Koncertet kryesore anësore për kursimet e taksave: Rritni rimbursimet tuaja

Pronarët e bizneseve marrin më shumë përfitime tatimore sesa punëtorët e punësuar. Ata mund të përdorin më shumë zbritje tatimore për të reduktuar të ardhurat e tyre të tatueshme dhe për të përfunduar me norma më të ulëta tatimore efektive. Ndërsa është e lehtë të supozohet se lehtësimet e mëdha tatimore janë vetëm për korporatat, punëtorët mund të zgjedhin nga shumë vështirësi anësore për të përfituar nga kursimet tatimore. Ky udhëzues do të mbulojë disa nga mundësitë më të mira të biznesit anësor që kanë shumë fshirje të taksave dhe disa nga zbritjet më të zakonshme të taksave të biznesit.

10 Biznesi më i mirë anësor për fshirjet e taksave

Ju mund të zgjidhni nga shumë sipërmarrje anësore të biznesit për të rritur të ardhurat tuaja dhe për të ulur taksat tuaja përmes zbritjeve të ndryshme. Këto janë disa nga bizneset kryesore që duhen marrë parasysh për më shumë fshirje të taksave.

1. Prona me qira

Investimi i pronës me qira është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar pasuri, sepse ju blini asete që gjenerojnë flukse monetare. Sidoqoftë, këto aktive mund të minimizojnë gjithashtu faturën tuaj tatimore për shkak të fshirjes së tyre. Investitorët e pronës me qira mund të zbresin shpenzime të ndryshme, të tilla si pagesat e interesit të hipotekës, taksat e pronës, primet e sigurimit, riparimet dhe mirëmbajtjen. Pronat e investuara kualifikohen për më shumë fshirje se sa banesat kryesore. Ju gjithashtu mund të hiqni zhvlerësimin çdo vit, i cili mund të jetë i rëndësishëm në varësi të mënyrës se si e llogaritni amortizimin.

2. Freelancing online 

Puna e pavarur në internet hap shumë mundësi dhe ofron aftësi të ndryshme. Ti mundesh shkruani për klientët, dizajnoni imazhe, menaxhoni llogaritë e mediave sociale dhe kryeni role të tjera si një profesionist i pavarur në internet. Ky profesion gjithashtu hap dyert për më shumë fshirje të taksave që normalisht nuk mund t'i aksesoni si punonjës. 

Faturat tuaja të internetit dhe telefonit kthehen papritur në shpenzime biznesi pasi ju nevojiten ato kosto për të mbajtur dhe funksionuar biznesin tuaj të pavarur në internet. Ju gjithashtu mund të shlyeni shpenzimet shtesë, të tilla si zyra juaj e shtëpisë, çdo shërbim profesional i lidhur me biznesin për të cilin paguani, softueri dhe hardueri dhe burime të tjera që përdorni për biznesin tuaj.

3. Punime artizanale të punuar me dorë

A ju pëlqen të bëni vepra artizanale të punuar me dorë apo të krijoni art? Shndërrimi i këtyre hobive në nxitime anësore mund të çojë në më shumë fshirje të taksave. Ju mund të zbritni shpenzimet e bëra për materialet, veglat, furnizimet e transportit, materialet e marketingut, shpenzimet për reklama, hapësirën në studio dhe kosto të tjera që lidhen me mirëmbajtjen dhe rritjen e biznesit.

4. Fitnes ose Wellness Coaching

Të qëndrosh në formë është mjaft e vështirë, por çka nëse mund të paguhesh për të qëndruar në formë dhe për të trajnuar të tjerët në këtë proces? Trajnimi i fitnesit dhe mirëqenies e krijojnë këtë mundësi dhe vijnë me shumë përfitime tatimore. Ju mund të përdorni anëtarësimet në palestër, pajisjet e fitnesit, kurset e certifikimit, reklamat dhe kosto të tjera që lidhen me biznesin tuaj të stërvitjes së fitnesit ose mirëqenies si fshirje taksash.

5. Blogging ose Vlogging

Blogimi dhe vlogimi ju lejojnë të krijoni përmbajtje dhe të krijoni një ndjekës. Ky aktivitet biznesi mund të rezultojë gjithashtu në shumë zbritje tatimore, të tilla si kostot që bëni nga tarifat e internetit, pajisjet, shërbimet e dizajnit grafik, shërbimet e redaktimit të videove dhe kosto të tjera. Ju nuk keni nevojë të bëni blog dhe vlog për të marrë përfitimet tatimore. Megjithatë, është një ide e mirë për të kuptuar dallimet midis blogging dhe blogging para se të filloni. 

6. këshillues

Një biznes konsulence ju lejon të takoni njerëz dhe të ofroni udhëzime për fushat tuaja të ekspertizës. Ky model biznesi i kthen edhe shumë shpenzime në fshirje. Ju mund të zbritni kostot e zyrës në shtëpi, shpenzimet e marketingut, shpenzimet kualifikuese të udhëtimit, kurset dhe kostot e tjera që lidhen me biznesin tuaj. 

7. E-commerce

Ju mund të shlyeni shumë shpenzime që vijnë me drejtimin e një dyqani online. Inventari, hostimi në internet, reklamimi dhe transporti janë disa nga kostot që mund të zbritni nga të ardhurat tuaja të tatueshme. E-commerce ju jep fleksibilitetin për të punuar kudo dhe për të vepruar brenda orarit tuaj.

8. Planifikimi i ngjarjeve ose Catering

Planifikimi i ngjarjeve dhe ushqimi mund të bëhet një model biznesi fitimprurës dhe të çojë në kthimin e klientëve. Çdo ngjarje me të cilën jeni përfshirë gjithashtu mund të hapë derën për shumë fshirje të taksave. Ju mund të zbrisni kostot e ushqimit dhe pijeve, dekorimet, reklamat, pagat, qiratë e vendeve dhe shpenzimet e udhëtimit, ndër shpenzimet e tjera.

9. Fotografi ose Videografi

E keni gjetur veten duke perfeksionuar artin për të bërë një fotografi të mirë me smartphone tuaj? Fotografia dhe videografia ju lejojnë ta ktheni këtë aftësi në një nxitim anësor, dhe duke bërë këtë mund të zvogëloni taksat tuaja. Ju mund të shlyeni blerjet e pajisjeve, qiratë e studiove, shpenzimet e udhëtimit për xhirimet dhe shpenzimet e tjera të bëra për biznesin tuaj.

10. Krijimi i kursit online

Krijimi i një kursi në internet ju lejon të shkallëzoni mësimet tuaja dhe gjenerojnë të ardhura pasive. Shumë platforma online ju lejojnë të organizoni kurse dhe ta bëjnë të lehtë fillimin. Nëse ndiqni këtë rrugë, mund të shlyeni shpenzimet si softueri i krijimit të kurseve, marketingu, mirëmbajtja e faqes në internet dhe kosto të tjera të shkaktuara gjatë krijimit të kurseve në internet.

Llojet e zakonshme të shpenzimeve të biznesit që mund t'i shlyeni

Jeni të emocionuar për mundësinë e fillimit të një biznesi dhe anulimit të disa shpenzimeve? Më poshtë janë renditur disa nga llojet e zakonshme të shpenzimeve të biznesit që mund të përdorni për të ulur taksat tuaja.

1. Zyra me qira ose hipotekë

Çdo shpenzim i bërë për hapësirën e zyrës mund të kualifikohet si zbritje tatimore. Taksat e pronës, pagesat e qirasë dhe tarifat e mirëmbajtjes janë disa nga kostot që mund të përdorni për të minimizuar faturën tuaj tatimore.

2. Pagat dhe përfitimet e punonjësve

Nëse paguani punonjës ose kontraktorë për të kryer shërbime për biznesin tuaj, mund t'i përdorni këto shpenzime biznesi si fshirje tatimore. Përfitimet si sigurimi shëndetësor dhe kontributet e daljes në pension llogariten gjithashtu si zbritje tatimore.

3. Pajisjet dhe furnizimet e biznesit

Pronarët e bizneseve që blejnë pajisje dhe furnizime për kompanitë e tyre mund t'i përdorin ato si fshirje. Kompjuterët, printerët dhe pajisjet e zyrës janë disa nga pajisjet dhe furnizimet e zakonshme që blejnë pronarët e bizneseve.

4. Shpenzimet e reklamimit dhe marketingut

Çdo kosto e bërë për reklamimin e biznesit tuaj mund të llogaritet si zbritje tatimore pasi këto shpenzime ju ndihmojnë të arrini klientët e mundshëm. Reklamat në internet, reklamat e printuara dhe materialet promovuese janë disa nga shpenzimet më të zakonshme të reklamimit dhe marketingut. 

5. Shpenzimet e udhëtimit dhe argëtimit

Shpenzimet kualifikuese të udhëtimit dhe argëtimit si biletat e avionit, akomodimi në hotel dhe vaktet mund të përdoren si fshirje tatimore. Ju duhet t'i përdorni këto shpenzime për aktivitete të lidhura me biznesin për t'i përdorur ato si zbritje.

Merrni doola për kursimin e taksave

Të gjithë duan të kursejnë para në taksa dhe krijimi i një kompanie mund të ndihmojë në uljen e faturave tatimore duke krijuar burime të reja të ardhurash. Të gjitha këto përparësi \fillojnë me një biznes dhe doola mund të ndihmojë në formimin e LLC-së tuaj. LLC-të ndajnë financat tuaja personale nga financat e biznesit tuaj, gjë që e bën më të lehtë paraqitjen e taksave dhe gjithashtu ofron mbrojtje ligjore. Mund të filloni me Shërbimet e formimit të biznesit të doola's LLC sot. 

FAQs

Si funksionojnë fshirja e taksave për bizneset e vogla? 

Ju mund të përdorni fshirjen e taksave për të minimizuar barrën tuaj tatimore. Shpenzimet e lidhura me biznesin mund të përdoren si zbritje.

A mund të zbres shpenzimet e bëra përpara fillimit zyrtar të biznesit tim anësor?

Po, ju mund të zbritni shpenzimet e bëra përpara se të filloni zyrtarisht biznesin tuaj anësor. Pronarët e bizneseve mund të paguajnë shpenzimet e biznesit për të testuar idetë e tyre dhe për të kryer kërkime fillestare. Është gjithashtu e mundur që të bëhen shpenzime të zbritshme përpara se të filloni një LLC.

A duhet të bëj një fitim në mënyrë që të kërkoj zbritje për biznesin tim anësor?

Jo, nuk keni nevojë të bëni një fitim për të kërkuar zbritje për biznesin tuaj anësor.

Si mund të mbaj gjurmët e shpenzimeve të biznesit tim për qëllime tatimore?

Ju mund të mbani gjurmët e shpenzimeve të biznesit tuaj për qëllime tatimore me një tabelë, financat e ndara të biznesit përmes një LLC dhe strategji të tjera.

A ka ndonjë kufizim në shumën e zbritjeve që mund të kërkoj për biznesin tim anësor?

Nuk ka kufizime se sa zbritje mund të kërkoni për biznesin tuaj anësor për sa kohë që ato janë të gjitha të ligjshme.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.