Softueri më i mirë i menaxhimit të pronës për pronarët

Si pronar ose investitor i pasurive të paluajtshme, softueri i menaxhimit të pronës mund të kursejë kohë dhe telashe. Softueri më i mirë i menaxhimit të pronës për pronarët përfshin softuerin e kontabilitetit që pranon pagesa në internet, dërgon fatura, gjurmon shpenzimet dhe lë mënjanë fondet e taksave. Megjithatë, softueri i menaxhimit të pronës do të përfshijë gjithashtu veçori shtesë unike për pronarët. Mund t'ju ndihmojë të gjeni qiramarrës, t'i kontrolloni ata dhe madje të menaxhoni kërkesat e tyre për mirëmbajtje dhe pagesat mujore. 

Lexoni për zgjidhjet më të mira të softuerit të menaxhimit të pronës për pronat tuaja. 

7 Softueri më i mirë i menaxhimit të pronës për pronarët

Zgjidhjet softuerike të menaxhimit të pronës më poshtë janë krijuar posaçërisht për pronarët. Ka opsione të ndryshme, nëse zotëroni një pronë të vetme me qira, qindra ose ndonjë gjë tjetër. Këtu është një përmbledhje e zgjedhjeve kryesore.  

Yardi Breeze

Yardi Breeze filloi shërbimet e softuerit të menaxhimit të pronave me qira të bazuara në cloud me karakteristika të shkëlqyera dhe kosto minimale. Planet fillojnë me 100 dollarë në muaj. Është një përshtatje e mirë për portofolet e përziera të zotëruesve komercialë dhe rezidencialë.

Të mirat e Yardi Breeze

 • Thjeshtë për t'u përdorur
 • E mirë si për pronarët komercialë ashtu edhe për banim
 • karakteristika unike
 • Trajnim falas 
 • Mbështetje e mirë e konsumatorëve

Disavantazhet e Yardi Breeze

 • Asnjë aplikacion mobil
 • Ajo ende merr disa ankesa për shërbimin ndaj klientit

TurboTenant

TurboTenant ofron një model çmimi në të cilin qiramarrësi paguan kostot. Për këtë arsye, është falas për pronarët. Ky softuer i menaxhimit të pronës i bazuar në renë kompjuterike ofron gjurmimin e qiramarrësve, aftësitë e mirëmbajtjes së ndërtesave dhe veçori të tjera premium si dërgimi automatik i listimeve të vendeve të lira në sajte të shumta.

Të mirat e TurboTenant

 • Falas për pronarët
 • Një zgjidhje e thjeshtë për pronarët e rinj 
 • Mbështetja e klientit 24/7 me telefon dhe në internet

Disavantazhet e TurboTenant

 • Qiramarrësit duhet të paguajnë, kështu që mund t'ju duhet të ulni qiranë e kërkuar për të kompensuar
 • Pak veçori të avancuara
 • Ju do të duhet të paguani ekstra për shërbimet opsionale

AppFolio

AppFolio është një opsion popullor për pronarët me portofol të madh me qira. Ai ofron veçori të avancuara si t'ju lejojë të kontrolloni njësitë nga distanca. AppFolio gjithashtu ofron mbështetje dhe burime për të marrë një qira biznes në nivelin tjetër dhe maksimizoni efikasitetin. Ai përfshin teknologji të shkathët të ndërtuar në shkallë, AI lider në industri dhe kontabilitet dhe raportim të fuqishëm.

Të mirat e AppFolio

 • Merrni plane të personalizuara bazuar në llojin e pronës
 • Mbështet të gjitha llojet e njësive
 • Menaxhimi i avancuar i AI
 • Teknologji e shkathët e ndërtuar në shkallë
 • Aplikacion i shkëlqyer celular

Disavantazhet e AppFolio

 • Ju do të duhet të paguani një tarifë minimale mujore
 • Nuk është një zgjedhje e mirë për pronarët me pak prona
 • Jo i akredituar nga BBB 

Softueri MRI

Software MRI është një nga opsionet më të mira të softuerit për pronarët që menaxhojnë pronat komerciale. E shkëlqyeshme për komunitetet e apartamenteve, apartamentet, hotelet dhe pronat e tjera komerciale. Softueri MRI mund të ndihmojë me menaxhimin e investimeve, nxjerrjen e qirasë, menaxhimin e hapësirës, ​​planifikimin strategjik plus analizën dhe pajtueshmërinë me banesat publike.

Të mirat e softuerit MRI

 • Kompani e besueshme me një histori të gjatë
 • Karakteristika të shumta të avancuara 
 • Lehtë për t'u përdorur

Disavantazhet e softuerit MRI

 • Do t'ju duhet një ofertë e personalizuar

ThjeshtojEm

SimplifyEm u krijua nga profesionistë të pasurive të paluajtshme për të ofruar një ekuilibër midis çmimit dhe veçorive. Është një zgjedhje e shkëlqyer për pronarët që fillojnë me disa prona ose që kanë filluar të rrisin biznesin e tyre. Çmimi fillon me vetëm 35 dollarë në muaj për deri në 10 njësi. 

Të mirat e SimplifyEm

 • Projektuar nga profesionistë të pasurive të paluajtshme
 • E shkëlqyeshme për pronarët me deri në 2,000 njësi
 • Me kosto të ulët
 • Karakteristikat e avancuara të dobishme
 • Gjyqi falas 15-ditore

Disavantazhet e SimplifyEm

 • Nuk është në përputhje me më shumë se 2,000 njësi

Propertyware

Pronaveware është projektuar për pronarët, njësitë e të cilëve janë shtëpi për një familje. Çmimi fillon me vetëm 1 dollarë për njësi mujore plus fillimin, por do t'ju duhet një kuotë. Është një nga zgjidhjet më gjithëpërfshirëse dhe më të personalizueshme të menaxhimit të pronës që disponohet sot, që mund të zgjerohet me biznesin tuaj. 

Të mirat e Propertyware

 • Menaxhoni me lehtësi portofolet e mëdha
 • Aplikacion i shkëlqyer celular
 • Nivele të shumta çmimesh

Disavantazhet e Propertyware

 • Ai mori disa ankesa për mbështetjen e klientit
 • Më e mira për portofolet e mëdha
 • Tarifa mujore më të larta

Buildium

Buildium është një zgjedhje e shkëlqyer për menaxherët dhe pronarët e shoqatave dhe pronave rezidenciale. Ai vjen i mbushur me veçori dhe ju lejon të kontrolloni çdo aspekt të biznesit nga distanca. E ndërtuar nga menaxherët e pronave për menaxherët e pronave, Buildium ofron shërbime gjithëpërfshirëse.

Të mirat e Buildium

 • Portali praktik i qiramarrësve
 • Mbledhja automatike e qirasë 
 • Mbështetje online për biletat gjatë orarit të punës
 • Materiale të shkëlqyera trajnimi 
 • Gjykim falas 14-ditor

Disavantazhet e Buildium

 • Mimi i shtrenjtë 
 • Disa ankesa për mbështetjen e klientit
 • Nuk është një zgjedhje e mirë për menaxherët e pronave me një shtëpi të vetme

Çfarë është softueri i menaxhimit të pronës?

Softueri i menaxhimit të pronës mund të përfshijë zgjidhje nga softuerët e vegjël për menaxhimin e një prone të vetme deri te sistemet e menaxhimit të hoteleve. Këto zgjidhje softuerike përdoren për menaxhimin e pasurive të paluajtshme, pronarëve dhe madje edhe të akomodimit të mikpritjes.

Softueri i menaxhimit të pronës me qira përfshin në mënyrë specifike mjete të ndryshme të dobishme për pronarët, nga tërheqja e qiramarrësve deri tek finalizimi i kontratave të qirasë. Softueri mund të integrojë veçori komunikimi në mënyrë që menaxherët dhe qiramarrësit të mund të diskutojnë kërkesat e mirëmbajtjes ose të dërgojnë njoftime. Softueri i menaxhimit të pronës me qira zakonisht përfshin veçori të kontabilitetit. 

Pse pronarët duhet të investojnë në softuerin e menaxhimit të pronës?

Softueri i menaxhimit të pronës mund të kursejë kohë dhe kosto duke përmirësuar efikasitetin. Mund të jetë i dobishëm për të gjithë, nga investitorët me një pronë të vetme deri tek bizneset e pronave komerciale. Softueri mund ta bëjë më të lehtë për një ekip përdoruesish, të tillë si pronari, menaxheri i pronës, ofruesi i mirëmbajtjes së objektit dhe agjenti i qiradhënies, të koordinohen me njëri-tjetrin dhe të ndërveprojnë lehtësisht me qiramarrësit. 

Si të zgjidhni softuerin e menaxhimit të pronës për pronarët

Nëse ju investoni në pasuri të paluajtshme si një nxitje e të ardhurave pasive ose si nje real estate agent, automatizimi i sistemeve mund të kursejë kohë të vlefshme. Nëse jeni duke vendosur për softuerin e menaxhimit të pronës, merrni parasysh veçoritë e mëposhtme:

Mbledhja e automatizuar e qirasë dhe procesimi i pagesave

Përpunimi automatik i pagesës është më i thjeshtë për ju dhe qiramarrësit tuaj. Merrni parasysh opsionet e ndryshme të pagesave, faturat e automatizuara dhe/ose transfertat bankare ose përpunimin e kartës së kreditit për t'u siguruar që të mblidhni vlerat e plota të qirasë çdo muaj. 

Shqyrtimi i qiramarrësit dhe kontrollet e historikut

Ekzaminimet e qiramarrësve dhe kontrollet e sfondit mbrojnë pronën tuaj me qira dhe mund t'ju kursejnë kohë dhe humbje gjatë rrugës. Shumica e zgjidhjeve të mira të softuerit të menaxhimit të pronës përfshijnë veçoritë e shqyrtimit ose të kontrollit të sfondit. 

Ndjekja e Mirëmbajtjes dhe Riparimit

Gjurmimi i mirëmbajtjes dhe riparimit mund ta bëjë më të thjeshtë koordinimin me ekipet e mirëmbajtjes ose stafin drejtues. Sinkronizimi dhe njoftimet automatike mund t'i bëjnë këto veçori edhe më të dëshirueshme. 

Menaxhimi dhe ruajtja e dokumenteve

Mbajtja e të gjitha dokumenteve në një vend të vetëm siguron që të gjitha dokumentet, nga kontratat e qirasë ose lejet deri te regjistrimet tatimore, të jenë lehtësisht të disponueshme kur nevojitet. Sistemet e ruajtjes me mbrojtje me fjalëkalim dhe kopje rezervë sigurojnë që të mos humbni kurrë asnjë dokument të rëndësishëm. 

Mjetet e Raportimit Financiar dhe Kontabilitetit

Raportimi financiar dhe mjetet e kontabilitetit janë themeli i shumë sistemeve softuerike të menaxhimit të pronës. Ju mund të gjurmoni të ardhurat, shpenzimet, regjistrimet tatimore dhe më shumë. Ose, mësoni pse ju mund të përdorni libra doola këtu

Menaxhimi i Qirasë dhe Rinovimet

Menaxhimi i qirasë dhe rinovimet automatike do të kursejnë kohë dhe telashe në mbajtjen e qiramarrësve. Është një automatizim më shumë për t'ju kursyer kohë. 

Rritni biznesin tuaj të menaxhimit të pronës me doola

Softueri i menaxhimit të pronës për pronarët mund të kursejë kohë, të automatizojë proceset dhe të zvogëlojë vendet e lira ose humbjet. Merrni parasysh me kujdes llojet e pronave dhe veçoritë e softuerit për të zgjedhur përshtatshmërinë më të mirë për nevojat tuaja të pronës. 

Nëse nuk keni krijuar ende një kompani të menaxhimit të pronave për investime, doola mund të ndihmojë. Ai ofron shërbime të shpejta dhe efikase për formimin dhe pajtueshmërinë e biznesit, në mënyrë që të mbroni pronat tuaja dhe të rritni biznesin tuaj. Zbuloni më shumë rreth shërbimet e formimit të doola këtu!

FAQs

A mund të më ndihmojë softueri i menaxhimit të pronës për të tërhequr dhe mbajtur qiramarrësit?

Po, softueri i menaxhimit të pronës mund t'ju ndihmojë të tërheqni dhe mbani qiramarrësit. Në varësi të softuerit, ai mund t'ju ndihmojë të gjeni dhe kontrolloni qiramarrësit dhe të menaxhoni kontratat e qirasë. 

A është i sigurt softueri i menaxhimit të pronës?

Po, softueri i menaxhimit të pronës është i sigurt. Opsionet e mësipërme ofrojnë vlerë dhe siguri të jashtëzakonshme për informacionin jetik në lidhje me pronat tuaja me qira. 

A mund të integrohet softueri i menaxhimit të pronës me sisteme të tjera që përdor?

Në disa raste, softueri i menaxhimit të pronës mund të integrohet me sisteme të tjera që përdorni. Në raste të tjera, këto sisteme softuerike janë një zgjidhje më vete. 

Sa kushton softueri i menaxhimit të pronës?

Kostot e softuerit të menaxhimit të pronës variojnë nga 10 deri në 250 dollarë në muaj. Megjithatë, kjo ndryshon shumë nga numri i pronave dhe veçorive të disponueshme përmes softuerit të menaxhimit të pronës. 

A është softueri i menaxhimit të pronës i përshtatshëm për pronarët e një prone të vetme?

Po, edhe pronarët me një pronë të vetme mund të përfitojnë nga softueri i menaxhimit të pronës. Mund t'ju ndihmojë të kontrolloni qiramarrësit, të automatizoni mbledhjen e qirave, të menaxhoni kontratat e qirasë dhe më shumë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.