Biznesi më i mirë për të filluar në Florida: 25 ide shpërblyese

Nëse jeni duke kërkuar për biznesin më të mirë për të filluar në Florida, jeni me fat, sepse ka dhjetëra sipërmarrje fitimprurëse që mund të filloni në shtet. Është një treg shumë i vlerësuar, veçanërisht për bizneset e vogla, kjo është arsyeja pse kaq shumë sipërmarrës dynden në shtet për të sjellë në jetë idetë e tyre dhe pikërisht pse konsiderohet si një nga shtetet më të mira për të filluar një LLC.

A është Florida një shtet i mirë për të filluar një biznes?

Ka disa arsye pse Florida është një shtet i mirë për të filluar një biznes. Është shteti i tretë më i madh në vend me një popullsi prej gati 22 milionë. Tatimi mbi të ardhurat e shtetit zero është një tjetër avantazh i madh. Fillimi i një biznesi të ri në Florida është gjithashtu më pak i kushtueshëm në krahasim me shtetet e tjera.

Shteti Sunshine merr gjithashtu shumë turistë. A rekord 137.6 milionë turistë vizituan Florida në vitin 2022 dhe ky numër parashikohet të rritet edhe më tej në vitet e ardhshme. Kjo zgjeron ndjeshëm bazën e klientëve për bizneset.

25 bizneset më të mira për të filluar në Florida

Florida ka biznese në pothuajse çdo industri që mund të imagjinoni. Kjo është një dëshmi e shkathtësisë së tregut të saj. Nga startup-et e teknologjisë tek bujqësia dhe turizmi, ka një shumëllojshmëri të gjerë industrish për të zgjedhur. Këtu janë 25 bizneset më të mira për të filluar në Florida:

1. Biznesi ushqimor

Ushqimi është integral në përvojën e Floridës, kryesisht për shkak të historisë së tij kulturore dhe diversitetit etnik. Ata që jetojnë këtu dhe ata që e vizitojnë e dinë se ushqimet nga të gjitha anët e globit mund të gjenden në Florida. Ata kërkojnë në mënyrë aktive përvoja të reja të kuzhinës. Ju mund t'i shtoni peizazhit të kuzhinës së shtetit me biznesin tuaj ushqimor. Ju as nuk keni nevojë të investoni shumë për të hapur një restorant të nivelit të lartë. Edhe një kamion ushqimor do të mjaftonte për të hyrë në skenën e lulëzuar të ushqimit të shtetit.

2. Dyqani ushqimor

Si pronar i mundshëm biznesi në industrinë ushqimore, ju keni mundësinë të zgjidhni midis hapjes së një dyqani ushqimor ekskluziv ose një supermarketi konvencional. Dendësia e lartë e popullsisë në Florida dhe kërkesa e fortë e konsumatorëve për dyqane ushqimore e bëjnë atë një treg tërheqës për të dy opsionet. Një dyqan ushqimesh ekskluzive ofron avantazhin e një marke të vendosur dhe një modeli biznesi të provuar, ndërsa një supermarket konvencional lejon fleksibilitet dhe kontroll më të madh mbi operacionet. Megjithatë, të dyja opsionet kërkojnë një investim të konsiderueshëm paraprak, duke përfshirë kostot e pasurive të paluajtshme, shpenzimet e inventarit dhe nevojat e personelit. Një vendndodhje kryesore me trafik të lartë është thelbësore për të tërhequr dhe mbajtur klientët dhe hulumtimi i tregut mund të ndihmojë në përcaktimin e vendndodhjes optimale për dyqanin. Me strategjinë dhe menaxhimin e duhur, zotërimi i një dyqani ushqimor në Florida mund të jetë një sipërmarrje biznesi fitimprurëse dhe shpërblyese.

3. Biznesi i pasurive të paluajtshme

Florida është një nga tregjet më të nxehta të pasurive të paluajtshme në vend. Jo vetëm që tërheq blerës nga e gjithë bota, por është gjithashtu një destinacion i preferuar për pension për shumë njerëz që jetojnë në SHBA. Ky interes përkthehet në rritje të kërkesës në përgjithësi dhe sekserët kujdesen për këtë kërkesë për të fituar një komision në proces. Është relativisht e thjeshtë për të filluar një biznes të pasurive të patundshme në Florida pa shumë investime. Mbi 200,000 sekserët që veprojnë në Florida janë një dëshmi për këtë.

4. Franshiza e sigurimit

Ka disa gjëra për të cilat njerëzit do të kenë gjithmonë nevojë për sigurim, duke përfshirë por pa u kufizuar në shtëpitë, makinat, gjërat me vlerë dhe madje edhe kafshët shtëpiake. Nëse keni një aftësi natyrore për të shitur, merrni parasysh biznesin e ekskluzivitetit të sigurimeve. Franshizat e sigurimeve kanë një zonë ujëmbledhëse dhe ekskluzivitetet e tjera priren të mos cenojnë vendndodhjet e njëri-tjetrit, duke ju mundësuar të përqendroheni në shitjen e sa më shumë politikave të sigurimit në zonën tuaj pa qenë një treg tepër konkurrues.

5. Hotel ose Motel

Shumë prej 137.6 milionë turistëve që erdhën në Florida në vitin 2022 do të kishin nevojë për një vend për të qëndruar. Qëndrimi i Floridës si një pikë e nxehtë turistike do të thotë se ka gjithmonë një kërkesë të lartë për dhoma hoteli dhe moteli në shtet. Ju mund të bëheni pjesë e kësaj industrie fitimprurëse ose duke ngritur një hotel të pavarur ose një pronë hoteliere zinxhir, përveç blerjes së një motel.

6. Salloni i thonjve

Sallonet e thonjve janë një biznes i madh në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe në të vërtetë edhe në FL. Njerëzit shpenzoj mbi 8.3 miliardë dollarë për shërbimet e salloneve të thonjve në vend, kështu që ju mund të imagjinoni potencialin e madh që ekziston në këtë industri. Industria parashikohet të arrijë rritje dyshifrore në vitet e ardhshme, që do të thotë se hapja e një biznesi të salloneve të thonjve mund të sjellë kthime fitimprurëse në rrugë.

7. Butiku i Veshjeve

Butiqet e veshjeve janë dyqane më të vogla dhe të veçanta që ofrojnë lloje dhe stile specifike veshjesh. Audienca e synuar është më e ngushtë, por duke qenë se ju jeni duke u fokusuar vetëm te klientët që e dinë se çfarë po kërkojnë, kjo çon në një përqindje më të lartë të klientëve tuaj që janë blerës të përsëritur. Florida ka një skenë argëtuese të lulëzuar dhe kjo gjithmonë kontribuon në kërkesën për veshje të reja.

8. Biznesi i mikrobirrarisë

Biznesi i birrës artizanale ka shpërthyer në SHBA vitet e fundit dhe Florida nuk bën përjashtim. Industria e birrës artizanale në shtetin Sunshine është ndër 5 krye në vend. Ndërsa ato janë të shtrenjta për t'u ngritur, mikrobirraritë priren të ecin shumë mirë në rajone turistike si Florida, pasi vizitorët kërkojnë në mënyrë aktive përvoja të reja dhe janë të gatshëm të shpenzojnë para për to.

9. Produktet organike të bukurisë

Revolucioni i jetesës së pastër dhe të shëndetshme ka pushtuar dhe efektet e tij mund të ndihen edhe në Florida. Më shumë njerëz se kurrë më parë tani po zgjedhin produkte organike dhe tërësisht natyrale. Meqenëse tani ka një fokus më të madh në origjinën e përbërësve në produktet e bukurisë, bizneset në këtë industri mund të kujdesen për një audiencë shumë specifike të synuar që nuk e ka problem të paguajë më shumë për produktet që ata e dinë se janë organike dhe që nuk përmbajnë asnjë përbërës që ata konsiderojnë se të jetë i dëmshëm.

10. Riparimi i Automobilave

Derisa makinat të zhduken nga rrugët në Florida, gjë që mund të mos ndodhë kurrë duke marrë parasysh se si të gjithë i duan makinat e tyre këtu, do të ketë gjithmonë nevojë për dyqane riparimi automobilistik. Pavarësisht nëse janë riparimet e makinës që nevojiten pas një aksidenti ose mirëmbajtje e përgjithshme si ndryshimi i vajit ose rregullimi, njerëzit do të kenë gjithmonë nevojë për ndihmë për të rregulluar makinat e tyre. Është veçanërisht e dobishme për të filluar këtë biznes në Florida, sepse shteti nuk kërkon që teknikët e automjeteve të licencohen. 

11. Kujdesi për lëndinë dhe peizazhi

Klima e ngrohtë dhe me diell e Floridës ofron një mjedis ideal për rritjen e një shumëllojshmërie bimësh dhe lulesh, duke e bërë atë një destinacion ëndrrash për shumë pronarë shtëpish që kërkojnë të krijojnë dhe mirëmbajnë një peizazh të bukur. Kjo kërkesë e lartë për shërbime të peizazhit dhe kujdesit për lëndinë ka rezultuar në një industri të lulëzuar në shtet, me shumë biznese që ofrojnë një sërë shërbimesh për t'iu përgjigjur nevojave të klientëve të tyre. Nga kositja dhe prerja deri te plehërimi dhe kontrolli i dëmtuesve, këto biznese ofrojnë shërbime profesionale dhe efikase për të mbajtur lëndinat dhe kopshtet në gjendje të pacenuar. Me popullaritetin e vazhdueshëm të hapësirave të jetesës në natyrë dhe theksin në tërheqjen e frenimit, kërkesa për kujdesin e lëndinës dhe shërbimet e peizazhit në Florida pritet të mbetet e fortë.

12. Biznesi i pastrimit

Florida ka shumë dhoma hotelesh dhe motelësh. Mbi 450,000 sipas disa vlerësimeve dhe të gjitha duhet të pastrohen. Njerëz të panumërt gjithashtu japin me qira shtëpitë e tyre si pushime me qira afatshkurtër, të cilat duhet të pastrohen sa herë që ka një qarkullim të ftuar. Kjo është një punë e pabesueshme për t'u bërë dhe kjo nuk llogarit as pronarët e shtëpive të cilët mund të kenë nevojë gjithashtu për ndihmë me pastrimin. Kjo është arsyeja pse ky është një biznes fitimprurës për të filluar në Florida.

13. Shërbimet e Lëvizjes

Shumë njerëz lëvizin në Florida çdo vit, veçanërisht ata që kërkojnë të dalin në pension dhe ata mund të mos jenë në gjendje të përballojnë vetë një detyrë kaq të madhe. Ata me kënaqësi do t'i besojnë një kompanie lëvizëse në të gjithë procesin, në mënyrë që të mund të vendosen relativisht lehtë. Do të ketë gjithashtu kërkesa të vazhdueshme nga njerëzit që lëvizin brenda shtetit. Është një proces që shumica e njerëzve e kanë frikë dhe janë gjithmonë të lumtur t'ia delegojnë një shërbimi profesional për të siguruar që gjërat e tyre të vlefshme të zhvendosen në mënyrë të sigurt nga një vend në tjetrin. 

14. Bujqësia Organike

Klima në Florida është e përkryer për të filluar një biznes bujqësie organike. Kërkesa për fruta dhe perime organike është rritur ndjeshëm jo vetëm brenda SHBA-së, por në mbarë globin. Nëse kjo është diçka që ju pëlqen të bëni dhe dëshironi të kontribuoni në transformimin e zinxhirit të furnizimit bujqësor, atëherë bujqësia organike është sigurisht një nga bizneset më të mira për të filluar në Florida për ju.

15. Agjenci udhëtimi ose planifikues turne

Mos harroni, më shumë se 130 milionë njerëz vizituan Florida vetëm në vitin 2022. Shumica prej tyre do të kishin ardhur këtu për të përjetuar më të mirën e asaj që shteti ka për të ofruar. Filloni një agjenci udhëtimi për të ndihmuar njerëzit me rezervimet e tyre të udhëtimit dhe akomodimit. Ofroni gjithashtu shërbime të planifikimit të turneut, duke përfshirë itineraret e personalizuara, duke u mundësuar vizitorëve të përfitojnë nga njohuritë tuaja për gjërat më të mira për të bërë në Florida. Ndihmojini ata të kalojnë mirë në pushimet e tyre, në mënyrë që të jenë të lumtur të krijojnë biznes për ju duke rekomanduar shërbimet tuaja te të tjerët.

16. durim

Njerëzit po bëhen gjithnjë e më të ndërgjegjshëm për shëndetin dhe mirëqenien e tyre. Palestra, shëndeti dhe industria e klubit të fitnesit në Florida është vlerë mbi 1.8 miliardë dollarë dhe parashikohet të rritet ndjeshëm në vitet e ardhshme. Florida është më e njohur për plazhet e saj dhe nuk mund të ndërtoni një trup plazhi pa shkuar në një klub fitnesi. Hapni një palestër ose një klub yoga për t'i ndihmuar njerëzit të arrijnë qëllimet e fitnesit. 

17. Shërbimet e kujdesit për të moshuarit

Florida është destinacioni i preferuar i daljes në pension për shumë të moshuar nga e gjithë SHBA. Meqenëse ato priren të kërkojnë vëmendje të veçantë, ka një kërkesë në rritje për shërbimet e kujdesit për të moshuarit në shtet. Pothuajse 20% e popullsisë është nga mosha 65 deri në 84 vjeç. Biznesi juaj i kujdesit për të moshuarit nuk ka nevojë të jetë vetëm një objekt jetese. Ju mund të kujdeseni për të moshuarit duke ofruar një shërbim transporti, për shembull, ose duke punuar si ofrues i kujdesit për të moshuarit.

18. Ulur fëmijë

Kjo është një mundësi e mirë biznesi pasi njerëzit shpesh duhet të mbështeten në shërbimet e kujdestarisë për fëmijët e tyre nëse nuk janë në gjendje ta bëjnë këtë vetë për shkak të punës. Shpesh, ata thjesht mund të dëshirojnë të kenë një natë të këndshme pa pasur fëmijët e tyre pranë. Mbani në mend se njerëzit ka shumë të ngjarë të kryejnë një kontroll të sfondit të personit të cilit i besojnë fëmijës së tyre. 

19. Shërbimet e kafshëve shtëpiake

Njerëzit i duan kafshët shtëpiake dhe shpenzojnë shumë para për t'u kujdesur për to dhe për t'u siguruar që ato të duken mirë dhe të jenë në gjendje të mirë shëndetësore. Biznesi juaj mund të ofrojë një sërë shërbimesh. Kjo mund të përfshijë uljen ose hipjen e kafshëve shtëpiake, kujdesin e specializuar dhe madje diçka të thjeshtë si ecja e qenve.

20. këshillues

Nëse jeni të aftë në një industri të caktuar ose keni njohuri të specializuara, mund ta përdorni atë për të ofruar shërbime këshillimi. Për shembull, nëse keni një histori të mirë si sipërmarrës, mund të ofroni këshillim biznesi për startup-et. Ju mund të jeni një konsulent financiar dhe të ndihmoni njerëzit me investimet e tyre. Mundësitë janë të pafundme. Duke qenë se Florida është një qendër biznesi e lulëzuar, gjithmonë do të ketë dikush që ka nevojë për ndihmë dhe ju mund ta ofroni atë përmes shërbimit tuaj të këshillimit.

21. Shkrimi i pavarur

Të kesh një orar fleksibël të punës është ëndrra tani për shumicën e njerëzve dhe çfarë mënyrë më të mirë për ta arritur këtë sesa përmes shkrimit të pavarur? Ai ju ofron mundësinë për të përdorur aftësitë tuaja të të shkruarit për të kontribuar çdo gjë, nga shkrimet në revista deri te artikujt në gazetën tuaj lokale. Ju gjithashtu mund të ndihmoni bizneset me përpjekjet e tyre për shkrimin e kopjeve dhe marketingun e përmbajtjes. Ka gjithashtu një kosto të ulët konfigurimi pasi mund të filloni lehtësisht vetëm me një laptop.

22. Shërbimet e mbështetjes së TI-së

Florida ka shumë kompani dhe nuk ka gjasa që shumica e tyre të mos mbështeten në teknologji për të kryer biznes. Është e zakonshme që bizneset të mos kenë një ekip mbështetës teknik me kohë të plotë. Ata thjesht mund të sjellin një kompani të shërbimeve të TI-së sipas nevojës dhe kur kërkohet. Bëhu ajo kompani. Nëse mund të ofroni shërbime si rikuperimi i të dhënave, mirëmbajtja teknike, menaxhimi i pajisjes celulare, mbështetja e fundit dhe më shumë, përdorni ato aftësi për të ngritur një biznes në Florida.

23. Zhvillimi i Uebit

Është e pamundur që një biznes të mos ketë një faqe interneti këto ditë. Sa herë që dikush gjen një biznes të ri, ka të ngjarë ta kërkojë atë në internet dhe nëse nuk ka një faqe interneti, ai menjëherë tenton të ndihet paksa i pabesueshëm. Bizneset e kuptojnë këtë dhe investojnë shumë për të krijuar një faqe interneti të shkëlqyer. Nëse keni aftësitë e nevojshme, krijoni një kompani zhvillimi të internetit për të përfituar nga kjo mundësi. Krijoni një faqe interneti për të shfaqur portofolin tuaj. Kjo do t'u japë bizneseve besim në aftësitë tuaja dhe do t'i inkurajojë ata të punojnë me ju.

24. Shërbimet e përkthimit

Florida është shumë multikulturore dhe e larmishme. Njerëzit nga e gjithë bota e quajnë atë shtëpi. Ata vijnë nga kultura të ndryshme dhe flasin gjuhë të ndryshme. Nëse flisni shumë gjuhë, mund ta përdorni këtë aftësi për të ofruar shërbime përkthimi në Florida, ku të tjerët që flasin të njëjtën gjuhë do të mund të përfitojnë.

25. Kujdes

Bizneset e tutorit priren të ecin shumë mirë në Florida, veçanërisht ato që mund të ndihmojnë me anglishten si gjuhë e dytë, pasi një numër i konsiderueshëm i Floridianëve kanë një gjuhë të parë të ndryshme. Ata janë të motivuar për të mësuar dhe përmirësuar anglishten e tyre. Përveç ofrimit të shërbimeve të mësimdhënies për anglishten, ju gjithashtu mund të përdorni tregun e mësimit në distancë dhe të ofroni shërbime për njerëzit nga e gjithë bota.

Çfarë duhet të bëni më pas pasi të keni idenë e biznesit

Duke kuptuar se çfarë biznes ju doni të filloni në Florida është vetëm fillimi. Tani ju duhet ta ekzekutoni atë dhe për këtë, këtu është një udhërrëfyes që duhet të ndiqni: 

Shkruani një Plan Biznesi

Përpiloni një plan biznesi solid që përfshin hulumtimin e tregut dhe konkurrencës, kostot e fillimit, kërkesat për financim dhe strategjinë e rritjes. Do të shërbejë si plan për suksesin tuaj. Nëse po kërkoni të mblidhni fonde përmes kredive ose granteve, bankat dhe institucionet financiare do të duan të shohin planin tuaj të biznesit përpara se të vendosin nëse mund të ofrojnë fonde apo jo.

Vendosni për strukturën e biznesit tuaj

Zgjidhni entitetin e duhur të biznesit për idenë tuaj. Shumica e pronarëve të bizneseve të vogla zakonisht do të zgjedhin të fillojnë me një pronësi të vetme ose një Kompani me përgjegjësi të kufizuar. Megjithatë, llojet e tjera të njësive ekonomike si partneritetet dhe korporatat mund të jenë gjithashtu më të përshtatshme në raste të caktuara. 

Regjistroni biznesin tuaj

Paraqisni dokumentet përkatëse me departamentet lokale të biznesit për ta regjistruar atë. Ju gjithashtu do të duhet të regjistroni biznesin në IRS për të marrë EIN ose Numrin e Identifikimit të Punëdhënësit. 

Merrni licencat dhe lejet

Merrni licencat dhe lejet e nevojshme për biznesin që keni nisur. Kërkesat ndryshojnë sipas shtetit, prandaj sigurohuni që të kontrolloni kërkesat tuaja lokale për çdo licencë ose leje që mund të kërkohet. 

Hapni një llogari bankare të biznesit

Merrni një llogari bankare biznesi pasi të jetë konfiguruar subjekti juaj. Kjo do t'ju ndihmojë të mbani të ndara biznesin tuaj dhe financat personale. Kjo ju ndihmon të merrni vendime të informuara financiare për biznesin dhe i bën gjërat shumë më të lehta në sezonin tatimor. 

Merrni sigurim

Sigurohuni që të merrni sigurimin e nevojshëm për biznesin tuaj në mënyrë që ai të mbetet i mbrojtur në rast aksidenti. Merrni parasysh sigurimin e përgjithshëm të përgjegjësisë për mbulimin kundër incidenteve dhe vjedhjeve. Ju gjithashtu mund të konsideroni politika specifike sigurimi si kompensimi i punëtorëve nëse do të punësoni punonjës. 

Promovoni biznesin tuaj

Së fundmi, përqendrohuni në promovimin e biznesit tuaj përmes një faqe interneti dhe fushatave të mediave sociale për të rritur ndërgjegjësimin dhe për t'i bërë njerëzit të dinë për shërbimet që ofroni. Konsideroni t'u bashkoheni shoqatave të industrisë dhe tregtisë për të ngritur më tej staturën e biznesit tuaj.

Filloni biznesin tuaj në Florida pa probleme

Bërja e hapit për të filluar biznesin tuaj në çdo shtet është një vendim i madh. Me idenë e duhur dhe duke siguruar që ju të ndiqni të gjithë hapat e nevojshëm për të nisur një biznes në Florida mund të jetë e vlefshme. 

Ruajtja e pajtueshmërisë dhe mbajtja e shënimeve të sakta mund të jetë komplekse kur filloni biznesin tuaj. Lëreni doola të ndihmojë në drejtimin e mënyrës për të menaxhuar financat e biznesit tuaj. doola Kontabiliteti është mbajtësi juaj i përkushtuar i regjistrimit, duke gjurmuar me saktësi të gjitha të ardhurat dhe shpenzimet për t'ju dhënë një pamje holistike të financave tuaja ndërkohë që drejtoni biznesin tuaj në Florida me lehtësi.

FAQ

A është e vështirë të nisësh një biznes në Florida?

Nuk është veçanërisht e vështirë për të filluar një biznes në Florida, përkundrazi, është shumë e lehtë. Procesi nuk është aq i vështirë sa mund të jetë në shtetet e tjera. Nuk ka asnjë taksë mbi të ardhurat shtetërore dhe kjo shërben si një nxitje e madhe për të ngritur një biznes në Florida.

Çfarë konsiderohet një biznes i vogël në Florida?

Një biznes i vogël zakonisht përkufizohet si një biznes me jo më shumë se 500 punonjës. Kjo është sipas përkufizimit të Administratës së Biznesit të Vogël në SHBA. Bizneset e vogla janë thelbësore për peizazhin ekonomik të shtetit.

Sa para ju nevojiten për të filluar një biznes në Florida?

Kostot për të filluar një biznes në Florida ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme bazuar në llojin e biznesit që po filloni. Për shembull, mund të kushtojë vetëm disa qindra dollarë nëse po krijoni një biznes shkrimi të pavarur, por miliona dollarë nëse krijoni një fermë organike.

A kam nevojë për një licencë për të bërë biznes në Florida?

Shumica e qarqeve në Florida kërkojnë një licencë biznesi ose profesioni. Këto kërkesa ndryshojnë sipas qarkut, kështu që është thelbësore të hulumtoni kërkesat për lokalitetin tuaj për t'u siguruar që të merrni lejet dhe licencat e nevojshme të kërkuara përpara se të filloni biznesin.

A paguajnë taksa pronarët e bizneseve në Florida?

Lloji i subjektit të biznesit të zgjedhur do të ndikojë nëse biznesi do të duhet të paguajë taksa në Florida. Nuk ka asnjë taksë mbi të ardhurat shtetërore në Florida. Sidoqoftë, korporatat dhe subjektet që tatohen federalisht si korporata, i nënshtrohen tatimit në Florida me një normë standarde 5.5%.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.