Licenca e Biznesit Ndryshimi i Adresës: Një Udhëzues Fillestar

Nëse keni krijuar dhe ndërtuar biznesin tuaj dhe keni marrë të gjitha licencat e nevojshme, zhvendosja e biznesit ose ndryshimi i adresës së biznesit mund të duket si një sherr shtesë. Pavarësisht nëse biznesi juaj është një LLC ose një korporatë, ka hapa të thjeshtë për t'u marrë për t'u siguruar që keni bërë të gjitha regjistrimet e sakta për ndryshimin e adresës së licencës së biznesit. Lexoni për të mësuar më shumë. 

Si funksionon përditësimi i licencës së biznesit tuaj me një ndryshim adrese?

Ti nuk mundesh përdorni një kuti postare për adresën e biznesit tuaj legal, kështu që nëse biznesi juaj ka tejkaluar vendndodhjen e tij aktuale ose rritja e qirasë ju ka detyruar të lëvizni, do t'ju duhet të ndryshoni adresën e biznesit tuaj. Zhvendosja e biznesit dhe ndryshimi i adresës suaj do të thotë që do t'ju duhet të dorëzoni dokumentet e kërkuara dhe disa tarifa, në varësi të llojit të licencës dhe shtetit ku jeni regjistruar. Ju gjithashtu do të dëshironi të njoftoni klientët tuaj, shitësit dhe agjencitë e duhura qeveritare.

Duhet të njoftoni autoritetet tatimore federale, shtetërore dhe lokale sa herë që ndryshoni adresën e biznesit tuaj. Mund t'ju duhet gjithashtu të njoftoni zyrtarët në vendndodhjen ku po largoheni dhe juridiksionin e ri ku do ta zhvendosni biznesin. 

dhe që nga një licencë biznesi nuk është e njëjtë me një adresë të regjistruar, do t'ju duhet të përditësoni çdo licencë biznesi përkatëse dhe, në disa raste, të aplikoni për licenca të reja për të operuar nga adresa e re. 

Dokumentet për tu paraqitur

Kur ndryshoni adresat e biznesit, së pari, duhet të dorëzoni Formulari 8822-B për një ndryshim adrese për të njoftuar IRS. Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë formular për të njoftuar IRS kur ndryshoni adresën tuaj të postës, palën përgjegjëse ose vendndodhjen e biznesit. Ju nuk mund ta dorëzoni formularin 8822-B në internet, kështu që duhet të dërgoni një kopje në IRS. Formulari përfshin udhëzime se ku të dërgohet me postë bazuar në vendin ku operon biznesi. 

Më pas, do t'ju duhet të njoftoni agjencinë tatimore të shtetit tuaj. Çdo shtet ka politikat e veta, kështu që do t'ju duhet të kontrolloni me agjencinë tatimore të shtetit tuaj për kërkesa specifike. Nëse jeni duke lëvizur brenda të njëjtit shtet, në përgjithësi do t'ju duhet të informoni Sekretarin e Shtetit, departamentin e shtetit të të ardhurave ose autoritetin tatimor dhe nivelet lokale ose të qytetit. 

Së fundi, duhet të njoftoni agjencitë përkatëse të licencimit nëse keni ndonjë licencë biznesi. Është e rëndësishme të kontrolloni kërkesat e licencimit nëse aktualisht nuk keni asnjë licencë biznesi. Mund t'ju duhet gjithashtu të anuloni licencat e biznesit nga vendndodhja juaj e vjetër nëse biznesi juaj ndërpret veprimtarinë atje. 

Tarifat e lidhura

Kur ndryshoni adresën e biznesit, në përgjithësi do t'ju duhet përditësoni Nenet e Organizatës me Sekretarin e Shtetit dhe të paguajë një tarifë përkatëse. Tarifat shoqëruese që do t'ju duhet të paguani kur ndryshoni adresën në licencën e biznesit tuaj ndryshojnë sipas shtetit. 

Ju mund të kontrolloni kërkesat dhe tarifat e depozitimit me sekretarin e shtetit tuaj. Në shumicën e shteteve, faqja e internetit e Sekretarit të Shtetit do të përfshijë formularin për të ndryshuar adresën e biznesit, informacionin e depozitimit dhe tarifat e duhura. 

Timeline

Sa kohë duhet për të përditësuar licencën e biznesit tuaj me një ndryshim adrese varet nga struktura e kompanisë dhe gjendja e vendbanimit. Në përgjithësi, duhen rreth 30 ditë për të marrë konfirmimin e një ndryshimi të adresës së biznesit nga IRS. Sidoqoftë, duhet të lejoni deri në 60 ditë.

Verifikim

Mund të kontrolloni me IRS dhe në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit për të verifikuar që adresa e licencës tuaj të biznesit është përditësuar.  

Çfarë ndodh nëse nuk e përditësoni licencën e biznesit tuaj me një adresë të re?

Nëse nuk e përditëson licencën e biznesit me një adresë të re, mund të përballesh me gjoba ose gjoba. LLC juaj mund të humbasë licencën e saj të funksionimit. Përveç kësaj, ju nuk mund të merrni njoftime të rëndësishme, vërtetime ose licenca të përditësuara pa adresën e saktë të biznesit. 

Si ndikon përditësimi i licencës së biznesit tuaj në regjistrimet e tjera të biznesit, lejet dhe detyrimet tatimore?

Nëse lëvizni në një vendndodhje të re zyre në të njëjtin qytet ose lëvizin biznesin në të gjithë vendin, vendndodhja mund të ketë efekte valëzuese në licencat e kërkuara, lejet dhe taksat e kompanisë. Prandaj, është thelbësore të njoftoni bordet rregullatore që rregullojnë licencat dhe regjistrimet e biznesit tuaj.

Përpara se të ndryshoni adresën e biznesit tuaj, është e rëndësishme të kuptoni kërkesat dhe detyrimet në vendndodhjen e re, pasi përditësimi i licencës së biznesit me një ndryshim adrese mund të ndikojë në regjistrimet e tjera të biznesit tuaj, lejet dhe detyrimet tatimore. 

Për shembull, nëse e zhvendosni biznesin në një shtet ose qytet të ri, mund t'ju kërkohet të aplikoni për leje ose regjistrime të reja. Mund të ndikojë gjithashtu në detyrimet tuaja tatimore. Ndonjëherë, mund të mos ndikojë në nevojat ose taksat tuaja për licencim, por është e rëndësishme ta kuptoni këtë përpara lëvizjes. 

A keni nevojë për një ndryshim adrese të licencës së biznesit? 

Sa herë që biznesi ndryshon vendndodhjen, qoftë për shkak të një lëvizjeje, zgjerimi apo degësh të reja, do t'ju duhet të përditësoni adresën e biznesit tuaj për licencat e biznesit. Ky është një proces i thjeshtë, por mund të ketë pasoja negative të gjera për biznesin tuaj nëse nuk arrini të bëni dosjet. 

Për fat të mirë, nëse keni nevojë për mbështetje me formimin ose pajtueshmërinë, doola mund të ndihmojë. Merrni shërbimet e formimit të biznesit dhe pajtueshmërisë së doola për të mbrojtur biznesin tuaj, për ta mbajtur atë në gjendje të mirë dhe për t'u siguruar që i plotësoni të gjitha kërkesat e pajtueshmërisë në mënyrë që të mund të përqendroheni në ofertat kryesore dhe zgjerimin e biznesit.

FAQs

Sa shpejt duhet të përditësoj adresën time të biznesit pas lëvizjes?

Ju duhet të përditësoni adresën e biznesit tuaj sapo të lëvizni. Ju duhet të informoni autoritetet federale, shtetërore dhe lokale. Është gjithashtu e rëndësishme të informoni menjëherë klientët, shitësit dhe furnitorët. 

A mund ta ndryshoj adresën time të biznesit nëse lëviz në një qytet ose shtet tjetër?

Po, mund ta ndryshoni adresën e biznesit nëse lëvizni në një qytet ose shtet tjetër. Edhe nëse lëvizni brenda të njëjtit qytet, përditësimi i adresës së biznesit sapo të lëvizni është i rëndësishëm. 

A mund ta përditësoj adresën time të biznesit nëse jam në proces të ndryshimit të pronësisë ose strukturës ligjore?

Po, mund të përditësoni adresën e biznesit tuaj edhe kur ndryshoni pronësinë ose strukturën ligjore. Megjithatë, mund t'ju duhet të përditësoni përsëri informacionin ose dosjet kryesore të biznesit pasi të ketë përfunduar ai proces. 

A mund ta ndryshoj adresën e biznesit tim disa herë?

Po, mund ta ndryshoni adresën e biznesit tuaj disa herë. Megjithatë, ndryshimi i shpeshtë i adresës së biznesit tuaj mund të çojë në shqetësime administrative ose vonesa komunikimi.

A do të ndikojë ndryshimi i adresës sime të biznesit në statusin ose statusin ligjor të biznesit tim?

Ndryshimi i adresës së biznesit tuaj nuk duhet të ndikojë në statusin ose statusin ligjor të biznesit tuaj. Megjithatë, duhet të dorëzoni saktë të gjitha formularët pranë autoriteteve federale, shtetërore dhe lokale për të shmangur çështjet ligjore për kompaninë tuaj pas një ndryshimi të adresës.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.