Shkëmbimet më të mira pa KYC Crypto: Zgjedhjet më të mira për 2024

Vitet e fundit, koncepti Njih klientin tënd (KYC) është bërë gjithnjë e më i rëndësishëm në shkëmbimet e kriptomonedhave. KYC i referohet verifikimit të identitetit të një klienti për të parandaluar mashtrimin, pastrimin e parave dhe aktivitete të tjera të paligjshme.

Ndërsa KYC ka qenë praktikë standarde në banka dhe tregti, ka pasur një debat të vazhdueshëm për nevojën për KYC në këto platforma. Kjo është për shkak se kriptomonedha është e decentralizuar, që do të thotë të operosh jashtë sistemeve tradicionale bankare.

Një rritje e kërkesës për asnjë shkëmbim të kriptove KYC

Shkëmbimet e kriptove veprojnë si ndërmjetës midis blerësve dhe shitësve të aseteve dixhitale si Bitcoin ose Ethereum. Ndërsa më shumë njerëz bëhen të interesuar për të investuar në kriptomonedha, ka pasur një kërkesë për të ditur cilat janë shkëmbimet kryesore të kriptove në 2024. E njëjta gjë vlen edhe për shkëmbimet që nuk kërkojnë verifikim KYC. 

Disa përdorues nuk preferojnë asnjë shkëmbim të kriptove KYC sepse vlerësojnë privatësinë e tyre dhe e shohin dorëzimin e dokumenteve personale kohë dhe invazive.

Për shkak të masave të dobëta të sigurisë dhe implikimeve të mundshme ligjore, ato ofrojnë konfigurim të shpejtë të llogarisë pa vonesa të shkaktuara nga proceset e verifikimit të dokumenteve. Përdoruesit mund të gëzojnë gjithashtu kufij më të lartë tregtimi pasi nuk u nënshtrohen rregulloreve strikte.

Cili është apeli i një shkëmbimi kriptosh pa KYC?

Cili është apeli i një shkëmbimi kriptosh pa KYC

Shumë shkëmbime tradicionale të kriptove kërkojnë që përdoruesit t'i nënshtrohen një procesi verifikimi KYC përpara se të tregtojnë. Ky proces përfshin dorëzimin e informacionit personal, si p.sh. letërnjoftime të lëshuara nga qeveria dhe dëshminë e adresës për të qenë në përputhje me rregulloret kundër pastrimit të parave.

Ndërsa KYC mund të duket e nevojshme për disa përdorues që kanë përparësi sigurinë dhe pajtueshmërinë rregullatore, shpesh mund të çojë në praktika profilizimi dhe diskriminimi. Ekziston gjithashtu një shqetësim për shkeljen e privatësisë nga përdoruesit. 

Këtu nuk hyn në lojë asnjë shkëmbim kriptosh KYC. Ata nuk kërkojnë që përdoruesit t'i nënshtrohen ndonjë procesi verifikimi të identitetit. Në vend të kësaj, ata lejojnë individët të tregtojnë kriptovaluta në mënyrë anonime pa zbuluar informacione personale.

Një shkëmbim kriptosh pa KYC mund të ofrojë privatësi, shpejtësi, aksesueshmëri dhe kosto-efektivitet që mund të mos jenë të disponueshme në platformat tradicionale.

👍 Mbrojtja e privatësisë

Një nga arsyet kryesore që njerëzit zgjedhin asnjë shkëmbim kriptosh KYC është se ata vlerësojnë privatësinë e tyre dhe duan të mbrojnë informacionin e tyre personal nga ndarja me palët e treta.

Shkëmbimet tradicionale të kriptove janë objektivat kryesore për hakerat për shkak të sasisë së madhe të të dhënave të tyre të ndjeshme, por një shkëmbim pa KYC e eliminon këtë rrezik.

👍 Transaksione më të shpejta

Duke anashkaluar procesin e gjatë të verifikimit të kërkuar nga shkëmbimet tradicionale, përdoruesit mund të fillojnë të tregtojnë në asnjë platformë KYC pothuajse menjëherë. Kjo do të thotë transaksione më të shpejta kur blejnë ose shesin kriptomonedha pa pritur ditë për verifikimin e llogarive të tyre.

👍 E aksesueshme në mbarë botën

Asnjë shkëmbim kriptosh KYC nuk është i aksesueshëm në mbarë botën, duke lejuar individët nga vendet me rregullore të rrepta financiare ose ata pa dokumente të duhura identifikimi të marrin pjesë ende në tregun e kriptove.

👍 Tarifa më të ulëta

Pa pajtueshmëri të gjerë me KYC, asnjë shkëmbim KYC nuk mund të funksionojë me kosto më të ulëta, gjë që përkthehet në tarifa më të ulëta të përdoruesit. Kjo është veçanërisht e dobishme për tregtarët e vegjël që duan të shmangin tarifat e larta të transaksioneve në shkëmbimet tradicionale.

Faktorët që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një shkëmbim kriptosh pa KYC

Marrja e kohës dhe hulumtimi i plotë mund t'ju ndihmojë të investoni paratë tuaja të fituara me vështirësi. Prandaj, duhet të merrni parasysh disa faktorë kur zgjidhni një shkëmbim kriptosh pa KYC. 

Siguri

Siç mund ta dini tashmë, tregu i kriptomonedhave është shumë i ndjeshëm ndaj sulmeve dhe përpjekjeve për mashtrim. Zgjedhja e një shkëmbimi me masa të forta sigurie si vërtetimi me dy faktorë (2FA), ruajtja e ftohtë për fondet dhe auditimet e rregullta të sigurisë është thelbësore.

tarifat

Çdo transaksion në një shkëmbim të kriptove shkakton disa forma tarifash ose tarifash. Para marrjes së një vendimi, krahasimi i tarifave të ngarkuara nga shkëmbime të ndryshme është i domosdoshëm. Disa shkëmbime mund të kenë tarifa më të ulëta, por kosto më të larta të diferencës, ndërsa të tjerët mund të kenë tarifa më të larta, por norma më të mira transaksioni.

Reputacion

Bëni kujdesin tuaj të duhur përpara se t'i besoni çdo shkëmbimi të kriptomonedhave me fondet tuaja. Hulumtoni reputacionin e bursës për besueshmërinë, transparencën dhe kënaqësinë e klientit.

Disponueshmëria e tregut

Disponueshmëria e kriptomonedhave në këmbim mund të ndikojë gjithashtu në procesin tuaj të vendimmarrjes. Nëse dëshironi të tregtoni monedha ose argumente specifike, sigurohuni që ato të jenë të listuara në shkëmbimin e zgjedhur.

Rregulla

Rregulloret e kriptomonedhave ndryshojnë nga vendi në vend, duke ndikuar në mënyrën se si funksionojnë shkëmbimet në rajone të ndryshme globalisht. Përpara se të zgjidhni një shkëmbim, është thelbësore të kuptoni politikat e tyre në lidhje me pajtueshmërinë me ligjet dhe rregulloret lokale.

Politika

Arsyeja kryesore për zgjedhjen e një shkëmbimi kriptosh pa KYC është të mbroni privatësinë tuaj. Është e rëndësishme të lexoni politikën e privatësisë së shkëmbimit për t'u siguruar që nuk mbledh informacione personale pa pëlqimin tuaj.

Reputacioni midis tregtarëve të tjerë

Është gjithmonë një ide e mirë të hulumtoni përvojat e tregtarëve të tjerë në atë shkëmbim të veçantë. Lexoni komentet dhe komentet nga forumet dhe platformat e mediave sociale për të kuptuar se sa i besueshëm dhe i besueshëm është shkëmbimi.

7 zgjedhjet kryesore për asnjë shkëmbim të kriptove KYC në 2024

7 zgjedhjet kryesore për asnjë shkëmbim të kriptove KYC në 2024

Asnjë shkëmbim i kriptove KYC nuk ofron një alternativë të qëndrueshme për individët që vlerësojnë privatësinë e tyre dhe duan të shmangin procedurat e gjata KYC.

Le të zhytemi në shkëmbimet kryesore në listën tonë dhe veçoritë e tyre, duke përfshirë tarifat e tregtimit, masat e sigurisë, kriptovalutat e mbështetura dhe përvojën e përdoruesit.

1. Bisq

bisq është një shkëmbim i decentralizuar peer-to-peer që lejon përdoruesit të blejnë dhe shesin kriptovaluta pa kërkesat KYC. Ai operon në një rrjet peer-to-peer duke përdorur teknologjinë e anonimitetit The Onion Router (Tor) për siguri të shtuar. Platforma përdor softuer me burim të hapur që lidh blerësit dhe shitësit drejtpërdrejt përmes një sistemi ruajtjeje. 

Pra, asnjë autoritet qendror nuk kontrollon transaksionet ose ruan të dhënat e përdoruesit. Bisq mbështet mbi 100 kriptovaluta dhe ngarkon tarifa të ulëta tregtare që variojnë nga 0.05% në 0.7%, në varësi të llojit të transaksionit.

2. HodlHodl

HodlHodl është një tjetër bursë e decentralizuar që funksionon në mënyrë të ngjashme me Bisq. Megjithatë, ai ofron disa veçori të shtuara, të tilla si opsionet e huadhënies dhe kontratat e së ardhmes. Kjo platformë peer-to-peer përdor kontrata inteligjente me shumë nënshkrime për të lehtësuar tregtitë e pabesueshme pa kërkesat KYC. 

Platforma nuk ruan fondet e përdoruesve ose nuk kërkon verifikim KYC, duke e bërë atë një zgjedhje popullore midis tregtarëve të fokusuar në privatësi.

HodlHodl gjithashtu ofron tarifa konkurruese dhe mbështet një gamë të gjerë kriptomonedhash dhe mënyra të ndryshme pagese, si transfertat bankare, PayPal, Skrill dhe më shumë.

3. LocalCoinSwap

I njohur më parë si LocalEthereum, Shkarkimi i monedhës lokale ka zgjeruar shërbimet e saj për të përfshirë kriptovaluta të tjera të njohura, duke u fokusuar ende në tregtimin e Ethereum midis individëve që përdorin monedha fiat si USD ose EUR. Me mbi 250 mënyra pagese të disponueshme, LocalCoinSwap është një opsion i shkëlqyer për likuiditet në një platformë shkëmbimi pa KYC. 

Ai u mundëson përdoruesve të tregtojnë drejtpërdrejt me individë të tjerë pa zbuluar informacion personal ose pa kaluar nëpër procese verifikimi nga palët e treta. Për siguri të shtuar, përdoruesit mund të zgjedhin midis ruajtjes tradicionale dhe ruajtjes inteligjente të bazuar në kontratë.

4. BitQuick 

Siç sugjeron emri i tij, BitQuick synon të sigurojë akses të shpejtë dhe të lehtë për të blerë Bitcoin pa kërkuar ndonjë dokument identifikimi ose detaje personale nga përdoruesit e tij. Transaksionet kryhen brenda pak minutash duke përdorur depozitat në para në degët e bankave lokale ose transfertat bankare online.

BitQuick gjithashtu ofron tarifa konkurruese për blerjen dhe shitjen e kriptomonedhave në platformën e saj. Tarifat bazohen në një strukturë të shkallëzuar me tarifa më të ulëta për tregtitë me volum më të lartë, duke e bërë atë me kosto efektive për tregtarët e shkallës së vogël dhe investitorët me volum të lartë.

5. Gjithsesi

Gjithsesi është një shkëmbim me shumë pasuri që ofron tregtim për mbi 300 kriptovaluta pa kërkesa KYC. Megjithatë, ajo e merr sigurinë shumë seriozisht, siç dëshmohet nga përdorimi i kuletave të ruajtjes së ftohtë për të mbrojtur fondet e përdoruesve. Këto kuleta nuk janë të lidhura me internetin, duke i bërë thuajse të pamundura aksesin nga hakerët. 

Për më tepër, ata përdorin metoda të avancuara të kriptimit dhe 2FA për të siguruar më tej llogaritë e përdoruesve. Me masat e tij të fuqishme të sigurisë, tarifat e ulëta, përzgjedhjen e gjerë të monedhave dhe ndërfaqen miqësore për përdoruesit, ajo është bërë një nga zgjedhjet kryesore për asnjë shkëmbim KYC në tregun e kriptomonedhave.

6. Ndrysho TANI

Ky shkëmbim i menjëhershëm i kriptomonedhave jo-kujdestar lejon përdoruesit të shkëmbejnë midis mbi 200 kriptomonedhave në mënyrë anonime pa krijuar një llogari ose pa kaluar nëpër ndonjë proces verifikimi. Garanton tarifat më të mira dhe nuk ruan informacione personale, duke e bërë atë një zgjedhje popullore midis individëve të ndërgjegjshëm për privatësinë.

Një nga karakteristikat kryesore që vendos ChangeNOW përveç shkëmbimeve të tjera është aftësia e tij për të ofruar shkëmbime të menjëhershme të kriptomonedhave. Kjo do të thotë që përdoruesit mund të shkëmbejnë lehtësisht një kriptomonedhë me një tjetër pa pritur konfirmime ose pa u marrë me procese të ndërlikuara tregtare. Shkëmbimi mbështet mbi 170 kriptovaluta, duke e bërë atë një nga platformat më të ndryshme.

7. Ndryshe 

Ndryshe nga shkëmbimet e tjera në listën tonë, të cilat funksionojnë si platforma peer-to-peer, Changelly është një shkëmbim i centralizuar që u mundëson përdoruesve të shkëmbejnë ndërmjet kriptomonedhave shpejt dhe me lehtësi. Nuk kërkon KYC për shumicën e transaksioneve, por mund të kërkojë verifikim identifikimi në disa raste, veçanërisht për porositë e mëdha. 

Një tipar tjetër i spikatur i Changelly është koha e tij e shpejtë e përpunimit të transaksioneve. Ndryshe nga disa shkëmbime të tjera, ku transaksionet mund të duhen orë apo edhe ditë për t'u përfunduar, Changelly krenohet me përfundimin e shumicës së transaksioneve brenda 5-30 minutave. Kjo e bën atë një zgjedhje ideale për ata që kërkojnë të bëjnë tregti ose blerje të shpejta pa vonesa.

Cilat janë disavantazhet e përdorimit të asnjë shkëmbimi KYC

Asnjë shkëmbim KYC nuk ofron një nivel anonimiteti që shumë investitorë e shohin tërheqës. Ndërsa kjo mund të duket tërheqëse, asnjë KYC nuk ka të meta të mundshme në lidhje me rregullimin, veçoritë dhe rreziqet e sigurisë. Investitorët duhet të peshojnë me kujdes këto të mirat dhe të këqijat përpara se të vendosin nëse do të përdorin ndonjë shkëmbim.

👎 Mungesa e rregullores

Meqenëse nuk ka udhëzime ose rregullore strikte, ekziston një rrezik më i lartë kur tregtoni në këto platforma.

👎 Karakteristika të kufizuara

Asnjë shkëmbim KYC nuk mund të ofrojë veçori të kufizuara në krahasim me shkëmbimet tradicionale, që do të thotë se nuk ka mjete tregtare dhe opsione të avancuara për tregtimin e marzhit.

👎 Rreziqet e mundshme të sigurisë

Me anonimitetin vjen një rrezik më i lartë i kërcënimeve të sigurisë si hakerimi dhe vjedhja. 

👎 Më pak opsione

Asnjë shkëmbim KYC shpesh nuk ka vëllime dhe likuiditet më të ulët tregtimi sesa homologët e tyre të rregulluar. Pra, çmimet luhaten më shpejt dhe mund të ekzistojnë më pak opsione për çifte tregtare.

Edhe nëse shkëmbimi juaj nuk kërkon KYC, ju jeni ende të detyruar ligjërisht të raportoni çdo fitim kapital, humbje dhe të ardhura të krijuara nga investimet tuaja në kriptomonedhë mbi taksat tuaja. Sidoqoftë, raportimi i kriptomonedhave në dosjet tuaja tatimore mund të jetë një detyrë komplekse.

Ju mund konsultohuni me një Kontabilist të Certifikuar Publik (CPA) të qëndrojnë të informuar për çdo ndryshim në rregulloret tatimore dhe të kuptojnë të gjitha ligjet dhe udhëzimet përkatëse. Ose, mund të përdorni paketa e pajtueshmërisë tatimore të doola, i cili thjeshton procesin e gjurmimit dhe regjistrimit të të dhënave të transaksioneve kripto, duke e bërë më të lehtë përmbushjen e detyrimeve të tyre tatimore pa telashe.

doola: Çelësi juaj për Investimin e zgjuar

Kur të zgjidhni doola

Nëse e vlerësoni privatësinë tuaj mbi të gjitha dhe nuk dëshironi që informacioni juaj personal të lidhet me transaksionet tuaja të kriptomonedhës, një shkëmbim pa KYC mund të jetë zgjidhja e duhur për ju. Këto shkëmbime ju lejojnë të tregtoni pa zbuluar informacion personal të identifikueshëm, duke ju dhënë kontroll të plotë mbi të dhënat tuaja. Megjithatë, nëse siguria dhe përgjegjësia janë gjithashtu një shqetësim, ngritja e një SH.PK Investimi ose Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar mund të jetë një zgjedhje më e mirë në planin afatgjatë.

Me doola, ju mund të krijoni një LLC për mbrojtjen me përgjegjësi të kufizuar dhe të zbutni rreziqet e mundshme që lidhen me investimet individuale. Kjo gjithashtu ju mundëson të diversifikoni portofolet tuaja më shpejt sesa të investoni si individë. Për më tepër, SH.PK-të shpesh mund të ofrojnë përfitime tatimore për të cilat investitorët individualë nuk do të kishin të drejtë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.