I shpejtë dhe i sigurt: 15 Pritja më e mirë në internet për bizneset e vogla

A jeni një pronar biznesi i vogël që kërkon të krijojë një prani të fuqishme në internet? Zgjedhja e ofruesit të duhur të mbajtjes në internet është një hap vendimtar në ndërtimin e një uebsajti të shpejtë, të sigurt dhe të besueshëm. Ne po ju udhëzojmë nëpër botën e hostimit më të mirë të uebit për bizneset e vogla, në mënyrë që shtyllat e pranisë suaj dixhitale të jenë aq të forta sa kurrë.

Çfarë është Web Hosting?

Përpara se të zhytemi në ndërlikimet e zgjedhjes së hostit më të mirë në internet për bizneset e vogla, le të fillojmë me bazat. Web hosting i referohet shërbimit që u mundëson individëve dhe organizatave t'i bëjnë faqet e tyre të internetit të aksesueshme për botën nëpërmjet internet. Në thelb, ai përfshin marrjen me qira të hapësirës në një server ku ruhen skedarët e faqes suaj të internetit, duke lejuar vizitorët të hyjnë në faqen tuaj në çdo kohë.

Kur bëhet fjalë për mbajtjen në internet, ekzistojnë lloje të ndryshme: pritja e përbashkët, serverët privatë virtualë (VPS), serverët e dedikuar dhe hostimi në re. Çdo lloj ofron grupin e vet të veçorive, niveleve të performancës dhe strukturave të çmimeve. Njohja e këtyre opsioneve që nga fillimi do t'ju fuqizojë të merrni një vendim të informuar që i përshtatet në mënyrë të përkryer kërkesave të biznesit tuaj të vogël.

Pse është i nevojshëm një Web Hosting i Mirë?

Faqja juaj e internetit është fytyra dixhitale e biznesit tuaj, duke shërbyer si një pikë kryesore kontakti për klientët e mundshëm, ndaj është e domosdoshme që të ofroni një përvojë të pandërprerë shfletimi që është e shpejtë, e sigurt dhe e besueshme. Hedhja e themeleve për suksesin në internet që herët do ta bëjë më të lehtë udhëtimin tuaj ndërsa vazhdoni të ndërtoni faqen tuaj.

15 Zgjidhjet më të mira të pritjes në internet për bizneset e vogla

Tani që e kuptojmë rëndësinë e mbajtjes së mirë të uebit për bizneset e vogla, le të eksplorojmë 15 ofruesit më të mirë të mbajtjes në internet që ofrojnë zgjidhje të shkëlqyera të përshtatura posaçërisht për nevojat tuaja.

A2 Hosting

Më e mira për përdoruesit e WooCommerce WordPress.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Ka shtojca të optimizuara për t'i shtuar në WordPress
 • Deri në 20 herë më shpejt Turbo, që do të thotë renditje dhe konvertime më të larta të SEO
 • Migrimet falas në uebfaqe
 • Mbështetje 24/7/365

kufizimet:

 • Çmimet dhe planet e komplikuara
 • Disa kanë pasur probleme me besueshmërinë e kohës së funksionimit të serverëve

çmimi: Ekzistojnë disa struktura të ndryshme çmimesh bazuar në atë për çfarë po përdorni A2. Në një përmbledhje, planet e WordPress variojnë nga 12 në 29 dollarë në muaj, dhe planet e pritjes së domenit variojnë nga 3 deri në 7 dollarë në muaj.

Bluehost

Më e mira për pronarët e rinj të faqeve të internetit që kanë nevojë për një temë të shkëlqyeshme.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Përmban shërbime profesionale të dizajnit të uebit për të ndihmuar në ndërtimin e faqes suaj të WordPress
 • Certifikatat SSL falas
 • Mbështetja e klientit 24 / 7
 • Një opsion i shkëlqyeshëm për faqet e reja të internetit me trafik të ulët që sapo kanë filluar
 • Të lira dhe shpenzime të ulëta

kufizimet:

 • Plane jofleksibile të çmimeve
 • Mbështetja e klientit nuk krahasohet me serverët e tjerë të mbajtjes në internet si DreamHost
 • Për shkak të mungesës së personalizimit, mund të jetë paksa shumë e thjeshtë dhe e ngurtë për faqet që duan liri në personalizim

çmimi: Çmimi i tyre është i thjeshtë dhe transparent: 9.95 dollarë në muaj për një dyqan online (eCommerce) dhe 12.95 dollarë në muaj për një dyqan dhe treg në internet.

Dreamhost

Më e mira për rastet e përdorimit të thjeshtë.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Zgjidhje e përballueshme për pronarët e faqeve të internetit për herë të parë
 • Mbështetje e sjellshme dhe e përgjegjshme ndaj klientit
 • E shkëlqyeshme për projekte të thjeshta, në shkallë të vogël
 • Njerëzit i duan instaluesit me një klikim
 • Ndërfaqe e thjeshtë dhe korrespondenca e vazhdueshme me email kur rinovimet po vijnë

kufizimet:

 • Disa mendojnë se struktura dhe paketat e çmimeve janë konfuze
 • Jo i shkëlqyeshëm për projekte të shkallëzuara që kanë nevojë për shumë ndërlikime
 • Asnjë opsion i mbështetjes së klientit në telefon
 • Ndërfaqja e internetit mund të përdorë përmirësim

çmimi: Çmimi është më i përballueshëm se shumica e të tjerëve, me hostimin e përbashkët në internet që fillon nga 2.59 dollarë në muaj dhe pritjen VPS duke filluar nga 10 dollarë në muaj, midis opsioneve të tjera të pritjes duke përfshirë pritjen në renë kompjuterike, pritjen e menaxhuar të WordPress dhe pritjen e serverit të dedikuar.

Cloudways

Më e mira për lloje të shumta serverash.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Paneli i thjeshtë dhe i fuqishëm i përdoruesit
 • Vendosje e thjeshtë dhe e thjeshtë
 • Mbështetje komunikuese dhe e ditur për bisedën e drejtpërdrejtë
 • E përballueshme për atë që merrni
 • Plane të thjeshta çmimesh

kufizimet:

 • Më pak kontroll mbi disa veçori (p.sh. fikja e PHP dhe FMP)
 • CDN (Rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes) nuk është i përfshirë

çmimi: Çmimet mujore variojnë nga 14 deri në 99 dollarë në muaj, gjë që lejon që faqet e internetit të fillimit dhe të mirë-sprovuara të përdorin hapësirën ruajtëse, procesorin, migrimin dhe veçori të tjera të lidhura me pritjen.

GoDaddy

Dyqani më i mirë me një ndalesë për çdo biznes.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Ju jep mundësinë e dizajnimit dhe menaxhimit të të gjithë uebsajtit tuaj
 • Opsionet e pritjes së postës elektronike
 • Ka një programues të dedikuar të postimeve të mediave sociale dhe fushatave të postës elektronike

kufizimet:

 • Nuk është opsioni më i lirë atje; çmimet e rinovimit janë të shtrenjta
 • Disa thonë se ata përpiqen të zbresin në kosto shtesë përpara se të kontrolloni
 • Shumë luftojnë me përvojën e agjentëve mbështetës

çmimi: Për pritjen, ka çmime më të përballueshme atje, megjithatë kostot janë ende të përballueshme për pronarët e bizneseve të reja. Web Hosting i menaxhuar fillon me 5.99 dollarë në muaj, një domen i menaxhuar i WordPress fillon me 11.99 dollarë në muaj, një Dyqani i menaxhuar i WooCommerce fillon me 19.99 dollarë në muaj dhe Web Hosting Plus fillon me 19.99 dollarë në muaj.

Hostgator

Më e mira për faqet e internetit të vogla që sapo kanë filluar.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Qasja në cPanel është e thjeshtë dhe intuitive
 • Plane lehtësisht të kuptueshme me planet Hatchling, Baby dhe eCommerce
 • Shtesat si ingranazhet SEO sinkronizojnë menaxhimin e domenit dhe uebsajtit

kufizimet:

 • Disa klientë nuk janë të kënaqur me shërbimin ndaj klientit
 • Disa klientë thonë se ndërfaqja duket e vjetëruar
 • Çmimi i paqartë në faqen e internetit

çmimi: Ekzistojnë tre plane bazë të çmimeve për menaxhimin e domenit dhe FTP, por ato tregojnë vetëm çmimin e faturës së parë: Plani Hatchling, i cili është 2.75 dollarë në muaj në faturën e parë me nëndomanë të pakufizuar dhe llogari FTP; Plani Baby, i cili është 3.50 dollarë në faturën e parë me domene shtesë dhe të parkuara të përfshira; dhe Plani i Tregtisë elektronike, i cili është 5.25 dollarë në faturën e parë. Është e paqartë se cilat janë çmimet e vërteta pas ofertës prezantuese.

Hostwinds

Më e mira për zgjidhjet e pritjes së ndërmarrjeve.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Zotëron të gjithë infrastrukturën për ofrimin e shërbimeve më të efektshme
 • Certifikata falas SSL dhe cPanel më i fundit
 • Nënfusha dhe baza të të dhënave të pakufizuara
 • Migrimi falas i faqes në internet nga serverët e tjerë

kufizimet:

 • Çmimi është i thjeshtë por i kufizuar për ata që duan më shumë fleksibilitet

çmimi: Ekzistojnë tre plane bazë: një me 5.24 dollarë në muaj, një me 6.47 dollarë në muaj dhe një me 8.24 dollarë në muaj, të gjitha me gjerësi bande të pakufizuar dhe hapësirë ​​​​në disk.

InMotion Hosting

Më e mira për një konfigurim të besueshëm të faqes në internet.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Mbështetje e shpejtë dhe e dashur për biseda
 • E përballueshme për ata me një buxhet të ngushtë të mbajtjes në internet
 • Ofron një pritje bazë, por holistike, nga hostimi i përbashkët i uebfaqes te hostimi i cPanel dhe WooCommerce

kufizimet:

 • Disa thonë se ndërsa ato shkallëzohen, vonesa dhe koha e përdorimit fillojnë të vonojnë

çmimi: Pritja në ueb varion nga 2.99 dollarë në muaj në planin e tij më themelor për faqet e internetit të bizneseve të vogla deri në 89.99 dollarë në muaj për pritjen e dedikuar për faqet e mëdha dhe vendosjet me porosi. Ata gjithashtu ofrojnë WordPress të menaxhuar për një opsion çmimi fleksibël, të sugjeruar me 15 dollarë në muaj.

InterServer

Më e mira për një zgjidhje të shpejtë, të thjeshtë dhe të përballueshme.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Llogari të pakufizuara të postës elektronike të bashkangjitura në web hosting dhe certifikata falas SSL
 • Çmime të thjeshta dhe transparente me opsione për asp.net, VPS host i veçantë dhe i dedikuar
 • 99.9% kohë pune për serverë të besueshëm dhe mbështetje 24/7 për ndihmë gjatë gjithë orarit kur ju nevojitet

kufizimet:

 • Nuk ka shumë opsione fleksibël për planet e çmimeve

çmimi: Një çmim për web hosting: 2.50 dollarë në muaj.

IONOS

Më e mira për një proces pritës të thjeshtë.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Shërbim miqësor dhe i besueshëm ndaj klientit me mbështetje telefonike
 • Çmimi i shkëlqyeshëm me certifikatën SSL me një pjesë të kostos së të tjerëve
 • Lehtë për t'u shtuar dhe hequr domenet e postës elektronike kur nevojiten për ndryshime të rregullta të organeve

kufizimet:

 • Nuk ka mundësi për të përdorur ofrues të tjerë SSL
 • Ndonjëherë ka një pritje të gjatë për linjën telefonike të shërbimit ndaj klientit

çmimi: Çmimi nuk është shumë transparent. Ndërsa ata paguajnë 1 dollarë për vitin e parë, ata nuk ju tregojnë hapur çmimin pas vitit të parë.

iPage

Më e mira për fillestarët e domenit.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Përfshihen shumë veçori falas dhe të pakufizuara, si ruajtja e pakufizuar e faqes në internet dhe certifikata falas SSL, adresa standarde e postës elektronike dhe ndërtuesi i faqes në internet
 • Ndërfaqe e pastër e përdoruesit që është e thjeshtë për t'u përdorur edhe për fillestarët
 • Një sistem i thjeshtë dhe i sigurt i postës elektronike që vepron si një alternativë e shkëlqyer për Google

kufizimet:

 • Nuk ka cPanel, që zakonisht është një pritshmëri për menaxherët e domenit

çmimi: Plani i tyre është i thjeshtë: 1.99 dollarë në muaj për një angazhim 3-vjeçar, ose një tarifë pak më e lartë për një angazhim 2 ose 1-vjeçar.

Rrjet i lëngshëm

Më e mira për mbështetjen dhe besueshmërinë e klientit.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Për ata që duan të menaxhojnë të gjithë faqen e tyre në Liquid Web, mund të përdorni modelet e tyre iTheme për ta bërë këtë
 • Një blog gjithëpërfshirës dhe edukativ që ndihmon për t'iu përgjigjur pyetjeve në mënyrë të pavarur
 • E thjeshtë për të krijuar llogari të reja të pritjes, veçanërisht me një ekip kaq mbështetës dhe miqësor të mbështetjes së klientit

kufizimet:

 • Më e shtrenjtë se opsionet e tjera

çmimi: Çmimi i tyre nuk është super transparent në faqen e tyre të internetit. Një sajt i menaxhuar i WordPress dhe një sit i menaxhuar i WooCommerce kushtojnë 19 dollarë në muaj, dhe një faqe VPS është 35 dollarë në muaj.

MochaHost

Më e mira për pronarët e faqeve të internetit që duan veçori.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Katër opsione të qarta çmimesh që përfshijnë një SSL falas për gjithë jetën, trafik të pakufizuar mujor, hapësirë ​​në disk, mbrojtje nga rindezja dhe më shumë
 • Më shumë se 300 integrime të aplikacioneve në internet duke përfshirë WordPress, Drupal dhe Joomla
 • Ofron monitorim të malware dhe të padëshiruar përmes komunikimit të drejtpërdrejtë, në mënyrë që përshkallëzimi të jetë i shpejtë dhe i lehtë

kufizimet:

 • Faqja e internetit është pak e vjetëruar dhe e ngathët

çmimi: Planet mujore variojnë nga 4.18 dollarë për Planin e Biznesit në 6.24 dollarë për Planin Mocha deri në 10.76 dollarë për Planin përfundimtar.

Emri Cheap

Më e mira për domene të përballueshme me mbështetje të shkëlqyeshme.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Ofrohet shërbim DNS premium me cilësi të lartë
 • Karakteristikat e rojës WhoI janë të përfshira në domene
 • Aplikacione të dedikuara, shërbime të postës elektronike dhe veçori të sigurisë
 • Burime dhe qendër ndihmëse e detajuar dhe e dobishme

kufizimet:

 • Disa veçori të ndërfaqes së përdoruesit mund të përmirësohen, si një faqe e lehtë uljeje për shikimin e listave të pritjes në internet

çmimi: Çmimet e domenit ndryshojnë, por variojnë nga rreth 5.98 dollarë për një domen .com në 8.98 dollarë për një domen .org.

TMDHosting

Më e mira për hostimin Linux.

Karakteristikat dhe Avantazhet:

 • Ofron një shumëllojshmëri të hostimit të domenit duke përfshirë WordPress, Linux dhe Windows
 • Përfshin zgjidhje ERP, e-learning, dev dhe EMS
 • Ka zgjidhje të thelluara të tregtisë elektronike si WooCommerce, Prestashop, Magento dhe OpenCart

kufizimet:

 • Mund të jetë kompleks për pronarët e faqeve të internetit për herë të parë

çmimi: Ekziston një gamë e gjerë opsionesh domenesh në dispozicion, duke filluar nga 2.99 dollarë në muaj dhe duke filluar deri në 8.99 dollarë në muaj.

Si të zgjidhni Web Hosting-in më të Mirë?

Kur zgjidhni ofruesin më të mirë të mbajtjes në internet për biznesin tuaj të vogël, është thelbësore të merrni parasysh disa faktorë për t'u siguruar që të merrni një vendim të informuar. Për të zgjedhur web hostingin më të mirë:

 1. Vlerësoni nevojat tuaja: Merrni parasysh faktorë si vëllimi i parashikuar i trafikut, nevojat e ruajtjes dhe veçoritë specifike që ju nevojiten për të përcaktuar llojin e duhur të pritjes (të përbashkët, VPS, të dedikuar ose cloud) dhe të identifikoni ofruesit që ofrojnë plane të përshtatshme për ta.
 2. Merrni parasysh besueshmërinë dhe kohën e funksionimit: Kërkoni ofrues të mbajtjes në internet që ofrojnë infrastrukturë të fuqishme dhe kanë një reputacion për kohëzgjatje të lartë, kështu që faqja juaj rrallë, nëse ndonjëherë, është jashtë linje.
 3. Vlerësoni performancën dhe shpejtësinë: Shpejtësia e ngarkimit të faqes në internet luan një rol vendimtar në përvojën e përdoruesit dhe renditjen e motorëve të kërkimit, kështu që zgjidhni një host në internet që përdor teknologjinë moderne, të tilla si rrjetet e ruajtjes së SSD dhe shpërndarjes së përmbajtjes (CDN), për të ofruar faqe në internet me ngarkim të shpejtë.
 4. Kontrolloni masat e sigurisë: Siguria është parësore për çdo biznes në internet. Sigurohuni që ofruesi i pritjes ofron veçori të forta sigurie, të tilla si certifikatat SSL, kopjet rezervë të rregullta, muret e zjarrit dhe skanimin e malware.
 5. Rishikoni mbështetjen e klientit: Mbështetja e besueshme e klientit është jetike, veçanërisht kur hasni probleme teknike ose keni nevojë për ndihmë nëse skenarët e rastit më të keq ndodhin si faqja juaj e internetit që nuk funksionon gjatë periudhave jetike të trafikut.

Ndërsa hosti juaj menaxhon domenin tuaj, na lejoni të menaxhojmë librat tuaj

Me një menaxher uebi të nivelit të lartë dhe një menaxher gjithëpërfshirës të kontabilitetit, biznesi juaj është i përgatitur për çdo gjë që ju del përpara. Eksploroni doola dhe vet llogarimbajtje bankar shërbime sot për të përmirësuar këto sisteme të lodhshme dhe që kërkojnë kohë, në mënyrë që të mund të fokusoheni në rritjen e biznesit tuaj.

FAQs

Cilat janë llojet e web hosting?

Llojet e ndryshme të mbajtjes në internet përfshijnë hostimin e përbashkët, serverët privatë virtualë (VPS), serverët e dedikuar dhe hostimin në re, secila ofron nivele të ndryshme burimesh dhe kontrolli.

A është WordPress falas për të pritur?

WordPress në vetvete është softuer falas dhe me burim të hapur, por pritja e faqes suaj të internetit të WordPress kërkon një ofrues pritës. Ndërsa ka opsione falas të pritjes në dispozicion, ato shpesh vijnë me kufizime dhe mund të mos ofrojnë të njëjtat performancë dhe veçori që do t'ju duheshin për të drejtuar dhe shkallëzuar siç duhet biznesin tuaj.

A mund të organizoj një faqe interneti falas?

Po, ka ofrues falas të pritjes në internet, por ata zakonisht kanë kufizime të tilla si ruajtja e kufizuar, gjerësia e brezit dhe opsionet e personalizimit. Pritja falas mund të jetë e përshtatshme për uebsajte personale ose të vogla me trafik të ulët, por për qëllime biznesi, përgjithësisht rekomandohet të zgjidhni një plan pritjeje me pagesë për performancë dhe besueshmëri më të mirë, veçanërisht në mënyrë që të keni emrin tuaj të pastër të domenit.

Si mund të marr një emër domain falas përgjithmonë?

Marrja e një emri domain falas përgjithmonë nuk ka gjasa pasi emrat e domain zakonisht regjistrohen për një kohëzgjatje specifike dhe kërkojnë tarifa rinovimi. Ndërsa disa ofrues të mbajtjes në internet ofrojnë regjistrim falas të domenit si pjesë e paketave të tyre të pritjes, domeni do të duhet ende të rinovohet periodikisht.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.