Blerja personalisht: Çfarë është një dyqan me tulla dhe llaç?

Me ardhjen e blerjeve në internet, dyqanet me tulla dhe llaç kanë rënë pak në favor. Për shumë konsumatorë, të qenit në gjendje të blejnë nga komoditeti i shtëpive të tyre është një barazim i vërtetë me të cilin dyqanet e rregullta thjesht nuk mund të konkurrojnë. Në fund të fundit, pse duhet të vishni pantallona dhe këpucë kur mund të qëndroni gjithë ditën me pizhame?

Megjithatë, dyqanet me tulla dhe llaç ofrojnë shërbime dhe funksione të vlefshme me të cilat blerjet në internet nuk mund të konkurrojnë gjithmonë, duke përfshirë elementin njerëzor që e bën blerjen një aktivitet social. Por çfarë është një dyqan me tulla dhe llaç dhe a ia vlen të investoni në një për biznesin tuaj?

Kuptimi i dyqaneve me tulla dhe llaç

Termi "dyqan me tulla dhe llaç" i referohet një biznesi tradicional që ka një vendndodhje fizike. Ky lloj biznesi u ofron klientëve të tij mallra dhe shërbime ballë për ballë, gjë që shumë njerëz ende e preferojnë mbi blerjet online. 

Në këtë lloj dyqani, klientët mund të shfletojnë, të flasin me përfaqësuesit e shitjeve për çdo lloj ndihme që u nevojitet dhe të testojnë ose provojnë produktet. Klientët kanë një përvojë gjatë blerjeve në këto dyqane. Bërja e kësaj u jep atyre kënaqësi të menjëhershme duke i mundësuar që të largohen me atë që kanë blerë. 

Megjithëse blerjet në internet i dhanë një goditje dyqaneve me tulla dhe llaç, këto të fundit gjetën mënyra për t'u mbledhur duke u përshtatur. Dyqanet me tulla dhe llaç tani kanë një prani në internet dhe ofrojnë përvoja hibride të blerjeve që fokusohen në komoditetin e klientit.

Llojet e dyqaneve me tulla dhe llaç

Ju mund të keni një ide të caktuar se si duket një dyqan me tulla dhe llaç, por jo të gjitha janë të njëjta. Mësoni më shumë rreth llojeve të ndryshme të dyqaneve fizike që përshtaten nën këtë term. 

Dyqane

Dyqanet e mëdha janë ndërmarrje të shitjes me pakicë që shesin një larmi të madhe produktesh. Ata janë të organizuar në shumë departamente, secili i fokusuar në një kategori të ndryshme. Mendoni për një dyqan që shet tualetin, mobiljet, veshjet dhe pajisjet elektronike. Të gjitha këto janë departamente të ndryshme nën të njëjtën çati. 

Dyqanet e mëdha janë të përshtatshme për blerësit. Ato ofrojnë blerje të centralizuara, që do të thotë që klientët blejnë të gjitha mallrat që dëshirojnë në një vend - zakonisht në pjesën e përparme të dyqanit. 

Dyqane ushqimore

Dyqanet ushqimore janë subjekte të shitjes me pakicë të shërbimit ushqimor që ofrojnë një sërë produktesh ushqimore, të cilat mund të jenë të paketuara ose të freskëta. Në një dyqan ushqimesh, klientët mund të shohin, nuhasin dhe ndjejnë produktet që po mendojnë të blejnë. Ata gjithashtu kanë mundësinë të bëjnë pyetje nga punonjësit dhe të marrin menjëherë në shtëpi atë që kanë blerë. 

Dyqane të përshtatshme

Dyqanet e komoditetit janë një lloj biznesi me tulla dhe llaç që ofron një gamë të gjerë mallrash dhe shërbimesh për konsumatorët në një vend të përshtatshëm. Shumica e njerëzve i njohin këto si dyqanet qoshe ku mund të blejnë gjithçka, nga letra higjienike deri te mishi i ngrirë. Këto dyqane priren të jenë të vogla dhe shpesh janë pjesë e një stacioni karburanti. 

Dyqane të Specializuara

Këto dyqane me tulla dhe llaç ofrojnë shërbime specifike për klientët. Ato përfshijnë librari, dyqane kafshësh shtëpiake dhe dyqane pajisjesh. Dyqanet e specializuara mbajnë një përzgjedhje të madhe të asaj që ofrojnë. Vetëm mendoni për një dyqan harduerësh dhe të gjitha markat dhe llojet e artikujve që ata kanë për shitje. 

Tulla dhe llaç kundër tregtisë elektronike

Nëse dyqanet me tulla dhe llaç janë vende fizike ku klientët mund të blejnë, çfarë është tregtia elektronike? E-commerce i referohet shitjes së mallrave dhe shërbimeve në internet. Disa kompani zgjedhin të shesin ekskluzivisht në internet, ndërsa të tjera ofrojnë përvoja të blerjeve online dhe personalisht. 

Tregtia elektronike është një opsion që shumë biznese fillestare zgjedhin nëse nuk kanë fonde për të investuar në një dyqan me tulla dhe llaç. Disa mund të kalojnë më vonë në një vendndodhje fizike ose mund të mbeten vetëm një shitës me pakicë në internet. Të dy llojet e opsioneve të dyqaneve kanë përfitimet dhe dobësitë e tyre.

Avantazhet e dyqaneve me tulla dhe llaç

Dyqanet me tulla dhe llaç ofrojnë disa përfitime si për klientët ashtu edhe për pronarin e biznesit. 

Arritni klientët që nuk bëjnë blerje në internet

Jo të gjithë blejnë online, dhe disa nuk blejnë në internet për artikuj të caktuar. Shumë klientë, për shembull, nuk janë të sigurt për blerjen e rrobave përmes internetit, sepse shqetësohen për përshtatjen dhe cilësinë. Bizneset që shesin vetëm produktet e tyre në internet nuk do të arrijnë kurrë këtë bazë klientësh. 

Disa demografikë janë gjithashtu më pak të aftë për teknologjinë dhe mund të mos mbështeten shumë në internet. Të tjerët mund të mos kenë një ide të qartë për atë që po kërkojnë dhe nuk duan të kalojnë orë të tëra duke lundruar në internet kur thjesht mund të shkojnë në një dyqan të madh. Kjo është diçka që mund të ndodhë gjatë festave kur kërkoni dhurata. 

Përvoja më të mira të klientit

Për shumë klientë, blerja është një përvojë sociale. Ai përfshin planifikimin e një shëtitjeje me të tjerët ose angazhimin me përfaqësuesit e shitjeve për të marrë rekomandime dhe ndihmë. Blerja në internet nuk e ofron këtë, duke e bërë përvojën e blerjeve një përvojë izoluese. 

Dyqanet e tullave dhe llaçit gjithashtu lejojnë klientët të shohin dhe provojnë produktet. Për artikuj si veshjet, shumë e konsiderojnë këtë si një shërbim jetësor. Nëse ata nuk janë të sigurt për një madhësi, ka dikë të cilit mund t'i drejtohen për ndihmë. 

Falënderim i menjëhershëm

Disa klientë nuk duan të presin kohën që duhet që artikujt që kanë porositur të dërgohen në shtëpitë e tyre. Në atë moment ata i drejtohen dyqaneve me tulla dhe llaç. Sapo blejnë produktin, ata kanë akses në të. 

Disavantazhet e dyqaneve me tulla dhe llaç

Dyqanet me tulla dhe llaç kanë gjithashtu anët e tyre negative. Ju dëshironi t'i mbani parasysh kur vendosni nëse kjo është zgjedhja për biznesin tuaj. 

Kosto më të larta operative

Kur keni një dyqan me tulla dhe llaç, duhet të paguani qiranë ose të blini një vend. Kjo është një nga problemet më të mëdha me të cilat përballen njerëzit me dyqanet fizike. Pagimi i qirasë ose blerja e një prone bën një rënie të konsiderueshme në fitimet tuaja.

Ju gjithashtu keni nevojë për punonjës. Mund t'ju duhen gjithashtu në internet, por një dyqan me tulla dhe llaç kërkon shitës, arkëtarë dhe të paktën një person mirëmbajtës për ta mbajtur dyqanin të duket më i mirë. Asnjë nga ato paga nuk është e nevojshme kur drejtoni një biznes në internet. 

Kufizimet e Hapësirës

Kur keni një dyqan me tulla dhe llaç, sasia e hapësirës që keni do të diktojë se çfarë mund të shisni. Për kompanitë që shesin artikuj më të mëdhenj ose që kanë një përzgjedhje të gjerë të stoqeve, ky faktor mund t'i pengojë ato të ofrojnë sa më shumë që të munden. 

Si të hapni një dyqan me tulla dhe llaç?

Hapi i parë duhet të jetë zgjedhja e llojit të mallrave dhe shërbimeve që dëshironi të ofroni. Pasi të keni një ide të qartë të asaj që dëshironi të shisni, krijoni një plan biznesi. Kjo duhet të përfshijë informacion mbi zinxhirin tuaj të furnizimit, çmimet që do të tarifoni, kostot e përgjithshme dhe shumë detaje të tjera që janë thelbësore për ju dhe çdo investitor të ardhshëm. 

Më pas, zgjidhni një emër që ju pëlqen dhe filloni të merrni të gjitha rosat tuaja ligjore me radhë. Ju duhet të zgjidhni një strukturë biznesi, e cila mund të jetë komplekse. Dëshironi një kompani me përgjegjësi të kufizuar, një C-corp ose një pronësi të vetme? Konsideroni të mirat dhe të këqijat e secilit opsion. Për shumicën e njerëzve, një LLC ose korporata është zgjedhja e duhur. 

Si pjesë e juaja shkresat ligjore, do t'ju duhen disa lloje licencash biznesi. Kjo mund të ndryshojë në varësi të vendndodhjes suaj dhe llojit të mallrave dhe shërbimeve që planifikoni të shisni. 

Atëherë duhet të mendoni për financimin tuaj. Për disa njerëz, marrja e një kredie për biznes të vogël siguron paratë e nevojshme për të gjetur një vendndodhje dhe për të filluar. Të tjerët mbështeten në crowdfunding, investitorë ose opsione të tjera. 

Zgjidhni vendndodhjen tuaj. Kur bëni këtë zgjedhje, mos u fokusoni vetëm në buxhetin tuaj, por edhe në atë se kush është demografia juaj e synuar. Ju dëshironi që vendndodhja juaj të jetë e përshtatshme për ata që do të mbështeten më shumë në mallrat dhe shërbimet tuaja. 

Hapi tjetër është të përcaktoni nevojat tuaja për personel. Nëse nuk keni fonde të konsiderueshme, dëshironi të filloni me një ose dy persona dhe të ndërtoni prej andej. 

Bëhuni rezervë në mënyrë që klientët tuaj të mundshëm të mund të marrin atë që duan në momentin kur kalojnë nëpër dyert tuaja të sapohapura. Ju gjithashtu duhet të hartoni një plan marketingu për të përhapur fjalën. 

Fillimi i saktë

Hapja e një biznesi me tulla dhe llaç është shpesh një përvojë shpërblyese, por mund të vijë me shumë komplikime dhe gracka të mundshme. Marrja e ndihmës mund ta bëjë procesin kompleks të ecë më mirë. 

Në doola, ne ju ndihmojmë të konfiguroni saktë dhe shpejt LLC ose korporatën tuaj, në mënyrë që të mund të përqendroheni në realizimin e atyre shitjeve të para. Energjik sot duke iu drejtuar ekipit në doola. 

FAQs

Si mund të tërheqin klientët dyqanet me tulla dhe llaç?

Dyqanet me tulla dhe llaç mund tërheqin klientët duke ofruar oferta personalisht si një dhuratë-me-blerje. Përqendrohuni në marketing që sjell vendndodhjen në fokus, ose bëni një ngjarje një herë për të inkurajuar njerëzit që ta vizitojnë.

Cila është rëndësia e vendndodhjes për dyqanet me tulla dhe llaç?

Vendndodhja do të ndikojë nëse demografia që po synoni do të vizitojë dyqanin. Nëse ofroni bizhuteri për vajzat adoleshente, për shembull, dyqani juaj ka një shans më të mirë për të pasur sukses nëse vendndodhja është afër vendit ku kalojnë kohën vajzat adoleshente. Nëse demografia juaj nuk e di që jeni atje, biznesi juaj nuk mund të mbijetojë. 

Si mund të konkurrojnë dyqanet me tulla dhe llaç me shitësit online?

Gjithçka ka të bëjë me ofrimin e një përvoje në një dyqan me tulla dhe llaç. Ofroni klientëve përvojën e personalizuar të blerjeve që nuk mund ta marrin në internet. 

Si mund ta përdorin teknologjinë në avantazhin e tyre dyqanet me tulla dhe llaç?

Duke ofruar shumë lloje opsionesh pagese, marrje në dyqan për blerjet në internet, si dhe e-vite për ata që regjistrohen, ju mund të ndihmoni biznesin tuaj të rritet. Ju gjithashtu mund të ofroni aplikacione të inventarit që mund ta bëjnë më të lehtë përvojën e blerjeve. 

Si mund të përshtaten dyqanet me tulla dhe llaç ndaj ndryshimit të sjelljes së konsumatorit?

Një mënyrë e rëndësishme është përqendrimi në qëndrueshmëri. Ju gjithashtu dëshironi të përdorni teknologjinë për të ofruar përvojën e personalizuar që presin klientët. Ofroni realitet të shtuar, për shembull, për vizualizimet e produkteve ose pasqyra inteligjente për prova virtuale. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.