Maksimizoni efikasitetin: 30 shtesat më të mira të Chrome për sipërmarrësit

Produktiviteti dhe efikasiteti janë asete të vlefshme për cilindo sipërmarrës. Bizneset kanë nevojë për çdo avantazh për të ecur përpara, për të kursyer kohë dhe për të automatizuar punën. Përhapja e shtesave të Google Chrome në vitet e fundit e bën më të lehtë për ta bërë këtë. Nga optimizimi i SEO tek menaxhimi i postës elektronike ose produktiviteti, ka zgjerime për pothuajse çdo gjë. 

Ja një përmbledhje e 30 shtesave më të mira të Chrome për sipërmarrësit, të organizuar sipas kategorive. 

Shtesat më të mira të Chrome për shkrimin e përmbajtjes

Shkrimi i përmbajtjes është thelbësor për bizneset, nga postimet në blog deri tek kontaktet me email tek reklamat në Facebook. Krijimi, shpërndarja dhe matja e përmbajtjes është shpesh çelësi i strategjisë së marketingut të çdo biznesi të vogël. Këto shtesa e bëjnë më të lehtë modifikimin dhe optimizimin e SEO. 

1. Grammarly

Grammarly është një redaktues i drejtuar nga AI që siguron që përmbajtja juaj të jetë e lehtë për t'u lexuar, efektive dhe pa gabime gramatikore. Përdoreni atë pas ekzekutimit të kontrollit drejtshkrimor për të gjetur gabime komplekse gramatikore. Sigurohuni që të kontrolloni çdo sugjerim, pasi ndonjëherë nuk arrin të kuptojë kontekstin. 

Grammarly ofron gjithashtu kërkesa për shkrim, sugjerime tonesh dhe një kontrollues të plagjiaturës për t'u siguruar që nuk po kopjoni aksidentalisht përmbajtjen që tashmë është atje. Grammarly ofron një plan falas. Planet e paguara fillojnë me 15 dollarë për anëtar të ekipit në muaj.   

2. MozBar

Asnjë shkrimtar i përmbajtjes për bizneset nuk e injoron SEO. MozBar është zgjerimi SEO i Moz-it për Chrome që kombinon disa nga mjetet më të fuqishme. Ndërsa kjo është një zgjatje më e shtrenjtë, të mësuarit për ta përdorur atë mund të paguajë dividentë në drejtimin e trafikut të faqes në internet. 

MozBar ju lejon të krijoni kërkime të personalizuara në SEO, të nënvizoni dhe lidhni fjalë kyçe, të krahasoni metrikat dhe të ekspozoni elementët e faqes. Moz Pro Standard kushton 99 dollarë në muaj ose 950 dollarë në vit. 

3. Wordtune

Wordtune mund t'ju ndihmojë të rishkruani fjali në mënyrë që paragrafët dhe struktura të rrjedhin më mirë. Përdorni Wordtune për të marrë tonin e duhur për një postim në media sociale ose për të akorduar një email të rëndësishëm. Ju gjithashtu mund të përdorni Wordtune për të gjeneruar ide për kopjimin e faqes në internet ose për të ofruar një modifikim fillestar në tekste më të gjata. 

Versioni falas lejon deri në 10 rishkrime në ditë. Planet e paguara kushtojnë 9.99 dollarë deri në 15.999 dollarë në muaj. 

4. Teksti Blaze

Me Text Blaze, mund të futni informacionin kryesor dhe ai do të kryejë llogaritjet për ju. Nëse mesazhi është i njëjtë, por të dhënat duhet të llogariten manualisht, Text Blaze mund të automatizojë procesin dhe të kursejë kohë. Për shembull, nëse keni përmbajtje të ngjashme, por variabla të ndryshëm të rendit, teksti blaze mund të personalizojë shpejt emailin për secilin klient. 

Text Blaze ofron një plan bazë falas. Planet e paguara variojnë nga 36 dollarë në vit për një plan pro në 6.99 dollarë për përdorues në muaj për planet e biznesit. 

Shtesat më të mira të Chrome për marketing

Automatizimi i marketingut dhe zgjidhjet me kosto të ulët janë të vlefshme për çdo pronar biznesi të vogël. Këtu janë pesë nga shtesat më të mira për të marrë rezultate më të mira marketingu dhe për të kursyer para. 

5. Utm.io

Utm.io është një mjet i fuqishëm për të gjurmuar fushatat e marketingut dhe një alternativë ndaj Google Analytics. Me Utm.io mund të shtoni parametra UTM në URL-në e faqes ku jeni dhe më pas t'i shtoni në një bazë të dhënash lidhjesh të gjurmuara. Gjithashtu ju lejon të shkurtoni lidhjet tuaja të gjurmuara direkt brenda shtesës UTM.io të Chrome. 

Çmimi i Utm.io varion nga një plan bazë falas në një plan ndërmarrjeje me çmime të personalizuara dhe një garanci 30-ditore për kthimin e parave, megjithëse çmimi nuk është i listuar publikisht.  

6. Analiza e faqeve

Analiza e faqeve, e ofruar nga Google, është një nga shtesat më të mira të Chrome për të parë se si klientët ndërveprojnë me faqen tuaj. Shihni se çfarë klikojnë, sa kohë qëndrojnë dhe ku largohen. Përdorni analitikën e faqeve për të optimizuar faqet kryesore dhe kanalet brenda fushatave tuaja të marketingut. Page Analytics është një shtesë falas e Chrome.

7. Tërmeti SEO

SEOquake është një mjet për të matur metrikat e SEO në faqen tuaj të internetit. Sipërmarrësit që sapo kanë filluar mund ta përdorin atë për të optimizuar SEO-në pa investuar dollarë marketingu në të. Ai ofron mjete të dobishme si një gjurmues i densitetit të fjalëve kyçe dhe gjurmues të lidhjeve të brendshme-të jashtme. SEOquake është falas.

8. amortizator

Buffer përmirëson ndarjen tuaj sociale dhe ju lejon të ndani me lehtësi përmbajtje dhe të publikoni përditësime në Facebook, Twitter, LinkedIn dhe faqet e tjera të internetit. Gjithashtu gjurmon rezultatet dhe analizon gjithçka që ndani për të optimizuar fushatat e marketingut.

Buffer ofron një version falas. Versionet me pagesë variojnë nga 6 dollarë në muaj për një individ në 12 dollarë për ekipe ose 120 dollarë në muaj për një agjenci marketingu me 10 ose më shumë kanale. 

9. Aplikacioni për Instagram

Aplikacioni për Instagram ju lejon të shihni faqen në Instagram në desktopin tuaj. Lëvizni, shikoni, ruani dhe shpërndani me lehtësi nga shtesa në desktopin tuaj. Për bizneset që mbështeten në Instagram për marketing, ky aplikacion thjeshton aksesin. Aplikacioni për Instagram është falas.

Shtesat më të mira të Chrome për menaxhimin e postës elektronike

Menaxhimi i postës elektronike mund të dalë lehtësisht nga kontrolli, veçanërisht kur tërhiqeni në shumë drejtime në të njëjtën kohë. Këto shtesa të Chrome mund ta bëjnë më të lehtë menaxhimin e email-eve. 

10. Inbox Kur Gati

Duke kuptuar se ping-u i vazhdueshëm i emaileve të reja mund t'ju largojë nga puna në dorë, Inbox When Ready fsheh kutinë tuaj hyrëse të Gmail për të mbrojtur fokusin tuaj. Mund të kërkoni në arkivin tuaj ose të shkruani mesazhe pa parë kutinë tuaj hyrëse. Thjesht shtypni "Trego Inbox" kur të jeni gati. Inbox Kur gati është falas. 

11. Rrip CRM

Streak CRM ju lejon të personalizoni emailet masive, të gjurmoni hapjet dhe klikimet e postës elektronike dhe të gjurmoni fazat e sekuencave të një tubacioni për shitje. Streak CRM ju ndihmon të ndërtoni dhe menaxhoni një tubacion për shitje, PR ose kontakt me investitorët, me bashkimin e postës dhe shabllonet për të kursyer kohë. Streak CRM është një shtesë e domosdoshme për Chrome për sipërmarrësit. 

12. bumerang

Boomerang ju lejon të planifikoni kur dëshironi të dërgoni një email dhe më pas ta gjurmoni nëse nuk merrni përgjigje. Gjithashtu ju lejon të shihni nëse emaili është lexuar dhe ju jep mundësinë për të shtyrë ose vonuar mesazhet. Kostot e bumerang variojnë nga 4.98 dollarë në muaj në 49.98 dollarë.

Shtesat më të mira të Chrome për produktivitet

Optimizimi i produktivitetit është thelbësor për çdo pronar biznesi. Këto shtesa të Chrome mund ta bëjnë pak më të lehtë. 

13. Todoist

Todoist është një menaxher detyrash i listës së detyrave që ju lejon të bashkëpunoni me ekipe, të gjurmoni projekte dhe të vendosni rikujtues. Todoist integrohet në të gjitha pajisjet tuaja, duke ju lejuar të shihni listat dhe kujtuesit në lëvizje. Todoist ka një plan falas. Planet pro dhe të biznesit kushtojnë 4 deri në 6 dollarë në muaj për anëtar. 

14. Butoni i ndërrimit

Butoni Toggl ju lejon të vendosni një kohëmatës në çdo vegël në internet dhe të gjurmoni kohën tuaj në sajt gjatë mbledhjes së të dhënave të produktivitetit. Mund t'ju ndihmojë të shihni se ku po humbisni kohë për të përmirësuar vazhdimisht produktivitetin. Butoni Toggl ofron një plan falas. Planet fillestare kushtojnë 9 dollarë në muaj, ndërsa planet Premium kushtojnë 18 dollarë për përdorues, në muaj. 

15. Workona

Nëse mbani shumë skeda të hapura në të njëjtën kohë, merrni parasysh Workona. Workona është e përkryer për ndërrimin e kontekstit në Chrome, pasi ju lejon të kaloni lehtësisht nga puna në një projekt, apo edhe biznes në tjetrin. 

Përdoreni atë për të organizuar projekte të shumta të mëdha ose në vazhdim dhe për të mbajtur së bashku dokumentet dhe burimet kryesore të rëndësishme për atë hapësirë ​​pune. Ju gjithashtu mund të përdorni Workona për të ruajtur gjendjen aktuale të shfletuesit tuaj dhe të gjitha skedat e tij për t'i rivizituar më vonë. Workona kushton 7 dollarë për një plan pro ose 8 dollarë për përdorues në muaj për planin e ekipit. 

16. vrull

Momenti është krijuar për të përmirësuar produktivitetin duke u fokusuar në qëllimin tuaj të ditës. Me Momentum, do të vendosni një qëllim specifik në fushën e detyrave çdo mëngjes. Do t'ju kujtojë qëllimin sa herë që hapni një skedë të re në shfletuesin tuaj të internetit. Momenti është falas, por plani premium ofron veçori shtesë, duke filluar nga 3.33 dollarë në muaj. 

Shtesat më të mira të Chrome për organizimin

Organizimi është një aftësi thelbësore për çdo pronar biznesi apo sipërmarrës. Këto shtesa të Chrome mund të ndihmojnë në ruajtjen e sistemeve të forta organizative. 

17.Evernote Web Clipper

Evernote Web Clipper ju lejon të kapni dhe ruani artikuj kërkimor, histori lajmesh, fatura, imazhe, copa kodi dhe çdo gjë tjetër që ju nevojitet. Krijimi i një llogarie Evernote është falas. Versioni i paguar për bizneset kushton deri në 19.99 dollarë në muaj për anëtar të ekipit. 

18. xhep

Pocket ju lejon të organizoni me lehtësi artikujt dhe referencat që dëshironi të lexoni më vonë. Kur një titull ju bie në sy, por nuk keni kohë për ta lexuar, Pocket ju ndihmon të ruani dhe organizoni artikuj për t'i lexuar më vonë ose për t'u referuar. Me shtesën Pocket Chrome, mund t'i ruani lehtësisht artikujt në aplikacionin Pocket dhe të filtroni dhe etiketoni artikujt për t'i organizuar lehtësisht sipas kategorisë ose subjektit. Xhepi është falas. 

19. Zvarrit

Zvarritja ndihmon në mbajtjen e kutisë suaj hyrëse të Gmail të organizuar ndërmjet fazave si "Bëj", "Bëj" dhe "Përfunduar". Duke e thjeshtuar emailin në një listë detyrash, mund të gjurmoni lehtësisht se cilat zinxhirë emaili duhet t'i kushtoni vëmendje çdo ditë. Drag është një shtesë falas nga Google. 

20. Hiver

Hiver ju lejon të menaxhoni llogaritë e përbashkëta nga kutia juaj kryesore hyrëse e Gmail, duke eliminuar nevojën për identifikime ose verifikime shtesë. Caktoni me lehtësi emaile anëtarëve të ekipit, përgjigjuni pyetjeve me shabllone dhe zvogëloni konfuzionin ose punën e dyfishtë. Në varësi të planit dhe veçorive, Hiver kushton 15 deri në 59 dollarë për përdorues në muaj. 

Shtesat më të mira të Chrome për sigurinë

Kërcënimet e sigurisë dhe të sigurisë kibernetike janë a shqetësim në rritje për bizneset e të gjitha madhësive. Këto tre shtesa mund të ndihmojnë në mbrojtjen e kompanisë suaj. 

21. Ghosttery

Ghostery është një bllokues i jashtëzakonshëm i reklamave që parandalon gjurmimin, duke mbrojtur sigurinë tuaj në internet. Mund të përshpejtojë gjithashtu shpejtësinë e ngarkimit të faqeve në internet, kështu që do të humbni më pak kohë duke pritur për faqet. Ghostery është falas.

22. LastPass

Menaxherët e fjalëkalimeve mund të kursejnë kohë dhe të përmirësojnë sigurinë. LastPass është një ofertë e tillë që mund të ruajë të gjitha fjalëkalimet tuaja në një vend. Qasuni me lehtësi kredencialet e hyrjes kur është e nevojshme duke përmirësuar sigurinë. Çmimi i LastPass varion nga një version falas në 7 dollarë për përdorues në muaj për abonimet e biznesit. 

23. Kliko & Pastro

Click&Clean ju lejon të pastroni cookies dhe historikun tuaj me një klik. Mund të shpejtojë shfletimin në ueb dhe të sigurojë që po shihni rezultate të sakta. Click&Clean është falas. 

Shtesa të tjera të Chrome 

Ndërsa lista e mësipërme mbulon shumë, ka mijëra shtesa të Chrome, duke përfshirë shumë oferta të jashtëzakonshme për produktivitetin, organizimin dhe efikasitetin në të cilat mund të mbështeten sipërmarrësit. Këtu janë disa të tjera që ia vlen të theksohen. 

24. Ueb i ngjashëm

Similarweb ju lejon të analizoni faqen e internetit të një konkurrenti për të kuptuar strategjinë e marketingut dhe trafikun e faqes në internet. Ndërsa vlerësimet e Similarweb bazohen në burime të të dhënave publike dhe të dhëna të drejtpërdrejta nga pronarët e faqeve të internetit dhe partnerët e tyre, është një mjet i fuqishëm për kërkimin e tregut të konkurrentëve. Similarweb është falas. 

25. Wappalyzer

Wappalyzer ju lejon të shihni se cila teknologji është e fuqishme në çdo faqe interneti. Nga të kuptuarit e pikselëve të gjurmimit deri te portat e pagesave, ju lejon të shihni se cilat faqe të tjera të internetit ju pëlqen po përdorin dhe imitojnë paraqitjen e tyre. 

Wappalyzer mund t'ju ndihmojë të kuptoni strategjinë e marketingut të një faqe interneti përmes mjeteve të tij. Kostoja e tij varion nga 250 deri në 850 dollarë në muaj për përdorues.

26. Fakespot

Fakespot mund t'ju tregojë nëse produktet në internet kanë komente të rreme. Produktet e Amazon marrin nota nga A në F për t'ju mbajtur nga blerja e produkteve me komente të rreme. Fakespot është falas.

27. ShkruesSi

ScribeHow ju lejon të regjistroni regjistrime ndërsa krijon udhëzues dhe dokumentacion hap pas hapi. Kjo zgjatje e dokumentacionit të procesit mund t'ju kursejë kohë duke u treguar asistentëve ose punonjësve se si të kryejnë detyra të rregullta ose duke krijuar një bazë të dhënash mbështetëse të vetë-shërbimit. ScribeHow është falas; Abonimet pro kushtojnë 12 deri në 23 dollarë në muaj për përdorues. 

28. Biblioteka e Meta Ad

Meta Ad Biblioteka mund të ndihmojë me kërkime krijuese për të kuptuar se çfarë reklamash funksionojnë mirë. Kjo ju lejon të kërkoni reklama sipas fjalës kyçe ose emrit të faqes dhe të ruani shembuj të krijimeve të reklamave si referenca për fushatat e ardhshme të marketingut. Biblioteka e Meta Ad është falas.

29. Zemër

Honey kërkon automatikisht kuponët dhe kodet më të mira të zbritjes. Shitësit me pakicë, shpërndarësit dhe konsumatorët mund të përfitojnë të gjithë nga ky aplikacion për të kursyer më shumë në blerjet me shumicë dhe private. Mjalti është falas. 

30. Kujdesuni për sytë

Kujdesi për sytë tuaj është një shtesë e Chrome për të mbrojtur sytë tuaj kur jeni duke punuar me orë të gjata, veçanërisht gjatë natës. Kjo shtesë aktivizon një modalitet nate për të mbrojtur sytë tuaj nga ekrani i ndezur i kompjuterit dhe për të përmirësuar cilësinë e gjumit, gjë që nga ana tjetër mund të ndikojë në produktivitetin ditën tjetër. Kujdesi për sytë tuaj është falas. 

Përmirësimi i produktivitetit dhe inovacionit

Sipërmarrësit e zënë mund të përdorin teknologjinë dhe shërbimin e jashtëzakonshëm për të shpenzuar më shumë kohë duke u fokusuar në rritjen e biznesit kryesor. Shtesat e mësipërme të Chrome mund të përmirësojnë produktivitetin për të kursyer kohë çdo ditë. Po kështu, shërbimet e formimit të biznesit dhe pajtueshmërisë doola ofrojnë formim dhe pajtueshmëri të garantuar të biznesit, në mënyrë që të mos shqetësoheni për çështjet ligjore dhe të mund të fokusoheni në rritjen e biznesit. Merrni shërbimet e formimit të doola ose të pajtueshmërisë këtu

FAQs

Cilat janë shtesat e Chrome?

Shtesat e Chrome janë programe që mund të instalohen drejtpërdrejt në shfletuesin tuaj Google Chrome për të ofruar funksionalitet premium dhe veçori shtesë. 

Si të instaloni një shtesë të Chrome?

Për të instaluar një shtesë të Chrome, hapni dyqanin në internet të Chrome, kërkoni për shtesën që dëshironi dhe klikoni "Shto në Chrome". 

A janë të sigurta për t'u përdorur shtesat e Chrome?

Po, shtesat e Chrome janë të sigurta për t'u përdorur. Sidoqoftë, është gjithmonë një ide e mirë të kontrolloni nëse është një shtesë ose zhvillues i njohur përpara se ta instaloni. 

A mund të çaktivizoni ose hiqni shtesat e Chrome?

Po, mund t'i çaktivizoni ose hiqni shtesat e Chrome në çdo kohë. 

A mund të përdorni shumë shtesa të Chrome në të njëjtën kohë?

Mund të keni shumë shtesa të Chrome të ngarkuara njëkohësisht, por do të mund të përdorni vetëm një nga një. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.