31 Ngutjet më të mira anësore për mësuesit

Mësimdhënia është më shumë se një punë. Për shumicën, kjo është një thirrje. Megjithatë, pavarësisht se sa e kënaqshme mund të jetë, mësuesit shpesh duhet të plotësojnë të ardhurat e tyre. Me kostot në rritje dhe një pagë të ndenjur, arsimtarët po kthehen në nxitime anësore për të përballuar jetesën. Dhe pse jo? Me nxitimin e duhur, mësuesit mund të plotësojnë të ardhurat e tyre, të mësojnë aftësi të reja dhe të zhvillojnë pasione të reja.

Në këtë udhëzues, ne po shqyrtojmë 31 nxitimet më të mira anësore për mësuesit.

Përmbledhje e 31 Ngutjeve më të mira anësore për mësuesit

Hidhini një sy nxitimeve anësore të mëposhtme që ofrojnë mundësi për mësuesit të fitojnë të ardhura shtesë, të përdorin aftësitë dhe ekspertizën e tyre dhe të eksplorojnë pasionet e tyre jashtë klasës.

Krijoni dhe shisni kurse online

Si mësues, ju keni njohuri dhe ekspertizë të vlefshme për të ndarë. Krijimi dhe shitja e kurseve në internet është një mënyrë e shkëlqyer për të arritur një audiencë më të gjerë dhe për të fituar të ardhura pasive. Ju mund të zhvilloni kurse për lëndë që lidhen me fushën tuaj ose tema arsimore në të cilat shkëlqeni.

Hosting Airbnb

Nëse keni hapësirë ​​shtesë në shtëpinë ose apartamentin tuaj, merrni parasysh të bëheni një host i Airbnb. Ju mund të jepni me qira një dhomë rezervë ose të gjithë pronën tuaj për udhëtarët, duke ju lejuar të fitoni të ardhura shtesë duke ofruar një përvojë unike mikpritjeje.

Përkëdheli

Nëse i doni kafshët, ofrimi i shërbimeve për të ulur kafshët mund të jetë një nxitje shpërblyese nga ana e mësuesve. Shumë pronarë kafshësh kërkojnë individë të besueshëm dhe të kujdesshëm për t'u kujdesur për kafshët e tyre ndërsa ato janë larg. Ju mund të ofroni shërbime të tilla si ushqimi i kafshëve shtëpiake, ecja dhe kujdesi gjatë natës.

Trainim Sportiv

Nëse keni ekspertizë në një sport të caktuar, merrni parasysh ofrimin e shërbimeve të stërvitjes sportive. Ju mund të ofroni seanca stërvitore një-me-një ose në grup për individë të moshave dhe niveleve të ndryshme të aftësive. Kjo mund të bëhet gjatë mbrëmjeve ose fundjavave, duke ju lejuar të fitoni të ardhura shtesë duke ndarë pasionin tuaj për sportin.

Redaktor ose Korrektues

Mësuesit shpesh kanë aftësi të shkëlqyera shkrimi dhe redaktimi. Ju mund t'i përdorni këto aftësi duke ofruar shërbime redaktimi dhe korrigjimi për individët, bizneset ose botuesit. Kjo mund të përfshijë rishikimin dhe lustrimin e përmbajtjes së shkruar për gramatikë, drejtshkrim dhe qartësi.

Publikimi i një libri elektronik

Nëse keni talent për të shkruar, merrni parasysh të vetë-botoni një ebook. Ju mund të shkruani për një temë që keni njohuri ose të krijoni materiale edukative për studentët. Platformat si Amazon Kindle Direct Publishing e bëjnë të lehtë publikimin dhe shitjen e librit tuaj elektronik te një audiencë globale.

Ride Share

Vozitja për shërbime të ndarjes së udhëtimit si Uber ose Lyft mund të jetë një nxitim fleksibël për mësuesit. Ju mund të zgjidhni vetë orarin tuaj të punës dhe të fitoni të ardhura shtesë duke ofruar shërbime transporti për pasagjerët në zonën tuaj.

Guida turistike lokale

Nëse jetoni në një zonë me atraksione turistike, konsideroni të punoni si një guidë turistike lokale. Ju mund të shfaqni njohuritë tuaja për historinë, monumentet dhe kulturën e zonës ndërkohë që drejtoni turne me guida për vizitorët.

Këshilltar i Kampit

Gjatë pushimeve të verës ose të shkollës, puna si këshilltar kampi mund të jetë një nxitim anësor përmbushës dhe shpërblyes financiar për mësuesit. Kampet shpesh kërkojnë individë me përvojë në mësimdhënie për të udhëhequr aktivitetet, për të ofruar udhëzime dhe për të siguruar mirëqenien e kampistëve.

Bëhuni noter

Të bëhesh noter mund t'ju sigurojë të ardhura shtesë duke ofruar shërbime të noterizimit. Shumë dokumente ligjore kërkojnë noterizimin, dhe si noter, ju mund të vërtetoni nënshkrimet, të administroni betimet dhe të verifikoni identitetet.

Strehimi

Të ulesh në shtëpi përfshin kujdesin për shtëpinë e dikujt ndërsa ai është larg. Kjo mund të përfshijë detyra të tilla si mbledhja e postës, ujitja e bimëve dhe sigurimi i sigurisë së pronës. Ulja në shtëpi mund të jetë një koncert fleksibël anësor për mësuesit gjatë pushimeve shkollore ose pushimeve.

Instruktor jashtëshkollor

Ofroni aktivitete jashtëshkollore ose udhëzime të specializuara në lëndë si arti, muzika, kërcimi ose teatri. Shumë prindër janë të gatshëm t'i regjistrojnë fëmijët e tyre në programe pas shkollës ose në mësime private për të rritur aftësitë dhe interesat e tyre.

Shitet fotot e aksioneve

Nëse keni një talent për fotografinë, mund t'i shesni fotot tuaja në internet përmes platformave të fotografisë së aksioneve. Bizneset, blogerët dhe botuesit kanë vazhdimisht nevojë për imazhe me cilësi të lartë për faqet e tyre të internetit, materialet e marketingut dhe botimet e tyre.

Shkrim i pavarur

Përdorni aftësitë tuaja të të shkruarit për t'u bërë një shkrimtar i pavarur. Ju mund të shkruani artikuj, postime në blog ose përmbajtje edukative për klientë ose botime të ndryshme. Shkrimi i pavarur ofron fleksibilitet dhe mundësi për të eksploruar tema të ndryshme dhe mund të jetë një nxitje e shkëlqyer nga ana e mësuesit.

Trajnimi përgatitor i kolegjit

Si mësues, ju mund të ofroni shërbime trajnimi për përgatitjen e kolegjit për nxënësit e shkollave të mesme. Kjo mund të përfshijë ndihmën e tyre me aplikimet e kolegjit, shkrimin e esesë, përgatitjen e testit dhe udhëzimin e karrierës.

Dërgo ushqim ose sende ushqimore

Bashkohuni me shërbimet e ofrimit të ushqimit si DoorDash ose Instacart dhe fitoni para duke shpërndarë ushqime ose sende ushqimore te klientët. Kjo mund të jetë një koncert fleksibël anësor që ju lejon të zgjidhni orët tuaja.

Dizajn Grafik

Nëse keni aftësi dizajni, merrni parasysh ofrimin e shërbimeve të dizajnit grafik. Ju mund të krijoni logo, broshura, grafika të mediave sociale dhe materiale të tjera vizuale për individë ose biznese.

Mësoni anglisht si gjuhë e dytë

Shumë platforma online lidhin mësuesit e anglishtes me studentë nga e gjithë bota. Ju mund të mësoni anglisht si gjuhë të dytë në internet dhe të vendosni orarin tuaj.

Shisni plane mësimore ose materiale të printueshme

Mësuesit mund të krijojnë dhe shesin plane mësimore, materiale edukative ose materiale të printueshme në internet. Ju mund të arrini platforma që ofrojnë një treg për arsimtarët për të ndarë dhe shitur burimet e tyre.

Mësues i shkollës verore

Gjatë pushimit veror, merrni parasysh mësimin e klasave të shkollës verore. Shumë shkolla ofrojnë programe akademike ose pasuruese gjatë muajve të verës, duke ofruar një mundësi për mësuesit për të fituar të ardhura shtesë.

Reklamat e marketingut dixhital

Nëse dini për marketingun dixhital, mund t'i ndihmoni bizneset të drejtojnë fushata reklamimi në internet. Kjo mund të përfshijë krijimin dhe menaxhimin e reklamave të mediave sociale, Google Ads ose strategjive të tjera të marketingut dixhital.

Trajnim personal

Nëse jeni të apasionuar pas fitnesit dhe keni njohuri në këtë fushë, konsideroni të bëheni një trajner personal. Ju mund të ofroni seanca trajnimi të fitnesit një-në-një ose në grup për individët që kërkojnë të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre.

Bartist në fundjavë

Puna si banakier gjatë fundjavave mund të jetë një ngutje anësore fitimprurëse, veçanërisht nëse ju pëlqen aspekti social i saj. Bartending ju lejon të ndërveproni me njerëzit, të shfaqni aftësitë tuaja të miksologjisë dhe të fitoni këshilla.

Tutor Online ose In-Person

Përdorni aftësitë tuaja të mësimdhënies duke ofruar shërbime tutoriale. Ju mund të ofroni mbështetje akademike, përgatitje testimi ose mësimdhënie për lëndë specifike për studentët e moshave të ndryshme.

Blogging

Nëse ju pëlqen të shkruani dhe keni ekspertizë në një temë të caktuar, filloni një blog mund të jetë një nxitim anësor përmbushës. Ju mund të ndani njohuritë, përvojat dhe njohuritë tuaja ndërsa fitoni para nga blogu juaj përmes reklamave, përmbajtjeve të sponsorizuara ose marketingut të filialeve.

Faqja e Tregtisë elektronike

Konsideroni fillimin e një faqeje eCommerce për të shitur produkte në internet. Kjo mund të përfshijë shitjen e produkteve fizike, vepra artizanale të punuar me dorë ose mallra dixhitale.

Babysitting

Mbajtja e fëmijëve është një ngutje klasike anësore për mësuesit. Shumë prindër kanë nevojë për shërbime të besueshme të kujdesit për fëmijët dhe si mësues, ju keni aftësitë dhe përvojën për të ofruar një mjedis të sigurt dhe edukativ për fëmijët.

Agjent Real Estate

Nëse keni një interes për pasuritë e paluajtshme dhe aftësi të mira ndërpersonale, të bëhesh agjent imobiliar mund të jetë një nxitim shpërblyes. Ju mund t'i ndihmoni individët të blejnë, shesin ose marrin me qira prona ndërsa fitojnë komisione.

Shisni produkte të printuara sipas kërkesës

Krijoni dhe shisni produkte të personalizuara duke përdorur shërbimet e printimit sipas kërkesës. Ju mund të dizajnoni dhe shisni artikuj si bluza, kriklla, kuti telefoni ose dekor shtëpie me modelet tuaja unike.

Asistenti Virtual

Ofroni shërbime të asistentëve virtualë për profesionistët ose sipërmarrësit e zënë. Kjo mund të përfshijë detyra të tilla si menaxhimi i postës elektronike, caktimi i takimeve, menaxhimi i mediave sociale dhe mbështetja e përgjithshme administrative.

Sondazhet Online

Merrni pjesë në sondazhet në internet dhe fitoni shpërblime ose para. Shumë kompani dhe firma të kërkimit të tregut janë të gatshme të paguajnë për opinionet dhe komentet tuaja.

Këshilla për të filluar një ngutje anësore si mësues

Si mësues, ka të ngjarë të keni një orar të ngjeshur gjatë ditës dhe kohë të kufizuar në dispozicion jashtë orarit të punës. Ngutjet anësore mund të ofrojnë një rrjedhë shtesë të ardhurash dhe t'ju lejojnë të ndiqni pasionet dhe interesat tuaja jashtë klasës. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të vendosni për nxitimin tuaj anësor:

1. Identifikoni aftësitë dhe pasionet tuaja

Merrni parasysh aftësitë që zotëroni që nuk janë domosdoshmërisht të lidhura me mësimdhënien, si dizajni grafik ose fotografia. Mendoni se çfarë ju pëlqen të bëni jashtë punës dhe si mund t'i fitoni para nga këto hobi.

2. Hulumtoni tregun

Shikoni se çfarë ngutjesh të ngjashme anësore janë atje dhe vlerësoni kërkesën dhe përfitimin e tyre. Kjo mund t'ju ndihmojë të vendosni për një ngutje anësore që është e përshtatshme për ju dhe ka potencialin të jetë fitimprurës.

3. Merrni parasysh disponueshmërinë dhe aftësitë tuaja

Merrni një vlerësim të sinqertë të disponueshmërisë dhe aftësive tuaja. Sigurohuni që ngutja anësore që zgjidhni është e realizueshme me orarin tuaj ekzistues dhe përgjegjësitë e punës.

4. Përdorni platformat online

Shumë platforma online mund t'ju ndihmojnë të tregtoni dhe shisni produktet ose shërbimet tuaja, si Etsy ose Fiverr. Përdorni këto platforma për të arritur një audiencë më të gjerë dhe për të rritur fitimet tuaja të mundshme.

5. Filloni pak

Mos e mbingarkoni veten duke marrë shumë shpejt. Filloni nga pak dhe ndërtoni gradualisht nxitimin tuaj anësor për t'u siguruar që mund ta balanconi atë me punën tuaj të mësimdhënies dhe jetën personale.

Mos harroni të inkorporoni ngutje tuaj anësore

Zgjedhja e një strukture biznesi për nxitimin tuaj anësor mund të sigurojë një mori përfitimesh, duke përfshirë përfitime ligjore dhe financiare që punojnë për të mbrojtur asetet tuaja personale, për të përcaktuar detyrimet tuaja tatimore dhe për të krijuar besueshmëri dhe profesionalizëm.

Duke zgjedhur strukturën e duhur të biznesit – nëse është një sipërmarrje individuale, ortakëri, shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC), ose korporatë, do të jeni në një pozicion më të fortë për të ndarë detyrimet tuaja personale dhe të biznesit dhe potencialisht për të zvogëluar rrezikun e humbjes financiare personale.

Deri tani, mënyra më e lehtë dhe më e drejtpërdrejtë për të inkorporuar nxitimin tuaj anësor është përdorimi i doola - platforma gjithëpërfshirëse e burimeve të biznesit. Ju mund të konfiguroni strukturën e biznesit tuaj në internet dhe madje të përdorni mjete tatimore, llogarimbajtje burimet dhe përfitimet e tjera. Eksploroni se çfarë ka për të ofruar doola këtu.

FAQs

Cilat janë disa nga nxitimet më të mira anësore për mësuesit për të fituar të ardhura shtesë?

Disa opsione të shkëlqyera përfshijnë mësimdhënien, shkrimin ose redaktim të pavarur, uljen e kafshëve shtëpiake ose ecjen e qenve dhe krijimin dhe shitjen e burimeve arsimore si plane mësimore ose fletë pune.

Sa kohë më duhet për t'iu përkushtuar një ngutjeje anësore si mësues?

Koha e nevojshme do të ndryshojë në varësi të ngutjes anësore dhe disponueshmërisë suaj. Opsionet me kohë të pjesshme si mësimi ose puna e pavarur shpesh mund të bëhen në mbrëmje ose fundjavë, ndërsa krijimi dhe shitja e burimeve arsimore mund të jetë më pak kohë-intensive nëse tashmë keni materiale të përgatitura.

A do të ndërhyjë pasja e një ngutjeje anësore në punën time të mësimdhënies?

Është e rëndësishme të balanconi kohën tuaj dhe të siguroheni që nxitimi juaj anësor të mos ndërhyjë në punën tuaj kryesore si mësues. Megjithatë, shumë nxitime anësore mund të bëhen jashtë orarit të shkollës ose gjatë pushimeve, kështu që është e mundur të fitoni të ardhura shtesë pa e lënë atë të ndikojë në përgjegjësitë tuaja të mësimdhënies.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.