biznesit

Nëse keni përvojë biznesi dhe një histori për ta vërtetuar këtë, ju mund të ofroni këshillim biznesi në fusha të ndryshme, nga kontabiliteti te marketingu e deri te qëndrueshmëria.

Do t'ju duhet një faqe interneti që shpjegon kredencialet dhe përvojën tuaj. Për pjesën e mbetur të kostos fillestare prej 1,000 dollarësh, mund të reklamoni në internet ose të kontaktoni bizneset lokale për të ndërtuar një bazë klientësh. 

Projektues martesë

Planifikuesit e dasmave mund të punojnë nga shtëpia ose të takojnë klientët në vendet e ngjarjeve. Si një planifikues dasmash, do t'ju duhet të investoni në një faqe interneti, reklama në internet dhe të krijoni një portofol.

Përtej kësaj, ju mund të kuroni librat e ideve përmes Pinterest, revistave të dasmave dhe revistave dekorative për të mbajtur koston nën 1,000 dollarë. 

Biznes fotografie

Si fotograf, ju mund të fotografoni klientët në shtëpi dhe në raste të veçanta si diplomime, dasma dhe përvjetorë.

Mund të blini një aparat fotografik me cilësi të mirë për 500 deri në 700 dollarë dhe të përmirësoni lentet ose pajisjet shtesë pasi të rezervoni klientët.

Ju do të dëshironi të krijoni një faqe interneti për të theksuar fotot tuaja. Ju mund të reklamoni në mediat sociale dhe në gazetat lokale ose në llogarinë tuaj të mediave sociale. 

piktor

Nëse jeni artist, keni një mundësi biznesi për të shitur pikturën tuaj në panaire arti, galeri arti dhe në internet. Kostot e vetme të fillimit janë furnizimet e artit, një faqe interneti dhe tarifat e hyrjes në panaire arti.

Ky është një biznes që mund ta filloni me 1,000 dollarë dhe ta ndërtoni në një karrierë me kohë të plotë. 

mjeshtër

Ashtu si piktorët, artizanët e tjerë që punojnë me dru, baltë ose mjete të tjera mund të ndërtojnë një biznes vetëm për koston e furnizimeve.

Ju do të dëshironi të krijoni një faqe interneti dhe të konsideroni të listoni punën tuaj në Etsy dhe në panaire arti. Ndërkohë që mund të jetë e vështirë të fitoni të ardhura me kohë të plotë si artizan, ju mund ta filloni biznesin dhe ta rritni atë me kalimin e kohës. 

Trajnimi i Fitnesit Personal

Nëse jeni të apasionuar pas fitnesit, mund të filloni një biznes si trajner personal nga shtëpia. Ju mund të punoni jashtë një palestër lokale ose të vizitoni klientët në shtëpi ose hapësirat lokale rekreative si parqet.

Ju gjithashtu mund të ofroni trajnime online nga shtëpia. Merrni një certifikatë për të rritur të ardhurat dhe besueshmërinë tuaj.

Kostoja juaj e fillimit do të përfshijë ngritjen e një faqe interneti dhe një buxhet modest reklamimi për të tërhequr klientët. 

Autor/Shkrimtar

Nëse ju pëlqen të shkruani, mund ta publikoni vetë një libër në Amazon për më pak se 1,000 dollarë.

Për të nisur karrierën tuaj të shkrimit, do t'ju duhet ta bëni librin të redaktuar dhe formatuar në mënyrë profesionale dhe më pas të përdorni softuer vetë-botues për të botuar librin si një ebook ose edhe në formate me kopertinë të butë dhe me kopertinë të fortë. 

Shëtitës/Sitter i Qenit

Bizneset e ecjes së qenve nuk kërkojnë ndonjë certifikatë të specializuar. Nëse i doni kafshët, mund të hapni një shërbim shëtitjeje qensh në zonën tuaj për më pak se 1,000 dollarë.

Ju mund të investoni në një faqe interneti dhe disa reklama në internet dhe të postoni fletushka në supermarkete ose tabela të tjera lokale buletinesh. Për të ndërtuar më tej klientelën, merrni në konsideratë marrjen e një stende në një treg fermeri lokal ose panair për të takuar vendasit dhe për të shpjeguar modelin tuaj të biznesit. 

Tutor

Nëse ju pëlqen të mësoni dhe të mësoni, puna si mësues mund të jetë një mundësi biznesi që mund ta filloni në internet ose personalisht. Tutorët mund të bëjnë 10 deri në 100 dollarë në orë ose më shumë. Kostoja fillestare është minimale për një biznes tutorial.

Nëse tashmë keni një kompjuter dhe lidhje interneti, do t'ju duhet vetëm të investoni në një faqe interneti dhe disa tekste shkollore ose libra pune për lëndët që planifikoni të jepni.

Ju mund të reklamoni në internet ose të bashkoheni në rrjetet ekzistuese në internet ku njerëzit mund të punësojnë tutorë sipas lëndës.  

Përkthyes

Nëse flisni rrjedhshëm më shumë se një gjuhë, ofrimi i shërbimeve të përkthimit është një biznes që mund ta filloni me 1,000 dollarë ose më pak. Ju do të keni nevojë për veshje profesionale dhe një faqe interneti.

Ju mund t'i listoni shërbimet tuaja në internet në platforma si Upwork dhe Fiverr, si dhe me bizneset lokale. Ju mund të keni nevojë të investoni disa fonde në reklama dhe të përhapni fjalën përmes rrjetit tuaj profesional. 

Si të filloni një biznes në 8 hapa

Fillimi i një biznesi është relativisht i thjeshtë, por një plan dhe strukturë e qartë mund të rrisë shanset për sukses. Këtu janë disa pika që do të dëshironi të merrni parasysh:

Hapi 1: Shkruani një plan biznesi

Merrni parasysh të ardhurat e parashikuara, pikën e kthimit, bazën e klientit dhe kostot totale në planin tuaj të biznesit.

Një plan i mirë biznesi do të përfshijë vizionin dhe misionin e biznesit tuaj, një përmbledhje ekzekutive të asaj që do të bëni, një përshkrim të kompanisë, analizën e tregut, strukturën organizative dhe projektet financiare.

Nëse po filloni vetë, fillimisht kjo mund të jetë e thjeshtë. Ju mund të dëshironi të përfshini kostoja e një llogaritari për të ndihmuar në menaxhimin e fondeve të biznesit.

Mësoj si të punësoni një CPA këtu

Hapi 2: Vendosni për strukturën e biznesit tuaj

Ju mund të hapni biznesin tuaj si një pronësi e vetme (ju do të punoni si individ), ortakëri, LLC ose korporatë.

Konsideroni një strukturë biznesi që lejon rritjen e kompanisë, lehtësinë e menaxhimit dhe mbrojtjen ligjore. 

Hapi 3: Regjistroni biznesin tuaj

Në varësi të strukturës, mund t'ju duhet të regjistroni biznesin tuaj në IRS dhe të merrni një Numri Identifikimi i Punëdhënësit (EIN). 

Regjistroni biznesin tuaj në Dhomën e Tregtisë lokale për të rritur ndërgjegjësimin dhe rrjetin me profesionistë të tjerë vendas. Sigurisht, do t'ju duhet planifikoni të paguani taksa për biznesin tuaj..

Hapi 4: Merrni licencat dhe lejet e nevojshme

Në varësi të fushës suaj, mund t'ju nevojiten licenca ose leje. Në shërbimin e ushqimit, mund t'ju duhet të kontrolloni kuzhinën tuaj. Për karriera të tjera, marrja e certifikatave dhe lejeve mund të ndihmojë në ndërtimin e autoritetit të biznesit.

Në varësi të rregullave lokale, mund t'ju duhet një leje lokale për të operuar në një zonë publike, si për shembull për një karrocë kafeje. 

Hapi 5: Hapni një llogari bankare biznesi

Për të thjeshtuar kontabilitetin, do të dëshironi të hapni një llogari bankare për biznesin tuaj.

Do t'ju duhet një EIN për të hapur një llogari bankare biznesi. Nëse jeni një pronar i vetëm, mund të hapni gjithashtu një llogari personale kontrolluese të veçantë për biznesin tuaj, megjithëse llogaritë bankare të biznesit vijnë me përfitime dhe mbrojtje nga përgjegjësia që llogaritë bankare personale nuk ofrojnë. 

Mësoni se si të merrni një EIN.

Hapi 6: Financim i Sigurt

Nëse ju duhen vetëm 1,000 dollarë për të filluar biznesin tuaj, mund të keni financimin në kursime.

Nëse jo, mund të merrni një kredi biznesi ose personale ose të huazoni fonde nga një mik ose anëtar i familjes. 

Hapi 7: Merrni sigurimin e biznesit

Sigurimi i biznesit mund t'ju mbrojë në rast të dëmtimit të pronës, padive, humbjeve të të ardhurave dhe humbjeve të tjera, në varësi të planit. Edhe për një biznes të thjeshtë, një plan bazë sigurimi biznesi mund të ofrojë mbrojtje dhe paqe mendore. 

Hapi 8: Tregoni dhe reklamoni biznesin tuaj

Merrni parasysh marketingun në internet si dhe reklamimin lokal në varësi të biznesit tuaj dhe buxhetit të disponueshëm. 

Bëhuni pronar biznesi edhe me një buxhet të vogël

Nga karriera e mësipërme, është e qartë se ju mund të bëheni pronar biznesi me sa më pak qindra dollarë në kosto fillestare. Duke përdorur kreativitetin dhe talentin tuaj, mund të filloni të fitoni të ardhura shtesë dhe të ndërtoni një karrierë me kohë të plotë.

Mos lejoni që një buxhet i vogël t'ju ndalojë—shumë nga këto biznese mund të rriten për të gjeneruar gjashtë shifra ose më shumë me kalimin e kohës. 

Për t'ju dhënë më shumë kohë për t'u fokusuar në biznesin tuaj, merrni parasysh shërbimet e kontabilitetit doola për menaxhim financiar pa stres!

FAQs

A mund të filloni një biznes me 1,000 dollarë?

Po, ju mund të filloni një biznes me 1,000 dollarë ose më pak. 35 opsionet e mësipërme janë ide fillestare. 

Cili është entiteti më i mirë i biznesit për një biznes prej 1,000 dollarësh?

Subjekti më i mirë i biznesit për një biznes prej 1,000 dollarësh është një LLC. 

Cili biznes i vogël fiton më shumë para?

Shumë biznese të vogla fitojnë para, duke përfshirë 35 idetë e listuara këtu. 

Si mund të gjej ide unike biznesi?

Ju mund të gjeni ide unike biznesi duke kombinuar interesat, talentet dhe pasionin tuaj me modelet standarde të biznesit. Për shembull, mund të hapni një shërbim të qëndrueshëm këshillimi biznesi, një furrë buke organike ose një shërbim pastrimi miqësor ndaj mjedisit. 

Frymëzohuni dhe shikoni 250 ide emrash për LLC.

Cilët janë emrat e mirë për një biznes?

Emrat e mirë të biznesit kombinojnë shërbimin e ofruar me një frazë tërheqëse ose lojë fjalësh. Do të dëshironi diçka të thjeshtë që njerëzit ta mbajnë mend lehtë dhe një faqe interneti me emrin e biznesit në URL. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.