Softueri më i mirë tatimor për të vetëpunësuarit

Përfitimi i dukshëm i të qenit i vetëpunësuar është se ju mund të bëheni shefi i vetes suaj, por kjo gjithashtu do të thotë që ju duhet të kujdeseni vetë për çdo aspekt të drejtimit të biznesit. Kështu që një ditë mund të kërkoni softuerin më të mirë tatimor për të vetëpunësuarit dhe tjetra mund të jetë për të gjitha mënyrat se si mund ta rritni biznesin tuaj.

Pavarësisht nëse keni një pronësi të vetme, punoni si profesionist i pavarur ose operoni një LLC, do t'ju duhet të jeni në krye të detyrimeve tuaja tatimore për të shmangur çdo problem në linjë. Për fat të mirë, ka shumë opsione të shkëlqyera të softuerit tatimor në dispozicion që e bëjnë më të lehtë trajtimin e të gjithave.

7 Softueri më i mirë tatimor për të vetëpunësuarit

Për t'ju ndihmuar ta bëni kërkimin më të lehtë për ju, ne kemi renditur 7 nga programet më të mira tatimore në treg për pronarët e bizneseve të vetëpunësuar. 

doola

doola konsiderohet shumë si softueri më i mirë tatimor për të vetëpunësuarit për shkak të lehtësisë së tij të jashtëzakonshme të përdorimit. Kjo ju ndihmon të qëndroni në krye të dosjeve tuaja vjetore shtetërore dhe të taksave të IRS, dhe gjithashtu ofron mbështetje të drejtpërdrejtë të klientit 24/7. Ju madje mund të merrni një konsultim 1:1 me një kontabilist publik të certifikuar. Është gjithashtu i disponueshëm si një shërbim i markës së bardhë, duke ju mundësuar të ofroni softuer tatimor nën markën tuaj me mbështetjen e klientit 24/7. 

Është më e mira për përkthyes të pavarur, kontraktorë të pavarur, startup, pronarë biznesesh të tregtisë elektronike dhe shitës shërbimesh. Planet e çmimeve për doola fillojnë me 300 dollarë në muaj ose 1,999 dollarë në vit.

Të mirat e doola

 • Konfigurimi i drejtpërdrejtë dhe i lehtë për t'u përdorur
 • 1:1 Konsultimi i CPA
 • Mbështetje e etiketës së bardhë

Disavantazhet e doola

 • Nuk i përshtatet organizatave të mëdha shumëkombëshe
 • I kushtueshëm në krahasim me disa softuer të tjerë
 • Tarifa e depozitimit shtetëror nuk përfshihet

Blloku H&R

Blloku H&R është një softuer të përshtatshëm tatimor për përkthyes të pavarur dhe kontraktorë me opsione fleksibël pagese në varësi të nivelit të mbështetjes që ju nevojitet. Paraqisni taksat tuaja duke filluar nga 85 dollarë ndërsa ndihma nga një profesionist tatimor fillon me 220 dollarë për kthim. Ai gjithashtu ofron mbështetje auditimi në rast se merrni një IRS ose njoftim tjetër tatimor.

Pro të Bllokut H&R

 • Vendndodhjet fizike ofrojnë akses për profesionistët e taksave
 • Çmimi fillestar më i ulët i synuar për bizneset e vogla
 • Garancia e mbështetjes së auditimit

Disavantazhet e bllokut H&R

 • Asnjë mbështetje e markës së bardhë
 • Ndihma nga profesionistët e taksave kushton ekstra
 • Kthimet komplekse kërkojnë shpenzime shtesë

TurboTax

TurboTax është i njohur për ndërfaqen e tij intuitive të përdoruesit dhe lehtësinë e përdorimit, duke u mundësuar përkthyesve të pavarur, kontraktorëve të pavarur dhe njerëzve të tjerë të vetëpunësuar që të kapin foto të 1099 formularëve për ngarkim të lehtë. Është më mirë të zgjidhni planin e vetëpunësimit që fillon me 389 dollarë për të maksimizuar rimbursimet dhe zbritjet e taksave. Kjo përfshin forma të zakonshme si W-2, 1098, 1099, Orari C dhe E.

Pro të TurboTax

 • Ndërfaqe e lehtë dhe intuitive e përdoruesit
 • Nuk ka nevojë të futni manualisht formularët
 • Ndihma nga ekspertë tatimorë është në dispozicion

Disavantazhet e TurboTax

 • Jo të gjithë tatimpaguesit kualifikohen për paraqitje falas
 • Tarifat shtetërore janë ekstra
 • Përmirësimi në një nivel më të lartë është i nevojshëm për të maksimizuar zbritjet

Vrasësi i taksave

TaxSlayer ofron funksionalitet që është i ngjashëm me H&R Block dhe TurboTax, por me një fraksion të çmimit. Pika e saj agresive e çmimit synon të sjellë nga këto shërbime profesionistë të pavarur dhe të vetëpunësuar. Çmimet fillojnë nga 90 dollarë për kthimet federale dhe shtetërore me bisedë të drejtpërdrejtë, mbështetje me email dhe ndihmë nga një profesionist i taksave për vetëpunësim.

Të mirat e TaxSlayer

 • Pikë çmimi agresiv në krahasim me konkurrentët
 • Disponueshmëria e shumicës së formularëve për raportimin tatimor të vetëpunësuar
 • Tre vjet asistencë auditimi

Disavantazhet e TaxSlayer

 • Asistencë e kufizuar nga një kontabilist publik i certifikuar
 • Asnjë mbështetje e markës së bardhë
 • Kufizime të rrepta në nivelin e lirë

FreeTaxUSA

FreeTaxUSA është një opsion i përshtatshëm për pronarët e bizneseve të vetëpunësuar që kanë një buxhet të ngushtë. Mund të përdoret për të paraqitur taksat federale falas, ndërsa një deklaratë tatimore shtetërore kushton vetëm 14.99 dollarë. Ndryshe nga shërbimet e tjera, ai ofron të gjitha format dhe oraret kryesore të IRS falas. Mbështetja e drejtpërdrejtë është gjithashtu e disponueshme për 8 dollarë shtesë.

Pro të FreeTaxUSA

 • Paraqisni taksat federale falas
 • Tarifa e ulët për regjistrimet e taksave shtetërore
 • Qasje e përballueshme për ndihmën profesionale

Disavantazhet e FreeTaxUSA

 • Nuk mund të importohet formulari 1099s
 • UI nuk është shumë intuitive
 • Faqet e ndihmës nuk janë shumë përshkruese

Akti tatimor

TaxAct është një softuer efikas për njerëzit e vetëpunësuar që duan të paraqesin deklarata tatimore federale dhe shtetërore për pronësinë e tyre të vetme ose LLC. Ndërfaqja e thjeshtë e bën të lehtë kalimin e procesit të depozitimit. Është veçanërisht e mirë për ata që nuk duhet të paraqesin një deklaratë tatimore shtetërore pasi çmimet e saj për kthimet federale janë më të ulëta se konkurrentët. Deklaratat federale të taksave fillojnë me 64.99 dollarë me një shtesë prej 44.99 dollarë për shtet të paraqitur.

Përparësitë e TaxAct

 • Aftësia për të importuar kopje elektronike të W-2
 • Garancia e saktësisë prej 100 mijë dollarë
 • Shërbimi i ekspertëve është i disponueshëm për paraqitjen e formularit 1040

Disavantazhet e TaxAct

 • Kosto më e lartë për deklaratat e taksave shtetërore
 • Mbështetja e drejtpërdrejtë nga një profesionist tatimor është e shtrenjtë
 • Oferta të shpeshta të shitjes dhe të kryqëzuara

Taksat e aplikacioneve të parave të gatshme

Cash App Taxes ofron një zgjidhje 100% pa pagesë të depozitimit të taksave me një garanci rimbursimi dhe mbrojtje kontrolli. Për të vazhduar, duhet të krijoni një llogari për të përdorur shërbimin e depozitimit të taksave dhe të shkarkoni aplikacionin celular në telefonin tuaj. Megjithatë, taksat më pas mund të depozitohen nga një kompjuter. Është më mirë për skedarë individualë, por mund të raportohen të ardhurat dhe humbjet e biznesit nga një sipërmarrje e vetme.

Përparësitë e taksave të aplikacionit Cash

 • 100% falas pa tarifa shtesë
 • Përfshirë mbrojtjen e auditimit
 • Shtoni automatikisht W-2 tuaj

Disavantazhet e taksave të aplikacionit Cash

 • Nuk ka mbështetje për skedarët jo-SHBA
 • Mungesa e mbështetjes profesionale
 • Mbështetje e kufizuar e paraqitjes për të vetëpunësuarit

Veçoritë për të kërkuar në Softuerin e taksave për të vetëpunësuarit

Regjistruesit e vetëpunësuar kanë kërkesa unike në krahasim me depozituesit individualë të taksave. Kjo është arsyeja pse softueri që zgjidhni duhet të ketë veçori specifike që ju ndihmojnë të kuptoni ligjet përkatëse tatimore dhe procedurat e depozitimit për të siguruar që biznesi juaj të mbetet në përputhje me detyrimet e tij tatimore. 

Softueri duhet të ofrojë të gjitha format që ju nevojiten për të zbuluar të ardhurat nga vetëpunësimi, për të bërë zbritjen e duhur tatimore dhe për t'ju mundësuar të depozitoni në mënyrë elektronike ose të printoni deklaratën për postim. Karakteristika të tjera që duhet të kërkoni përfshijnë:

Ndërfaqja e lehtë për t'u përdorur dhe lundruar

Deklarimet tatimore mund të jenë konfuze, veçanërisht nëse nuk keni shumë përvojë në plotësimin e një deklarate si një depozitues i vetëpunësuar. Softueri që zgjidhni duhet të jetë i lehtë për t'u naviguar me një ndërfaqe përdoruesi intuitive që e bën procesin pa probleme. 

Ai duhet të sigurojë të gjithë informacionin në një mënyrë të lehtë për t'u kuptuar, në mënyrë që të mund të shkoni nga një hap në tjetrin pa shumë vështirësi. Funksionaliteti i asistencës së drejtpërdrejtë duhet gjithashtu të jetë lehtësisht i aksesueshëm në mënyrë që të mund të merrni ndihmë ndërsa jeni duke punuar në deklaratën tatimore. 

Aftësia për të trajtuar të ardhurat dhe shpenzimet nga vetëpunësimi

Softueri që ju zgjidhni duhet të jetë i dizajnuar për ata me të ardhura nga vetëpunësimi. Kjo do të sigurojë që softueri të përditësohet rregullisht me ndryshimet më të fundit në ligjet tatimore. Ai gjithashtu do t'ju ofrojë informacion dhe udhëzime specifike për regjistrimet e tatimit mbi të ardhurat nga vetëpunësimi, duke e bërë procesin të qetë. Për më tepër, duhet të jetë në gjendje t'ju lidhë me profesionistët përkatës të taksave për udhëzime shtesë, nëse kërkohet.

Mbështetje për planin C dhe formularë të tjerë përkatës tatimor

Programi C në Formularin 1040 përdoret për të raportuar të ardhurat ose humbjet nga një biznes që ju keni drejtuar si një pronar i vetëm. Formulari 1099 përdoret për deklarimin e të ardhurave të fituara si profesionist i pavarur ose kontraktues i pavarur. Këto janë të detyrueshme formularët tatimorë për të vetëpunësuarit dhe softueri që ju zgjidhni duhet të ketë mbështetje për ta, përndryshe, dosjet tuaja tatimore do të jenë të paplota dhe do t'ju shkaktojnë probleme në rrugë.

Llogaritjet dhe vlerësimet e taksave në kohë reale

Ndërsa futni numrat e të ardhurave dhe shpenzimeve tuaja, softueri duhet të jetë në gjendje të ofrojë llogaritje dhe vlerësime në kohë reale, në mënyrë që të jeni në gjendje të kuptoni se cili do të jetë detyrimi juaj përfundimtar tatimor ose sa mund të kërkoni potencialisht si taksë rimbursim. Kjo kontribuon në një lehtësi më të madhe përdorimi dhe e bën procesin e paraqitjes së taksave tuaja relativisht të thjeshtë.

Aftësitë importuese dhe eksportuese për të dhënat financiare

Nëse keni shumë formularë që duhet të raportohen në deklaratat tatimore, mund të jetë një sherr për t'i importuar të gjitha me dorë. Disa nga programet e taksave të përmendura më sipër ofrojnë mundësinë për të importuar në mënyrë elektronike raportet tuaja financiare, duke e bërë shumë më të lehtë plotësimin e deklaratave tatimore. Mundësitë e eksportimit duhet të jenë gjithashtu të pranishme, në rast se dëshironi të ruani kopje fizike të dosjeve për regjistrimet tuaja.

Udhëzime për zbritjen dhe kredinë specifike për vetëpunësimin

Zbritjet për pronarët e bizneseve të vetëpunësuar mund të jenë të ndryshëm në krahasim me skedarët individualë. Një qasje e vetme për të gjithë nuk funksionon këtu. Është thelbësore që softueri që zgjidhni të ketë udhëzime specifike për taksat e vetëpunësimit. Kjo siguron që dosjet tuaja janë të sakta dhe ju jeni në gjendje të maksimizoni të gjitha zbritjet për të cilat keni të drejtë për të ulur detyrimin tuaj të përgjithshëm tatimor.

Mbështetje dhe Asistencë Gjithëpërfshirëse e Klientit

A ofron softueri akses tek një kontabilist publik i certifikuar? A ka në dispozicion profesionistë të taksave shtesë që mund të ndihmojnë me dosjet? A është mbështetja e përgjithshme e klientit mjaft e mirë për të zgjidhur ndonjë problem? Këto janë disa nga konsideratat që duhet të keni parasysh kur zgjidhni softuerin e përgatitjes së taksave. Mbështetja dhe ndihma që ofron duhet të jetë gjithëpërfshirëse në mënyrë që regjistrimet tuaja tatimore të mund të bëhen pa probleme.

Kriptimi dhe mbrojtja e sigurt e të dhënave

Sigurohuni që softueri i përgatitjes së taksave që zgjidhni është i autorizuar nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme si ofrues i skedarëve elektronik. Kjo shërben si garanci që protokollet e enkriptimit dhe mbrojtjes së të dhënave të softuerit të paktën plotësojnë, nëse jo i tejkalojnë, të gjitha standardet e sigurisë të vendosura nga IRS për të mbrojtur informacionin personal dhe financiar të dosjeve tatimore.

Thjeshtoni dosjet tuaja tatimore të vetëpunësuar me doola

doola ofron një përvojë të lehtë të paraqitjes së taksave për përkthyes të pavarur, pronarë të vetëm dhe kontraktorë të pavarur. Të gjithë formularët përkatës përgatiten dhe depozitohen në mënyrë që asgjë të mos rrëshqasë në të çara dhe të shkaktojë probleme më vonë. 

Ne madje trajtojmë pajtueshmërinë me taksat e SHBA për banorët jo-amerikanë, duke u mundësuar atyre të shmangin gjobat deri në 25,000 dollarë. Nga mbështetja e drejtpërdrejtë e klientit 24/7 deri në konsultimin 1:1 të CPA, zgjidhni doola për përgatitjen tuaj tatimore të vetëpunësuar dhe përjetoni ndryshimin. 

FAQs

A mund të përballojë softueri tatimor për individët e vetëpunësuar situata komplekse tatimore?

Softueri tatimor për individët e vetëpunësuar nuk është një zëvendësim për profesionistët si CPA-të, të cilët janë më të pajisur për të trajtuar situata komplekse tatimore, pasi situata të tilla shpesh kërkojnë një element njerëzor për zgjidhje.

A është e lehtë të përdoret softueri tatimor për individët e vetëpunësuar, veçanërisht për dikë me pak ose aspak njohuri tatimore?

Softueri tatimor është bërë shumë i avancuar me kalimin e viteve dhe është bërë intuitiv. Ndërfaqja e tyre e lehtë për t'u përdorur dhe bollëku i informacionit i bëjnë ato ideale për individët e vetëpunësuar për të paraqitur taksat, edhe nëse nuk kanë njohuri për ligjin tatimor.

A integrohet softueri tatimor për individët e vetëpunësuar me softuerin e kontabilitetit apo mjete të tjera?

Ekzistojnë disa programe tatimore të disponueshme për individët e vetëpunësuar që janë në gjendje të integrohen me softuerët e kontabilitetit ose mjete të tjera përkatëse, duke e bërë të lehtë ndarjen e të dhënave në të gjitha këto mjete të ndryshme për mbajtjen efektive të të dhënave.

A ka ndonjë kufizim ose kufizim në përdorimin e softuerit tatimor për individët e vetëpunësuar?

Çdo softuer tatimor vendos grupin e vet të kufizimeve në varësi të nivelit të shërbimit që tatimpaguesi përdor. Për veçori më të avancuara ose akses në të gjithë formularët tatimorë të vetëpunësuar, paraqitësit mund t'i kërkohet të paguajë një tarifë shtesë.

Sa kushton zakonisht softueri tatimor për individët e vetëpunësuar?

Çmimet priren të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme për programet tatimore që mund të përdorin individët e vetëpunësuar. Ai varion nga 64 dollarë për paraqitje federale në 300 dollarë ose më shumë, me shpenzime shtesë të kërkuara për regjistrimet shtetërore dhe ndihmën profesionale.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.