Softueri më i mirë CRM për bizneset e vogla

CRM (menaxhimi i marrëdhënieve me klientët) program i ndihmon bizneset të ruajnë, menaxhojnë dhe kuptojnë të dhënat e klientëve. Mban gjurmët e gjërave si informacionet e tyre të kontaktit, ndërveprimet, blerjet, preferencat dhe reagimet. Mund të ndihmojë gjithashtu në thjeshtimin e procesit të shitjeve, të gjurmojë performancën, të gjenerojë raporte dhe të lidhet me mjete të tjera biznesi si emaili, mediat sociale, kontabiliteti dhe platformat e tregtisë elektronike.

Pavarësisht nga ajo më e vogël pronarët e bizneseve besoni, softueri CRM nuk është vetëm për ndërmarrjet e mëdha dhe nuk është i shtrenjtë. Softueri më i mirë CRM për bizneset e vogla, pavarësisht nga industria, madhësia ose buxheti, mund të bëjë shumë gjëra për t'i ndihmuar ata të ofrojnë shërbim të shkëlqyer ndaj klientit dhe të rrisin biznesin e tyre.

10 Softueri më i mirë CRM për bizneset e vogla

Këtu janë zgjedhjet kryesore për softuerin më të mirë CRM bizneset e vogla, të listuara në asnjë mënyrë të veçantë.

Zoho CRM

Popullore Zoho CRM ofron një mënyrë të lehtë dhe të përballueshme për të gjeneruar drejtime, për të automatizuar shitjet dhe për të ofruar shërbim ndaj klientit. Ai gjithashtu lidhet me mbi 300 aplikacione të palëve të treta dhe vjen me një aplikacion celular, një mjet për të menaxhuar mediat sociale dhe një asistent AI.

Zoho CRM është më i miri për bizneset e vogla që duan një zgjidhje fleksibël dhe të përballueshme CRM që mund të vazhdojë ndërsa rriten. Ka një plan falas dhe planet me pagesë fillojnë me 18 dollarë në muaj për përdorues për planin standard. Plani profesional kushton 30 dollarë në muaj për përdorues, ndërmarrja 45 dollarë dhe plani përfundimtar 55 dollarë.

Të mirat e Zoho CRM

 • Ofron plan falas dhe plane me pagesë të përballueshme
 • Ka një ndërfaqe miqësore për përdoruesit dhe një ndërtues të rrjedhës së punës zvarrit-dhe lësho
 • Punon me mjete dhe aplikacione të shumta

Disavantazhet e Zoho CRM

 • Disa veçori kërkojnë shtesa ose integrime shtesë
 • Disa përdorues raportojnë defekte dhe defekte
 • Mbështetja e klientit mund të jetë e ngadaltë ose nuk reagon

Monday.com

Monday.com është një softuer CRM i bazuar në renë kompjuterike që ndihmon bizneset e vogla të menaxhojnë shitjet, projektet, detyrat dhe rrjedhat e punës së tyre në një mënyrë që është e lehtë për t'u parë dhe punuar së bashku. Kjo ju lejon të krijoni dhe personalizoni tabelat, kolonat dhe pamjet për t'iu përshtatur nevojave dhe preferencave të biznesit tuaj. 

Monday.com është ideal për ekipet që kërkojnë softuer të thjeshtë dhe intuitiv CRM që trajton gjithashtu menaxhimin e projekteve. Ai ofron katër plane me pagesë me një minimum prej tre përdoruesve: Basic (12 dollarë në muaj për përdorues), Standard (17 dollarë në muaj për përdorues), Pro (28 dollarë në muaj për përdorues) dhe Ndërmarrje (çmimi me porosi)

Të mirat e të hënës.com

 • Ndërfaqe moderne me funksionalitet tërhiq dhe lësho
 • Ofron një nivel të lartë personalizimi dhe fleksibiliteti
 • Ka një mbështetje të përgjegjshme dhe të dobishme për klientët

Disavantazhet e të hënës.com

 • Minimumi me tre përdorues për planet me pagesë
 • Mund të jetë dërrmuese ose konfuze për disa përdorues
 • Mungojnë disa veçori, të tilla si marketingu dhe raportimi me email

Freshsales

me Freshsales, ju mund të mbledhni lehtësisht informacion nga njerëzit që janë të interesuar për biznesin tuaj në internet. Më pas mund t'i ndiqni dhe t'i udhëzoni ata në një udhëtim blerjeje.

Freshsales është ideale për bizneset e vogla që duan një CRM të drejtpërdrejtë duke u fokusuar në gjenerimin e drejtimit. Ka një plan falas për deri në 3 përdorues dhe gjithashtu ofron tre plane me pagesë: Growth (15 dollarë në muaj për përdorues), Pro (39 dollarë në muaj për përdorues) dhe Ndërmarrje (69 dollarë në muaj për përdorues).

Të mirat e Freshsales

 • Ndërfaqe e pastër, miqësore për përdoruesit dhe një pult
 • Ofron një plan falas dhe një provë 21-ditore falas për planet me pagesë
 • Ofron një sistem të integruar telefoni dhe emaili

Disavantazhet e shitjeve të freskëta

 • Opsione të kufizuara të personalizimit dhe automatizimit
 • Plani falas nuk ofron raporte
 • Raportet e mbështetjes së kufizuar të klientit 

CRM e Hubspot

CRM e HubSpot shkëlqen si një mjet i fuqishëm për bizneset e vogla për të menaxhuar kontaktet, drejtimet, marrëveshjet dhe fushatat e marketingut të gjitha në një vend. Kjo ju lejon të importoni dhe organizoni kontakte, të gjurmoni drejtuesit, të monitoroni dhe mbyllni marrëveshjet, si dhe të matni dhe përmirësoni marketingun tuaj.

HubSpot CRM është perfekt për bizneset e vogla që kërkojnë softuer të fuqishëm CRM që mbështet rritjen. Ka një plan falas që lejon përdorues të pakufizuar dhe planet me pagesë fillojnë nga 30 dollarë për përdorues në muaj. Plani profesional kushton 1,781 dollarë në muaj për përdorues dhe plani i Ndërmarrjes kushton 5,000 dollarë në muaj për përdorues.

Të mirat e Hubspot

 • Ofron një plan falas me përdorues dhe kontakte të pakufizuara
 • Dizajn i përshtatshëm për përdoruesit me një pult të lehtë për t'u përdorur
 • Funksionon mirë me aplikacionet dhe mjetet e tjera që mund t'ju duhet të përdorni

Disavantazhet e Hubspot

 • Mund të jetë i shtrenjtë për veçori të avancuara ose ekipe më të mëdha
 • Konfuze ose e vështirë për t'u përdorur për disa përdorues
 • Plani falas ka kufizime

Salesforce

Salesforce Essentials ju ndihmon të mbani gjurmët e shitjeve dhe shërbimit ndaj klientit thjesht dhe në mënyrë efektive. Mund të menaxhoni lehtësisht shitjet, të komunikoni me klientët dhe t'i mbështesni ata përmes bisedave të drejtpërdrejta, biletave dhe portaleve të vetë-shërbimit.

Salesforce është i shkëlqyeshëm për bizneset e vogla që duan të menaxhojnë marrëdhëniet me klientët duke përdorur një mjet gjithëpërfshirës. Ajo vjen me një periudhë prove falas prej 30 ditësh dhe disa plane me pagesë që fillojnë nga 25 dollarë në muaj për përdorues) dhe shkojnë deri në 500 dollarë në muaj për përdorues.

Të mirat e Salesforce

 • Shumë mënyra për ta përshtatur atë për t'iu përshtatur nevojave tuaja.
 • Ofron njohuri dhe statistika të detajuara për vendimmarrje.
 • Provë falas 30-ditore.

Disavantazhet e Salesforce

 • Nuk ka plane falas. 
 • Ndërfaqja është komplekse dhe kërkon kohë për të mësuar. 
 • I shtrenjtë në krahasim me softuer të ngjashëm.

Pipedrive

Pipedrive mban gjurmët e ofertave dhe ofertave tuaja në mënyrë që të mund t'i ndiqni ato në kohë. Ai ofron një plan urbanistik të pastër, të lehtë për t'u përdorur dhe ju mund ta përshtatni atë me nevojat dhe preferencat tuaja

Pipedrive është një zgjedhje e mirë për bizneset e vogla që duan një mjet të thjeshtë dhe miqësor për përdoruesit për të menaxhuar linjën e tyre të shitjeve. Ka një provë falas prej 14 ditësh dhe planet me pagesë fillojnë nga 11.90 dollarë në muaj për përdorues për planin Thelbësor. Paketat e tjera përfshijnë Advanced (24.90 dollarë në muaj për përdorues), Professional (49.90 dollarë në muaj për përdorues) dhe Fuqi (59.90 dollarë në muaj për përdorues).

Të mirat e Pipedrive

 • Skema dhe paneli i thjeshtë, i lehtë për t'u përdorur
 • Ofron një nivel të lartë personalizimi dhe fleksibiliteti
 • Plane të përballueshme duke filluar nga 11.90 dollarë

Disavantazhet e Pipedrive

 • Asnjë plan falas
 • Rregullat e sigurisë dhe sinjalizimet kërkojnë planin e Ndërmarrjes
 • Mbështetje e kufizuar e klientit në planet më të ulëta

Insightly

Insightly ju lejon të mbani të gjitha informacionet e klientëve tuaj në një vend dhe të ndërveproni me ta lehtësisht përmes emailit dhe mediave sociale. Ai gjithashtu ofron një mënyrë për të organizuar projekte dhe për të bashkëpunuar me ekipin tuaj. 

Insightly është më i miri për bizneset e vogla që kërkojnë një mjet CRM që trajton gjithashtu menaxhimin dhe bashkëpunimin e projektit. Planet me pagesë fillojnë me 29 dollarë në muaj për përdorues për planin Plus, por mund ta përdorni falas deri në dy përdorues. Planet profesionale dhe të ndërmarrjeve kushtojnë përkatësisht 49 dollarë dhe 99 dollarë në muaj për përdorues.

Të mirat e Insightly

 • Ndërfaqe e thjeshtë dhe e lehtë për t'u përdorur
 • Ofron një plan falas dhe një provë 14-ditore falas
 • Kombinuar me mjetet e menaxhimit të projektit. 

Disavantazhet e Insightly

 • Mund të jetë i shtrenjtë për ekipe më të mëdha ose veçori më të avancuara
 • Kosto shtesë për të hyrë në funksionin e integruar të telefonit
 • Ka disa kufizime dhe kufizime në planin falas

I shkathët

I shkathët Softueri CRM i ndihmon bizneset e vogla të mbajnë gjurmët e klientëve, drejtuesve dhe ndërveprimeve me ta në mediat sociale. Kjo ju lejon të importoni dhe përditësoni informacionin e klientit, të dërgoni mesazhe përmes postës elektronike dhe rrjeteve të mediave sociale dhe të krijoni raporte.

Nimble është ideale për bizneset e vogla që përdorin mediat sociale dhe AI ​​për të ndërtuar marrëdhënie më të mira dhe për të rritur biznesin e tyre. Mund ta provoni falas për 14 ditë. Nëse vendosni të vazhdoni, plani i paguar kushton 24.90 dollarë për përdorues në muaj. 

Të mirat e Nimble

 • Përditëson dhe përmirëson automatikisht informacionin e kontaktit të klientit
 • Ndërfaqja dhe paneli i kontrollit miqësor për përdoruesit
 • Email i integruar dhe mjete të mediave sociale

Disavantazhet e shkathët

 • Kontakte të kufizuara (25,000) dhe email (300) për plan
 • Mbështetja e klientit mund të mos jetë gjithmonë e disponueshme
 • Vetëm 2 GB hapësirë ​​ruajtëse e disponueshme për përdorues

Bitrix24

Bitrix24 CRM mjet ndihmon bizneset të gjenerojnë drejtime dhe të menaxhojnë marrëdhëniet me klientët. Ka shumë veçori si detyrat, CRM, Drive, një dyqan në internet dhe një ndërtues uebsajti. Bitrix24 është më e mira për ekipet e mesme dhe të mëdha që kanë nevojë për një zgjidhje të fuqishme për menaxhimin e marrëdhënieve me klientët dhe kanë kohë dhe burime për të mësuar se si ta përdorin atë. 

Përveç planit falas, Bitrix24 ofron 4 plane me pagesë: Basic (61 dollarë në muaj për 5 përdorues), Standard (124 dollarë në muaj për 50 përdorues), Professional (249 dollarë në muaj për 100 përdorues) dhe Ndërmarrje (499 dollarë në muaj për 250 përdorues).

Të mirat e Bitrix24

 • Ofron ndërfaqen e përdoruesit Kanban
 • Gama e fuqishme e mjeteve të menaxhimit të plumbit
 • Sinjalizime për detyrat, mundësitë dhe aktivitetet

Disavantazhet e Bitrix24

 • Sfiduese për t'u përdorur për shkak të ndërfaqes komplekse të përdoruesit
 • Relativisht më e shtrenjtë se konkurrentët
 • Integrim i kufizuar i mediave sociale

Apptivo

Apptivo është një platformë CRM shumë e personalizueshme që ofron një sërë veçorish dhe mjetesh për bizneset e vogla. Është më e mira për bizneset që kanë nevojë për një zgjidhje gjithëpërfshirëse dhe të personalizueshme CRM që mund të integrohet me aplikacione të tjera të njohura. 

Çmimi i Apptivo fillon me 10 dollarë për përdorues në muaj për planin Lite. Planet e tjera përfshijnë Premium (15 dollarë në muaj për përdorues), Ultimate (25 dollarë në muaj për përdorues) dhe Ndërmarrje (çmimi me porosi).

Të mirat e Apptivo

 • Përdoruesit mund të krijojnë fusha të personalizuara, flukse pune dhe më shumë për t'iu përshtatur nevojave të tyre
 • Punon me mbi 40 aplikacione të palëve të treta
 • Ofron zgjidhje specifike për çdo industri

Disavantazhet e Apptivo

 • Karakteristikat e gjera mund të jenë konfuze për disa përdorues
 • Plan falas për vetëm 3 përdorues me veçori të kufizuara
 • Planeve të nivelit të ulët u mungojnë SMS

Çfarë është Softueri CRM?

Softueri CRM është një mjet që ndihmon bizneset të menaxhojnë marrëdhëniet me klientët e tyre. Që nga momenti kur bëjnë kërkesën e tyre të parë deri kur bëjnë një blerje dhe madje edhe pas kësaj, softueri i ndihmon kompanitë të mbajnë gjurmët e të gjithë informacionit që lidhet me klientët e tyre. 

Për shembull, softueri mund të mbajë gjurmët e emrit të një klienti, informacionin e kontaktit, atë që ata kanë blerë, çfarë u pëlqen dhe çfarë kanë thënë për biznesin. 

Pse bizneset e vogla kanë nevojë për softuer CRM?

Softueri CRM i ndihmon bizneset të punojnë më zgjuar dhe më shpejt. Ai mund të dërgojë automatikisht email, të bëjë telefonata dhe shumë gjëra të tjera për t'i mbajtur klientët të lumtur dhe kompaninë të funksionojë pa probleme. Bizneset përdorin gjithashtu Softuerin CRM për të gjetur klientë të rinj, për të rritur shitjet dhe për të fituar më shumë para.

Karakteristikat për të kërkuar në Softuerin CRM për bizneset e vogla

Kur zgjidhni softuerin CRM, është thelbësore të mbani parasysh veçoritë dhe faktorët e mëposhtëm që do të funksionojnë më mirë për nevojat e biznesit tuaj.

Opsionet e personalizimit

Kërkoni një softuer CRM që ofron opsione të gjera personalizimi për të dhënat, fushat, pamjet, rrjedhat e punës dhe raportet tuaja. Kërkoni një platformë që përshtatet dhe zgjerohet lehtësisht krahas biznesit tuaj ndërsa ai rritet dhe pëson ndryshime.

Kontaktoni Menaxhmentin

Duhet t'ju ndihmojë të ruani dhe organizoni emrat, adresat e emailit, numrat e telefonit, adresat e shtëpisë ose të punës dhe llogaritë e mediave sociale. Ai gjithashtu duhet t'i rendit kontaktet tuaja në grupe bazuar në vendin ku ata jetojnë, llojet e punës, interesin për produktet ose shërbimet tuaja dhe mënyrën se si ata kanë ndërvepruar me ju.

Menaxhimi i plumbit

Si biznes, ju duhet të mbani gjurmët e klientëve potencialë të interesuar për produktet ose shërbimet tuaja. Një softuer ideal CRM duhet të kapë informacione për njerëzit që vizitojnë faqen tuaj të internetit, plotësojnë formularët, ju referohen ose marrin pjesë në ngjarjet që organizoni. Duhet t'ju ndihmojë të qëndroni në kontakt me këta klientë të mundshëm duke u dërguar atyre email, duke bërë telefonata dhe duke caktuar takime. 

Ndjekja e tubacioneve të shitjeve

Një CRM e mirë mund t'ju ndihmojë të bëni marrëveshje, të përfundoni detyrat dhe të lëvizni shitjet. Mund t'ju ndihmojë gjithashtu të monitoroni se sa mirë po ecni duke vendosur qëllime, duke matur rezultatet dhe duke gjetur probleme që duhet të rregullohen.

Integrimi me mjete të tjera biznesi

Kujdesuni për softuerin CRM që mund të funksionojë me mjete të tjera që përdorni, si e-mail, kalendarët, mediat sociale, kontabilitetin dhe faqet e tregtisë elektronike. Ky integrim do t'ju lehtësojë gjërat duke kombinuar të gjitha informacionet tuaja të rëndësishme në një vend dhe duke parandaluar gabimet dhe konfuzionin.

Raportimi dhe aftësitë analitike

Ju mund të gjeneroni raporte dhe të analizoni të dhëna me softuer të mirë CRM. Kjo veçori ju lejon të kuptoni se si po ecën biznesi juaj, si po sillen klientët tuaj dhe çfarë mundësish ka në treg. 

Optimizoni marrëdhëniet me klientët me CRM-në tuaj ideale dhe rritni efikasitetin me doola

Softueri CRM është një mjet i vlefshëm për të menaxhuar informacionin e klientëve tuaj, për të mbajtur gjurmët e shitjeve tuaja dhe për të ofruar raporte dhe analiza për të rritur biznesin tuaj. Nëse doni të thjeshtoni më tej proceset e biznesit tuaj, merrni parasysh thjeshtimin e menaxhimit të taksave dhe ndjekjes financiare doola Taksat

Doola Taxes mund të integrohet me softuerin tuaj ekzistues CRM dhe t'ju ndihmojë të mbani gjurmët e taksave dhe financave tuaja në një vend. Me ndërfaqen e saj miqësore për përdoruesit dhe zgjidhjet e përshtatura, doola Taxes mund t'ju ndihmojë të menaxhoni biznesin tuaj në mënyrë më efikase.

FAQs

Sa kushton softueri CRM për bizneset e vogla?

Kostoja e softuerit CRM për bizneset e vogla mund të ndryshojë në varësi të asaj se sa keni nevojë për të bërë. Disa fillojnë deri në 10 dollarë për përdorues në muaj.

A mundet softueri CRM të ndihmojë bizneset e vogla të përmirësojnë marrëdhëniet me klientët dhe besnikërinë?

Po, softueri CRM mund të ndihmojë bizneset e vogla të përmirësojnë marrëdhëniet me klientët dhe besnikërinë duke kombinuar të gjithë informacionin rreth klientëve në një vend, duke mundësuar komunikim të personalizuar dhe duke ofruar njohuri për përpjekjet e synuara të marketingut.

A mund të ndihmojë softueri CRM në automatizimin e proceseve të shitjeve dhe marketingut për bizneset e vogla?

Po, softueri CRM mund të ndihmojë në automatizimin e proceseve të shitjeve dhe marketingut për bizneset e vogla duke thjeshtuar menaxhimin e drejtuesve, duke dërguar email automatikisht dhe duke ofruar analitikë për t'ju ndihmuar të shisni në mënyrë më efektive.

A mundet softueri CRM të ndihmojë bizneset e vogla të përmirësojnë bashkëpunimin dhe komunikimin në ekip?

Po, softueri CRM mund të ndihmojë bizneset e vogla të përmirësojnë bashkëpunimin dhe komunikimin në ekip duke ofruar një platformë të centralizuar për ndarjen e informacionit të klientit, gjurmimin e ndërveprimeve dhe caktimin e detyrave për anëtarët e ekipit.

A është softueri CRM i lehtë për t'u integruar me sistemet dhe mjetet ekzistuese?

Softueri CRM është menduar të jetë i thjeshtë për t'u kombinuar me mjetet dhe sistemet që përdorni tashmë. Mund të funksionojë me shumë aplikacione të njohura biznesi si email, kontabilitet dhe platforma marketingu.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.