Po kërkoni shtetin më të mirë amerikan për të filluar një LLC si një themelues ndërkombëtar? Ne ju tregojmë të gjitha opsionet në mënyrë që të merrni vendimin më të mirë. Na vizitoni tani.

Shtetet më të mira për të filluar një LLC në 2023

Fillimi i një SH.PK është një hap emocionues i parë ose i ardhshëm për biznesin tuaj, qoftë një pronësi e vetme apo një partneritet. Ai siguron përfitime të shumta, duke përfshirë mbrojtjen e detyrimeve dhe fleksibilitetin në tatimet, por ju duhet të siguroheni që të merrni vendimet e duhura për ta bërë jetën tuaj më të lehtë në të ardhmen ndërsa biznesi juaj rritet. Pra, merrni kohë për të hulumtuar dhe për të zgjedhur një gjendje që përputhet me qëllimet dhe objektivat e biznesit tuaj.

Sot, ne do t'ju udhëzojmë nëpër shtetet më të mira për të filluar me besim një LLC, duke marrë parasysh faktorë të tillë si norma e tatimit mbi të ardhurat, mbrojtja e aseteve, taksa e ekskluzivitetit dhe taksa e shitjeve.

Cili shtet është më i miri për të formuar një LLC?

Po kërkoni një përgjigje të shpejtë? Shteti më i mirë për të formuar një Kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC) është pothuajse gjithmonë e juaja shteti i origjinës. Kjo është për shkak se kompania juaj po bën biznes kryesisht në atë gjendje, pavarësisht nëse është një biznes fizik ose një biznes online.

Atje jane dy përjashtime nga ky rregull:

1) Ju jeni një jo rezident në SHBA, në të cilin rast ju mund të zgjidhni çdo shtet - ne rekomandojmë Wyoming ose Delaware

2) Ju keni një LLC të pasurive të paluajtshme, mundeni kalo te ky seksion, por në thelb "rregulli i shtetit vendas" nuk zbatohet këtu.

A duhet të formoj LLC time në Wyoming ose Delaware?

Ju mund të lexoni tonë Udhëzuesi përfundimtar për të vendosur midis Wyoming kundër Delaware këtu por rekomandimi i doola është:

  • Ne e rekomandojmë Delaware-in vetëm nëse keni plane për ta kthyer LLC-në tuaj në një C Corp (për të rritur kapitalin sipërmarrës nga investitorët amerikanë) në të ardhmen ose nëse dëshironi "prestigjin" për të thënë se kompania juaj është nga Delaware. Disa klientë thonë se kjo ka rëndësi për ta dhe nëse ka, është biznesi juaj, zgjedhja juaj!
  • Përndryshe, ne rekomandojmë Wyoming. Pse? Sepse Wyoming është shteti më popullor për jorezidentët që janë në bizneset online, bizneset e tregtisë elektronike ose sipërmarrësit që duan një mënyrë të lehtë dhe të thjeshtë për të formuar dhe menaxhuar kompanitë e tyre. Është shteti më i popullarizuar në mesin e klientëve doola për këto arsye: Poshtë tarifat vjetore (60 dollarë kundrejt 300 dollarëve në Delaware) Një nivel i ulët tarifa e depozitimit shtetëror (100 dollarë) Shteti i parë që krijoi ndonjëherë LLC

Wyoming gjithashtu ka prestigj dhe një mjedis miqësor biznesi, madje është quajtur "Zvicra e Maleve Shkëmbore".

Çfarë është një LLC vendase kundrejt një SH.PK të huaj?

Të gjitha SH.PK-të mbikëqyren në nivel shtetëror. Çdo SH.PK që është regjistruar në një shtet të caktuar dhe zhvillon biznes atje quhet a LLC vendase. Çdo biznes që formohet brenda një shteti, por zhvillon biznes diku tjetër është a LLC e huaj.

Për shembull, nëse jetoni dhe bëni biznes në Karolinën e Veriut, do të formoni LLC-në tuaj atje. Për shkak se ju e bëni biznesin tuaj në atë shtet, LLC juaj është një LLC e Brendshme.

Sidoqoftë, nëse keni formuar LLC-në tuaj në Karolinën e Veriut, por keni bërë biznes në të Florida ose Kaliforni, biznesi juaj do të ishte një LLC e huaj.

Ky konfigurim i lejon bizneset të operojnë në disa shtete pa pasur nevojë të formojnë disa LLC dhe u mundëson shteteve të mbledhin të ardhura nga çdo biznes që operon atje.

A ka ndonjë disavantazh për të formuar një LLC të huaj?

Disavantazhi kryesor i një SH.PK të huaj është se ju duhet të paguani dyfishin e tarifave në krahasim me një LLC të Brendshme.

Për shembull, nëse krijoni një LLC në Wyoming dhe nuk është shteti juaj i origjinës, atëherë do t'ju duhet të regjistroni Wyoming LLC si një LLC të huaj në shtetin tuaj të origjinës përpara se të mund të bëni biznes atje.

Kjo do të thotë dy shumë tarifa shtetërore të depozitimit, kostoja e një agjenti të regjistruar për të përdorur adresën e tij në shtetin 'të huaj' dhe dy shumë tarifa të Raportit Vjetor. Kjo mund t'i komplikojë gjërat, t'ju kushtojë më shumë pasi llogaritari juaj ka më shumë për të bërë dhe mund të bëjë më shumë gjasa që të harroni të raportoni aktivitetin tuaj.

Pronarët e bizneseve duhet gjithashtu të marrin në konsideratë ndikimin e mundshëm të tatimit mbi të ardhurat shtetërore dhe taksës ekskluzive kur formojnë një kompani me përgjegjësi të kufizuar për mbrojtjen e aseteve. Mund të ketë gjithashtu tarifa depozitimi dhe detyrime raportimi, të tilla si tarifa shtetërore dhe marrëveshja e funksionimit, të lidhura me formimin.

Këshillohet që të kërkoni udhëzime ligjore nga profesionistë për informacion të plotë mbi normat e tatimit mbi të ardhurat, tatimin mbi shitjet dhe tatimin mbi të ardhurat personale në shtete specifike si Dakota e Jugut, New Mexico dhe Delaware.

Çfarë ndodh nëse nuk raportoni aktivitetin tuaj të biznesit?

Nëse nuk jeni në dijeni se duhet të regjistroni biznesin tuaj si një ent i huaj në shtetin tuaj të origjinës kur formoni një SH.PK të huaj ose përpiqeni të shmangni mospagimin e shumës totale të tatimit, ka pasoja nëse nuk raportoni aktivitetin e përgjithshëm të biznesit tuaj , duke përfshirë tatimin mbi të ardhurat.

Këto pasoja të mundshme përfshijnë:

  • Gjobat (mund të variojnë nga disa qindra dollarë në disa mijëra)
  • dënimet
  • Interesi në kohë që nuk keni paguar
  • Shpenzimet gjyqësore
  • Kufizime në aktivitetin e biznesit tuaj

Nëse jeni duke bërë biznes në një shtet tjetër, ju duhet regjistroheni si një LLC e huaj në atë shtet. Të mos e bësh këtë thjesht nuk ia vlen. Connecticut mblodhi 1.3 milion dollarë në 2018 nga bizneset që nuk ishin regjistruar, dhe gjoba mesatare ishte 4,600 dollarë. Këto janë shumë para, kështu që është më mirë të merrni rosat tuaja ligjore me radhë.

Implikimet e taksave të biznesit: Ju paguani tatimin aty ku fitoni para

Mënyra më e thjeshtë për të kuptuar nëse keni nevojë të regjistroheni si një LLC e huaj diku tjetër përveç shtetit tuaj të origjinës është të mendoni se ku po fitoni para. Nëse po fitoni para të konsiderueshme në një shtet tjetër, duhet të regjistroheni atje dhe t'i raportoni ato fitime. Kjo mund të komplikohet, kështu që nëse operacionet tuaja janë në shumë shtete, është më mirë të punoni me një kontabilist që mund të këshillojë dhe të sigurojë që të qëndroni në anën e duhur të ligjit.

Megjithatë, disa shtete kanë fituar një reputacion si "shtete magjike"; besohet se ato janë më të dobishme për t'u regjistruar. Pra, a është e vërtetë kjo?

Shteti vendas kundër "Shteteve Magjike"

Wyoming dhe Delaware, në mesin e shteteve të tjera si Nevada, kanë ndërtuar një reputacion në mesin e pronarëve të bizneseve për ofrimin e veçantë përfitimet tatimore të tilla si norma më të ulëta tatimore nëse regjistroheni si një LLC e huaj atje.

Ka vërtet disa përfitime, të cilat do t'i shikojmë më poshtë. Megjithatë, ka shumë pak gjasa që këto përfitime të shtrihen tek SH.PK që operojnë jashtë këtyre shteteve.

Wyoming

ofron Wyoming norma të ulëta tatimore pa tatimin mbi të ardhurat ose taksat ekskluzive dhe tarifa e raportit vjetor është vetëm 60 dollarë - duke e bërë atë një nga shtetet më miqësore për biznesin për të krijuar një biznes të ri. Ata gjithashtu kanë një normë tatimore mbi shitjet nën mesataren kombëtare prej 4%.

Ky shtet ofron gjithashtu mbrojtje të zgjeruar të privatësisë pasi pronarët e LLC lejohen të mbeten anonimë në të dhënat publike, gjë që është e pazakontë. Kjo përfiton pronarët e bizneseve të vogla të cilët do të preferonin të mbanin një profil të ulët ose nuk duan që veprimet e biznesit të lidhen me emrat e tyre.

Delaware

Përveç mbrojtjes së shtuar të privatësisë, siç ofrohet edhe nga Wyoming, Delaware ka mbrojtje ligjore më të mirë se shtetet e tjera. Ka shume shembuj të SH.PK-ve që janë formuar në Delaware. Ata kanë një sistem të njohur si "Delaware Court of Chancery", i cili është krijuar posaçërisht për t'u marrë me çështjet ligjore të korporatave. Çështjet e korporatave dëgjohen pa praninë e një jurie në gjykatën e kancelarit, kështu që Delaware shihet të jetë shumë më miqësor ndaj biznesit.

Paraqitja e një LLC si qytetar jo-amerikan ose banor jo-amerikan

Ju bëni nuk duhet të jeni shtetas ose banor i Shteteve të Bashkuara për të formuar një LLC, dhe ju mund të zgjidhni Ndonjë shteti për të formuar LLC-në tuaj.

Shteti juaj i zgjedhur zakonisht varet nga mënyra se si keni ndërmend të drejtoni biznesin. Nëse planifikoni ose keni tashmë një ndërtesë fizike për operacione biznesi me punonjës, LLC-ja juaj duhet të formohet në gjendjen "shtëpi" të biznesit. Për shembull, nëse drejtoni një zinxhir të suksesshëm sallonesh në Nju Xhersi dhe keni ndërmend të hapni një degë në shtetin e Uashingtonit, duhet të krijoni LLC-në tuaj në Uashington.

Nëse do të operosh në SHBA, por nuk do të kesh prezencë fizike, mund të zgjedhësh Ndonjë deklaroni se ju pëlqen të formoni LLC-në tuaj, por mënyra se si aplikoni për një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) ose llogari bankare mund të ndryshojë. Ju mund të keni kërkesa shtesë për dosjet e LLC me IRS. Shkalla e tatimit mbi të ardhurat mund të ndryshojë gjithashtu në varësi të shtetit që zgjidhni.

Lloji i taksave federale dhe shtetërore që do t'ju duhet të paguani do të varet gjithashtu nga të ardhurat e biznesit tuaj.

Cilat janë shtetet më të mira për të filluar një LLC për një biznes në internet?

Sigurisht, e gjithë kjo ka kuptim nëse formimi i biznesit përfshin një vitrinë fizike ose shërbim personal, por shumë prej nesh bëjnë biznes në internet me klientë në të gjithë vendin ose në mbarë botën. Çfarë duhet të bëni nëse bëni shitje në të gjithë vendin?

Nëse biznesi juaj është tërësisht i bazuar në internet dhe klientët tuaj vijnë nga i gjithë vendi, apo bota, atëherë shteti më i mirë për të formuar një LLC në internet është ende shteti juaj i origjinës. Biznesi juaj në internet ka të ngjarë të drejtohet nga shtëpia juaj, ose të paktën diku afër saj, kështu që është vendi ku biznesi po bëhet, i cili është faktori që ka rëndësi.

Nëse veproni shumë larg shtëpisë ose keni një biznes të pavarur nga vendndodhja, duhet të zgjidhni shtetin me të cilin jeni më thellë i lidhur, si p.sh. ku ndodhet vendbanimi juaj kryesor, ku jeton familja juaj, ku është regjistruar patenta juaj e shoferit ose shteti në të cilin ju kërkohet të paguani tatimin mbi të ardhurat.

Ku duhet të regjistroj një LLC Real Estate?

Siç e përmendëm në fillim të këtij artikulli, gjërat janë të ndryshme nëse po krijoni një LLC për biznesin tuaj të pasurive të paluajtshme.

Rregulli i shtetit të origjinës nuk zbatohet gjithmonë nëse LLC-ja juaj është e fokusuar në pasuri të paluajtshme. Kjo është për shkak se biznesi i lidhur dhe të ardhurat e krijuara zakonisht mbahen tërësisht brenda shtetit në të cilin ndodhet prona. Në këtë rast, mënyra më e mirë për të kufizuar kostot është të formoni LLC-në tuaj në shtetin(et) ku ndodhen pronat me të cilat zotëroni ose punoni.

Për shembull, thoni se jetoni në Pensilvani, por zotëroni një pronë me qira në Nju Jork. Kjo do të thotë që të gjitha aktivitetet e biznesit tuaj (në këtë drejtim) ndodhin në Nju Jork, dhe kështu këtu duhet të jetë formimi juaj LLC. Kjo do t'ju mundësojë të paguani vetëm kostot, duke përfshirë tarifat e formimit, taksat mbi të ardhurat shtetërore dhe tarifat e mirëmbajtjes në një shtet.

Nëse jeni një investitor dhe keni ndërmend të mbani prona të shumta në shtete të ndryshme nën një LLC (disa njerëz preferojnë të formojnë entitete të veçanta për çdo investim, kështu që bëni kërkimin tuaj), sigurohuni që të regjistroni një LLC të huaj në çdo shtet ku zotëroni pronë në .

Rekomandim i përgjithshëm

Formimi i një LLC në shtetin tuaj të origjinës (një LLC e Brendshme) është thjesht më i përballueshëm dhe më i lehtë për t'u ngritur sesa një LLC e huaj dhe do të jetë një strukturë më e mirë biznesi për LLC-në tuaj në afat të gjatë. Nëse nuk jeni shtetas, banor ose një LLC e fokusuar në pasuri të paluajtshme, jo-SHBA, duhet të krijoni gjithmonë LLC-në tuaj në shtetin tuaj për të shmangur tarifat potencialisht të larta. Sigurisht, gjithmonë sigurohuni që të formoni entitetin e duhur ligjor të biznesit pasi ligjet mund të ndryshojnë nga shteti në shtet.

Nëse keni nevojë për ndihmë për të formuar Delaware LLC ose Wyoming LLC ose keni pyetje në lidhje me procesin e depozitimit në përgjithësi, kontaktoni me doola! Përveç shërbimit tonë të krijimit të biznesit, ne ofrojmë gjithashtu mbështetje në hapjen e një llogarie bankare biznesi, si dhe shërbime që lidhen me kontabilitetin, menaxhimin financiar dhe taksat.

FAQs

Cili është shteti më i mirë për të filluar një LLC si rezident jo-amerikan?

Nëse ndodheni jashtë SHBA-së dhe dëshironi të formoni një ent juridik si një LLC, ju rekomandojmë Delaware ose Wyoming për të formuar LLC-në tuaj. Shteti që zgjidhni varet nga lloji i biznesit tuaj dhe nga mënyra se si planifikoni të shkallëzoni biznesin ose kompaninë tuaj. Nëse keni nevojë për ndihmë për përcaktimin e këtyre faktorëve, shikoni udhëzuesin tonë mbi gjendjen më të mirë për të filluar një LLC.

Cili shtet ka tarifat më të ulëta të paraqitjes për një LLC?

Wyoming ka disa nga tarifat më të ulëta të regjistrimit të shtetit dhe tarifat vjetore për paraqitjen e një LLC në krahasim me shtetet e tjera. Ju mund të prisni të paguani 100 dollarë si tarifa të regjistrimit shtetëror dhe 60 dollarë si tarifa vjetore.

Cili shtet është më i miri për të filluar një LLC për një biznes në internet?

Nëse ndodheni në SHBA ose keni një ndërtesë fizike në SHBA, është më mirë të krijoni LLC-në tuaj në shtetin ku ndodhet ju ose prona juaj – edhe për një biznes online. Nëse nuk jeni të vendosur në SHBA dhe nuk keni një pronë në SHBA, formimi i LLC-së tuaj në Wyoming ose Delaware është një zgjedhje e shkëlqyeshme për formimin e një entiteti juridik për biznesin tuaj në internet.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.