Softueri më i mirë tatimor për përgatitësit e taksave

Softueri që përdorni për të përgatitur deklaratat e tatimit mbi të ardhurat e klientëve tuaj është i një rëndësie jetike. Ata mbështeten tek ju për të siguruar që dosjet e tyre tatimore janë plotësisht në përputhje. Vetëm duke përdorur softuerin më të mirë tatimor për përgatitësit e taksave mund ta bëni këtë të mundur, pasi do të kishte të gjithë funksionalitetin që ju nevojitet për t'u dhënë atyre atë qetësi.

Ju duhet të mbuloni të gjitha bazat për klientët tuaj si profesionist tatimor. Pavarësisht se sa komplekse mund të jetë deklarata e tyre tatimore, është detyra juaj të përshtateni me situatën e tyre tatimore dhe të përgatisni deklarata që sigurojnë që ata të mos kenë asnjë problem në linjë. Natyrisht, do të dëshironit vetëm softuerin më të mirë për t'ju ndihmuar në këtë detyrë vendimtare.

7 Softueri më i mirë tatimor për përgatitësit e taksave

Këtu janë 7 nga programet më të mira tatimore për një kontabilist publik të certifikuar dhe përgatitës tatimor me veçori të specializuara që mund t'i ndihmojnë ata të bëjnë punën e tyre në mënyrë efektive.

doola

doola është zgjedhja e preferuar e shumë përgatitësve të taksave për shkak të funksionalitetit të saj të fuqishëm, ndërfaqes intuitive të përdoruesit dhe lehtësisë së lundrimit. Ai siguron qasje në të gjitha formularët përkatës të taksave dhe ndihmën e ekspertëve për çdo paraqitje të IRS. Profesionistët e taksave e duan veçanërisht zgjidhjen e etiketës së bardhë të doola, e cila u mundëson atyre të zgjerojnë softuerin e taksave te klientët e tyre nën markën e tyre.

Nga përgatitja dhe depozitimi i të gjitha formularëve tatimorë deri te madje paraqitje për jorezidentë në SHBA, doola i bën të gjitha. Planet e çmimeve për doola fillojnë me 300 dollarë në muaj ose 1,999 dollarë në vit dhe përfshijnë një menaxher të dedikuar llogarie për mbështetje të zgjeruar.

Të mirat e doola

 • Ndërfaqja e përdoruesit intuitiv
 • Mbështetje e etiketës së bardhë
 • Aftësia për të paraqitur dosje për jorezidentë në SHBA

Disavantazhet e doola

 • Kosto më e lartë paraprake
 • Tarifa shtesë për paraqitjen shtetërore
 • Trajnim i kufizuar profesional

Intuit ProSeries Tax

Intuit ProSeries Tax është lider softuer për përgatitësit e taksave, e cila i ndihmon ata të përgatiten me shpejtësi dhe të lëshojnë kthime duke krijuar gjithashtu rrjedhën e tyre të punës tatimore nga fundi në fund. Është një softuer tatimor i personalizueshëm me mbështetje edhe për integrimet e aplikacioneve të palëve të treta. Është i përshtatshëm për firmat e vogla dhe të mesme që ofrojnë shërbime tatimore për individët dhe bizneset e vogla. Çmimi fillon me 409 dollarë për kthim ose 2,129 dollarë për opsionin e plotë 1040.

Të mirat e Intuit ProSeries Tax

 • Integrim pa probleme me QuickBooks
 • Mbështetje për shumicën e formave të IRS
 • Zgjidhje pritëse e bazuar në renë kompjuterike

Disavantazhet e Intuit ProSeries Tax

 • E shtrenjtë në krahasim me shërbimet e tjera
 • Asnjë zgjidhje me etiketë të bardhë
 • Konvertimi i skedarëve të vjetër të taksave në Seritë Pro mund të ketë probleme

Taksa e Drake

Drake Tax vazhdon të jetë një zgjidhje softuerike shumë e vlerësuar për profesionistët e taksave që u shërbejnë bizneseve të vogla dhe të mesme. Karakteristikat e tij i japin përparësi përgatitjes së shpejtë dhe efikase të kthimit tatimor. Veçoritë përfshijnë arkivimin e kthimit, oraret e amortizimit, flukset e automatizuara të të dhënave, aftësinë për të vlerësuar taksat për disa vite dhe më shumë. 

Klientët kanë mundësinë të miratojnë automatikisht dokumentet për dorëzim. Çmimi fillon nga 300 dollarë për pagesë për kthim ose 1,395 dollarë për versionin e pakufizuar.

Të mirat e taksës së Drake

 • I jep përparësi shpejtësisë dhe efikasitetit
 • Ofrohen opsione të shumta të skedarëve automatikë
 • Lehtësi më e madhe e depozitimit elektronik

Disavantazhet e taksës së Drake

 • Mund të ketë probleme me listat më të mëdha të klientëve
 • Mungesa e integrimeve të palëve të treta
 • Nuk ka mbështetje për programe të tjera të kontabilitetit

TaxSlayer Pro

Versioni profesional i softuerit të kontabilitetit TaxSlayer u zhvillua në bashkëpunim me profesionistë të kontabilitetit. Karakteristikat e tij pasqyrojnë kontributin e tyre, si aftësia për të marrë mbështetje të drejtpërdrejtë me kohë pritjeje më pak se një minutë edhe gjatë periudhave të pikut të taksave. 

Ai mbështet dosjet elektronike të pakufizuara në të 50 shtetet dhe ofron veçori të përmirësuara, si portalin e menaxhimit të klientit, një aplikacion celular dhe mbështetje pa letra. Çmimi fillon nga 1,495 dollarë për paketën bazë dhe 1,595 dollarë për paketën Premium.

Të mirat e TaxSlayer Pro

 • Përdor kompjuterin cloud për aksesin agnostik të pajisjes
 • Me çmime konkuruese kundrejt rivalëve
 • Mbështetja e aplikacionit celular

Disavantazhet e TaxSlayer Pro

 • Mund të përballet me probleme me shabllonin
 • Probleme të mesazheve në kohë reale
 • Veçoritë e përparuara disponohen vetëm në nivelet më të larta

UltimateTax

Duke mbështetur importimin falas të të dhënave nga softueri juaj i mëparshëm, UltimateTax ofron një pjesë të madhe të funksioneve të njëjta, të tilla si rezervimi automatik i kthimeve, nënshkrimi elektronik, shënimet e klientit, parazgjedhja e formularit tatimor, monitorimi i rimbursimit në kohë reale dhe më shumë. 

Është një zgjidhje e dobishme për përgatitësit e taksave që kanë vëllime të larta ose vendndodhje të shumta. Çmimi për nivelin Pay-Per-Return fillon me 15 dollarë për kthim dhe 288 dollarë në vit, duke shkuar deri në 888 dollarë në vit për 1040 të plota dhe dosjet e korporatave.

Të mirat e UltimateTax

 • Importi falas i të dhënave
 • Çmimi më i ulët në krahasim me programet e tjera
 • Regjistrim elektronik i pakufizuar falas

Disavantazhet e UltimateTax

 • Nuk ka mbështetje për aplikacionin celular
 • Tarifa e depozitimit në nivelin më të ulët
 • Paneli interaktiv vetëm në nivelet më të larta

Tatimi mbi aksin CCH

I drejtuar për firmat profesionale të të gjitha madhësive, CCH Axcess Tax është një softuer plotësisht i integruar dhe i shkallëzuar për përgatitjen e taksave i zhvilluar kryesisht për cloud. Karakteristikat e tij janë krijuar për t'ju ndihmuar të përgatitni kthime me cilësi të lartë, të sakta dhe të mbani në minimum refuzimet e skedarëve elektronikë. Menaxheri i tij i grupeve tatimore kursen kohë duke automatizuar llogaritjet, printimin dhe depozitimin e grupeve. Çmimi për këtë softuer nuk zbulohet publikisht.

Përparësitë e Tatimit të Aksesit CCH

 • Projektuar posaçërisht për kompjuterin cloud
 • E shkëlqyeshme për përgatitjen e vëllimeve shumë të mëdha të kthimeve
 • Përmban të gjitha format e nevojshme

Disavantazhet e Tatimit mbi CCH

 • Nuk rekomandohet për fillestarët në këtë fushë
 • Kërkon trajnim për të nxjerrë potencialin e plotë
 • Çmimi nuk është bërë publik

Taksa ATX

Taksa ATX është më e mira për firmat e vogla dhe të mesme që paraqesin deklarata tatimore të korporatave dhe personale. Ajo ka një ndërfaqe intuitive, të bazuar në forma, e cila mbështetet nga përgjegjësia më e madhe e industrisë. Dizajni i lehtë për t'u naviguar ndihmon në përpunimin e shpejtë dhe kthimin e skedarëve elektronik. Mbështetja për integrimet e palëve të treta ndihmon në importimin e të dhënave me lehtësi në softuer. Çmimi fillon nga 979 dollarë për paketën bazë ATX 1040 dhe shkon deri në 5,439 dollarë për nivelin ATX Advantage.

Të mirat e taksës ATX

 • Në dispozicion mbi 6,000 formularë të pajtueshmërisë tatimore
 • Më e mira për fillestarët në industri
 • Integrime të dobishme të palëve të treta

Disavantazhet e taksës ATX

 • I shtrenjtë në krahasim me softuerët e tjerë
 • Integrimet shpesh mund të përballen me lemza
 • Mbështetja mund të mungojë

Veçoritë që duhen kërkuar në Softuerin e Taksave për Përgatitësit e Taksave

Ndërsa nuk ka mungesë të softuerit më të mirë tatimor për përgatitësit e taksave, fokusi juaj duhet të jetë në zgjedhjen e atij që i përshtatet më mirë nevojave të biznesit tuaj. Disa zgjidhje janë më të përshtatshme për firmat e mëdha, ndërsa të tjerat janë zhvilluar duke pasur parasysh firmat e vogla. Në varësi të nevojave tuaja unike, këto janë veçoritë që duhet të kërkoni në softuerin tatimor:

Biblioteka gjithëpërfshirëse e formularit tatimor

Ju nuk mund të paraqisni në mënyrë efektive një deklaratë tatimore për një klient nëse softueri që përdorni nuk ka një bibliotekë të plotë formulari tatimor. Arsyeja pse klienti vjen tek ju për të paraqitur kthimin e tyre në radhë të parë është se ata duan ndihmë profesionale. Ata do të vijnë me supozimin se ju do të trajtoni të gjitha format dhe dokumentet e kërkuara. Nëse softueri nuk ju ndihmon me këtë, do t'ju pengojë të përballeni siç duhet me kërkesat e klientëve tuaj.

Llogaritjet dhe algoritmet e avancuara të taksave

Klientët do t'ju kontaktojnë nëse kthimet e tyre janë të ndërlikuara. Ka tashmë shumë zgjidhje falas në dispozicion për ta nëse kthimet e tyre janë mjaft të drejtpërdrejta. Kthimet e komplikuara kërkojnë më shumë zell dhe është më mirë të mbështeteni në softuer që ka algoritmet e nevojshme për të trajtuar llogaritjet e avancuara. Kjo do të ndihmojë në shmangien e çdo njoftimi auditimi për klientin në linjë.

Kapacitete efikase të importit dhe eksportit të të dhënave

Si një kontabilist publik i certifikuar, do të keni të bëni me të dhëna nga një numër i madh klientësh. Këto do të jenë shumë të dhëna për t'i renditur. Një softuer tatimor që ka veçori efikase të importit dhe eksportit të të dhënave do ta bëjë jetën tuaj shumë më të lehtë. Ju do të jeni në gjendje të sillni sasi masive të të dhënave në softuer me vetëm disa klikime dhe t'i eksportoni ato me lehtësi të ngjashme.

Ruajtja dhe Mbrojtja e Sigurt e të Dhënave

Klientët ju besojnë të dhënat e tyre personale dhe financiare me shpresën se do të ndërmerrni të gjitha hapat e arsyeshëm për të siguruar që ato të mbeten të sigurta. Hulumtoni tërësisht kredencialet e sigurisë së të dhënave të softuerit që zgjidhni, në mënyrë që të jeni të sigurt se zgjidhja në të cilën po mbështeteni nuk do të bëjë që ato të dhëna të rrjedhin.

Aftësi të gjera raportimi dhe analizimi

Zgjidhni një softuer të avancuar për përgatitjen e taksave që ka funksione të konsiderueshme raportimi dhe analize. Do ta bëjë jetën tuaj më të lehtë vetëm nëse mund ta automatizoni këtë sa më shumë që të jetë e mundur. Ju mund t'i udhëzoni klientët në mënyrë më efektive për detyrimet e tyre tatimore dhe të ofroni këshilla të ekspertëve se si ata mund ta strukturojnë më mirë biznesin e tyre për të arritur më shumë efikasitet.

Integrimi me sistemet elektronike të dosjeve

Softueri që zgjidhni duhet të jetë i integruar me sistemet elektronike të dosjeve të Shërbimi i Ardhurave të Brendshme (IRS) dhe autoritetet e tjera tatimore. Kjo do të përshpejtojë rrjedhën e punës pasi deklaratat tatimore më pas mund të dorëzohen shpejt pasi klientët të kenë nënshkruar ato.

Opsione të shkëlqyera të mbështetjes së klientit dhe trajnimit

Ju nuk mund të mbani dorëzimet e deklaratave tatimore të klientëve nëse ka diçka që nuk shkon me softuerin ose keni nevojë për ndihmë për të kuptuar një funksion të caktuar. Zgjedhni një ofrues softueri që ka demonstruar mbështetje të qëndrueshme të shkëlqyer ndaj klientit dhe opsione të detajuara trajnimi, në mënyrë që të merrni ndihmën që ju nevojitet edhe gjatë sezonit të pikut të taksave. 

Efiçenca shtesë në biznesin tuaj të përgatitjes tatimore me doola

Softueri i taksave të etiketës së bardhë të doola është një opsion i shkëlqyeshëm për përgatitësit e taksave. Ju merrni një bibliotekë të gjerë formularësh të përshtatshëm për të gjitha llojet e kthimeve, regjistrime vjetore pa mundim të gjendjes dhe taksave, aftësinë për të paraqitur për banorët jo-SHBA dhe më shumë.

Garancia e mbështetjes së drejtpërdrejtë të klientit 24/7 siguron që ndihma të jetë gjithmonë e disponueshme sa herë që ju nevojitet. Zgjidhni doola si programin tuaj të përgatitjes së taksave sot dhe përjetoni se si mund të shtojë efikasitetin në biznesin tuaj.

FAQs

Si krahasohet kostoja e opsioneve të ndryshme të softuerit tatimor?

Kostoja e opsioneve të ndryshme të softuerit tatimor ndryshon ndjeshëm në varësi të llojit të softuerit, nëse është i destinuar për firma të mëdha apo të vogla, lloji i funksionalitetit që ofron dhe më shumë. Softueri profesional për përgatitësit e taksave priret të jetë në anën e shtrenjtë.

A mund të trajtojë softueri tatimor situata komplekse tatimore, të tilla si të ardhurat nga vetëpunësimi ose pronat me qira?

Softueri profesional tatimor mund të trajtojë situata të thjeshta dhe komplekse tatimore, pasi ato janë të destinuara për ofruesit e shërbimeve që ndihmojnë klientët me deklaratat e tyre komplekse tatimore. Kjo është një kërkesë themelore për softuerin.

A është softueri miqësor për përdoruesit dhe i lehtë për t'u naviguar?

Miqësia ndaj përdoruesit dhe lehtësia e navigimit varen nga softueri specifik, por në përgjithësi, kjo mbetet një fushë kryesore e fokusit për zhvilluesit, pasi ata synojnë ta bëjnë të lehtë për profesionistin e taksave përgatitjen e deklaratave.

A mundet softueri të importojë informacion tatimor nga burime të tjera, të tilla si softueri i kontabilitetit ose deklaratat e mëparshme tatimore?

Shumica e programeve tatimore profesionale mund të importojnë informacion nga burime të tjera, si softueri i kontabilitetit ose kthimet e mëparshme, pasi kjo është thelbësore në përgatitjen e deklaratave gjithëpërfshirëse që nuk ka gjasa të refuzohen.

A ofron softueri veçori të kontrollit të gabimeve për të ndihmuar në identifikimin e gabimeve të mundshme ose zbritjeve të humbura?

Veçoritë e kontrollit të gabimeve përfshihen në shumë programe tatimore pasi ato janë të rëndësishme për të ndihmuar përgatitësin e taksave të paraqesë deklaratat e kompletuara siç duhet që nuk do të shkaktojnë probleme për klientët e tyre në të ardhmen.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.