Si të gjeni bankën më të mirë për pronarët e bizneseve të vogla

Nëse sapo keni mbaruar me zgjedhjen e shpenzimeve të biznesit tuaj nga qiraja, marrja me vete dhe udhëtimet në qendër, ndoshta është koha që të hapni një llogari bankare të biznesit të vogël. Ndryshe nga marrja e kredive për të filluar biznesin tuaj, hapja e një llogarie bankare biznesi është një opsion relativisht i përballueshëm – dhe ndonjëherë edhe falas – për të vazhduar të bëni biznesit të vogël më e lehtë për t'u menaxhuar. Këtu është pika jonë e ulët se si të gjeni bankën më të mirë për biznesin tuaj të vogël!

1. Merrni parasysh nevojat tuaja

Vetëm për shkak se shoku juaj e do llogarinë e tij bankare të biznesit mund të mos nënkuptojë se është më e mira për ju. Çdo llogari bankare ka karakteristika dalluese që i bëjnë ato tërheqëse për njerëz të ndryshëm. Mendoni pse ka disa njerëz që jetojnë në qytet dhe të tjerë që jetojnë në fshat. Disa preferojnë afërsinë me lagje të ndryshme, një udhëtim të gjallë në mëngjes dhe një zyrë të gjallë në qendër të qytetit, ndërsa të tjerë preferojnë një atmosferë më të qetë të rrethuar nga natyra dhe ngushëllimi paqësor. Askush nuk ka të drejtë apo të gabuar - vetëm ndryshe.

Merrni parasysh sa vijon kur mendoni se çfarë llogarie bankare biznesi dëshironi të hapni.

Mujor tarifat e mirëmbajtjes — Ndonjëherë tarifat ia vlejnë për një llogari bankare që është e drejtpërdrejtë, e besueshme dhe e lehtë. Herë të tjera, është më e rëndësishme të gjesh një llogari bankare falas.

Ndjekja e lehtë e të ardhurave — A ka ndonjë mënyrë për të gjurmuar transaksionet tuaja? Në mënyrë ideale, ju dëshironi që llogaria juaj bankare e biznesit të gjurmojë automatikisht depozitat dhe shpenzimet. Gjurmimi pa probleme jo vetëm që ju ndihmon të qëndroni të organizuar, por gjithashtu mund të ofrojë një avantazh në përgatitjen për sezonin tatimor.

Përdorueshmëria e platformave online dhe mobile — Mund të duket e thjeshtë, por nëse do të depozitoni çeqe ose do të gjurmoni shpenzimet në lëvizje, sigurohuni që të mund të navigoni lehtësisht si në aplikacionet e tyre në internet ashtu edhe në celular.

Tani, le të hyjmë në banka të ndryshme.

2. Hulumtoni banka të ndryshme

Mënyra e vetme për të njohur bankën më të mirë për ju është të krahasoni ofertat nga një sërë ofertash të ndryshme. Prisni që të hasni në këto pika kur shfletoni përreth.

Komoditet

Sa e rëndësishme është të jeni në gjendje të ndaleni në bankën tuaj dhe të zhvilloni një marrëdhënie me degën tuaj lokale? Për disa, të kesh një bankë vetëm në distancë është krejtësisht e mirë, por për të tjerët, krijimi i një lidhjeje me degën e tyre mund të nënkuptojë të kesh një kohë më të lehtë për të bërë pyetje dhe për të lundruar në terrene të reja.

Shërbimi mbështetës

Nëse ju është dashur ndonjëherë të përballeni me mashtrim, vjedhje identiteti ose një transaksion të rëndë në kartën tuaj të kreditit, ju e dini se sa stresuese mund të jenë problemet e llogarisë bankare. Të i fundit gjëja që ju ndoshta dëshironi është të qëndroni në pritje për 20 minuta, duke pyetur veten nëse karta juaj e kreditit po zbrazet pikërisht në atë moment. Merrni parasysh bankat që miqtë tuaj rekomandojnë ose bëni një kërkim të vogël mbi ato që ofrojnë shërbime të nivelit të lartë ndaj klientit.

Mirëdashësi ndaj përdoruesit në desktop dhe celular

Mund të anashkalohet, por përdorshmëria në një faqe interneti ndonjëherë mund të jetë ndryshimi midis, "Sigurisht, unë do ta depozitoj atë çek tani!" dhe, "Uh, do ta bëj më vonë." Me siguri do të ndërveproni me llogarinë tuaj bankare nga distanca më shumë sesa personalisht, kështu që shikoni përmes një vizite ose demonstrimi në YouTube për t'u siguruar që detyrat që do të frekuentoni të jenë të lehta. Pyetni një nga miqtë tuaj edhe për aplikacionin celular dhe shikoni nëse është i përshtatshëm për përdoruesit, veçanërisht nëse dëshironi qasje të shpejtë ndërsa jeni në lëvizje.

Veçori-Miqësia

Mendoni për llogarinë tuaj bankare të biznesit si më shumë sesa një hapësirë ​​​​për të ruajtur paratë tuaja. Disa banka ofrojnë panele speciale që ju ndihmojnë të shikoni më lehtë transaksionet e biznesit tuaj ose depozitat pa tarifa nën një shumë të caktuar për cikël pagese. Merrni parasysh mirëdashjen ndaj veçorive kur gjeni atë llogari të përsosur.

I siguruar FDIC

Pavarësisht se cilën bankë keni zgjedhur, sigurohuni që banka juaj e biznesit të jetë e siguruar nga FDIC! Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave, ose FDIC, është një organizatë që mbron individët kundër dështimeve të bankave. Bankë e siguruar nga FDIC përdoruesit janë të garantuar që deri në 250,000 dollarë të parave të tyre mbrohen, për të parandaluar diçka si dështimi i bankës së WaMu në 2008 (dështimi më i madh i bankës ndonjëherë) nga ndodhja.

3. krahasim Llogaria e biznesits

Le t'ju drejtojmë përmes një krahasimi të thjeshtë midis dy llogarive kontrolluese të biznesit të vogël:

Banka e Amerikës Banka e Përparësisë së Biznesit Fundamentals™

  • Tarifa mujore prej 16 dollarë (mund të hiqet nëse mbani një bilanc mesatar mujor të kombinuar 5,000 dollarë)
  • Monitorimi i rrjedhës së parasë për ta bërë të lehtë shikimin e fluksit të parave të biznesit tuaj dhe gjurmimin e muajve të të ardhurave më të rënda dhe më të lehta
  • Zelle për Biznes për transferimin e parave tek kontraktorët në pak minuta
  • Erica, Asistent Virtual i AI

Chase Business Complete Banking℠

  • Tarifa mujore 15 dollarë (mund të hiqet nëse mbani një bilanc minimal ditor prej 2,000 dollarësh)
  • 5,000 dollarë depozita në para për cikël pagese pa tarifë
  • Business Total Savings™ heqja dorë nga tarifa e llogarisë
  • Transaksione të pakufizuara me kartë debiti dhe Chase ATM dhe deri në 20 transaksione me arkë dhe letra

Në shikim të parë, Chase Business Complete ofron përfitimin e heqjes dorë nga tarifa e llogarisë së kursimit. Por, çka nëse nuk keni një llogari kursimi me Chase, dhe në vend të kësaj përdorni një llogari kursimi me rendiment të lartë? Kjo nuk është shumë përfitim për ju.

Nga ana tjetër, Business Advantage Fundamentals ofron opsionin për të hequr dorë nga tarifa mujore prej 16 dollarësh nëse keni kombinuar një bilanc mujor prej 5,000 dollarësh, por përsëri, nëse keni një HYSA, ndoshta do të preferonit të mbani shumicën e parave tuaja atje, më mirë. sesa në llogarinë tuaj të re bankare të biznesit.

Kthehu në tabelën e vizatimit.

Epo, nëse tarifa mujore nuk dëmton shumë, ndoshta ia vlen, veçanërisht për një nxënës vizual që do të përfitonte nga monitorimi i fluksit të parave të BOA. Ose, ndoshta e dini se nuk do të depozitoni më shumë se 5,000 dollarë për cikël pagese dhe dëshironi të përdorni ofertën pa tarifë të Chase për depozita nën atë çmim.

Disa veçori të tjera për t'u kujdesur në përgjithësi:

tarifat — Këto mund të jenë nga tarifat mujore të shërbimit, tarifat e tepërta të transaksionit kur tejkaloni maksimumin tuaj mujor, tarifat e tepërta të transaksionit dhe tarifat e përgjithshme të transaksionit.

Kërkesat për bilancin minimal — Disa banka kërkojnë që ju të keni një bilanc minimal për të shmangur tarifat ose si standard i përgjithshëm.

Marrëdhëniet e degëve lokale — Nëse ndërtimi i lidhjeve është i rëndësishëm për ju siç u përmend më lart, pyesni përreth. Asnjëherë nuk e dini se kur kjo miqësi bankare do t'ju ndihmojë të miratoheni për një kredi për biznesin e vogël!

Banka më e mirë atje është banka më e mirë për të ju

Ndërsa disa pronarët e bizneseve e doni bankën e tyre, mund të gjeni një tjetër që funksionon më mirë për ju. Bëni kërkimin, pyesni pronarët e tjerë të bizneseve si ju se çfarë preferojnë dhe bëni atë që është më e mira për ju dhe biznesin tuaj. 

Ju mund ta filloni procesin duke parë nëse llogaria bankare e biznesit të doola funksionon për ju. Bisedoni me një nga specialistët tanë financiarë sot!

FAQs

Cilat janë tre gjërat që duhen marrë parasysh kur zgjedh një bankë?

Tarifat (mujore, transaksioni, depozitimi), komoditeti (banka plotësisht në distancë kundrejt degëve kombëtare) dhe siguria (sigurohuni që është e siguruar nga FDIC) janë tre konsiderata të rëndësishme.

A duhet të përdor një bankë tjetër për LLC-në time?

Po, rekomandohet. Ndarja e bankingut tuaj personal dhe atij të biznesit ju ndihmon të gjurmoni dhe vizualizoni më lehtë transaksionet dhe shpenzimet e biznesit tuaj.

A ka rëndësi se çfarë banke zgjidhni?

Në skemën e madhe të gjërave, ndoshta jo, përveç nëse shpenzoni një tarifë të madhe mujore si një biznes në rritje ose jeni duke u ngarkuar me shumë tarifa transaksioni. Merrni parasysh bankat që e bëjnë atë që po bëni aktualisht më të lehtë dhe të lira.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.