Udhëzuesi i sipërmarrësit: Biznesi më i mirë i vogël për të filluar

Mund të ketë qenë gjithmonë ëndrra juaj për të filluar biznesin tuaj për të marrë kontrollin e fatit tuaj financiar. Ashtu si të tjerët, ju mund të jeni kapur se cili është biznesi i vogël më i mirë për të filluar, veçanërisht ai që nuk kërkon shumë investime paraprake dhe gjithashtu ndodh të jetë diçka që mund të bëni në anën tjetër.

Ka shumë ide biznesi fitimprurëse që mund t'i merrni parasysh, edhe nëse nuk keni ndonjë përvojë paraprake, ose do të preferonit të punoni nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Interneti e ka bërë gjithashtu shumë më të lehtë eksplorimin e mundësive të reja të biznesit nga distanca. 15+ idetë e biznesit të theksuara në këtë blog do t'ju japin shumë frymëzim për të arritur ëndrrat tuaja sipërmarrëse. 

16 idetë më të mira të biznesit të vogël 

Ju duhet të gjeni një ide biznesi që funksionon mirë për ju, pavarësisht nëse jeni në gjendje të derdhni shumë para në të fillimisht apo jo. Në mënyrë ideale, lloji i biznesit që filloni do t'i përshtatet më mirë rrethanave tuaja aktuale, në mënyrë që të mund ta operoni në mënyrë efektive.

1. Ngasja me makinë

Ky ka qenë prej kohësh një biznes anësor i preferuar për shumë njerëz, pasi u siguron atyre fleksibilitetin për të vozitur sa herë që duan dhe për të fituar para në këtë proces. Është më e mira për studentët dhe ata me punë të tjera pasi nuk është aq kërkuese sa një pozicion me kohë të plotë apo edhe me kohë të pjesshme. Procesi i regjistrimit për shërbimet kryesore të ndarjes së udhëtimit është mjaft i thjeshtë dhe ju mund të vini në punë brenda pak minutash. 

Ju do të keni nevojë për një automjet për të punuar si një shofer i përbashkët. Nëse nuk e keni një të tillë, do t'ju duhet kapitali për të blerë një të tillë. Edhe një makinë e mirë e përdorur do të mjaftonte për të filluar dhe më pas mund të përmirësoni në një automjet më të mirë sapo të fitoni para të mjaftueshme. Ju gjithashtu mund të merrni atë që mësoni ndërsa punoni si shofer për ndarjen e automjeteve për t'u zgjeruar përfundimisht në biznesin privat të makinave me qira.

Përparësitë e vozitjes me Rideshare

 • Lehtë për të filluar
 • Kërkesa e madhe
 • Këshillat mund të rrisin fitimet

Disavantazhet e vozitjes me Rideshare

 • Duhet të ketë një automjet
 • Tarifat e platformës hanë të ardhurat tuaja
 • Orari i punës në përgjithësi është më i gjatë

2. Ecja e qenit

Ajo që mund të ketë qenë një nxitim anësor për ju kur keni qenë fëmijë, në fakt ka potencialin për t'u bërë një biznes i vogël fitimprurës. Qentë duhet të nxirren për shëtitje të paktën një herë në ditë për t'iu përgjigjur thirrjes së natyrës. Shumë pronarë qensh, veçanërisht në qytetet e mëdha, nuk kanë kohë për ta bërë këtë, kështu që ata ia delegojnë atë detyrë shëtitësve të qenve. 

Shëtitësit e qenve mund të bëjnë para të mira dhe kjo nuk kërkon shumë, përveç të qenit përgjegjës me kafshët shtëpiake të njerëzve të tjerë. Është një opsion i shkëlqyeshëm për njerëzit që duan të ecin, pasi i ndihmon ata të kryejnë ushtrimet e tyre edhe gjatë ditës. Nëse kjo është diçka që ju pëlqen, mund të fitoni para të mira pasi klientët tuaj ka të ngjarë t'ua rekomandojnë shërbimet tuaja njerëzve që njohin, duke ju ndihmuar të zgjeroni biznesin. 

Të mirat e ecjes së qenve

 • Kërkesa e qëndrueshme e lartë në qytetet kryesore
 • Tarifa të mira për orë
 • Potenciali për zgjerim të konsiderueshëm

Disavantazhet e ecjes së qenve

 • Përgjegjësi më e madhe për kafshët shtëpiake të njerëzve të tjerë
 • Jo aq fitimprurës në qytetet më të vogla
 • Taksimi fizik

3. Print-on-Demand

Njerëzit gjithmonë do të blejnë bluza, kapuç, çanta, kapele dhe sende të tjera. Nëse keni dizajne të shkëlqyera, nuk keni nevojë të printoni së pari një inventar të madh për t'i shitur ato. Ju mund të përdorni një platformë printimi sipas kërkesës për të promovuar dizajnin tuaj dhe vetëm t'i printoni artikujt dhe t'u dërgoni klientëve që i porosisin. 

Edhe nëse nuk jeni stilist, mund të punoni me stilistë të pavarur në internet për të krijuar koncepte interesante me imazhe tërheqëse, citate, etiketa, etj. që mendoni se do të shiteshin mirë në internet. Thjesht hulumtoni tendencat dhe krijoni produktet tuaja në përputhje me rrethanat. Kjo është një ide e mirë e biznesit të vogël për njerëzit që duan të fillojnë diçka me një kosto fillestare shumë të ulët.

Përparësitë e printimit sipas kërkesës

 • Nuk kërkohet investim fillestar i rëndësishëm
 • Printimi, logjistika dhe pagesat trajtohen nga pala e tretë
 • Aftësia për të rritur shumë shpejt

Disavantazhet e printimit sipas kërkesës

 • Marzhet priren të jenë më të ulëta
 • Pak kontroll mbi cilësinë e produktit
 • Shumë i ngopur

4. Shkrimi i pavarur

Nëse keni një aftësi për të shkruar, mund ta transformoni atë pasion në një biznes të vogël. Pavarësisht nëse jeni i apasionuar pas shkrimit kreativ ose teknik, shkrimit të librave fantazmë ose krijimit të kopjeve të reklamave, ka një kërkesë të jashtëzakonshme për talent të shkëlqyeshëm të shkrimit edhe në epokën e AI, pasi klientët cilësorë do të preferonin gjithmonë përmbajtje të shkruar nga njeriu. 

Ju mund të filloni në këtë biznes me pak më shumë se një kompjuter. Ka shumë platforma online ku mund të gjeni punë të pavarura me shkrim. Shumica e studentëve dhe madje edhe profesionistëve preferojnë ta kenë këtë si biznesin e tyre të vogël pasi është diçka që ata mund ta menaxhojnë në mënyrë fleksibël me punësim. 

Të mirat e shkrimit të pavarur

 • Kërkesa e qëndrueshme nga klientët cilësorë
 • Aftësia për të shprehur kreativitetin tuaj
 • Potenciali për të krijuar një agjenci shkrimi krijues

Disavantazhet e shkrimit të pavarur

 • Tepër konkurruese
 • Tarifa të konsiderueshme për platformën
 • Vështirë për të fituar klientët direkt në fillim

5. Kujdes

Pavarësisht nëse jeni i shkëlqyeshëm në matematikë ose në kitarë, shanset janë që të ketë dikë që ka nevojë për ndihmë me atë që keni zotëruar. Ju mund të përdorni përvojën dhe njohuritë tuaja për të krijuar një biznes të vogël përmes të cilit ju ofroni shërbime tutoriale. Kërkohet pak investim paraprak, pasi në thelb po përdorni njohuritë tuaja për të fituar para.

Qaseni këtë si një biznes për t'i dhënë vetes mundësinë më të mirë për t'u rritur. Krijoni burime të dobishme, krijoni reputacionin tuaj si një mësues i shkëlqyer dhe njerëzit përfundimisht do t'ua rekomandojnë shërbimet tuaja të tjerëve në rrjetin e tyre, duke ju lejuar të fitoni të ardhura të konsiderueshme nga mësimi juaj.

Të mirat e mësimdhënies

 • Tarifa më të larta për mësimet personale
 • Potenciali për t'u zgjeruar përmes referimeve
 • Arritni më shumë njerëz përmes mësimit në internet

Disavantazhet e mësimdhënies

 • Kufizuar nga sfera e njohurive tuaja
 • Tregu mund të bëhet i ngopur nëse jeni në një qytet të vogël
 • Mund të jetë konkurrues 

6. Riparim Elektronike

Njerëzit kanë shumë pajisje elektronike këto ditë, nga telefonat inteligjentë te tabletët, pajisjet që vishen, konzolat e lojërave, televizorët dhe më shumë. Nuk është e pazakontë që këto produkte të kenë nevojë shpesh për riparime dhe shumë përdorues fillimisht do të preferonin t'i riparonin ato përpara se të bëhet e pashmangshme blerja e një produkti të ri. 

Nëse keni aftësitë e nevojshme, riparimi i elektronikës mund të jetë një biznes i vogël fitimprurës. Kostoja e fillimit zakonisht do të jetë disa mijëra dollarë pasi do t'ju duhet disa pajisje të specializuara për të bërë punën. Edhe nëse nuk keni hapësirë ​​për të operuar, mund të ofroni shërbime vizitash në shtëpi dhe të rregulloni pajisjet në vendin e klientëve. 

Përparësitë e riparimit të elektronikës

 • Kërkesa e qëndrueshme për shërbime riparimi
 • Zakonisht mund të ngarkojë tarifa më të larta
 • Potenciali për të krijuar një biznes riparimi të plotë

Disavantazhet e riparimit të elektronikës

 • Kërkon aftësi të specializuara
 • Mund të kërkojë investim në pjesë këmbimi
 • Rritja e konkurrencës

7. njeri duarartë

Njerëzit shpesh kanë nevojë për ndihmë me të gjitha llojet e detyrave, qoftë montimi i mobiljeve, pastrimi i garazhit, ndryshimi i llambave ose rregullimi i gjërave të tjera nëpër shtëpi. Si njeri i dorës, ju mund të paguani një shumë të mirë për orë për t'i ndihmuar njerëzit me çdo gjë që kanë nevojë për ndihmë. 

Nëse keni përvojë të specializuar me hidraulik ose zdrukthtari, për shembull, mund të fitoni edhe më shumë. Pasi të keni krijuar një emër për veten tuaj në komunitet, mund të filloni të zgjeroni ekipin duke shtuar më shumë punëtorë, duke ju lejuar të shërbeni një bazë më të madhe klientësh dhe të rrisni fitimet tuaja gjatë procesit.

Të mirat e Handyman

 • Gjithmonë do të ketë kërkesë
 • Potenciali për zgjerim të konsiderueshëm
 • Tarifa më të larta për orë për punë të specializuara

Disavantazhet e Handyman

 • Punët me pagesë më të lartë kërkojnë më shumë aftësi
 • Mund të duhet pak kohë për të krijuar një reputacion
 • Të ardhurat mund të mos jenë të qëndrueshme fillimisht

8. Marketingu i Filialit

Nëse tashmë keni një blog ose një audiencë në internet që mund të fitoni para, marketingu i filialeve është një ide e shkëlqyer e biznesit të vogël që duhet të merrni parasysh. Kompanitë do t'ju paguajnë një komision për të gjeneruar shitje për produktet dhe shërbimet e tyre. Zgjidhni produkte që përputhen më mirë me interesat e audiencës tuaj për të rritur shanset tuaja për të gjeneruar komisione të larta. 

Edhe nëse nuk keni tashmë një audiencë, mund të filloni me marketingun e filialeve duke krijuar përmbajtje cilësore dhe duke ekzekutuar reklama me pagesë për të sjellë trafik. Është e rëndësishme të kesh disa njohuri se si funksionon e gjithë kjo në mënyrë që të mos i vësh flakën parave, pasi mund të shpenzosh një shumë të konsiderueshme në reklama me pagesë dhe të mos gjenerosh rezultatet e dëshiruara nëse nuk e di se çfarë po bën. . 

Të mirat e marketingut të filialeve

 • Potenciali për të gjeneruar komisione shumë të larta
 • Kërkon pak investim paraprak
 • Mund të filloni vetëm me telefonin tuaj

Disavantazhet e marketingut të filialeve

 • Jashtëzakonisht konkurrues
 • Reklamat me pagesë mund të jenë shumë të shtrenjta
 • Është e vështirë të bësh komisione nëse nuk është diçka që e kupton

9. Artist grimi

Kjo është një ide e shkëlqyer e biznesit të vogël që ju lejon të kanalizoni krijimtarinë tuaj dhe gjithashtu të fitoni para të mira në proces. Njerëzit gjithmonë do të duan të duken më të mirën e tyre për një ngjarje të veçantë. Ata mund të mos kenë aftësitë ose njohuritë e nevojshme për produktet më të mira për t'u përdorur. Kjo është arsyeja pse shumë prej tyre u drejtohen artistëve të grimit që mund të krijojnë pamjen e tyre të dëshiruar. 

Është i shkëlqyeshëm për ata që janë të apasionuar pas grimit dhe mund të demonstrojnë aftësitë e tyre për klientët e mundshëm. Artistët e grimit duhet të jenë të zgjuar në rrjetet sociale pasi kështu do t'ju gjejnë shumica e klientëve këto ditë. Krijoni dhe ndani pamje interesante, rekomandime produktesh dhe këshilla të tjera për të krijuar një audiencë dhe për të zgjeruar bazën e klientëve tuaj.

Të mirat e artistit të grimit

 • Mund të jetë një biznes me të ardhura të larta
 • Lehtë për të filluar me pak investime paraprake
 • Mund të bëhet virale në internet dhe të arrijë shumë klientë të rinj potencialë 

Disavantazhet e artistit të grimit

 • Vështirë të zgjerohet përtej lokalitetit të menjëhershëm
 • Duhet kohë për të krijuar një reputacion
 • Kërkohen njohuri dhe aftësi të rëndësishme

10. Shërbimi i Pastrimit

Pastrimi i shtëpive, zyrave dhe vendeve të tjera është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar udhëtimin tuaj sipërmarrës. Njerëzit gjithmonë do të kenë nevojë për shërbime pastrimi dhe ata do të mbështeten te ofruesit e shërbimeve kur nuk janë në gjendje të kujdesen vetë në hapësirat e tyre. Nuk kërkon shumë më tepër se disa pajisje bazë pastrimi që mund t'i merrni për disa qindra dollarë dhe një etikë të mirë pune.

Filloni duke iu drejtuar shtëpive dhe bizneseve në zonën tuaj dhe reklamoni shërbimet tuaja të pastrimit. Ofroni tarifa konkurruese në mënyrë që ata të inkurajohen të marrin një shans për shërbimin tuaj të ri. Pasi të jenë të kënaqur me shërbimet e ofruara, ka shumë të ngjarë që të vazhdojnë t'ju telefonojnë dhe gjithashtu t'ju rekomandojnë njerëzve të tjerë, duke ju mundësuar të zgjeroni gradualisht biznesin tuaj. 

Të mirat e shërbimit të pastrimit

 • Nuk ka nevojë të blini shumë pajisje për të filluar
 • Gjithmonë do të ketë kërkesë
 • Potencial i rëndësishëm për zgjerim

Disavantazhet e shërbimit të pastrimit

 • Mund të duhet të ofrojë tarifa më të ulëta fillimisht për të fituar klientët
 • Ka nevojë për shumë punë fizike
 • Mund të jetë shumë konkurrues 

11. Krijimi i përmbajtjes

Njerëzit tani konsumojnë përmbajtje në internet më shumë se kurrë më parë. Është bërë burimi i tyre kryesor i argëtimit, kërkimit të produktit dhe rekomandimeve për blerje. Krijimi i përmbajtjes nuk kërkon shumë më tepër se një smartphone për të filluar, por mund të jetë sfiduese të gjesh vendndodhjen tënde dhe të ndërtosh një audiencë që angazhohet rregullisht me përmbajtjen tënde. 

Sidoqoftë, është një mundësi biznesi shumë fitimprurëse për ata që mund të përdorin aftësinë e tyre për të krijuar përmbajtje bindëse. Ai hap derën për mundësitë e marketingut të filialeve, marrëveshjet e markave, të ardhurat nga reklamat nga platformat online dhe shumë më tepër. Mundësia e zgjerimit është e pakufishme; nuk ka asnjë kufi se sa i madh mund të jetë audienca juaj. Është një opsion i përshtatshëm për ata që kanë një sy për të kapur tendencat në internet, fotografinë dhe videografinë. 

Të mirat e krijimit të përmbajtjes

 • Lehtë për të filluar vetëm me një smartphone
 • Potenciali për të arritur audiencën vendase dhe ndërkombëtare
 • Nuk ka kufi se sa i madh mund të jetë audienca juaj

Disavantazhet e krijimit të përmbajtjes

 • Jashtëzakonisht konkurrues
 • Mund të jetë e vështirë për të gjetur vendin tuaj
 • Mbajtja e audiencës të angazhuar mund të jetë sfiduese

12. Shërbimet e përkthimit

Nëse flisni shumë gjuhë, mund ta shfrytëzoni atë aftësi në një mundësi të mundshme biznesi, veçanërisht nëse gjuhët e tjera që flisni janë shumë të njohura. Njerëzit mund të kenë nevojë për përkthyes për t'i ndihmuar në takime biznesi ose për të përkthyer dokumente. 

Ju nuk keni nevojë për ndonjë pajisje për të filluar, pasi thjesht mund të mbështeteni në njohuritë tuaja të një gjuhe tjetër. Filloni të tregtoni produktet tuaja përmes reklamave lokale, si dhe reklamave në internet. Zakonisht mund të tarifoni tarifa të mira për orë për shërbimet e përkthimit. Meqenëse pjesa më e madhe e punës mund të bëhet edhe nga distanca, ju mund t'i ndihmoni klientët kudo që të jenë në botë.

Përparësitë e shërbimeve të përkthimit

 • Aftësia për të kujdesur për një bazë të madhe klientësh
 • Tarifa të mira për orë për punë
 • Nuk kërkon asnjë pajisje

Disavantazhet e shërbimeve të përkthimit

 • Kërkesa për shërbime mund të ndryshojë
 • Tregu mund të jetë i ngopur
 • Konkurrenca mund të jetë e ashpër

13. Asistent Personal

Pronarët e bizneseve, profesionistët e zënë dhe drejtuesit shpesh kanë nevojë për ndihmë për të menaxhuar detyrat e tyre. Ata preferojnë të kenë një asistent personal i cili mund të heqë shumë gjëra nga pjata e tyre në mënyrë që të mund të fokusohen në gjërat që kanë më shumë rëndësi për ta. Nëse jeni një person i orientuar drejt detajeve dhe shumë i organizuar, ky mund të jetë një biznes i vogël fitimprurës për ju.

Ju nuk keni nevojë për shumë burime për të filluar në këtë biznes. Nuk është se keni nevojë për një kredi biznesi për t'u bërë asistent personal i dikujt. Përmirësoni CV-në tuaj, mbani kartat e biznesit për t'i shpërndarë gjatë ngjarjeve të rrjetit dhe demonstroni aftësinë tuaj për t'i mbajtur klientët tuaj në orar. Do të ndërtoni gradualisht një reputacion si një burim i vlefshëm dhe së shpejti mund të keni një listë të gjatë klientësh të gatshëm t'ju paguajnë para të mira për shërbimet tuaja.

Të mirat e Asistentit Personal

 • Lehtë për të filluar
 • Aftësia për të bërë një ndikim pozitiv në jetën e klientëve
 • Mundësia për të punuar si një asistent virtual nga distanca

Disavantazhet e Asistentit Personal

 • Orari i punës mund të jetë më i gjatë
 • Mund të duhet pak kohë për të marrë klientin tuaj të parë
 • Rrjetëzimi kërkon përpjekje të konsiderueshme

14. dropshipping

Këtu është një ide tjetër e biznesit të vogël që mund ta filloni në internet. Si një dërgues, ju nuk do të prodhoni asnjë produkt ose do të mbani inventarin. Ju thjesht do t'ia transmetoni porosinë një shitësi me shumicë i cili do ta përmbushë atë, ndërkohë që ju mund të merrni në xhep diferencën e çmimit. Fillimi është mjaft i thjeshtë. Ju duhet një kompjuter portativ dhe marrëdhënie me shitës me shumicë dhe shpërndarës vendas dhe ndërkombëtarë. 

Krijoni vetë një dyqan e-commerce ose paguani dikë që ta bëjë atë për ju. Më pas bëhet fjalë për drejtimin e trafikut në faqen e internetit, qoftë organikisht nëpërmjet kërkimit ose nëpërmjet reklamave me pagesë. Produktet që shisni duhet të jenë mjaft bindëse dhe me çmime konkurruese në mënyrë që njerëzit të inkurajohen të bëjnë një blerje. Është një opsion i mirë për ata që duan të fillojnë një biznes pa kosto të konsiderueshme paraprake.

Të mirat e Dropshipping

 • Mund të drejtojë shumë dyqane në të njëjtën kohë
 • Nuk ka para të lidhura në mallra
 • Nuk ka nevojë për të prodhuar artikuj

Disavantazhet e Dropshipping

 • Gjetja e produkteve fituese mund të jetë e vështirë
 • Problemet e furnizuesit mund të prishin përparimin tuaj
 • Reklamat me pagesë në tregjet kryesore mund të jenë të shtrenjta

15. Kamionë me ushqime

Nëse jeni të apasionuar pas ushqimit dhe keni një koncept interesant, por fillimisht nuk mund të hapni një restorant të plotë, merrni parasysh marrjen e një kamioni ushqimor. Është një mënyrë e shkëlqyer për të testuar konceptin tuaj dhe për të rritur ndërgjegjësimin për markën. Pasi suksesi të pasojë, do të keni vrullin për të hapur përfundimisht një restorant. Kamionët e ushqimit kërkojnë investime të konsiderueshme paraprake pasi do t'ju duhet të blini kamionin dhe ta pajisni atë me gjithçka që nevojitet për të bërë ushqimin. 

Do të keni gjithashtu shumë shpenzime operative dhe do t'ju nevojiten lejet përkatëse nga qyteti për të drejtuar kamionin ushqimor. Përfitimet janë gjithashtu të mëdha. Mund të ndryshoni shpesh vendndodhje dhe të gjeni më shumë klientë të rinj. Njerëzve u pëlqen të shkojnë në kamionë ushqimorë për të provuar ushqime të reja dhe kjo tërheqje e natyrshme do t'ju ndihmojë të sillni klientë të rinj. Krijoni ndërgjegjësimin e markës përmes mediave sociale për të ndërtuar një bazë besnike klientësh që qëndron me ju.

Të mirat e kamionëve ushqimorë

 • Mënyra e arritshme për të vërtetuar konceptin tuaj
 • Kamionët e ushqimit janë bërë një trend kryesor në zonat e metrosë
 • Mundësia për të nisur përfundimisht restorantin tuaj

Disavantazhet e kamionëve ushqimorë

 • Kërkohet një investim më i madh paraprak
 • Marrja e lejeve të kërkuara mund të jetë një sherr
 • Shpenzime më të larta operative

16. Planifikimi i Udhëtimit

Shumë njerëz mendojnë se planifikimi i udhëtimit është tepër stresues. Ata preferojnë të ndajnë preferencat e tyre me një planifikues udhëtimesh dhe t'i bëjnë ata të punojnë gjithçka për ta, në mënyrë që ata të mund të kenë një pushim pa stres, duke e ditur se gjithçka, nga fluturimet e tyre deri te akomodimi, transporti, aktivitetet dhe rezervimet janë planifikuar me përpikëri. ato. 

Zgjidhni një vend në të cilin dëshironi të operoni, si p.sh. udhëtime luksoze ose aventureske, dhe filloni të ofroni shërbime të planifikimit të udhëtimit në internet. Ju mund ta bëni këtë biznes tërësisht online dhe për klientët kudo në botë duke përdorur asgjë më shumë se një kompjuter. Nuk kushton shumë për t'u bërë një planifikues udhëtimesh dhe gradualisht mund ta ndërtoni markën tuaj në internet për t'u zgjeruar në tregje të reja.

Përparësitë e planifikimit të udhëtimit

 • Aftësia për të punuar në distancë
 • Të ndihmojmë njerëzit të kenë pushimet e tyre të ëndrrave
 • Ushqimi për një bazë të gjerë klientësh

Disavantazhet e planifikimit të udhëtimit

 • Duhet të jeni vazhdimisht të përditësuar me tendencat më të fundit të udhëtimit
 • Të qenit i disponueshëm për të ofruar mbështetje për klientët në udhëtime
 • Bindja e klientëve pse është më mirë të paguani për planifikimin e udhëtimit me porosi

Si të filloni një biznes të vogël?

Është një gjë të zgjedhësh biznesin e vogël më të mirë për të filluar, është një gjë tjetër që në të vërtetë ta nisësh atë. E gjithë kjo stuhi mendimesh ka të ngjarë të të bëjë të gumëzhitësh nga padurimi për të zhytur dhe për të parë se si shkon. Tundime të tilla shmangen më së miri pasi është e rëndësishme që të ndiqni një proces hap pas hapi për të nisur një biznes dhe për të rritur shanset tuaja për sukses. Më poshtë janë të renditur hapat që duhet të ndiqni kur filloni biznesin tuaj.

Zhvilloni një plan biznesi

Nuk mund të kesh një biznes pa një plan biznesi. Vetëm ideja nuk do të jetë e mjaftueshme për t'u bërë i suksesshëm. Ju duhet të krijoni një plan biznesi të detajuar që nxjerr në pah mundësinë në tregun që dëshironi të synoni, përfshin kërkime adekuate mbi konkurrencën dhe një strategji të përcaktuar qartë për ju për të krijuar një avantazh konkurrues ndaj të tjerëve në industri. 

Plani i biznesit do të shërbejë si një udhërrëfyes për ju që duhet të ndiqni ndërsa krijoni dhe përfundimisht shkallëzoni biznesin. Kjo siguron që ju të mos bëni fotografi në errësirë ​​dhe të merrni vendime të informuara për suksesin e biznesit. 

Krijoni një plan biznesi të detajuar që përcakton qartë modelin e biznesit që do të ndiqni. Përfshini detajet e produkteve dhe shërbimeve të ofruara, si dhe se si do të sigurohen çmimet dhe avantazhet e tjera për të konkurruar me rivalët. Përvijoni strukturën organizative dhe menaxhuese në planin e biznesit gjithashtu në mënyrë që rolet dhe përgjegjësitë të përcaktohen qartë. 

Plani i biznesit duhet të përfshijë gjithashtu punë të detajuara mbi financat e biznesit, strategjinë e marketingut dhe shitjes, si dhe çdo informacion tjetër përkatës.

Zgjidhni strukturën e biznesit tuaj

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme strukturash nga të cilat mund të zgjidhni. Është e rëndësishme që të zgjidhni strukturën e biznesit që i përshtatet më së miri nevojave dhe qëllimeve unike të biznesit tuaj. 

Pronësi e vetme

Është një nga strukturat më të lehta të biznesit për t'u kuptuar dhe ngritur. Si një pronar i vetëm, ju merrni përsipër përgjegjësinë individuale për të gjitha operacionet e biznesit. Një sipërmarrje e vetme nuk kërkohet të paraqesë formularët e tatimit mbi të ardhurat veçmas nga pronari. Kjo do të thotë që të gjitha të ardhurat dhe shpenzimet e biznesit do të deklarohen në deklaratën tuaj tatimore individuale si pronar. 

Shumë pronarë të bizneseve të vogla fillojnë me një pronësi të vetme pasi kjo strukturë biznesi ka një kosto fillestare të ulët dhe nuk ka kërkesa të mëdha për raportim. Sidoqoftë, pronarët marrin përgjegjësi personale për borxhet dhe detyrimet e biznesit. 

Ortakëri

Nëse po kërkoni të krijoni një biznes me dy ose më shumë partnerë, një partneritet është një strukturë e thjeshtë që mund ta konsideroni. Është mjaft e ngjashme në mënyrën se si funksionon me një pronësi të vetme pasi njësia ekonomike nuk konsiderohet të jetë e ndarë nga pronarët e saj. 

Ajo që kjo nënkupton për pronarët është se ata duhet të raportojnë të ardhurat dhe shifrat e fitimit/humbjes së biznesit në deklaratat e tyre tatimore personale përmes Formularit 1065. Është një strukturë e dobishme dhe me kosto të ulët për bizneset që kanë partnerë të shumtë edhe pse ata mbeten personalisht përgjegjës për detyrimet e biznesit.

Kompani me përgjegjësi të kufizuar

La kompani me përgjegjësi të kufizuar ose LLC është një strukturë biznesi e preferuar për shumicën e pronarëve të bizneseve. Ai u siguron atyre mbrojtjen e mbulesës së korporatës, zvogëlon përgjegjësinë e tyre personale dhe u mundëson atyre të përfitojnë nga disa përfitime tatimore. Fitimet dhe humbjet kalojnë dhe pronarët duhet t'i deklarojnë ato në deklaratat e tyre tatimore. 

Ekzistojnë disa kërkesa për dokumente për krijimin e një LLC, por ato nuk janë aq të rëndësishme sa disa lloje të tjera entiteti. Nuk ka kufizime për numrin e aksionarëve që mund të ketë një LLC. 

Ndërkohë, një LLC duhet të plotësojë disa kërkesa rregullatore dhe mund të ketë nevojë për ndihmën e burimeve të shtrenjta si avokatët për të qëndruar në përputhje me të gjitha detyrimet ligjore dhe rregullatore.

Korporatë

Një korporatë është një strukturë e ndërlikuar e ndarë më tej në dy lloje, C-Corporation dhe S-Corporation. Një C-Corporation është një ent juridik që është tërësisht i ndarë nga pronarët e tij ndërsa një S-Corporation punon si një partneritet që mund të ketë deri në 100 aksionarë. 

Aksionarët kanë mbrojtjen maksimale të përgjegjësisë personale me një korporatë. Korporata mbetet përgjegjëse për të gjitha taksat federale dhe shtetërore ndërsa aksionarëve u kërkohet të raportojnë pagesat e dividentëve në kthimet e tyre personale. Një korporatë ka avantazhin e të qenit në gjendje të mbledhë fonde përmes shitjes së aksioneve, megjithatë, ajo ka kërkesat më të shumta raportuese dhe rregullatore nga çdo strukturë biznesi.

Regjistroni biznesin tuaj

Procesi i regjistrimit të biznesit tuaj shkon përtej zgjedhjes së llojit të subjektit që ju preferoni. Ka ende shumë më tepër që duhet bërë në mënyrë që të plotësohen të gjitha kërkesat e pajtueshmërisë. Kjo siguron që biznesi juaj të mos ketë asnjë problem në linjë. 

Merrni licencat dhe lejet e kërkuara

Në varësi të llojit të biznesit që po filloni, mund t'ju kërkohet nga një qeveri federale, shtetërore ose vendore të merrni licencat ose lejet përkatëse përpara se të mund të bëni biznes. Për shembull, do t'ju duhet të merrni një licencë për pije alkoolike nëse doni të hapni një dyqan vere. 

Edhe pse mund të tingëllojnë njësoj, ka një ndryshim midis një licence dhe një leje. Një agjenci qeveritare lëshon licenca në mënyrë që ju të mund të kryeni aktivitete që nuk lejohen ndryshe. Një leje është thjesht një leje për të bërë diçka. Për shembull, është e paligjshme të drejtosh një makinë pa patentë ndërsa një leje ndërtimi është një leje një herë për të kryer ndërtim në një punë të caktuar.

Kërkesat e kualifikimit dhe aplikimit për licencat dhe lejet mund të ndryshojnë sipas shtetit, si dhe sipas qytetit ose qarkut. Kërkoni autoritetet përkatëse të licencimit në zonën tuaj dhe kërkoni informacionin përkatës prej tyre. Ata do t'ju udhëzojnë se cilat dokumente duhet të dorëzohen së bashku me aplikacionin, në mënyrë që të mund të përpunohet shpejt dhe të merrni licencën tuaj.

Hapni një llogari bankare të biznesit

Është e domosdoshme që të ndani financat e biznesit nga financat tuaja personale. Kjo do të thjeshtojë menaxhimin financiar të biznesit tuaj dhe gjithashtu do ta bëjë sezonin e taksave më pak stresues pasi nuk do t'ju duhet të zgjidhni se cilat shpenzime ishin personale apo biznesi. 

Hapja e një llogarie bankare biznesi është mjaft e thjeshtë, por kërkon pak përpjekje. Do t'ju duhet t'i siguroni bankës tuaj dokumentet e formimit, si dhe dokumente të tjera përkatëse që mund të kërkojnë, si p.sh. licencat e biznesit dhe numrin federal të identifikimit të punëdhënësit (EIN).

Banka ka të ngjarë të sigurojë disa llogari të ndryshme për të zgjedhur. Zgjidhni atë që është më e mira për biznesin tuaj. Tarifat dhe tarifat do të ndryshojnë për opsionet e ndryshme. Madje mund t'ju kërkohet të paguani një tarifë për mirëmbajtjen e llogarisë nëse balanca bie nën një kufi të caktuar çdo muaj. Kini parasysh termat dhe kushtet kur zgjidhni një llogari bankare biznesi. 

Merrni Sigurim Biznesi

Çdo biznes ka nevojë për sigurim për t'u mbrojtur kundër detyrimeve të ndryshme, duke përfshirë, por pa u kufizuar në dëmtimet e punonjësve, mosmarrëveshjet për markat tregtare, produktet e vjedhura ose të dëmtuara, përgjegjësinë e përgjithshme, etj. Kjo siguron që kompania juaj mund të zbusë humbjet e mundshme dhe të rikuperohet nga ndërprerja në operacione. 

Ekzistojnë lloje të ndryshme të sigurimit të biznesit që mund të zgjidhni. Zgjedhni politika që janë specifike për industrinë në të cilën po operoni, pasi politikat e sigurimit të biznesit janë zhvilluar për të zbutur rreziqet unike me të cilat përballen biznese specifike. Në disa shtete, mund t'ju kërkohet gjithashtu me ligj të siguroni mbulim adekuat të sigurimit për biznesin.

Disa nga llojet më të zakonshme të sigurimit të biznesit përfshijnë sigurimin e përgjegjësisë së përgjithshme, i cili mbulon një shumëllojshmëri të gjerë të pretendimeve nga dëmtimi deri te dëmtimi i pronës; sigurimi i përgjegjësisë profesionale, i cili mbron kompaninë tuaj nga pretendimet e neglizhencës; sigurimi i përgjegjësisë ndaj produktit i cili mbulon produktet fizike; dhe sigurimin e kompensimit të punëtorëve, i cili ofron përfitime për punonjësit që pësojnë një dëmtim në punë.

Promovoni biznesin tuaj

Ju duhet të jeni proaktiv në nxjerrjen e fjalëve për biznesin tuaj. Është e vështirë të mbijetosh në kohën e sotme pa një faqe interneti, prandaj sigurohu që të kesh një uebsajt solid që duket i shkëlqyeshëm, që ofron informacion adekuat për produktet dhe shërbimet tuaja, si dhe e bën më të lehtë për njerëzit që të kontaktojnë. 

Promovoni uebsajtin dhe shërbimet tuaja përmes optimizimit të motorëve të kërkimit, në mënyrë që të shfaqen më lart në rezultatet e kërkimit kur njerëzit kërkojnë produkte përkatëse në internet. Është gjithashtu e rëndësishme të kesh një prani aktive në mediat sociale këto ditë. Krijoni llogari në të gjitha platformat kryesore dhe ndani përmbajtje përkatëse në mënyrë që njerëzit të mund të zbulojnë biznesin tuaj në platformat që përdorin më shumë. 

Pjesëmarrja në ngjarje të industrisë është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për t'u lidhur me pronarët e bizneseve me të njëjtin mendim dhe për të rritur ndërgjegjësimin për biznesin tuaj. Bashkimi me organizatat profesionale që lidhen me industrinë në të cilën jeni mund të rezultojë gjithashtu të jetë efektiv në zgjerimin e rrjetit dhe ndërveprimin me kolegët që mund t'ju ndihmojnë të rritni biznesin.

Jepni në jetë idenë tuaj të biznesit të vogël me doola 

Është emocionuese dhe shpesh pak shqetësuese kur keni vendosur për një ide biznesi dhe tani po kërkoni ta zbatoni atë. Duhet të bëhen shumë detyra shtëpie përpara se të nisë një biznes i strukturuar siç duhet që përputhet me të gjitha kërkesat e tij ligjore dhe rregullatore. Për fat të mirë, doola ndihmon në largimin e stresit nga procesi, duke ju mundësuar të përqendroheni në atë që ka më shumë rëndësi. 

doola është një zgjidhje e fuqishme që trajton gjithçka nga formimi i biznesit për mbajtjen e kontabilitetit dhe bankën për ju. Me vetëm disa klikime, ju do të keni ekspertë në këtë fushë që të vënë në punë gjithçka për ju. E gjithë grupi i shërbimeve është gjithashtu i disponueshëm për themeluesit jo amerikanë, duke ju mundësuar të krijoni një biznes të plotë në SHBA nga kudo në botë.

FAQs

A ka ndonjë grant ose hua nga qeveria për fillimin e bizneseve të vogla?

Ka shumë grante qeveritare të disponueshme për bizneset e vogla përmes qeverive të ndryshme federale, shtetërore dhe lokale. Programe të veçanta kredie si kreditë SBA janë gjithashtu të disponueshme për startup-et me tarifa konkurruese dhe kushte fleksibël.

Sa kohë duhet që një biznes i vogël të bëhet fitimprurës?

Krijimi i një biznesi fitimprurës kërkon kohë dhe durim. Zakonisht duhen disa vjet që një biznes të bëhet fitimprurës. Kjo mund të ndodhë herët a vonë gjithashtu, në varësi të faktorëve të ndryshëm, si niveli i konkurrencës në industri dhe konkurrueshmëria e produktit.

A ka përfitime apo stimuj tatimorë për pronarët e bizneseve të vogla?

Ka disa kredi tatimore nga të cilat mund të përfitojnë bizneset e vogla, duke përfshirë kreditimin e taksave për mundësitë e punës, kredinë për R&D, lehtësimin e taksave për fatkeqësitë natyrore, kredinë e tregjeve të reja, kredinë e mbajtjes së punonjësve dhe më shumë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.