Rrugët drejt suksesit: 11 diplomat më të mira për sipërmarrësit

Studentët e kolegjit kanë shumë zgjedhje për një diplomë të mirë. Një diplomë mund të përmirësojë shanset e dikujt për të gjetur një punë, por disa diploma janë më të vlefshme se të tjerat. Studentët e kolegjit që aspirojnë të bëhen sipërmarrës duhet të jenë përzgjedhës me diplomat që ndjekin. 

Diplomat që fokusohen në biznes dhe financa mund t'u japin sipërmarrësve aftësitë që u nevojiten drejtoni biznese të suksesshme. Njohja e gradave më të mira për sipërmarrësit mund t'i ndihmojë studentët të planifikojnë kurset dhe rrugën e tyre përmes kolegjit.

Diplomat më të mira për sipërmarrësit

Disa gradë kanë më shumë merita se të tjerat për njerëzit që ndjekin sipërmarrjen. Këto janë disa nga diplomat më të mira që sipërmarrësit të marrin ndërsa janë në kolegj.

1. Diplomë biznesi

Gradat e biznesit u japin studentëve njohuri mbi menaxhimin e biznesit, financat dhe administrimin. Studentët mësojnë rreth teorive të biznesit të cilat mund t'i ndihmojnë ata të bëjnë më pak gabime kur fillojnë biznesin e tyre. 

2. Diplomë për sipërmarrje

Një diplomë sipërmarrjeje i mëson studentët se si të hapin, rriten dhe menaxhojnë bizneset. Aftësitë që mësoni në këto kurse i bëjnë ato një nga diplomat më të mira për sipërmarrësit. Ju gjithashtu mund të mësoni se çfarë shkon në krijimin e një ideje novatore dhe planifikimin e zbatimit të saj.

3. Diplomë e Ekonomisë

Oferta dhe kërkesa nxisin rritjen dhe stagnimin e biznesit. Njohja se si funksionon ekonomia mund t'ju ndihmojë të përshtateni me kushtet makroekonomike dhe të jeni konkurrues në industrinë tuaj. Historia nuk përsëritet gjithmonë, por shpesh rimon. Një diplomë ekonomike mund t'ju ndihmojë të shihni modelet ndërsa zhvillohen në vend që të kapeni në befasi.

4. Diplomë marketingu

Një diplomë marketingu u jep sipërmarrësve njohuritë themelore për të promovuar bizneset e tyre dhe për të arritur klientë të rinj. Strategjitë efektive të marketingut mund të zvogëlojnë kostot tuaja duke ju ndihmuar të mbani klientët. Studentët gjithashtu mësojnë rreth koncepteve dhe teorive të marketingut që mund t'i ndihmojnë ata të zbatojnë fushata të suksesshme marketingu. 

5. Diplomë e komunikimit

Komunikimi efektiv është jetik për çdo pronar biznesi. Mënyra se si komunikoni me punonjësit, klientët, partnerët dhe grupet e tjera ndikon në rritjen afatgjatë të kompanisë suaj. Një diplomë komunikimi ju mëson se si të komunikoni mesazhin tuaj gjatë situatave të ndryshme dhe t'i drejtoni mesazhin tuaj audiencës së synuar. 

6. Diplomë Finance

Studentët që ndjekin diploma finance mësojnë se si të analizojnë investimet, të menaxhojnë paratë dhe të dallojnë modelet brenda ekonomisë. Sipërmarrësit duhet të menaxhojnë paratë dhe të marrin vendime bazuar në të ardhurat dhe shpenzimet e tyre. Paraja është një komponent kritik i çdo biznesi dhe e bën financën një nga gradat më të mira për sipërmarrësit.

7. Diplomë Kontabiliteti

Një diplomë kontabiliteti i ndihmon njerëzit të përmirësojnë menaxhimin e parave të tyre, të mësojnë rreth pushimeve tatimore dhe të depozitojnë taksat. Këto gradë mund të ndihmojnë pronarët e bizneseve të qëndrojnë në krye të financave të tyre dhe të depozitojnë taksat e tyre. 

Shumë njerëz me diploma të kontabilitetit bëhen CPA dhe ndihmojnë pronarët e bizneseve. Pozicioni i një CPA mund t'ju ndihmojë të takoni shumë pronarë biznesi hustles anësore të kontabilitetit, dhe ndërtoni rrjetin tuaj. Ju gjithashtu mund të përdorni aftësitë tuaja të kontabilitetit për të përmirësuar financat e kompanisë suaj.

8. Diplomë Psikologjie

Diplomat në psikologji i mësojnë studentët për sjelljen njerëzore. Njohja se si mendojnë njerëzit mund të ndihmojë në kornizën e ofertave kryesore të kompanisë suaj rreth asaj që dëshirojnë klientët tuaj. Ju gjithashtu mund të përdorni psikologjinë për të krijuar kopje të mira për faqet tuaja të shitjeve dhe llogaritë e mediave sociale. Të kuptuarit e psikologjisë njerëzore mund t'ju bëjë një shkrimtar më të mirë dhe të rrisë shitjet tuaja.

9. Diplomë Inxhinieri

Gradat inxhinierike u ofrojnë pronarëve të bizneseve aftësi përkatëse që mund t'i ndihmojnë ata të hartojnë projekte dhe të zbatojnë plane. Inxhinieria i mëson sipërmarrësit të mendojnë ndryshe dhe të kërkojnë mundësi për të inovuar.

10. Diplomë e Shkencave Kompjuterike

Një edukim në shkenca kompjuterike do t'ju ndihmojë të zhvilloni softuer, të ofroni rezultate dhe të lulëzoni në Ekipet e Microsoft. Rruga drejt kësaj shkalle ofron shumë sfida që mund t'ju bëjnë një pronar biznesi më të mirë. Nëse ideja juaj e biznesit rrotullohet rreth softuerit, ju mund ta krijoni vetë zgjidhjen në vend që të punësoni dikë që të zhvillojë softuerin për ju. 

Ju gjithashtu mund të filloni një ngutje anësore inxhinierike ku krijoni softuer për biznese të tjera. Diplomat e shkencave kompjuterike gjithashtu u japin pronarëve të bizneseve një kuptim më të mirë të sigurisë kibernetike dhe se si të qëndrojnë të sigurt në internet. 

11. Diplomë e Shkencave Mjedisore

Shkenca mjedisore është një nga diplomat më të mira për sipërmarrësit që duan të jenë miqësorë me mjedisin. Disa sipërmarrës marrin masa për të ruajtur mjedisin dhe e përmendin atë në kopjen e tyre. Është e mundur të merrni më shumë shitje dhe të zvogëloni kostot me një qasje miqësore me mjedisin. Këta sipërmarrës gjithashtu mund ta kenë më të lehtë marrjen e granteve dhe ngritjen e kapitalit për bizneset e tyre.

Kurrë mos e mëso

Sipërmarrësit më të suksesshëm nuk ndalojnë së mësuari. Ata vazhdojnë të konsumojnë burime arsimore pas kolegjit, por diploma që ju zgjidhni mund të bëjë një ndryshim për biznesin tuaj. Zgjedhja e gradave që përputhen me aftësitë e biznesit mund t'ju ndihmojë të drejtoni një sukses kompani në të ardhmen. Kur të jeni gati për të formuar kompaninë tuaj, doola mund të ndihmojë. Doola ofron shërbimet e formimit të biznesit dhe pajtueshmërisë që mund t'ju çojë në rrugën e duhur.

FAQs

Si të zgjidhni diplomën e duhur për qëllimet tuaja sipërmarrëse?

Studentët duhet të marrin parasysh pikat e forta dhe interesat e tyre kur zgjedhin një diplomë. Ata duhet të marrin në konsideratë se çfarë lloj rruge karriere duan pas kolegjit dhe të ndjekin diploma që plotësojnë ato qëllime.

A keni nevojë për një diplomë specifike për t'u bërë një sipërmarrës i suksesshëm?

Jo, nuk ju nevojitet një diplomë specifike për t'u bërë një sipërmarrës i suksesshëm. Shumë diploma i ndihmojnë studentët të zhvillojnë aftësitë e tyre të biznesit.

A mund të bëheni një sipërmarrës me një diplomë në një fushë jo-biznesi?

Po, ju mund të bëheni një sipërmarrës me një diplomë në një fushë jo-biznesi. Përvoja është mësuesi më i mirë.

A duhet të konsideroni marrjen e përvojës së botës reale në sipërmarrje në vend të një diplome?

Përvoja e botës reale në sipërmarrje mund të jetë më e dobishme sesa një diplomë në disa raste. Diplomat ju futin thellë në borxhe, por disa kompani mund t'ju marrin më seriozisht nëse keni një diplomë. Diplomat mund të ndihmojnë, por nuk kërkohen për t'u bërë një sipërmarrës i suksesshëm.

A mund të filloni një biznes të suksesshëm ndërsa jeni ende në shkollë duke ndjekur një diplomë?

Po, ju mund të filloni një biznes të suksesshëm ndërsa jeni ende në shkollë duke ndjekur një diplomë. Asgjë nuk ju pengon të filloni dhe të ndërtoni një biznes.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.