Softueri më i mirë i kontabilitetit për pronat me qira

Menaxhimi i shumë pronave me qira nuk është i lehtë. Ju duhet të mbani gjurmët e depozitave dhe pagesave të qirasë nga qiramarrës të ndryshëm, ndërsa mbani një sy të ngushtë në shpenzimet tuaja. Nuk është çudi që menaxherët e pronave tani mbështeten në disa nga programet më të mira të kontabilitetit për pronat me qira për të mbajtur financat nën kontroll.

Këto platforma softuerike janë tepër të fuqishme dhe u mundësojnë pronarëve të automatizojnë shumë nga ato që bënin me dorë. Ato janë më shumë se thjesht mjete kontabiliteti, që ju ndihmojnë të gjurmoni zbritjet, shpenzimet, të ardhurat dhe metrika të tjera investimi për të realizuar një fitim biznes.

9 Softueri më i mirë i kontabilitetit për pronat me qira

Këto janë 9 nga programet më të mira të kontabilitetit që mund t'i përdorni si menaxher pronash për të gjurmuar me saktësi financat e pronave tuaja me qira.

Menaxheri i Qirasë

Rent Manager është një softuer i menaxhimit të pronës i përshtatshëm për portofolet e pasurive të paluajtshme të çdo madhësie. Ai ofron veçori të fuqishme të kontabilitetit dhe raportimit, një desktop të bazuar në renë kompjuterike dhe akses në celular, në mënyrë që të mund të mbani një sy në pronat tuaja në lëvizje. Është mjaft e lehtë për t'u përdorur për fillestarët me disa veçori të avancuara të mbyllura pas niveleve më të larta të pagave. Planet Basic, Plus dhe Premium kushtojnë përkatësisht 1, 1.50 dollarë dhe 2.25 dollarë për njësi, në muaj.

Të mirat e Menaxherit të Qirasë

 • Mirë për fillestarët
 • Barazimi automatik bankar
 • Integrime të ndryshme të palëve të treta

Disavantazhet e Menaxherit të Qirasë

 • Shpenzimet minimale mujore 200 dollarë
 • Kosto më e lartë për veçori më të avancuara
 • Më i kushtueshëm se softueri konkurrues

Njësoj

Stessa është ndërtuar nga themeli si një softuer për menaxhimin e pronës me qira për banim. UI-ja e saj moderne e bën të lehtë gjurmimin e matjeve kryesore si të ardhurat dhe shpenzimet, mbledhjen e qirasë, menaxhimin e parave të gatshme dhe të dhëna të tjera operacionale. Veçoria e Paketës Tatimore thjeshton dosjet duke ju dërguar të personalizuara raportet tatimore me kopje dixhitale. Stessa ka një nivel falas me veçori thelbësore të ofruara për prona të pakufizuara. Niveli Pro kushton 20 dollarë në muaj dhe siguron akses në veçori të avancuara si nënshkrimi elektronik i dokumenteve, APY premium në bilancet e parave, gatishmëria tatimore dhe më shumë.

Të mirat e Stessa

 • Një nivel falas me veçori thelbësore për çdo numër pronash
 • Karakteristikat e shqyrtimit të qiramarrësit
 • Përkujtues të automatizuar të mbledhjes së qirasë dhe përditësime të pagesave

Disavantazhet e Stessa

 • Nuk ka pagesa të përshpejtuara të qirasë në nivelin e lirë
 • Historia e plotë e grafikut vetëm në nivelin e paguar
 • Nuk ka veçori të komunikimit të qiramarrësit ose kërkesës për mirëmbajtje

TenantCloud

TenantCloud është një softuer i mirë për gjurmimin e informacionit të qirasë, pranimin e pagesave, menaxhimin e kërkesave për mirëmbajtje dhe qiratë, si dhe për komunikimin me qiramarrësit. Ai gjithashtu ndihmon me gjurmimin e sigurimit dhe sinkronizimin e të dhënave. Ekziston një nivel falas me funksionalitet të kufizuar për deri në 75 njësi me veçori më të avancuara të mbyllura pas niveleve premium që fillojnë nga 12 dollarë në muaj.

Të mirat e TenantCloud

 • Mbështetje për pagesat e qirave në internet
 • Lejon qiramarrësit të paguajnë automatikisht dhe të bëjnë pagesa të pjesshme
 • Aftësia për të ndarë një qira me qiramarrës të shumtë

Disavantazhet e TenantCloud

 • Karakteristikat minimale të gjurmimit dhe raportimit në nivelin e lirë
 • Nuk ka pagesa ACH ose ndjekje qiraje nëse nuk e përmirësoni
 • Aplikacionet celulare nuk janë të lehta për t'u përdorur

Appfolio

AppFolio është më i përshtatshmi për pronarët që duhet të menaxhojnë një numër të madh njësish, pasi ata do të ishin në gjendje të përdorin më së miri grupin e tij të veçorive. Ai përfshin raporte të personalizueshme, pagesa në internet, mjete marketingu, menaxhim qiraje dhe veçori të komunikimit. Ekzistojnë gjithashtu funksione të gjenerimit të plumbit, shqyrtimit të qiramarrësve, menaxhimit të shërbimeve dhe mbledhjes së borxheve. Çmimet për nivelet Core, Plus dhe Max fillojnë nga 1.40 dollarë, 3 dhe 5 dollarë për njësi, në muaj.

Të mirat e Appfolio

 • Portali intuitiv në internet për qiramarrësit
 • Aplikacion i avancuar celular për menaxhimin e pronës me raportim në kohë reale
 • Menaxhimi i integruar i porosive të punës

Disavantazhet e Appfolio

 • Mungesa e opsioneve të personalizimit ose integrimit
 • I shtrenjtë në krahasim me softuerët e tjerë
 • 50 njësi minimale dhe 280 dollarë në muaj shpenzim minimal

Buildium

Është një tjetër softuer i fuqishëm i kontabilitetit për menaxhimin e pronës me funksione të tjera në lidhje me qiradhënien, operacionet, ekzaminimet, listimet dhe mirëmbajtjen. Një portal qiramarrësi është gjithashtu i disponueshëm për menaxhimin e thjeshtuar të qirasë. Buildium ka për qëllim pronarët me një portofol të mesëm dhe të madh. Çmimi për nivelet Essential, Growth dhe Premium fillon përkatësisht me 55 dollarë, 174 dollarë dhe 375 dollarë në muaj.

Të mirat e Buildium

 • Karakteristikat kryesore të kontabilitetit përfshihen në të gjitha nivelet
 • Ndërtuar për bizneset që po rriten
 • Mbështetje për pagesat me kartë krediti dhe ACH

Disavantazhet e Buildium

 • Një nga zgjidhjet më të shtrenjta të menaxhimit të pronës
 • Karakteristikat e avancuara të mbyllura pas niveleve më të larta
 • Tarifa shtesë të hyrjes në nivelet Growth dhe Premium

Studio qiradhënës

Landlord Studio është një softuer i thjeshtë kontabiliteti për menaxhimin e të ardhurave dhe shpenzimeve, mbledhjen e qirasë në internet dhe mbajtjen e shënimeve të zbritjeve tuaja. Përdoret më së miri për detyrat e përditshmërisë së kontabilitetit pasi softueri nuk përfshin optimizimin e avancuar të portofolit ose veçoritë e menaxhimit të aseteve. 3 njësitë e para janë falas në planin Go me raporte bazë dhe gjurmim manual. Niveli Pro ka veçori më të avancuara duke filluar nga 12 dollarë në muaj.

Të mirat e qiradhënësit Studio

 • E thjeshtë dhe e lehtë për t'u përdorur, edhe për fillestarët
 • Niveli falas ofron gjurmim për tre prona
 • Ndërfaqja e përdoruesit intuitiv

Disavantazhet e qiradhënësit Studio

 • Mungesa e funksionalitetit të avancuar të menaxhimit të aseteve
 • Përdorim i kufizuar për ata që rrisin portofolin e tyre
 • Nuk ka funksionalitet të sindikatës së listimit

Hemlane

Hemlane është një mjet i avancuar i menaxhimit të pronave që ju lejon të bashkoni listimet tuaja në 30 faqet e internetit më të listuara me qira, ofron veçori të gjenerimit të plumbave, menaxhimin e aplikacioneve në internet me sfondin e qiramarrësit dhe kontrollin e kreditit, si dhe mbledhni qira në internet. 

Çmimi fillon me 30 dollarë në muaj për nivelin bazë dhe shkon deri në 40 dollarë në muaj për më shumë veçori si menaxhimi i porosive të punës. Ajo shkon deri në 108 dollarë në muaj për paketën e plotë që ju lidh me një agjent lokal leasing.

Të mirat e Hemlane

 • Karakteristikat e avancuara të shqyrtimit për qiramarrësit
 • Karakteristikat e fuqishme të përcjelljes financiare
 • Menaxhimi i integruar i porosive të punës

Disavantazhet e Hemlane

 • 28 dollarë në muaj tarifë bazë për të gjitha planet
 • Karakteristikat e avancuara ofrohen vetëm në nivelet më të larta
 • Kostoja e shqyrtimit të qiramarrësit duhet të paguhet nga qiramarrësi

Rentmoji

Rentmoji është një platformë e menaxhimit të pronave më të përshtatshme për menaxherët me portofol të përmasave të vogla dhe të mesme. Ndërfaqja e tij elegante dhe moderne është e lehtë për t'u përdorur dhe lundruar. Ai automatizon ndarjen e pronave, mbledhjen e plumbit, ruajtjen e dokumenteve, menaxhimin e shitësve, kërkesat për mirëmbajtje, shqyrtimin e banorëve dhe më shumë për të thjeshtuar detyrat e menaxhimit për ju. Karakteristikat e fuqishme të llogarisë gjithashtu lejojnë gjurmimin e lehtë të të ardhurave dhe shpenzimeve. Rentmoji nuk i bën publike çmimet e tij.

Të mirat e Rentmoji

 • Zhvilluar për lehtësinë e përdorimit, veçanërisht për fillestarët
 • Sindikata e tregut me një klikim të vetëm të listave
 • Menaxhimi pa letra

Disavantazhet e Rentmoji

 • Mungesa e informacionit publik për çmimet
 • Nuk ka qartësi për koston e veçorive të avancuara
 • Përshtatja mund të jetë konfuze

ThjeshtojEm

SimplifyEm është një opsion i përshtatshëm menaxhimi për pronarët me çdo numër njësish. Veçoritë përfshijnë gjurmimin e detajuar të financave, mbledhjen e qirave në internet, shqyrtimin e qiramarrësve, ndjekjen e kërkesave për mirëmbajtje, kontabilitetin e besimit, komunikimin e qiramarrësit dhe më shumë. Ka shumë nivele çmimesh, duke filluar nga 35 dollarë në muaj për deri në 10 njësi dhe duke shkuar deri në 2,010 dollarë në muaj për deri në 2,000 njësi.

Të mirat e SimplifyEm

 • Ruajtja e pakufizuar e dokumenteve
 • Gjenerimi i raportit tatimor
 • Mbështetje me bazë në SHBA

Disavantazhet e SimplifyEm

 • Opsione të kufizuara personalizimi 
 • Asnjë raport i barazimit bankar
 • Më e shtrenjtë se disa zgjidhje të tjera të menaxhimit

Çfarë është softueri i kontabilitetit të pronës me qira?

Softueri i kontabilitetit të pronës me qira është një zgjidhje e krijuar për pronarët dhe menaxherët e pronave për të gjurmuar me saktësi paratë që vijnë dhe shpenzimet që bëhen për mirëmbajtjen dhe mirëmbajtjen e pronave. Softueri funksionon si një burim i centralizuar për të gjitha të dhënat e pagesave dhe krijon një pasqyrë koncize të të ardhurave, duke ju mundësuar të mbani një sy të ngushtë në shëndetin financiar të biznesit tuaj.

Përveç sigurimit të qartësisë për bilancin, softueri mund të ofrojë gjithashtu funksionalitet shtesë, duke ju ndihmuar të menaxhoni fluksin e parave dhe të qëndroni në përputhje me detyrimet tuaja për taksën e pronës. Veçoritë e avancuara mund të përfshijnë shqyrtimin e sfondit dhe kontrollet e kreditit të qiramarrësve, menaxhimin e porosive të punës, bashkimin e listimeve me platformat online dhe integrimet e palëve të treta, ndër të tjera.

Pse është i rëndësishëm softueri i kontabilitetit për pronat me qira?

Softueri i kontabilitetit është i rëndësishëm për pronat me qira pasi ofron veçori profesionale të kontabilitetit që sigurojnë gjurmim të saktë të të gjitha të ardhurave dhe shpenzimeve të krijuara nga njësitë tuaja. Asnjëherë nuk mungon një dollar dhe ju gjithmonë e dini se nga vjen çdo dollar dhe për çfarë po shpenzohet. 

Kjo thjeshton shumë gjëra edhe për ju. Nuk keni më nevojë të krijoni manualisht raporte ose të gjurmoni faturat, dhe gjithashtu i bën gjërat më të lehta në sezonin tatimor. Shumica e zgjidhjeve softuerike ju lejojnë të krijoni raporte tatimore me një klikim të vetëm të një butoni, duke hequr stresin nga dosjet tuaja vjetore tatimore.

Kushdo që dëshiron të operojë njësitë e tyre si një biznes serioz duhet të investojë në një softuer kontabël të aftë për pronat me qira. Ndërsa filloni të rriteni, softueri do t'ju mundësojë të keni një kuptim të saktë të gjendjes suaj financiare, duke ju ndihmuar të bëni marrëveshjet e duhura të biznesit.

Si të zgjidhni softuerin e kontabilitetit të pronës me qira?

Kur zgjidhni nga programet më të mira të kontabilitetit për pronat me qira, fokusi juaj duhet të jetë në zgjedhjen e softuerit që ofron veçoritë që i përshtaten më mirë nevojave tuaja. Vetëm atëherë do të mund të nxirrni potencialin e tij të plotë. 

Të diskutuar më poshtë janë disa nga faktorët që duhet të keni parasysh kur zgjidhni një softuer kontabël për biznesin tuaj të pronës me qira.

Integrimi me Sistemet e Menaxhimit të Pronës

Nëse jeni duke përdorur dy zgjidhje të veçanta softuerike që nuk sinkronizojnë të dhënat midis tyre, do të jetë një telash që të hidheni mes të dyjave pasi të dhënat do të ekzistonin në kapanone të veçanta. Softueri i kontabilitetit që zgjidhni duhet të integrohet me sistemin tuaj të menaxhimit të pronës. Më pas, mund të shihni me një shikim, për shembull, se cilit qiramarrës i ka vonuar qiranë për sa ditë, ose kujt duhet t'i rimbursohet depozita nga një panel i centralizuar.

Llogaritja automatike e të ardhurave dhe shpenzimeve nga qiraja

Karakteristikat e gjurmimit në kohë reale janë shumë të dobishme për pronarët pasi ata mund të përshkruajnë fluksin e tyre të parasë bazuar në këtë. Softueri i kontabilitetit të pronës që zgjidhni duhet të llogarisë automatikisht të ardhurat dhe shpenzimet tuaja të pritshme nga qiraja. Në këtë mënyrë, ju do të dini menjëherë se cili do të jetë pozicioni i parave të mbetura pasi të bëhen të gjitha shpenzimet, kështu që ju mund të vendosni hapat e ardhshëm në përputhje me rrethanat.

Aftësia për të gjurmuar dhe menaxhuar koleksionet e qirave

Nëse po menaxhoni qindra ose mijëra njësi, është pothuajse e pamundur të gjurmoni se kush duhet t'ju paguajë qiranë kur ose t'i drejtoheni individualisht për të mbledhur qiranë. Një softuer i mirë i kontabilitetit do t'i automatizojë këto veçori, duke u dërguar automatikisht njoftime për qiranë qiramarrësve dhe duke u mundësuar atyre të bëjnë pagesa në internet, në mënyrë që paratë të vazhdojnë të vijnë pa kërkuar shumë kontribut nga ju.

Përkujtues dhe njoftime të automatizuara të qirasë

Qiramarrësit shpesh mund të harrojnë se kur duhet qiraja dhe gjithçka që mund t'u nevojitet është një kujtesë e butë. Zgjidhni një softuer që trajton të gjitha për ju. Me të gjitha të dhënat e futura në prizë, softueri do të dijë saktësisht se kur duhet t'u dërgojë rikujtues qirasë kujt qiramarrësve. Sapo të paguajnë, do t'ju njoftojë në kohën e duhur, kështu që ju jeni gjithmonë të informuar.

Aftësitë e përpunimit të pagesave në internet

Ditët e mbledhjes së qirasë me para kanë kaluar prej kohësh. Ju nuk do të dëshironit të shkoni dhe të mblidhni para as. Shumica e qiramarrësve do të preferojnë gjithashtu të paguajnë në internet pasi u kursen kohë dhe i lejon ata të transferojnë qiranë në çast. Softueri që zgjidhni duhet të ketë funksionalitetin e përpunimit të pagesave në internet. Qiramarrësit tuaj me siguri do t'ju vlerësojnë për këtë.

Kontrollimi i qiramarrësit dhe integrimi i kontrollit të sfondit

Ju dëshironi paqen e mendjes që qiramarrësit që marrin me qira pronën tuaj nuk do t'ju shkaktojnë probleme në linjë. Një softuer që ka funksione të integruara të kontrollit dhe të kontrollit të sfondit do të jetë një shpëtimtar. Gjithçka që ju nevojitet është disa klikime për të kryer një kontroll të sfondit dhe kreditit. Me raportin në dorë, do të jeni më të pajisur për të marrë një vendim të informuar nëse dëshironi t'i jepni me qira njësinë.

Si doola Books e bën të lehtë kontabilitetin për pronat me qira

Zgjedhja e softuerit të duhur të kontabilitetit është një nga vendimet më të rëndësishme që do të merrni si qiradhënës dhe menaxher prone. Çdo mjet ka të mirat dhe të këqijat e tij, ju dëshironi të zgjidhni atë që përputhet më mirë me nevojat dhe qëllimet tuaja, në mënyrë që t'ju ndihmojë të kurseni kohë dhe t'ju lejojë të përqendroheni në zgjerimin e biznesit tuaj. 

Kjo është ajo me të cilën do të përjetoni Doola Libra. Është zgjidhja përfundimtare e kontabilitetit që ofron gjurmim të automatizuar të të ardhurave dhe shpenzimeve, mbledhjen e pagesave, raportet e faturave, raportimin e thjeshtuar të taksave dhe më shumë me konsultime të ekspertëve të CPA. Kontabiliteti për pronat tuaja me qira nuk do të jetë kurrë i njëjtë.

FAQs

A ka softuer kontabël të krijuar posaçërisht për pronarët?

Ekziston një gamë e gjerë softuerësh llogarish që është krijuar veçanërisht për pronarët, duke u mundësuar atyre të bëjnë gjithçka, nga gjurmimi i automatizuar financiar deri te kontrollet e sfondit dhe të kredisë për qiramarrësit, menaxhimi i mirëmbajtjes dhe më shumë.

Sa kushton zakonisht softueri i kontabilitetit për pronat me qira?

Çmimi për softuerin e kontabilitetit për pronat me qira ndryshon ndjeshëm. Disa mund të kushtojnë deri në 1 dollarë për njësi në muaj, ndërsa të tjerat mund të kushtojnë disa qindra dollarë në muaj, kryesisht në varësi të shërbimit të zgjedhur dhe niveleve të abonuara. 

A mund të trajtojë softueri i kontabilitetit prona të shumta me qira?

Ka shumë softuer të kontabilitetit që janë zhvilluar për të menaxhuar portofolet e mëdha me qira. Pra, nëse jeni duke menaxhuar një njësi ose mijëra prona me qira, do të gjeni lehtësisht një softuer që i përshtatet nevojave tuaja.

A mund të gjenerojë softueri i kontabilitetit raporte për qëllime tatimore?

Softueri i kontabilitetit mund të gjenerojë raporte për qëllime tatimore. Ata mund ta bëjnë këtë sepse tashmë kanë të dhënat e të ardhurave dhe shpenzimeve. Me funksionalitet më të avancuar, madje mund të menaxhoni zbritjet dhe pretendimet e tjera për të krijuar raporte tatimore gjithëpërfshirëse. 

A rekomandohet softueri i kontabilitetit i bazuar në cloud për pronarët e pronave me qira?

Po, softueri i kontabilitetit i bazuar në renë kompjuterike rekomandohet shumë për pronarët e pronave me qira. Ai u siguron atyre gjurmimin në kohë reale dhe mundësinë për të hyrë në panelin e kontrollit nga çdo pajisje që ata zgjedhin nga kudo që të jenë në botë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.