Përmbajtje

Nëse po kërkoni të zgjeroni startup-in tuaj të huaj në SHBA, do të dëshironi të dëgjoni për vizën L-1A. Megjithëse L-1 njihet më së shumti si një vizë e favorizuar nga kompanitë e mëdha shumëkombëshe, është gjithashtu një zgjedhje e zbatueshme për startup-et që hapin një zyrë të re në SHBA.

Sillni startup-in tuaj në SHBA me vizën L-1A

Viza e punës L-1A për drejtuesit dhe menaxherët

Ky është një postim i ftuar nga miqtë tanë në Tabela ligjore!

Ju nuk keni nevojë për një vizë pune në SHBA për të krijuar një entitet amerikan për kompaninë tuaj dhe as nuk keni nevojë të jeni në SHBA për t'u inkorporuar. Sidoqoftë, nëse dëshironi të punoni për startup-in tuaj në SHBA, do t'ju duhet të siguroni një vizë pune joemigruese. 

Viza L-1 është një nga shumë viza pune për themeluesit e startup-eve dhe punonjësit e startup-eve. Çfarë e bën L-1 të dallohet? 

  • Rruga drejt një karte jeshile: L-1 është a Qëllimi i dyfishtë vizë, që nënkupton aplikimin për një kartë jeshile në L-1 është e drejtpërdrejtë. Kjo gjithashtu do të thotë që ju mund të udhëtoni ndërkombëtarisht ndërsa kartoni juaj jeshil është i përpunuar pa paraqitur për lirim paraprak me kusht
  • Autorizim pune për bashkëshortët: Nëse keni një bashkëshort, ata do të lejohen të punojnë për çdo punëdhënës në SHBA ndërsa jeni në L-1 tuaj.
  • Nuk ka kërkesë për pagë: L-1 nuk ka kërkesë për pagë. Fillesat që nuk mund të paguajnë një pagë të lartë mund të dëshirojnë të zgjedhin L-1 mbi H-1B. 
  • Asnjë llotari apo kapak: Ndryshe nga vizat e tjera, si H-1B, nuk ka asnjë kufizim në numrin e vizave L-1 të lëshuara çdo vit. 
  • Përpunimi premium: Qeveria do të shqyrtojë çështjen tuaj L-1 në 15 ditë kalendarike ose më pak për një tarifë shtesë. 

Kush kualifikohet për vizën L-1A?

Ekzistojnë dy aspekte për t'u kualifikuar për vizën L-1:

  1. Duhet të keni punuar për një kompani të huaj me një marrëdhënie kualifikuese (mëmë, filial, markë, filial ose kompani motër e kompanisë suaj të huaj) me kompaninë amerikane për të paktën një vit të vazhdueshëm brenda tre viteve të fundit.
  2. Ju duhet të keni qenë i punësuar në një rol menaxherial ose ekzekutiv në një kompani të huaj dhe të keni ofruar një pozicion të ngjashëm në kompaninë përkatëse amerikane. 

Ju mund të pyesni veten, kush konsiderohet menaxher apo ekzekutiv? 

Menaxher: Kur dëgjoni termin 'menaxher', mund të mendoni për një person që menaxhon raportet e drejtpërdrejta. Menaxherët e njerëzve mund të kualifikohen për vizën L-1. Menaxherët funksionalë gjithashtu mund të kenë të drejtë. Një menaxher funksional është një punonjës që mbikëqyr funksionet kritike brenda kompanisë.

Ekzekutiv: Një ekzekutiv ka një liri të gjerë për të marrë vendime - për shembull, një Zëvendës President i Operacioneve ose Drejtor i Shitjeve.

Viza alternative të punës në SHBA

Nëse nuk kualifikoheni për vizën L-1, mos u shqetësoni! Ka mundësi të tjera për vizë pune për t'u marrë parasysh. Më i njohuri është H-1B. Një tjetër vizë është O-1. Nganjëherë referuar si "viza gjeniale", O-1 është menduar për individët në krye të fushës së tyre. Të E-2 vizë investitori u mundëson njerëzve nga disa vende të traktatit të punojnë për një kompani amerikane pasi të investojnë në të. Sigurohuni që të hulumtoni çdo vizë për t'u siguruar që zgjidhni atë të duhurin për ju. 

Nëse nuk jeni të sigurt për imigracionin në SHBA ose e dini tashmë se për cilat viza kualifikoheni, diskutimi i çështjes suaj me një ekspert imigracioni mund të jetë i dobishëm. Miqtë tanë në Legalpad janë të specializuar në vizat e punës dhe kartat jeshile për startup-et. Lidhu me ekipin e tyre për një konsultim individual për imigracionin dhe sigurohuni që të përmendni doola—do të keni një zbritje nëse jeni klient doola!

fragment: L-1 lejon kompanitë e huaja të zgjerojnë operacionet në SHBA duke dërguar punonjës kyç për të ngritur një zyrë në SHBA.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.