Shteti më i mirë për të formuar LLC për biznesin në internet

Fillimi i një SH.PK mund të mbrojë biznesin tuaj në internet nga përgjegjësia dhe të ofrojë përfitime të shkëlqyera tatimore duke e larguar kompaninë nga terreni. Zgjedhja e shtetit më të mirë për të formuar një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC) kërkon kërkime të kujdesshme nëse doni të optimizoni avantazhet e mundshme. Lexoni më tej për të kuptuar se si të zgjidhni shtetin më të mirë për të formuar një LLC për bizneset në internet dhe të filloni të hapni kompaninë tuaj. 

Pse duhet të konsideroni formimin e një LLC për biznesin tuaj në internet?

Formimi i një LLC për biznesin tuaj online ofron shumë përfitime dhe është i shpejtë dhe i thjeshtë për t'u përfunduar. Shumica e shteteve ju lejojnë aplikoni për një LLC në internet. Këtu është një përmbledhje se pse duhet të konsideroni formimin e një LLC për biznesin tuaj në internet:

  • Mbrojtja e përgjegjësisë personale
  • Çmim i ulët
  • Lehtë për t'u formuar
  • Tatim fleksibël
  • Fleksibiliteti i pronësisë
  • Fleksibiliteti i menaxhimit
  • Fleksibiliteti i shpërndarjes
  • Shtoni besueshmërinë e biznesit
  • Mund të mbrojë privatësinë e pronarëve

Shtetet më të mira për të formuar një LLC për biznesin tuaj në internet

Shteti më i mirë për të formuar një LLC për biznesin tuaj online varet nga qëllimet e biznesit tuaj dhe nevojat specifike. Këtu keni një përmbledhje se pse duhet të merrni parasysh shtetin tuaj të origjinës dhe disa nga shtetet më të njohura. 

Shteti juaj i origjinës

Shteti juaj i origjinës është shteti më i mirë për të formuar një LLC për biznesin tuaj në internet pasi thjeshton administrimin. Ju mund të veproni si agjent i regjistruar nëse jeni në dispozicion gjatë orarit të rregullt të punës. Formimi i LLC-së tuaj në shtetin tuaj është zakonisht alternativa më e mirë për shumicën e pronarëve të bizneseve. Mund të jetë me kosto efektive dhe të thjeshtë për t'u vendosur. 

Për shembull, nëse krijoni një LLC në Delaware, por nuk jetoni atje, do t'ju kërkohet ta regjistroni atë LLC në shtetin tuaj të origjinës si një LLC të huaj për të bërë biznes në shtetin tuaj të origjinës. Shtetet e tjera përveç formimit promovues të shtetit tuaj të origjinës zakonisht përfitojnë financiarisht nga formimi i LLC. 

Delaware

Delaware është një nga shtetet më miqësore për biznesin. Disa pronarë biznesi zgjedhin të formojnë një LLC në Delaware nëse planifikojnë ta konvertojnë LLC në një C-corp. Ekziston një prestigj i caktuar për të thënë se kompania juaj është nga Delaware. Për më tepër, Delaware gjithashtu nuk i takson të ardhurat jashtë shtetit, duke e bërë atë një opsion tërheqës për bizneset në internet. 

Arsyeja kryesore që pronarët e bizneseve në internet zgjedhin Delaware për të formuar një LLC është mbrojtja e shtuar e privatësisë dhe mbrojtja ligjore më e mirë se shtetet e tjera. Gjykata e Kancelarisë së Delaware është krijuar posaçërisht për t'u marrë me çështjet ligjore të korporatave dhe bizneseve. Dhe Delaware është një shtet anonim SH.PK, duke i lejuar pronarët e bizneseve të mbrojnë identitetin e tyre. Gjeni më shumë rreth Të mirat dhe të këqijat e Delaware LLC këtu

Wyoming 

Wyoming ofron norma të ulëta tatimore, duke e bërë atë një mundësi tërheqëse për të formuar një LLC për biznesin tuaj në internet. Nuk ka taksë mbi të ardhurat ose tatim ekskluziviteti. Tatimi mbi shitjet është gjithashtu më i ulët se mesatarja kombëtare me vetëm 4%. Ju gjithashtu do të duhet të paguani vetëm 60 dollarë si tarifa vjetore të raportimit, duke e bërë atë një vend të përballueshëm për të filluar një LLC. 

Një tjetër avantazhi i formimit të një LLC në Wyoming është se shteti i lejon pronarët e SH.PK-ve të mbeten anonimë në të dhënat publike. Ky është një përfitim për pronarët e bizneseve që duan të mbeten privatë ose nuk duan që biznesi të lidhet me emrin e tyre. Gjeni më shumë rreth Të mirat dhe të këqijat e Wyoming LLC këtu

Nevada

Nëse privatësia është përparësia juaj, Nevada është shteti më i mirë për të formuar një LLC për të mbetur anonim. Nevada lejon pronarët e LLC të mbeten anonimë në dosjet publike dhe nuk ka një marrëveshje për ndarjen e informacionit me IRS, duke mbrojtur më tej privatësinë tuaj.

Nevada gjithashtu nuk ka taksë mbi të ardhurat e biznesit, taksë mbi fitimet kapitale, taksë ekskluziviteti ose taksë trashëgimie. Nuk kërkon paraqitjen e një marrëveshje operimi LLC. Nevada gjithashtu ka ligje të forta të korporatave që mbrojnë individët nga përgjegjësia e kompanisë.

New Mexico

New Mexico ka disa nga tarifat më të ulëta të regjistrimit shtetëror në vend, pa tarifa vjetore të rinovimit ose kërkesa vjetore të raportimit. Ju duhet të paguani vetëm 50 dollarë për të krijuar një LLC për biznesin tuaj në internet në New Mexico. Është gjithashtu një shtet anonim i LLC, i cili u lejon pronarëve të bizneseve të mbrojnë privatësinë e tyre. Midis tarifave të ulëta dhe mbrojtjes së privatësisë, New Mexico ofron një mjedis të favorshëm biznesi për të formuar një LLC për një biznes në internet. 

Çfarë duhet të merrni parasysh kur zgjidhni shtetin më të mirë për LLC për biznesin tuaj në internet

A duhet të formoni një LLC në një shtet tjetër nga shteti juaj i origjinës? Kryesisht jo! Sidoqoftë, ka faktorë kyç që do të dëshironi të peshoni në lidhje me formimin e LLC për të vendosur se cili shtet është më i përshtatshmi për biznesin tuaj në internet. 

LLC vendase ose LLC e huaj

Zgjedhja e llojit të duhur të LLC është kritike kur merret parasysh shteti më i mirë për të formuar një LLC për biznesin tuaj. Një LLC vendase është formuar në shtetin ku operon. Një LLC e huaj formohet në një shtet dhe regjistrohet për të bërë biznes në një tjetër. Nëse krijoni një LLC në një shtet tjetër nga shteti juaj i origjinës, do t'ju duhet të regjistroni biznesin në shtetin tuaj të origjinës si një LLC të huaj për të kryer biznes atje. Kjo mund të shtojë kosto dhe telashe që mund të mos ia vlejnë përfitimet. 

Tarifat e formimit dhe depozitimit vjetor

Tarifat janë të rëndësishme kur merrni parasysh gjendjen më të mirë për të formuar një LLC për biznesin tuaj në internet, veçanërisht kur jeni duke filluar. Tarifat vjetore të depozitimit të LLC mund të jenë deri në 800 dollarë (në Kaliforni) ose 300 deri në 350 dollarë në disa shtete të tjera, duke përfshirë Delaware dhe Nevada. Kur po ndërtoni biznesin tuaj, do të dëshironi t'i merrni parasysh këto kosto. Nëse zgjidhni të operoni si një LLC e huaj në një shtet tjetër, mund t'ju duhet të paguani tarifat vjetore të paraqitjes në të dy shtetet. 

Normat dhe rregulloret tatimore

Normat e taksave dhe rregulloret janë të rëndësishme kur merret parasysh shteti më i mirë për të formuar një LLC për biznesin tuaj në internet. Taksat mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në fundin tuaj. Merrni parasysh taksën e korporatës, taksën e ekskluzivitetit, tatimin mbi shitjet dhe tatimin mbi fitimet kapitale për të zgjedhur klimën më të favorshme të biznesit për kompaninë tuaj. 

Mbrojtja ligjore dhe nga përgjegjësia

Pronarët e bizneseve formojnë kryesisht SH.PK për mbrojtje ligjore dhe përgjegjësie. Shtetet e ndryshme ofrojnë nivele të ndryshme mbrojtjeje për pronarët e bizneseve. Është thelbësore të merrni parasysh strukturën e mbrojtjes së përgjegjësisë dhe mbrojtjen e privatësisë kur merrni parasysh gjendjen më të mirë për të formuar një LLC për biznesin tuaj në internet.

Zgjidhni doola për Formimin e Fast LLC

Për shumicën e pronarëve të bizneseve, hapja e një biznesi dhe formimi i një LLC në shtetin tuaj është zgjidhja më e thjeshtë. Megjithatë, nëse keni nevojë për mbrojtje shtesë të privatësisë, mbrojtje më të fortë të korporatës ose trajtim të favorshëm tatimor, katër shtetet e listuara më sipër ofrojnë mundësi të shkëlqyera. 

Gati për të formuar një LLC? Shërbimet e formimit doola mund të ndihmojnë. Merrni doola për shërbime të shpejta dhe profesionale të formimit të LLC në të 50 shtetet. doola do të formojë kompaninë tuaj dhe do të marrë EIN-in tuaj në mënyrë që të përqendroheni në ngritjen e biznesit në internet.

FAQs

A mund të formoj një LLC në një shtet ku nuk banoj ose nuk operoj biznesin tim?

Po, ju mund të krijoni një LLC në një shtet ku nuk banoni. Ju do të duhet të keni një agjent të regjistruar dhe zyrë të regjistruar në shtetin ku formoni LLC. Nëse planifikoni të operoni në shtetin tuaj të origjinës, do t'ju duhet gjithashtu të regjistroheni si një LLC e huaj atje.  

A mund ta ndryshoj gjendjen ku është formuar LLC-ja ime pasi e kam ngritur fillimisht?

Po, ju mund ta zhvendosni LLC-në tuaj në një shtet tjetër. Në këtë rast, ju duhet të transferoni zyrtarisht LLC nga një shtet në tjetrin. LLC duhet të jetë në gjendje të mirë. 

A mund ta operoj biznesin tim në internet nga shumë shtete nëse kam një LLC?

Një LLC mund të regjistrohet për të bërë biznes në shumë shtete njëkohësisht, kështu që ju mund të operoni biznesin tuaj në internet në shumë shtete. 

A duhet të kem një adresë fizike në shtetin ku formoj një LLC për biznesin tim në internet?

Po, do t'ju duhet një adresë fizike, e quajtur adresë e regjistruar, në shtetin ku formoni LLC. Ju mund të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar për të dhënë adresën fizike nëse nuk keni një zyrë në shtet. 

A ka ndonjë rregullore ose licencë specifike shtetërore të nevojshme për disa zona të biznesit në internet?

Po, ju duhet të plotësoni rregulloret specifike të shtetit dhe kërkesat e licencimit për një biznes në internet. Disa produkte, si alkooli, armët e zjarrit, produktet farmaceutike, ushqimi dhe shërbimet profesionale si këshillat ligjore ose mjekësore, kërkojnë licencë. Përveç kësaj, mund t'ju duhet një licencë tatimore e shitjeve, leje me bazë në shtëpi, licencë profesionale ose licencë të përgjithshme biznesi. Kontrolloni me Sekretarin tuaj të Shtetit për të kuptuar kërkesat specifike të licencimit.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.