Softueri më i mirë i listës së pagave për bizneset e vogla

Nëse keni qoftë edhe një punonjës, lista e pagave mund të marrë një kohë të konsiderueshme nga biznesi juaj. Si nje biznesit të vogël pronar, ju duhet gjithë koha që mund të merrni për të ndërtuar biznesin tuaj kryesor. Për këtë arsye, softueri i listës së pagave për bizneset e vogla mund të ndihmojë në ndërtimin e efikasitetit të biznesit. Lexoni për softuerin më të mirë të listës së pagave për bizneset e vogla.

7 Softueri më i mirë i listës së pagave për bizneset e vogla

Softueri më i mirë i listës së pagave për bizneset e vogla mund t'ju ndihmojë të kurseni kohë duke siguruar pagesa në kohë, regjistrimin e taksave, pajtueshmërinë dhe më shumë. Ata munden t'ju ndihmojë të bëni taksat e biznesit tuaj, bëni pagesa në kohë, automatizoni faturimin dhe më shumë. Për këtë arsye, softueri i listës së pagave është një nga investimet më të mira softuerike për sipërmarrësit, nëse jeni hapja e një llogarie bankare të biznesit ose tashmë ka 40 punonjës. Gjeni disa zgjedhje të shkëlqyera këtu! 

Gërryerje

Nëse keni nevojë për softuerin më të mirë të burimeve njerëzore për bizneset e vogla përtej listës së pagave, merrni parasysh Rippling. Mund t'ju ndihmojë të rriteni nga dy punonjës në 2,000. Ai ofron një listë të shkëlqyer të pagave dhe menaxhim financiar, mjete të fuqishme për menaxhimin e inventarit, menaxhimin e pajisjeve dhe më shumë. Rippling mund të thjeshtojë pajtueshmërinë dhe të bashkojë HR dhe IT. Çmimet fillojnë nga 8 dollarë për përdorues në muaj. 

Të mirat e Rippling

 • Zgjidhjet e listës së pagave plus HR
 • Lehtë për t'u përdorur
 • Me lehtësi punësime të reja
 • Mbështetje për pajtueshmërinë
 • Peshore me biznesin tuaj

Disavantazhet e Rippling

 • Do t'ju duhet një kuotë për koston e saktë

Paychex

Paychex është krijuar për të ndihmuar bizneset e vogla dhe të mesme të menaxhojnë listën e pagave, përfitimet, burimet njerëzore dhe më shumë. Nuk do të keni asnjë detyrim kostoje deri në listën tuaj të parë të pagave. Paychex ofron zgjidhje të personalizuara të listës së pagave dhe burimeve njerëzore sipas madhësisë së kompanisë. Karakteristikat përfshijnë listën e pagave, burimet njerëzore, kohën dhe pjesëmarrjen, përfitimet e daljes në pension, sigurimin shëndetësor dhe më shumë. Planet fillojnë me 39 dollarë në muaj plus 5 dollarë për punonjës.

Të mirat e Paychex

 • Zgjidhje të personalizuara për madhësinë e biznesit
 • Lehtë për t'u përdorur
 • Krijoni raporte me porosi
 • i besueshëm

Disavantazhet e Paychex

 • Probleme me funksionin e orës dhe kohëmatësit 
 • Defekte të tjera të vogla të softuerit

Patriot

Patriot është një zgjidhje e thjeshtë dhe e besueshme softuerike e listës së pagave që ofron mbështetje të shkëlqyer për klientët me bazë në SHBA, shërbime të listës së pagave të vlerësuara, abonime mujore dhe performancë me cilësi të lartë. Krijoni një zgjidhje të personalizuar për biznesin tuaj, duke filluar me softuerin e kontabilitetit dhe listës së pagave. Ju gjithashtu mund të shtoni softuer të pjesëmarrjes dhe burimeve njerëzore. Softueri i listës së pagave fillon me vetëm 17 dollarë në muaj, plus 4 dollarë për punonjës. 

Të mirat e Patriotit

 • Portali falas i punonjësve
 • Integrimi i lirë i punëtorëve
 • Depozitë direkte dyditore falas për klientët e kualifikuar
 • Lista e pagave të pakufizuara
 • Vende të shumëfishta
 • Orë të personalizueshme, para, zbritje
 • Miqësore Mobile

Të këqijat e Patriotit

 • Koha e ngadaltë e depozitave
 • Udhëzimet dhe ndihma mund të përmirësohen

shije

Gusto është kryesisht një zgjidhje online e listës së pagave që ofron gjithashtu integrime të burimeve njerëzore për të punësuar, paguar dhe menaxhuar ekipin tuaj të biznesit të vogël të gjitha në një vend. Për ata që kërkojnë të kursejnë kohë në pagesat mujore, Gusto mund të ekzekutojë listën e pagave në minuta, të depozitojë automatikisht taksat dhe të ndihmojë me pajtueshmërinë. Gusto vë në dukje se tre nga katër klientë thonë se e kryejnë listën e pagave në 10 minuta ose më pak. Një plan i thjeshtë fillon me vetëm 40 dollarë në muaj plus 6 dollarë në muaj për person. 

Të mirat e Gusto

 • Dorëzoni automatikisht taksat
 • Ndihmon me pajtueshmërinë
 • Me kosto të ulët
 • Thjeshtë për t'u përdorur
 • Mbështetje të shkëlqyera të konsumatorëve

Disavantazhet e Gusto

 • Pa përvojë softuerike, disa kompani kanë vështirësi me llogaritjet e taksave të punonjësve

PDSH

ADP ofron zgjidhje gjithëpërfshirëse të listës së pagave dhe HR që fuqizojnë punonjësit dhe zhbllokojnë potencialin e ekipeve tuaja. Është një nga zgjidhjet më të mëdha të softuerit të listës së pagave në botë. Ju mund të zgjidhni nga zgjidhjet e personalizuara për bizneset e vogla me 49 ose më pak punonjës ose në shkallë të bizneseve të mëdha. Është i besuar nga disa prej bizneseve më të mëdha në botë, duke përfshirë Amazon, për listën efikase të pagave. Kostot ndryshojnë sipas madhësisë së kompanisë. 

Të mirat e ADP

 • Lehtë për të lundruar
 • Zgjidhje gjithëpërfshirëse
 • Peshore me kompaninë tuaj
 • Shtesa si depozitimi i drejtpërdrejtë, nënshkrimi automatik i çekut, printimi dhe shpërndarja e çeqeve të pagave, depozitimi i taksave dhe përpunimi në fund të vitit 

Disavantazhet e ADP

 • Disa përdorues nuk e pëlqejnë dizajnin e ndërfaqes

Paguaj

OnPay është një nga zgjidhjet më të shpejta dhe më të sakta të listës së pagave, e mbështetur nga kontabilistët dhe ekspertët e listës së pagave. Është krijuar për të eliminuar punën e zënë të kontabilitetit, në mënyrë që të mund të përqendroheni në biznesin tuaj kryesor. Lista e pagave të OnPay është një zgjidhje e gjithanshme për kompanitë e të gjitha madhësive që mund të rriten me kompaninë tuaj. Ai integrohet me QuickBooks Online, Xero dhe disa mjete të tjera të HR, kontabilitetit ose gjurmimit të kohës për të bërë më shumë lehtësisht. Çmimet fillojnë nga 40 dollarë në muaj plus 6 dollarë për punonjës. 

Të mirat e OnPay

 • Integrim i mirë
 • Mbështet industritë vertikale
 • Përpunim i shpejtë i listës së pagave
 • Versione të punonjësve miqësorë për përdoruesit
 • Skedarë të shkëlqyer të ndihmës në internet

Disavantazhet e OnPay

 • Nuk ka paga automatike

Lista e pagave të QuickBooks

E fundit, dhe sigurisht jo më e rëndësishmja, është QuickBooks Payroll. Është një nga liderët e industrisë që ofron shërbime të listës së pagave në internet për bizneset e vogla. Mund t'ju ndihmojë të thjeshtoni ditët e pagave, të gjurmoni kohën, të menaxhoni përfitimet e ekipit dhe më shumë. 

Më e rëndësishmja, taksat bëhen për ju, me pagesa të shpejta të punonjësve dhe integrim pa probleme të listës së pagave, gjurmimit të kohës dhe të dhënave të kontabilitetit për të kursyer kohë. Do të merrni gjithashtu mbështetje 24/7. Ndërsa planet fillojnë me 75 dollarë në muaj plus 6 dollarë për punonjës, mund të merrni një zbritje prej 50% për tre muajt e parë. 

Të mirat e QuickBooks Payroll

 • Regjistrimet automatike të taksave
 • Pagesa të shpejta të punonjësve
 • Integrime të mira
 • Mbrojtje nga gjoba tatimore deri në 250,000 dollarë në rast të gabimeve në paraqitje
 • Lehtë për t'u përdorur

Disavantazhet e listës së pagave të QuickBooks

 • Më e shtrenjtë se opsionet e tjera

Çfarë është Softueri i listës së pagave?

Softueri i listës së pagave ofron mënyra të automatizuara dhe të thjeshtuara për të mbajtur burime të shumta informacioni në një vend ndërsa automatizon listën mujore të pagave. Ai mund të bëjë gjithçka, nga procesimi automatik i pagesave dhe llogaritjet e taksave deri te depozitimi efektiv i taksave dhe sigurimi i pajtueshmërisë. Disa softuer të listës së pagave do të përfshijnë gjithashtu plane të daljes në pension ose pensioneve. Të marra së bashku, ky softuer mund t'i kursejë bizneseve kohë dhe përpjekje të konsiderueshme. 

Pse bizneset e vogla duhet të investojnë në softuerin e pagave?

Bizneset e vogla mund të konsiderojnë investimin në softuerin e listës së pagave për të kursyer kohë dhe burime. Duke automatizuar sistemet e listës së pagave, ju do të siguroni që punonjësit të paguhen në kohë. Softueri i listës së pagave gjithashtu mund ta bëjë më të thjeshtë paraqitjen e saktë në kohën e taksave dhe të sigurojë përputhjen me të gjithë informacionin financiar përkatës.

Si të zgjidhni softuerin e listës së pagave për biznesin tuaj të vogël?

Gati për të blerë softuer të listës së pagave? Merrni parasysh këto kritere kryesore. 

Opsione të personalizueshme të planifikimit

Ju jo vetëm që mund t'i paguani punonjësit një herë në muaj, një herë në javë ose ndonjë orar tjetër standard. Kjo është arsyeja pse softueri më i mirë i listës së pagave për bizneset e vogla mund të përshtatet me nevojat dhe oraret e biznesit tuaj. Sigurohuni që punonjësit të paguhen në kohë pa kufizime në planifikim. 

User-Friendly Interface

Ju duhet që punonjësit të kuptojnë se kur do të paguhen dhe të kontrollojnë lehtësisht dosjet tatimore, planet e daljes në pension dhe më shumë. Një ndërfaqe miqësore për përdoruesit është thelbësore për të sjellë anëtarë të rinj të ekipit dhe për të parandaluar kohën e humbur në navigimin e softuerit të komplikuar. 

Integrimi me mjete të tjera biznesi

Integrimi me softuer të tjerë që kompania tashmë përdor, siguron një rrjedhë të qetë komunikimi dhe lehtësinë e menaxhimit midis departamenteve brenda kompanisë. Në mënyrë ideale, programi juaj i listës së pagave do të integrohet me HR, menaxhimin, planifikimin dhe ekipet e ndryshme të departamenteve për të shmangur humbjen në komunikim. 

Përkujtues dhe konfirmime të automatizuara

Përkujtuesit e automatizuar dhe konfirmimet e pagesës mund të ndihmojnë që të mos humbisni kurrë një pagesë. Këto sisteme mund të ndihmojnë me paraqitjen e taksave, regjistrimin e pajtueshmërisë, listën e pagave dhe më shumë. 

Veçoritë e raportimit dhe analitikës

Raportimi dhe analitika mbi performancën, orët e punës, pagesat dhe më shumë mund të përmirësojnë efikasitetin e kompanisë duke ndihmuar në identifikimin e mundësive të rritjes. Softueri më i mirë i listës së pagave për bizneset e vogla lejon raporte të dobishme dhe të personalizuara që i përshtaten nevojave të biznesit tuaj. 

A keni nevojë për softuer të listës së pagave për një biznes të vogël?

Pothuajse në të gjitha rastet, përgjigja është po! Softueri i listës së pagave mund ta kursejë kompaninë tuaj shumë më tepër sesa kostot e saj nominale. Për sa i përket kohës dhe parave, softueri i listës së pagave do të paguajë më shumë se sa për veten e tij dhe mund të kontribuojë në rritjen e të ardhurave. 

Megjithatë, ju gjithashtu keni mundësi të tjera të shkëlqyera nëse jeni duke kërkuar mbështetje kontabël. Konsideroni softuerin më të mirë të kontabilitetit në klasë të krijuar për themelues të zënë si ju. Merr libra doola për t'ju ndihmuar me kontabilitetin dhe menaxhimin financiar që të mund të fokusoheni në rritjen e kompanisë! 

FAQs

Sa kushton softueri i listës së pagave për bizneset e vogla?

Softueri i listës së pagave për bizneset e vogla mund të kushtojë deri në 8 dollarë në muaj. Zakonisht, çmimi është një normë e sheshtë, plus një tarifë të vogël për punonjës. 

A ka një kufi për numrin e punonjësve që mund të menaxhohen me softuerin e listës së pagave për bizneset e vogla?

Ju mund të gjeni softuer të listës së pagave për kompani të çdo madhësie. Megjithatë, disa softuer ofrojnë çmime dhe zgjidhje për bizneset e vogla dhe e përkufizojnë këtë si 49 punonjës ose më pak. 

A mund të trajtojë softueri i listës së pagave për bizneset e vogla lloje të ndryshme mënyrash pagese, të tilla si depozitat direkte ose çeqet në letër?

Po, shumë opsione të softuerit të listës së pagave për bizneset e vogla trajtojnë metoda të ndryshme pagese. Disa automatizojnë listën e pagave përmes metodave të ndryshme si depozitimi i drejtpërdrejtë ose kontrollet në letër, ndërsa të tjerët mund të kenë mundësi më të kufizuara. 

A mundet programi i listës së pagave për bizneset e vogla të llogarisë dhe depozitojë taksat automatikisht?

Po, disa zgjidhje softuerike të listës së pagave mund të llogarisin dhe depozitojnë taksat automatikisht. Për shembull, QuickBooks Payroll automatikisht llogarit dhe depoziton taksat.

A ka ndonjë masë sigurie për të mbrojtur informacionin e ndjeshëm të punonjësve në softuerin e listës së pagave për bizneset e vogla?

Softueri më i mirë i listës së pagave për bizneset e vogla përfshin masa sigurie për të mbrojtur informacionin e ndjeshëm të punonjësve. Mund të kontaktoni ofrues individualë për të kuptuar veçoritë e tyre të sigurisë dhe mbrojtjen e informacionit. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.