Softueri më i mirë SEO për bizneset e vogla

Ju keni dëgjuar të gjithë, nga ekspertët e marketingut deri te pothuajse çdo artikull biznesi, të rekomandojnë optimizimin e SEO për faqen e internetit të kompanisë suaj. Mund të drejtojë një trafik të ri organik në faqen tuaj të internetit dhe të rrisë shitjet. Por çfarë nëse nuk dini nga të filloni? 

Themeli i optimizimit të motorëve të kërkimit ose SEO është një përmbajtje e dobishme, unike. Përtej kësaj, softueri SEO mund t'ju ndihmojë të identifikoni fjalë kyçe dhe mundësi të tjera optimizimi. Nëse dëshironi të ndërtoni një faqe interneti që mund të renditet më lart në motorët e kërkimit, lexoni për softuerin më të mirë SEO për bizneset e vogla.

10 Softueri më i mirë SEO për bizneset e vogla

Si një sipërmarrës, ju tashmë keni kapërcyer pengesa të mëdha në ndërtimin e biznesit tuaj. Nëse ju filloni një biznes pa para ose me 50 mijë dollarë, ndërtimi i momentit dhe gjenerimi i të ardhurave për të punësuar punonjës dhe për të zgjeruar ofertat tuaja kërkon kreativitet, këmbëngulje dhe një ekip të shkëlqyer. Pjesë e atij ekipi mund të jetë softuer që automatizon sistemet ose thjeshton detyrat komplekse.

Nëse keni ndërtoi një faqe interneti dhe gjeti hostimi më i mirë në internet për bizneset e vogla, hapi tjetër është optimizimi për motorët e kërkimit (SEO). Softueri më i mirë SEO për bizneset e vogla ndërthur veçori të nivelit të lartë për të ndërtuar trafik organik me një çmim të përballueshëm. Softueri i diskutuar më poshtë mund t'ju ndihmojë të konkurroni me kompanitë kryesore   

Google Analytics 

Google Analytics është një integrim softuerësh falas nga Google që ju lejon të gjurmoni me lehtësi udhëtimin e klientit, të matni suksesin e fushatave reklamuese, të vlerësoni faqet me konvertim të lartë dhe më shumë. Google Analytics ju ndihmon të zbuloni se si njerëzit e gjejnë faqen tuaj të internetit, çfarë bëjnë në sajt dhe kush po viziton faqen, gjë që mund t'ju japë gjithashtu një pasqyrë të vlefshme për udhëtimin e klientit. 

Të paktën 84% e të gjitha faqeve të internetit përdorin Google Analytics, duke e bërë atë lider në analitikën e faqeve në internet. Dhe pjesa më e mirë? Është falas, megjithëse çmimi i planit premium është vetëm me kuotë. 

Të mirat e Google Analytics 

 • Lehtë për të ngritur
 • Shihni kush e viziton faqen tuaj te internetit
 • Kuptoni se cilat uebfaqe janë më të njohurat
 • Merrni njohuri për udhëtimin e klientit brenda faqes tuaj
 • Ofrohen planet me pagesë

Disavantazhet e Google Analytics 

 • Çmimi i paqartë vetëm për planet premium-kuotim
 • Ju do të duhet të merrni disa mësime për ta përdorur atë në mënyrë efektive

MozPro

Nëse po konsideroni një softuer SEO premium, Moz është një nga më të mirët atje. Ka karakteristika të ngjashme me Ahrefs. Ju mund të përdorni Moz për analizën e konkurrentëve, kërkimin e fjalëve kyçe, ndjekjen e renditjes, ndërtimin e lidhjeve dhe më shumë. Moz është gjithashtu një nga opsionet më të mëdha të softuerit SEO, me më shumë se 700 milionë domene. 

Çmimet fillojnë nga 99 dollarë në muaj dhe shkojnë deri në 599 dollarë për një plan premium ose 497 dollarë kur faturohen çdo vit. 

Të mirat e Moz Pro

 • Gjykim falas 30-ditor
 • E përballueshme në krahasim me konkurrentët si Ahrefs
 • Të dhëna gjithëpërfshirëse të lidhjes

Disavantazhet e Moz Pro

 • Ju do të duhet të studioni për të përdorur të gjitha mjetet
 • Të dhëna vetëm për Google

Ulëritës Frog

Nëse jeni duke kërkuar për një softuer SEO që mund t'ju ndihmojë të korrigjoni dhe zgjidhni problemet e faqes në internet, Screaming Frog është një mjet i shkëlqyer. Zvarritet uebsajtin tuaj dhe kërkon të gjitha gabimet përkatëse për të ndihmuar në rregullimin e lidhjeve të prishura, shtimin e titujve të faqeve që mungojnë dhe përshkrimet meta dhe për të gjetur etiketat dhe titujt që nuk përputhen, ndër të tjera. 

Nëse SEO përtej kërkimeve me fjalë kyçe është dërrmuese për ju, Screaming Frog është një burim i shkëlqyer. Ekziston një version bazë falas dhe licencat premium fillojnë me 259 dollarë në vit. 

Të mirat e Screaming Frog

 • Versioni falas në dispozicion
 • Krijimi i hartës së faqes XML 
 • Zvarritet faqen tuaj për të gjetur defekte dhe probleme të tjera të SEO
 • Kontrollet gramatikore në planet e paguara
 • E përputhshme me Windows dhe iOS

Disavantazhet e Frog Screaming

 • Mund të integroheni vetëm me Google Analytics në planin me pagesë
 • Kërkon një shkarkim në një kompjuter

Google Search Console

Si pikënisje për çdo kërkim mbi SEO, konsideroni Google Search Console si motorin kryesor të kërkimit. Është falas për t'u përdorur. Mund të shihni informacione të dobishme për faqen tuaj, duke përfshirë të dhënat e lidhjeve, shpejtësinë e faqes dhe gabimet, dhe më shumë. Ndërsa të dhënat e lidhjeve ose fjalët kyçe për të cilat renditet faqja juaj mund të mos jenë të plota, por është një pikënisje e mirë. Në anën minus, nuk mund të përdorni Google Search Console për kërkime në faqet e konkurrentëve.

Të mirat e Google Search Console

 • Falas
 • Thjeshtë për t'u përdorur
 • Google zotëron të dhënat

Disavantazhet e Google Search Console

 • Kërkoni vetëm faqen tuaj
 • Të dhëna jo të plota
 • Nuk ka veçori të tjera

Semrush

Ndoshta lider në softuerin SEO për bizneset e të gjitha madhësive, Semrush është një mjet i fuqishëm dhe i pasur me veçori SEO që mund ta çojë faqen tuaj të internetit në nivelin tjetër. Veçoritë e personalizuara kanë një kurbë mësimi të pjerrët dhe do t'ju duhet të paguani për shtesat. Ky mjet gjithëpërfshirës ka gjithçka që ju nevojitet për të optimizuar faqen tuaj të internetit. Pavarësisht nëse jeni fillestar në SEO ose përdorues me përvojë, baza e madhe e të dhënave të Semrush mund t'ju ndihmojë të merrni më shumë nga softueri, më shpejt. 

Çmimet fillojnë nga 129.95 dollarë në muaj për një plan pro dhe shkojnë deri në 499.95 dollarë në muaj për një plan biznesi. 

Të mirat e Semrushit

 • Qendër e shkëlqyer ndihmëse
 • Lider SEO
 • Dizajn intuitiv i pultit
 • Merrni alarme SEO
 • Karakteristikat e avancuara më të mira në klasë
 • Raporte të personalizueshme

Disavantazhet e Semrushit

 • Nuk do të marrësh të dhëna historike për planin me çmimin më të ulët
 • Kurbë më e pjerrët e të mësuarit se opsionet e tjera
 • E shtrenjtë se opsionet e tjera

BrightLocal

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje lokale SEO, BrightLocal i ka të gjitha. Filloni me një provë falas 14-ditore për t'u siguruar që është një përshtatje e mirë. BrightLocal mund t'ju ndihmojë të gjeni dhe gjurmoni fjalë kyçe, të kryeni auditime lokale SEO, të gjurmoni konkurrentët dhe të monitoroni reputacionin e biznesit tuaj në internet. Ju mund të integroni BrightLocal me Google Analytics, Facebook, Google Business Profile Insights dhe Twitter për raportim të fuqishëm.

Të mirat e BrightLocal

 • Krijoni raporte lokale të auditimit të SEO
 • Me kosto të ulët
 • Monitor unik i reputacionit
 • Auditimet e "Profilit të biznesit të Google".
 • Gjykim falas 14-ditor

Disavantazhet e BrightLocal

 • Vetëm plani SEO Pro ofron gjurmimin e konkurrentëve
 • Nuk disponohet asnjë monitorim i lidhjeve të pasme
 • Ka një kurbë mësimi

Ahrefs

Semrush dhe Moz Pro kanë një konkurrent të vërtetë: Ahrefs. Ndoshta, është mjeti më i fuqishëm i SEO i disponueshëm sot. Kjo zgjidhje e gjitha-në-një SEO ndihmon në gjetjen e fjalëve kyçe që klientët tuaj po kërkojnë. Ai vlerëson vëllimin dhe vështirësinë e fjalëve kyçe, gjurmon renditjen e fjalëve kyçe në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit (SERP), monitoron lidhjet e pasme të faqes në internet dhe auditon faqen tuaj për të optimizuar kërkimet në ueb.

Planet Lite fillojnë me vetëm 99 dollarë në muaj me veçori të kufizuara, ndërsa një plan i ndërmarrjes kushton 999 dollarë në muaj. 

Të mirat e Ahrefs

 • Softueri më i mirë i disponueshëm për kërkimin e fjalëve kyçe
 • Analiza e lidhjes së pasme
 • Gjurmon progresin e renditjes
 • E dobishme për analizën e konkurrentëve
 • Merrni mjete bazë falas për webmaster 

Të këqijat e Ahrefs

 • Një nga opsionet më të shtrenjta në dispozicion
 • Asnjë mbështetje telefonike
 • Nuk ka provë falas
 • Lakorja e pjerrët e të mësuarit

KWFinder

Në kontrast me Ahrefs, KWFinder është një zgjidhje softuerike SEO me kosto të ulët që përfshin disa mjete falas, një zgjerim të shfletuesit SEO, një kontrollues të paqëndrueshmërisë SERP dhe një Simulator SERP. Me planet me pagesë, mund të merrni kërkime për fjalë kyçe, sugjerime për fjalë kyçe, gjeni fjalë kyçe të konkurrentëve, kërkime SERP dhe gjurmoni fjalë kyçe. 

Të mirat e KWFinder

 • E shkëlqyeshme për kërkimin e fjalëve kyçe
 • I lehtë në përdorim
 • Në dispozicion mjet falas për fjalë kyçe
 • E dobishme për analizën SERP

Disavantazhet e KWFinder

 • Kërkime të kufizuara ditore të fjalëve kyçe
 • Ka mundësi më të mira të kërkimit të konkurrentëve
 • Mbështetje e kufizuar e klientit 

WooRank

Ndërsa pothuajse të gjitha opsionet e softuerit SEO vijnë me një paralajmërim për një kurbë të pjerrët të të mësuarit, WooRank është përjashtim. Nëse jeni duke kërkuar për bazat e SEO, kjo është një zgjidhje e mirë. Ju do të merrni analizën e fjalëve kyçe, analizën e konkurrentëve, menaxhimin e lidhjeve të pasme, ndjekjen e renditjes së SERP, klasifikimin e cilësisë së faqeve të internetit dhe auditimet e plota të faqeve të internetit, si dhe mjetet e SEO lokale, celulare, sociale dhe globale.

Të mirat e WooRank

 • Gjykim falas 14-ditor
 • I lehtë në përdorim
 • Grader i faqeve të faqes në internet 
 • Karakteristikat e rekomandimit të faqes

Disavantazhet e WooRank

 • Karakteristikat e ngadalta të analizës së faqes në internet
 • Mungon mbështetja e klientit
 • Pothuajse asnjë krahasim me konkurrentët

AnswerThePublic

Nëse jeni duke kërkuar për zgjidhje të reja krijuese për kërkimin e fjalëve kyçe, AnswerThePublic është një opsion i mirë. Ai siguron informacion rreth fjalëve kyçe dhe vëllimit të kërkimit, duke përfshirë pyetjet që bëjnë përdoruesit. Ju do të jeni në gjendje të kërkoni me çfarë, ku, pse, kush, kur, çfarë dhe si pyetje. Merrni parasysh AnswerThePublic nëse sapo po filloni planin e përmbajtjes së faqes suaj dhe keni nevojë për kërkime për fjalë kyçe.

Planet individuale fillojnë me vetëm 5 dollarë në muaj, ndërsa planet e ekspertëve kushtojnë 99 dollarë në muaj. 

Të mirat e AnswerThePublic

 • Mjet i thjeshtë për t'u përdorur për kërkimin e fjalëve kyçe
 • Opsion për planet mujore dhe të përjetshme
 • Provë shtatë-ditore falas
 • Opsioni i planit falas

Disavantazhet e AnswerThePublic

 • Nuk ka veçori të shtuara SEO
 • Planet e nivelit të ulët nuk kanë mbështetje për klientët

Çfarë është softueri SEO?

Softueri SEO ju lejon të kryeni kërkime për fjalë kyçe, të optimizoni kohën e ngarkimit të faqes në internet, të përmirësoni lidhjet e pasme dhe më shumë. Këto zgjidhje softuerike ju ndihmojnë të përmirësoni përvojën e klientit në faqen e internetit, si dhe renditjen e saj të kërkimit organik. 

Shumica e zgjidhjeve të softuerit SEO përfshijnë softuer të marketingut në internet me mjete për të kryer hulumtime të konkurrentëve, për të menaxhuar renditjen, krijimin, matjen dhe menaxhimin e përmbajtjes për të optimizuar renditjen organike.

Pse është i rëndësishëm softueri SEO për bizneset e vogla?

Softueri SEO për bizneset e vogla është thelbësor për të ndërtuar trafikun organik dhe për të zgjeruar shtrirjen e biznesit. Ato mund t'ju ndihmojnë të zgjeroni praninë tuaj në internet, të renditeni më lart në kërkime dhe të përmirësoni blerjen e klientëve. SEO mund të çojë në indeksim më të shpejtë dhe nga ana tjetër, trafik më të lartë të faqes në internet. Në fund të fundit, SEO mund të çojë në rritjen e të ardhurave për bizneset e vogla. 

Karakteristikat për të kërkuar në Softuerin SEO për Bizneset e Vogla

Karakteristikat për të kërkuar në softuerin SEO përfshijnë bazat si kërkimi i fjalëve kyçe ose optimizimi i faqeve. Ja çfarë mund të dëshironi të kërkoni. 

Mjetet e kërkimit të fjalëve kyçe

Hulumtimi i fjalëve kyçe ju tregon se çfarë po kërkojnë përdoruesit. Zakonisht mund të kontrolloni fjalë kyçe dhe fraza me informacion mbi vëllimin e kërkimit dhe vështirësinë e vlerësuar për renditjen për ato fjalë kyçe për të optimizuar përmbajtjen tuaj në mënyrë efektive. 

Karakteristikat e optimizimit në faqe

Karakteristikat e optimizimit në faqe përfshijnë fjalë kyçe, përshkrime meta, tituj dhe etiketa faqesh, tekst imazhi dhe më shumë. Shumë opsione të softuerit SEO do të zvarriten faqen tuaj për të rritur kohën e ngarkimit të faqes në internet dhe për të siguruar që nuk ka gabime në optimizimin e faqes. 

Aftësitë e Analizës Backlink

Analiza e lidhjeve të pasme është një veçori premium që do t'ju lejojë të gjurmoni se sa lidhje organike po ndërton faqja juaj. Lidhjet e pasme u tregojnë motorëve të kërkimit se të tjerët po i referohen faqes tuaj të internetit, duke rritur kështu autoritetin e domenit tuaj dhe renditjen e kërkimit. 

Analiza e konkurrencës

Mjetet e analizës së konkurrentëve mund t'ju ndihmojnë të përcaktoni se cilat fjalë kyçe po synojnë konkurrentët tuaj dhe madje cilat faqe çojnë në konvertimet më të larta. Ky pasqyrë, nga ana tjetër, mund t'ju ndihmojë të optimizoni faqet tuaja.  

Ndjekja dhe Monitorimi i Renditave

Ndjekja e renditjes së faqes suaj për disa fjalë kyçe dhe monitorimi i performancës mund të ndihmojë të siguroheni që të qëndroni në krye të SEO dhe mund të matni se cilat modifikime çojnë në ndryshimet më të mëdha në renditje. 

Sugjerime për auditimin dhe optimizimin e sitit

Sugjerimet e auditimit dhe optimizimit të faqes shikojnë faqen tuaj aktuale dhe bëjnë sugjerime për përmirësimin e kohës së ngarkimit, rregullime të gabimeve ose lidhjeve të prishura dhe më shumë. Duke rregulluar defektet e padukshme të faqes, ju mund të përmirësoni renditjen e sajtit në kërkimet organike. 

Raportimi dhe funksionaliteti i analitikës

Raportimi dhe analitika ju ndihmojnë të përcaktoni se çfarë funksionon dhe çfarë jo, duke rritur më tej optimizimin e faqes. Këto raporte mund të ndihmojnë në përcaktimin e objektivave të reja të fjalëve kyçe, mundësitë e renditjes dhe më shumë. Google Analytics është një lider në raportim dhe analitikë që mund t'ju ndihmojë të kuptoni në mënyrë efektive udhëtimin e klientit. 

Mjetet Lokale të Optimizimit të SEO

Mjetet lokale të optimizimit të SEO ju ndihmojnë të synoni fjalët kyçe dhe termat e kërkimit specifike për klientelën lokale, duke ju ndihmuar të sillni trafik më të përshtatshëm në faqen tuaj. Nëse keni një biznes kiropraktik në Atlanta, për shembull, synimi i klientëve në Portland nuk do të ndihmojë në rritjen e biznesit tuaj. Softueri SEO mund t'ju ndihmojë të gjeni kushtet që do të arrijnë audiencën tuaj të synuar. 

Çojeni biznesin tuaj në nivelin tjetër me doola

SEO është një mjet i fuqishëm për të ndërtuar renditjen organike të faqes së internetit të biznesit tuaj me kalimin e kohës. Përveç mjeteve SEO, merrni parasysh sistemet e tjera të automatizimit dhe opsionet e softuerit për të kursyer kohë të vlefshme për t'u fokusuar në biznesin tuaj kryesor. Për shembull, merrni parasysh një softuer kontabël më të mirë në klasë të krijuar për themelues të zënë si ju. Merr libra doola për t'ju ndihmuar me kontabilitetin dhe menaxhimin financiar që të mund të fokusoheni në rritjen e kompanisë! 

FAQs

A mundet softueri SEO të trajtojë të gjitha aspektet e optimizimit të motorit të kërkimit, apo disa detyra ende duhet të kryhen manualisht?

Në varësi të softuerit SEO, disa mund të bëjnë sugjerime për të gjitha aspektet e SEO, ndërsa të tjerët mund të kërkojnë optimizim manual. Sa më shumë të dini për SEO dhe mjetet specifike që zgjidhni të përdorni, aq më shumë mund të përdorni veçori të avancuara për të përmirësuar më tej faqen. 

A është softueri SEO i përshtatshëm për përdoruesit për pronarët e bizneseve të vogla që mund të mos kenë shumë njohuri teknike?

Po, softueri SEO mund të jetë i përshtatshëm për përdoruesit për pronarët e bizneseve të vogla. Për shembull, mund ta konsideroni WooRank për një zgjidhje të thjeshtë, intuitive SEO. 

A ka ndonjë opsion të përballueshëm të softuerit SEO në dispozicion për bizneset e vogla me një buxhet të ngushtë?

Po, ekzistojnë disa zgjidhje të përballueshme softuerike SEO, duke përfshirë SEO PowerSuite, AnswerThePublic, KWFinder dhe më shumë. Në varësi të nevojave tuaja specifike të SEO, mund të konsideroni gjithashtu Screaming Frog. 

Si mund t'i ndihmojë softueri SEO bizneset e vogla të konkurrojnë me konkurrentët më të mëdhenj në renditjen e motorëve të kërkimit?

Softueri SEO mund të ndihmojë bizneset e vogla të konkurrojnë me kompanitë më të mëdha duke kapur më shumë trafik organik kërkimi me kalimin e kohës. Sidoqoftë, SEO kërkon kohë dhe vëmendje për të krijuar tërheqje. Nuk do të ndodhë brenda natës! Por me aplikim të qëndrueshëm, ju mund të ndërtoni një faqe interneti që renditet shumë për termat përkatës. 

A mund të sigurojë softueri SEO njohuri dhe analitikë mbi performancën e faqes në internet dhe sjelljen e klientit?

Po, disa softuer SEO mund të ofrojnë njohuri dhe analiza rreth performancës së faqes në internet dhe sjelljes së klientit. Një nga opsionet më të mira për këto njohuri është Google Analytics. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.