Softueri më i mirë i menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla

Automatizimi në bizneset e të gjitha madhësive mund të zvogëlojë gabimet njerëzore duke kursyer kohë dhe para. Këto opsione softuerike mund të automatizojnë procesin e inventarit. Me një gamë të gjerë të opsioneve të softuerit të menaxhimit të inventarit në treg, zgjedhja e më të mirës mund të jetë e vështirë. Nëse po kërkoni të përmirësoni efikasitetin e funksionimit, shërbimin ndaj klientit dhe përfitimin, merrni parasysh opsionet e mëposhtme për softuerin më të mirë të menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla.

8 Softueri më i mirë i menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla

Softueri më i mirë i menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla ndërthur automatizimin dhe gjurmimin në kohë reale, me opsione për shkallëzueshmëri dhe një ndërfaqe miqësore për përdoruesit. Është një nga opsionet më të mira të softuerit për sipërmarrësit duke kërkuar t'i çojnë bizneset e tyre në nivelin tjetër këtë vit. Këtu janë disa softuer kryesorë të menaxhimit të inventarit që duhet t'i merrni parasysh. 

Monday.com

Nëse jeni duke kërkuar për softuer falas për menaxhimin e inventarit, monday.com është një vend i mrekullueshëm për të filluar. Abonimet me pagesë shkojnë nga 8 në 16 dollarë për përdorues. Kjo zgjidhje gjithëpërfshirëse ju lejon të personalizoni menaxhimin e fuqisë punëtore, projekteve dhe operacioneve të bazuara në cloud. Zgjidhni nga qindra shabllone funksionale, duke përfshirë ato që gjurmojnë nivelet e stokut, shitësit dhe vendndodhjet e magazinës. 

Të mirat e të hënës.com

 • Opsioni i vetëm falas në listë
 • Planet premium të paguara me kosto të ulët
 • Opsione për zgjerim ose shkallëzim ndërsa kompania juaj rritet
 • Importoni porosi nga platformat e tregtisë elektronike duke përdorur Zapier

Disavantazhet e të hënës.com

 • Veçoritë e gjurmimit janë shumë bazike
 • Do t'ju duhen shtesa për të përdorur barkodet ose veçoritë e blerjes 

hyrje

Nëse biznesi juaj është një biznes B2B ose me shumicë, inFlow ju lejon të kombinoni funksionet e gjurmimit, blerjes dhe përmbushjes së aksioneve të përshtatura posaçërisht për bizneset B2B dhe me shumicë, por mund të funksionojë edhe për shitësit me pakicë dhe prodhuesit. InFlow mbështet menaxhimin e shumë depove, automatizimin e dërgimit dhe blerjes, si dhe gjurmimin e pjesëve, montimeve dhe njësive të përfunduara me ose pa barkode. 

InFlow i integruar me platformat kryesore të tregtisë elektronike, aplikacionet e transportit dhe kompanitë e logjistikës së palëve të treta (3PL), duke e bërë atë një zgjidhje të thjeshtë, efektive dhe gjithëpërfshirëse të menaxhimit të inventarit. 

Të mirat e Flow

 • Krijon një sallë ekspozite virtuale për shitje me shumicë dhe B2B
 • Zgjidhje e personalizuar për B2B dhe me shumicë
 • Zgjidhni nga faturimi mujor dhe vjetor 
 • Drejtimi i porosive të përfaqësuesve të shitjeve me etiketim
 • Një klikim për të krijuar një kuotë, porosi ose faturë

Disavantazhet e Flow

 • Nëse kompania juaj rritet nga një muaj në tjetrin, mund të detyroheni të përmirësoni
 • Mund të hyni në sallonin virtual vetëm nga nivelet më të larta
 • Mbështetja e drejtpërdrejtë telefonike ofrohet vetëm gjatë orëve të caktuara të punës

katana

Me një çmim të ulët blerjeje dhe mbështetje 24/7, Katana ndërthur disa nga veçoritë e nivelit të lartë në softuer të tjerë me një çmim të arritshëm për bizneset e të gjitha madhësive. Veçoritë përfshijnë menaxhimin e porosive, gjurmimin e inventarit dhe transportin, duke përfshirë ndjekjen e pjesëve të aktivizuara me barkod, gjurmimin e montimit, ruajtjen dhe menaxhimin e dyshemesë, logjistikën e furnizuesit, planifikimin e prodhimit dhe më shumë.

Çmimet e planit fillojnë nga 99 dollarë në muaj me një abonim vjetor, me planin më të avancuar me çmim prej 299 dollarë në muaj kur paguhet çdo vit. 

Të mirat e Katanës

 • Mbështetje 24/7 përmes emailit ose bisedës
 • Planet fillojnë nga 99 dollarë në muaj
 • Gjykim falas 14-ditor
 • Karakteristikat e nivelit të lartë me një çmim të ulët
 • Integrohet me shumicën e platformave të tregtisë elektronike dhe aplikacioneve të transportit
 • Karakteristikat e krijimit dhe ndjekjes së porosisë së blerjes

Disavantazhet e Katanës

 • Nuk ka mbështetje telefonike të drejtpërdrejtë
 • Ndërsa çmimi është i ulët, kostot shtesë shtohen shpejt 

Cin7

Cin7 është një nga zgjidhjet kryesore të softuerit të përgjithshëm të menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla. Ju merrni integrime, gjurmim të aksioneve, blerje të automatizuara dhe mjete të menaxhimit të depove që mund të çiftohen me dyqanet dhe tregjet në internet. Sinkronizoni stoqet në depo të shumta, gjurmoni pjesët e paketuara ose mallrat e montuara dhe automatizoni porositë e blerjeve bazuar në vëllimin e shitjeve. Ju gjithashtu mund të automatizoni dërgimin e porosive në magazina dhe furnitorë dropship për përmbushje efikase. 

Cin7 fillon me 349 dollarë në muaj. Ofron mbështetje 24/7 për të gjitha planet së bashku me mësimet në internet dhe një bazë të gjerë njohurish.

Të mirat e Cin7

 • Automatizimi në çdo fazë të dorëzimit
 • Sisteme të integruara POS 
 • Integrohet me platformat kryesore të tregtisë elektronike dhe transportit
 • Automatizimi i porosive me shumë depo 
 • Integrohet me Amazon FBA ose lëshoni zgjidhjet e transportit

Disavantazhet e Cin7

 • Nuk ka provë falas
 • Nuk ka lidhje EDI në planin bazë
 • Kërkon shtesë për transport

Inventari Zoho

Zoho është një softuer i menaxhimit të inventarit i disponueshëm me një çmim të shkëlqyeshëm për bizneset në rritje. Zoho ofron menaxhim gjithëpërfshirës, ​​gjurmim të inventarit dhe mjete transporti për bizneset e bazuara në transport. E vetmja pengesë është se Zoho integrohet vetëm me tregjet Shopify, Zoho Commerce, Amazon, Etsy dhe eBay, në vend të të gjitha platformave kryesore të tregtisë elektronike. Planet fillojnë deri në 59 dollarë në muaj. 

Të mirat e Inventarit Zoho

 • Planet fillojnë me vetëm 59 dollarë në muaj
 • Plotësoni automatikisht porositë e blerjeve për furnitorët dhe lëshoni dërguesit
 • Integrohet me aplikacionet Zoho Books, CRM, Analytics dhe Sign
 • Integrimet Shopify

Disavantazhet e inventarit Zoho

 • Më pak e-commerce dhe integrime në treg sesa opsionet e tjera
 • Me rritjen, çmimi rritet 

ShipBob Merchant Plus

ShipBob është një shërbim i madh përmbushjeje dhe logjistike (3PL) që shtoi Merchant Plus, një softuer i menaxhimit të inventarit plot me veçori si zinxhiri i furnizimit, inventari dhe mjetet më të avancuara të ShipBob.

Përdoruesit e Merchant Plus gjithashtu marrin akses në rrjetet e transportuesit mbarëkombëtar të ShipBob, ekspertizën e përmbushjes dhe mbështetjen e personalizuar. Merrni mbështetje si porositë e automatizuara të blerjeve dhe gjurmimin dhe transportin e inventarit në shumë depo. Së fundi, nëse keni nevojë të zgjeroheni, mund të përmirësoni lehtësisht në opsionin 3PL të shërbimit të plotë të ShipBob. Është një zgjedhje e shkëlqyeshme për bizneset e gjithanshme, me shumicë dhe B2B.

Të mirat e ShipBob Merchant Plus

 • Porositë e automatizuara të blerjeve
 • Ndjekja dhe transporti i inventarit me shumë depo
 • Proceset e automatizuara të zgjedhjes dhe paketimit të porosive
 • Mjetet më të mira në klasë të zinxhirit të furnizimit
 • Shto përmbushjen e jashtme sipas kërkesës së shitjeve

Disavantazhet e ShipBob Merchant Plus

 • Ju do të merrni çmimin vetëm duke kërkuar një kuotë
 • Më pak ndihmë dhe mësime në internet sesa opsionet e tjera
 • Do t'ju duhen minimumi 3,500 porosi në muaj

Ordoro

Ordoro ofron softuer të jashtëzakonshëm të menaxhimit të inventarit për të përmirësuar çdo aspekt të shitjeve me shumë kanale. Ai siguron veçori të nivelit të lartë si menaxhimi i zinxhirit të furnizimit ndërsa sinkronizon nivelet e inventarit dhe statusin e transportit në kohë reale. Një tjetër plus është se Ordoro integrohet me pothuajse të gjitha platformat e tregtisë elektronike dhe tregjet në internet. Ju gjithashtu mund të përdorni API-në e hapur për t'u sinkronizuar me Square, Shopify dhe të tjerët. 

Nëse biznesi juaj përfshin produkte me porosi, Orduro është një zgjedhje kryesore pasi ju lejon të gjurmoni me lehtësi mallrat e papërpunuara dhe pjesët për mallrat e porositura dhe kutitë e abonimit. Çmimi varion nga 59 dollarë në 159 dollarë në muaj. 

Të mirat e Ordoros

 • Integrime të forta
 • Sinkronizoni me shumicën e dyqaneve të tregtisë elektronike dhe tregjeve në internet
 • Shisni dhe gjurmoni me lehtësi produkte të kompletuara, të paketuara dhe të montimit
 • Automatizoni dropshipping 
 • Krijoni lehtësisht menaxhim me shumë depo

Disavantazhet e Ordoros

 • Nëse keni nevojë për një plan inventarizimi, mund të kushtojë shtesë
 • Asnjë aplikacion celular për aksionet celulare nuk numërohet
 • Nuk ka menaxhim në distancë

Skubana nga Extensiv

Zgjedhja e fundit në listë është një zgjedhje e mirë për Amazon FBA ose dërguesit e lëshimit. Nëse jeni duke kërkuar për softuer të menaxhimit të inventarit për të mbështetur bizneset me volum të lartë bazuar në tregjet në internet si Amazon, Walmart ose eBay, merrni parasysh Skubana nga Extensiv. Ofron porosi me shumë kanale, inventar, magazinim, furnizues dhe veçori raportimi që sinkronizohen në kohë reale në të gjitha platformat e shitjeve. Çmimet janë vetëm me kuotë, por fillojnë nga 1,000 dollarë në muaj.

Të mirat e Skubanës nga Extensiv

 • Porositë e automatizuara të blerjeve
 • Dropshipping automatizuar
 • Sinkronizon inventarin global
 • Optimizoni inventarin në FBA dhe WFS

Të këqijat e Skubanës nga Extensiv

 • E shtrenjtë se opsionet e tjera këtu
 • Do t'ju duhet të kërkoni një ofertë të personalizuar
 • Nuk ka mbështetje telefonike të drejtpërdrejtë

Çfarë është Softueri i Menaxhimit të Inventarit?

Softueri i menaxhimit të inventarit lejon kompanitë e të gjitha madhësive të gjurmojnë inventarin nga furnitorët tek konsumatorët fundorë. Ky lloj softueri ju lejon të gjurmoni nivelet e inventarit, porositë, shitjet dhe dërgesat duke u integruar gjithashtu me platformat dhe tregjet kryesore të tregtisë elektronike. 

Softueri i menaxhimit të inventarit përdoret nga të gjitha llojet e bizneseve, duke përfshirë shitësit me pakicë, transportuesit dhe prodhuesit. Një tipar kryesor i softuerit më të mirë të menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla janë porositë e automatizuara të blerjeve, urdhrat e punës, faturat e materialeve dhe dokumente të tjera.

Pse ekipet e vogla kanë nevojë për softuer të menaxhimit të inventarit?

Ekipet e vogla kanë nevojë për softuer të menaxhimit të inventarit për të përmirësuar efikasitetin, për të zvogëluar gabimet njerëzore dhe për të përmirësuar kohën e përpunimit. Përfitimet e të paturit të softuerit të menaxhimit të inventarit për ekipet e vogla janë të gjera - nga kursimi i vonesave deri tek kursimet e kostos nga veçoritë shtesë. Duke automatizuar proceset, softveri i inventarit mund të zvogëlojë gjasat e gabimeve dhe të përmirësojë saktësinë e të dhënave.

Karakteristikat për të kërkuar në Softuerin e Menaxhimit të Inventarit për Biznesin tuaj të Vogël

Softueri i menaxhimit të inventarit ndihmon organizoni biznesin tuaj dhe kurseni kohë dhe para. Këtu janë disa veçori kryesore që duhet të kërkoni kur zgjidhni softuerin e menaxhimit të inventarit për bizneset tuaja të vogla. 

Automatizimi i Detyrave të Inventarit

Automatizimi është thelbësor për të kursyer kohë në detyrat e përsëritura. Kërkoni softuer të menaxhimit të inventarit që automatizon detyrat si porositë e blerjeve, faturimin dhe faturimin për të kursyer kohë për detyra më të rëndësishme. 

Integrimi me sisteme të tjera

Shumica e shitësve në internet përdorin sisteme të tjera si platformat e tregtisë elektronike ose tregjet. Në varësi të biznesit tuaj, kërkoni për integrime me platformat që përdorni.

Ndjekja dhe raportimi i të dhënave në kohë reale

Gjurmimi dhe raportimi i të dhënave në kohë reale janë thelbësore për të kuptuar rrjedhat e punës, për të përmirësuar efikasitetin dhe për t'u ofruar vlerë më të madhe klientëve. 

Aftësitë e skanimit të barkodit

Skanimi i barkodit e çon menaxhimin e inventarit në një nivel tjetër me efikasitet të gjerë. Kur softueri i gjurmimit të inventarit përfshin opsione me dhe pa barkode, ju keni mundësinë për gjurmim të shpejtë dhe të saktë të produktit. 

User-Friendly Interface

Nëse dëshironi që ekipi juaj të fillojë të përdorë softuerin e menaxhimit të inventarit, një ndërfaqe intuitive, e qartë dhe e thjeshtë është thelbësore. Kërkoni softuer të menaxhimit të inventarit me mbështetje të mirë ndaj klientit, burime të shkëlqyera trajnimi dhe, më e rëndësishmja, një ndërfaqe që është e lehtë për t'u përdorur. 

Shkallëzueshmëria 

Në mënyrë ideale, biznesi juaj do të rritet. A mundet softueri i menaxhimit të inventarit që po përdorni sot të rritet me ju dhe të rritet për një deri në pesë vitet e ardhshme ose më gjerë? Nëse jo, softueri mund të kufizojë rritjen e biznesit ose të bëhet jashtëzakonisht i shtrenjtë. 

Merrni mbështetjen e doola për rritje këtë vit

Nëse jeni duke kërkuar për automatizim dhe integrime pa probleme, merrni parasysh shërbimet e kontabilitetit të doola. doola Books ofron kontabilitet pa stres për themeluesit e zënë si ju. Është softueri i fundit i kontabilitetit për të reduktuar koston dhe stresin e menaxhimit të financave të biznesit. Merr libra doola kështu që ju mund të shpenzoni më shumë kohë duke u fokusuar në ndërtimin e biznesit tuaj kryesor.

FAQs

A ka ndonjë ndryshim midis softuerit të menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla dhe ndërmarrjet më të mëdha?

Ka dallime në softuerin e menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla dhe ndërmarrjet më të mëdha. Si çmimet ashtu edhe veçoritë mund të ndryshojnë, me zgjidhjet e biznesit të vogël që ofrojnë zgjidhje të përshtatura për kompanitë në rritje. 

Cilat janë kursimet e mundshme të kostos që lidhen me zbatimin e softuerit të menaxhimit të inventarit për bizneset e vogla?

Zbatimi i softuerit të menaxhimit të inventarit mund të çojë në kursime të kostos në të gjitha metrikat. Ju mund të kurseni në kohën e punonjësve, shpenzimet e përgatitjes së transportit, kostot e inventarit të papërdorura dhe më shumë. 

A ka ndonjë industri apo lloj biznesi specifik që mund të përfitojë më shumë nga softueri i menaxhimit të inventarit?

Ndërsa çdo lloj biznesi mund të përfitojë nga softueri i menaxhimit të inventarit, bizneset dropshipping, bizneset prodhuese dhe furnizuesit me pakicë mund të përfitojnë veçanërisht nga efikasiteti i përmirësuar. Nëse zotëroni një biznes të vogël që shet diçka, mund të përfitoni nga kursimet e kostos dhe kohës që vijnë me miratimin e softuerit të menaxhimit të inventarit. 

Cilat janë proceset tipike të zbatimit dhe futjes për bizneset e vogla që miratojnë softuerin e menaxhimit të inventarit?

Zbatimi dhe futja tipike për bizneset e vogla që miratojnë softuer të menaxhimit të inventarit përfshijnë trajnimin bazë dhe integrimet API me e-commerce ose platformat e tregut. Shumica e bizneseve të vogla mund ta përfundojnë procesin e hyrjes brenda pak orësh deri në disa ditë. 

Si mund të matin bizneset e vogla kthimin e investimit (ROI) të zbatimit të softuerit të menaxhimit të inventarit?

Për të matur ROI pas zbatimit të softuerit të menaxhimit të inventarit, merrni parasysh të shikoni fitimet neto për intervale një, tre dhe gjashtë mujore para dhe pas integrimit. Për të llogaritur ROI, merrni të ardhurat neto pjesëtuar me koston e adoptimit dhe shumëzoni me 100 për të marrë një përqindje. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.