Softueri më i mirë i faturimit për të vetëpunësuarit

Në mënyrë të pashmangshme, biznesi modern mbështetet në softuerin modern financiar për të funksionuar – por gjetja e përshtatjes së duhur mund të jetë një dhimbje. Është veçanërisht e vërtetë për individët e vetëpunësuar mungesës së kohës dhe burimeve për të testuar disa opsione. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë softuerin më të mirë të faturimit për të vetëpunësuarit, në mënyrë që të mund të bëni zgjedhjen e duhur herën e parë. 

8 Softueri më i mirë i faturimit për pronarët e bizneseve të vetëpunësuar

Nuk ka asnjë softuer të përsosur të faturës; ajo që është e drejtë për biznesin tuaj mund të mos jetë ideale për një tjetër. Kjo është arsyeja pse opsionet e mëposhtme plotësojnë një sërë nevojash.  

1. Fatura Zoho

Zoho Invoicing është një aplikacion falas i faturës që mburret me shabllone të personalizueshëm, ndjekje shpenzimesh dhe gjurmim të kohës. Gjeneroni rikujtues të automatizuar të pagesave, pranoni një shumëllojshmëri opsionesh pagese dhe dërgoni deri në 500 fatura në vit – falas! Plus, integrohet lehtësisht me softuerin e kontabilitetit të Zoho Books.  

Çmimi: Faturim falas plus tarifat e përpunimit të pagesave

Për kë është: Pronarët e bizneseve të vetëpunësuar që kanë nevojë për një mjet fature falas ose planifikojnë të integrohen me softuerin e kontabilitetit të Zoho. 

Të mirat e Faturës Zoho

 • Ofron çek, para në dorë, transferta ACH
 • Pranon pagesa në internet nëpërmjet Stripe, Square dhe PayPal 
 • Tonelata të veçorive të personalizimit të faturës

Disavantazhet e faturës Zoho

 • Integrime të kufizuara të palëve të treta
 • Plani falas nuk ofron veçori të avancuara të faturimit
 • Karakteristikat e kontabilitetit janë të kufizuara në abonimet me pagesë të Zoho Books

2. valë

Softueri falas, por i fuqishëm për faturimin dhe kontabilitetin e Wave ofron shabllone faturash të personalizueshme, faturim të përsëritur, gjurmim bazë të inventarit dhe rikujtues të automatizuar të pagesave. Ju gjithashtu mund të dërgoni lidhje pagese për të thjeshtuar procesin e pagesës së klientit duke përdorur platformën e integruar të Wave Checkouts. 

Çmimi: Faturim falas plus tarifat e përpunimit të pagesave

Për kë është: Të vetëpunësuar dhe biznes i pavarur pronarë që kanë nevojë për faturim të fortë dhe veçori bazë të kontabilitetit.

Të mirat e Valës

 • Fatura të personalizueshme
 • Përdorues të pakufizuar
 • Porta e pagesave të brendshme integron të dhënat e faturimit

Disavantazhet e Valës

 • Mund të mos jetë i përshtatshëm për nevoja të avancuara
 • Nuk ka integrime të palëve të treta, gjurmim kilometrazhi ose gjurmim të kohës
 • Kërkohet një abonim me pagesë për të hyrë në mbështetjen e drejtpërdrejtë të klientit

3. Faturat katrore

Fatura katrore ofron shumë veçori si personalizimi gjithëpërfshirës i shabllonit, kërkesat për depozitim dhe faturimet e përsëritura. Veçoritë e integruara të kontratës së aplikacionit gjithashtu ju lejojnë të "kufizoni" marrëdhëniet tuaja të biznesit përpara. Plus, ju mund të konvertoni automatikisht vlerësimet e emailit dhe SMS në fatura. 

Çmimi: Falas deri në 20 dollarë në muaj plus tarifat e përpunimit të pagesave

Për kë është: Bizneset me volum të ulët me nevoja të thjeshta faturimi dhe ato që tashmë përdorin produkte Square. 

Të mirat e faturës katrore

 • Karakteristikat e qëndrueshme të kontratës
 • Integrohet me produktet e kontabilitetit të palëve të treta
 • Nuk ka tarifa mujore për përpunimin e pagesave

Disavantazhet e faturës katrore 

 • Nuk ka gjurmim të kohës ose skanim të marrjes
 • Karakteristikat e përparuara vetëm në planet me pagesë
 • Bizneset me volum më të lartë mund të gjejnë tarifa më të lira përpunimi diku tjetër

4. Invoicera – softuer i pavarur i faturimit

Softueri i pavarur i Invoicera fokusohet në një gjë: faturim i fortë për pronarët e vetëpunësuar dhe bizneset e vogla. Mund të personalizoni shabllonet ekzistues ose të kërkoni tuajin, të planifikoni fatura të përsëritura dhe rikujtues pagesash dhe të paguani tarifa të vonuara. Aplikacioni i faturës integrohet gjithashtu me mbi 30 porta pagese. 

Çmimi: 19 deri 149 dollarë në muaj

Për kë është: Pronarët e bizneseve që kanë nevojë për një sistem të pavarur faturimi për të plotësuar ekosistemin e tyre financiar. 

Të mirat e faturës

 • Gjurmon llogaritë e arkëtueshme dhe të pagueshme
 • Kërkoni një model faturë të personalizuar sipas specifikave tuaja
 • Përfshin portalin e pagesave të klientit

Disavantazhet e faturës

 • Shtimi i më shumë përdoruesve kërkon një përmirësim të planit 
 • Plane të shtrenjta të nivelit më të lartë
 • Nuk ka softuer të integruar të kontabilitetit

5. Hiveage

Hiveage synon të thjeshtojë procesin e faturimit për pronarët e bizneseve të vetëpunësuar. Të gjitha planet përfshijnë krijimin e faturave, ndjekjen e kohës dhe shpenzimeve dhe opsionet e pagesës në internet. Platforma integrohet me Zapier për përfshirje të lehtë në ekosistemin tuaj financiar.

Çmimi: Falas deri në 49 dollarë në muaj

Për kë është: Solopreneur dhe krijuesit e përmbajtjes të cilët kanë nevojë për një platformë të thjeshtë dhe të përballueshme për të dërguar fatura dhe për të marrë pagesa.  

Të mirat e Hiveage

 • Faturim i pakufizuar për deri në 5 klientë në plan falas
 • Integrohet me dhjetëra aplikacione përmes Zapier
 • Ndërtoni një domen të personalizuar me planin Plus

Disavantazhet e Hiveage

 • Nuk ka integrime të integruara
 • Të gjitha planet vendosin kufijtë e klientëve
 • Nuk ka veçori të gjera të kontabilitetit

6. QuickBooks Online

Menyja e zgjeruar e QuickBooks përshtatet lehtësisht në një sërë nevojash financiare. Zgjedhni veçori si inventari, faturimi, lista e pagave dhe menaxhimi i taksave gjeni fshirjet më të mira. Të gjitha planet ofrojnë një gjenerues të pakufizuar të faturave me personalizim fleksibël të modelit. Dhe gjithçka vjen me integrime gjithëpërfshirëse për të minimizuar gabimet e të dhënave. 

Çmimi: 30 deri në 200 dollarë në muaj plus tarifat e përpunimit të pagesave 

Për kë është: Bizneset në rritje që duan të zgjedhin nga një grup me veçori financiare dhe tatimore të integruara lehtësisht. 

Të mirat e QuickBooks

 • Gama e plotë e veçorive të faturimit, kontabilitetit, inventarit dhe menaxhimit të taksave
 • Mbi 750 integrime aplikacionesh
 • I shkallëzuar për të gjitha madhësitë dhe industritë 

Disavantazhet e QuickBooks

 • Nuk ka opsione falas
 • Karakteristikat e përparuara të kufizuara në planet e nivelit më të lartë
 • Mund të jetë shumë i fortë për nevoja të thjeshta

7.Xero

Platforma e kontabilitetit dhe e faturave të Xero shkon përtej bazave. Platforma ofron shabllone faturash të personalizueshme, një platformë pagese të integruar dhe kujtime automatike të pagesave për përdorues të pakufizuar. Ai gjithashtu shkallëzohet me ju: nivelet më të larta ofrojnë mjete për përcjelljen e shpenzimeve, kohës, kilometrazhit, projektit dhe inventarit. 

Çmimi: 15 deri 78 dollarë në muaj

Për kë është: Përkthyes të pavarur dhe pronarë biznesi të vetëpunësuar që kanë nevojë për opsione pagese me shumë monedha. 

Të mirat e Xero-s

 • Mundësia e pagesës me shumë monedha
 • Integrohet me dhjetëra aplikacione pagesash dhe tregtie
 • Kapja e automatizuar e faturave dhe faturave përmes Hubdoc

Disavantazhet e Xero

 • Asnjë llogari falas 
 • Planet më të lira kufizojnë faturimin dhe faturimin
 • Nuk ka kilometrazh ose gjurmim të kohës në nivelet më të ulëta

8. FreshBooks

Softueri kontabël i FreshBooks ofron gjithashtu aftësi faturimi për një përvojë të përballueshme të gjitha-në-një. Ai ofron katër plane që rriten ashtu siç bën biznesi juaj, me veçori si gjurmimi i kohës dhe kilometrazhit, gjurmimi i shpenzimeve, veçoritë mbajtëse dhe sigurisht, markimi dhe personalizimi i lehtë i faturës. Mund të gjurmoni edhe orët nga telefoni juaj!

Çmimi: 17 deri në 55 dollarë në muaj plus tarifat e përpunimit të pagesave 

Për kë është: Pronarët e vetëpunësuar që kanë nevojë për softuer të lirë të kontabilitetit dhe faturave.   

Të mirat e FreshBooks

 • Aplikacion i fuqishëm celular për bizneset në lëvizje
 • Faturim i pakufizuar në të gjitha planet
 • Dhjetra integrime të integruara

Disavantazhet e FreshBooks

 • Asnjë llogari falas 
 • Planet më të lira kufizojnë veçoritë e kontabilitetit
 • Mungon menaxhimi i inventarit dhe listës së pagave

Çfarë është Softueri i Faturimit?

Softueri i faturimit ofron mjetet e nevojshme për të dizajnuar, gjeneruar, dërguar dhe gjurmuar faturat për klientët. Faturat specifikojnë mallrat dhe/ose shërbimet, plus kostot përkatëse, të faturueshme për klientët. Softueri më i mirë i faturimit për pronarët e bizneseve të vetëpunësuar ofron shumë veçori personalizimi dhe automatizimi, plus çmime konkurruese për pagesat në internet. 

Si të zgjidhni softuerin më të mirë të faturimit për të vetëpunësuarit?

Çdo kompani ka nevojë për një softuer që plotëson kërkesat e tyre unike, duke filluar me veçoritë e mëposhtme.  

Opsionet e personalizimit

Ju duhet të jeni në gjendje të shtoni ngjyrat, logon dhe informacionin e kompanisë suaj në shabllonet e faturave. Platformat më të mira madje ju lejojnë të dizajnoni dhe ruani tuajën. 

Aftësitë e automatizimit

Softueri i fortë i faturave ofron automatizim për të reduktuar detyrat e përsëritura, si gjenerimi i përsëritur i faturave, konvertimi i vlerësimeve në fatura dhe dixhitalizimi i shpenzimeve.  

Integrimi me Portat e Pagesave

Softueri i mirë i faturës duhet të ofrojë ose të integrohet me porta të shumta pagesash për të tërhequr gamën më të gjerë të klientëve. Kufizimi i opsioneve tuaja të pagesës mund të komplikojë marrëdhëniet me klientët dhe të largojë shitjet e mundshme. 

Ndjekja e shpenzimeve

Aplikacioni juaj i faturës duhet të përfshijë automatikisht gjurmimin e shpenzimeve, në mënyrë që të mund të çiftoni lehtësisht shpenzimet e faturueshme me faturat e klientit. 

Raportimi dhe Analitika

Raportimi dhe analitika solide zbërthen shpenzimet, fitimet dhe humbjet tuaja, në mënyrë që të mund të gjurmoni përparimin tuaj dhe të bëni ndryshimet e nevojshme. 

Dhënave të Sigurimit

Çdo softuer që merret me të dhëna të ndjeshme financiare duhet të përdorë mbrojtje të nivelit të lartë kundër rrjedhjeve të të dhënave. Nëse softueri juaj i faturës nuk i jep përparësi sigurisë së të dhënave, ju mund të rrezikoni biznesin dhe klientët tuaj. 

Merrni softuerin më të mirë të faturimit nga doola

Zgjidhjet më të mira të softuerit të faturimit duhet të plotësojnë nevojat tuaja dhe të vijnë me mjete të integruara të faturimit dhe raportimit. doola ofron gjithçka - dhe më shumë! Krijoni fatura të markës, gjurmoni faturimet tuaja dhe shijoni një përvojë pagese pa probleme me të doola Faturimi. Është zgjidhja ideale për pronarët e vetëpunësuar që kanë nevojë për një platformë të thjeshtë dhe të zbatueshme. 

FAQs

Sa kushton softueri i faturimit për të vetëpunësuarit?

Softueri i pavarur i faturimit mund të funksionojë nga të qenit i lirë në 150 dollarë në muaj, në varësi të nevojave tuaja. Softueri i kontabilitetit-faturimit me qëllime të dyfishta mund të kushtojë pak më shumë. 

A ofron programi i faturimit për të vetëpunësuarit funksionalitet të aplikacionit celular?

Po, shumë programe faturimi ofrojnë aplikacione celulare me funksionalitet të ngjashëm me versionin online. 

A mundet programi i faturimit për të vetëpunësuarit të trajtojë monedha të ndryshme dhe gjuhë të shumta?

Shumë - por jo të gjithë! Softueri i faturimit mund të trajtojë monedha dhe gjuhë të ndryshme. Gjithmonë kontrolloni dy herë nëse programi juaj i preferuar mund të trajtojë monedhat dhe gjuhët që ju kërkoni.

Cilat opsione të mbështetjes së klientit janë të disponueshme me softuerin e faturimit për të vetëpunësuarit?

Çdo softuer i faturës ofron opsione të mbështetjes së klientit, ndoshta duke përfshirë bisedën e drejtpërdrejtë, emailin dhe mbështetjen telefonike. Disa softuer bllokojnë mbështetjen e drejtpërdrejtë pas planeve të paguara. 

A janë softuerët e faturimit për të vetëpunësuarit i përshtatshëm dhe i lehtë për t'u naviguar?

Shumë softuer të faturimit të fokusuar tek biznesi i vogël, dizajnojnë platforma miqësore për përdoruesit. Plus, edhe softueri më i thjeshtë zakonisht ofron një bazë të plotë njohurish për t'ju ndihmuar të mësoni rreth platformës.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.