Po kërkoni të krijoni një LLC shpejt dhe lehtë? Krijo një LLC në internet tani me Fast and Easy LLC Formation. Filloni në pak minuta dhe shijoni paqen e mendjes sot!

Si mund të aplikoj për një LLC në internet? Udhëzues hap pas hapi

Urime - puna juaj e palodhur po jep rezultat dhe është koha që ju të regjistroheni për një LLC. Ndërsa kënaqësia e zotërimit të biznesit tuaj vjen me shpërblimet e veta, gërmadha e dosjeve dhe dokumenteve mund të duken të frikshme. Thirrni zyrën e qeverisë së shtetit tuaj vetëm për të bërë disa pyetje? Jo - ka padyshim një mënyrë më të mirë.

Më poshtë, do të mësoni gjithçka se si të regjistroni LLC-në tuaj në internet. Plus, me një ekip si doola, mbajini të gjitha detyrat në një vend fillimi i formimit të LLC tuaj shpejt dhe me lehtësi.

1. Njihni kërkesat e LLC në shtetin tuaj.

Kur filloni LLC-në tuaj, ka disa opsione kur bëhet fjalë për vendin ku depozitoni. Merrni parasysh gjëra të tilla si ku do të bëni më shumë biznes, cilat janë përfitimet e paraqitjes në shtete specifike dhe çfarë do të kishte më shumë kuptim për ju dhe biznesin tuaj.

Ndonjëherë, pronarët e bizneseve vendosin të depozitojnë në një shtet të ndryshëm nga vendi ku ndodhen për shkak të përfitimeve specifike tatimore ose një nevojë specifike për vendndodhjen e biznesit.

Ju mund të hulumtoni përfitimet dhe të metat e paraqitjes së drejtë në shtetin tuaj kundrejt një tjetër ose lëreni një mjet si doola t'ju ndihmojë ta bëni atë.

2. Zgjidhni emrin e LLC-së tuaj.

Tani për pjesën argëtuese: emërtimi i biznesit tuaj!

Duhet të jesh unik. Jo vertet. Kërkohet të keni një emër që askush tjetër nuk e ka, të paktën brenda shtetit tuaj. Dhe shumë shpejt: le të flasim për një emër LLC kundrejt një emri biznesi, dhe përfitimet argëtuese që keni kur krijoni një emër LLC.

Thuaj se je pronari i biznesit në Wordy Bird Content LLC. Fillimisht, ju po punonit si një shkrimtar i pavarur, por më në fund, filluat të krijoni kurse dhe t'u ofroni programe shkrimtarëve të tjerë që kërkojnë të punojnë në mënyrë të pavarur dhe po përdorni Kolektivin e Shkrimtarëve Fluturues për të identifikuar publikisht biznesin tuaj. Në shumicën e rasteve, ju mund të përdorni ende Wordy Bird Content LLC si biznesin kryesor kur depozitoni taksat nëse është mjaft i lidhur me LLC-në tuaj, edhe pse audienca juaj ju njeh si Kolektivi i Shkrimtarëve Fluturues. Kështu që…

Emri i një LLC: emrin ligjor të LLC-së tuaj që do të shkruani në taksat dhe dokumentet tuaja ligjore. Të njëjtin emër që keni shkruar kur keni aplikuar, me "LLC" direkt pas tij, dmth Wordy Bird Content LLC.

Emri i një biznesi: emrin e asaj që ju jeni duke bërë biznes si. Ky mund të jetë i njëjti emër me LLC-në tuaj, ose mund të jetë i ndryshëm. Në mënyrë tipike, është emri që të tjerët e lidhin me ju, të paktën në një mjedis të caktuar. Për sa kohë që ju e referoni atë përmes një DBA (ose "të bërit biznes si") në dokumentet ligjore dhe hapësirat e tjera të kërkuara, atëherë është mirë të thuash si emri që është nën LLC-në tuaj dhe ka të ngjarë të përdorni të ardhurat dhe shpenzimet prej tij për të ia atribuoni LLC-së tuaj.

(Shikoni: që nga ky shkrim, mund të gjeni në fundin tonë se si shkruajmë emrin e kompanisë sonë kundrejt DBA-së. A mund ta dalloni atë?)

3. Paraqisni "Nenet e Organizatës".

Konsideroni "Nenet e Organizatës" një certifikatë lindjeje për LLC-në tuaj: pa to, shteti juaj nuk mund ta njohë teknikisht LLC-në tuaj si një biznes aktual.

Pra, po, kjo është një vërtet dokument i rëndësishëm për të pasur. (Nëse dëshironi të siguroheni që e mbani mend, dorëzoni LLC-në tuaj me doola. Ne do të sigurohemi që të keni të gjitha dokumentet e nevojshme, kështu që nuk do të mendoni kurrë, "prit, a e bëra këtë?" për biznesin tuaj.)

Nëse jeni duke paraqitur në faqen e internetit të shtetit tuaj, atëherë Nenet e Organizatës tuaj ka të ngjarë të jenë pjesë e procesit tuaj të depozitimit. Ju do të dëshironi ta mbani atë të sigurt dhe të dobishëm me ju; ndihmon nëse ndonjëherë shfaqet ndonjë çështje ligjore, dhe është gjithashtu një shenjë dhe kujtesë e shkëlqyer për fillimin e biznesit tuaj!

"Nenet e Organizatës" zakonisht përbëhen nga detaje kyçe për biznesin tuaj, duke përfshirë

  • Emri i LLC-së tuaj
  • Adresa e LLC-së tuaj
  • Një adresë postare biznesi
  • Emrat e anëtarëve ose menaxherëve
  • Të dhënat e agjentit të regjistruar
  • Kohëzgjatja e LLC-së tuaj

Dëshironi të gjithë këtë proces në një vend? Punoni me një partner të formimit të një kompanie amerikane. Lexoni krahasimet tona të tre më të mirëve këtu: Zen Business vs Zoom legal kundrejt doola

4. Paguani tarifën e depozitimit.

Nëse po paguani për të përmirësuar procesin tuaj si përmes doola, thjesht mbani mend hapin e shkurtër dhe të ëmbël të caktimit të parave për të paguar gjithashtu furnizimet e dosjeve të shtetit tuaj. Kërkohet për çdo formacion LLC, dhe kostoja ndryshon sipas shtetit. Nëse po e bëni këtë në internet, atëherë do të kërkohet pagesa përpara se të merrni Nenet e Organizatës.

5. Merrni një numër ID tatimor federal.

EIN-i juaj është Numri federal i ID-së së Tatimit të LLC-së suaj, një kod unik 9-shifror i caktuar entitetit të biznesit tuaj nga IRS. Në varësi të shtetit tuaj, marrja e një numri identifikimi tatimor federal është ndonjëherë një proces i veçantë që duhet të përfundoni pasi të aplikoni për LLC-në tuaj. Ju ka të ngjarë të jeni në gjendje ta gjeni këtë në të njëjtin sajt që keni aplikuar për LLC-në tuaj.

6. Përgatitni një marrëveshje operative.

Një marrëveshje operative zakonisht nuk është pjesë e procesit të depozitimit të LLC-së, por është një hap jashtëzakonisht i rëndësishëm nëse vërtet dëshironi ta trajtoni LLC-në tuaj si biznes.

Disa shtete kërkojnë që të keni marrëveshje operative, ndërsa të tjerët janë pak më të dobët. Por sido që të jetë, merrni kontrollin e biznesit tuaj dhe realizoni atë, sepse kjo forcon pronësinë tuaj ligjore mbi biznesin tuaj.

Mendoni se përse po filloni LLC-në tuaj në radhë të parë. Trajtojeni sikur të keni një ekip prej dhjetë apo njëzet vetash, edhe nëse aktualisht jeni vetëm ju.

"Por pse do të më duhej një marrëveshje operimi nëse jam duke punuar vetëm me veten time?"

Po, ne do të marrim teknikë. Sepse teknikisht, edhe nenet tuaja të organizimit nuk vërtetojnë se ju jeni pronari i LLC-së tuaj– vetëm se ju ose dikush tjetër jeni agjent i regjistruar i atij biznesi. Kjo është arsyeja pse është vital të keni të gjithë informacionin e nevojshëm në marrëveshjen tuaj të funksionimit që dëshmon se SH.PK juaj është vërtet e juaja.

Ju do të gjeni disa nga të njëjtat informacione për shumicën e marrëveshjeve operative, duke përfshirë informacionin në lidhje me anëtarësimin në LLC (ku mund të siguroheni që jeni të listuar si anëtar), shpërndarjen e fitimit dhe humbjes, dhe informacionin e llogarisë dhe mbajtjes së të dhënave (edhe nëse ju' je i vetmi që e bën atë).

Nëse nuk keni një marrëveshje funksionimi dhe diçka shkon keq, shteti juaj ka të ngjarë të ketë një sërë rregullash në rregull bazuar në situatën tuaj aktuale. Por nëse doni kontroll të plotë mbi biznesin tuaj (dhe ne e dimë që po!), atëherë krijoni rregullat tuaja me biznesin tuaj, në mënyrë që të mos mbeteni kurrë të befasuar.

7. Dosja për klasifikimin tatimor.

Një tjetër aspekt unik në lidhje me LLC-të është se ju mund të zgjidhni se si dëshironi t'i depozitoni ato. Ju mund t'i paraqisni ato si një LLC e rregullt, ose si një korporatë S.

Ekzistojnë dy forma që mund të zgjidhni nga koha e tatimit që vjen: Formulari IRS 8832dhe Formulari IRS 2553.

Formulari IRS 8832

Formulari 8832, Zgjedhjet e Klasifikimit të Subjekteve, ju lejon të zgjidhni se si dëshironi të paraqisni LLC-në tuaj, me zgjedhjen midis:

  • Një LLC me një anëtar, e cila do të thotë diçka si një entitet i veçantë, ose një "entitet i shpërfillur"
  • Një korporatë
  • Një partneritet

Formulari IRS 2553

Formulari 2553, Zgjedhja nga një korporatë e biznesit të vogël përdoret vetëm nëse dëshironi të paraqisni LLC-në tuaj si S Corp për tatimin dhe kërkon plotësimin e një aplikacioni dhe miratimin përpara se të kualifikoheni për të paraqitur.

Ka disa arsye pse një pronar LLC mund të dëshirojë të paraqitet si S Corp, duke përfshirë kursimet e taksave mbi fitimet dhe përjashtimet nga taksat, por jo të gjitha SH.PK-të janë domosdoshmërisht gati për të. Mund të jetë një lëvizje e zgjuar për ju, ose mund të ketë më shumë kuptim t'i përmbaheni Formularit 8832 derisa të gjeni vlerë në ndërrimin e tij. Nëse po përpiqeni ta kuptoni, ndoshta e dini tashmë se ekipi ynë i ekspertëve në doola mund t'ju ndihmojë gjatë rrugës.

8. Regjistrohu në shtet për taksat.

Regjistrimi i LLC-së tuaj tashmë ju përcakton taksat federale, por ne nuk mund të harrojmë taksat shtetërore. Vizitoni faqen e internetit të Zyrës së Sekretarit të Shtetit të shtetit tuaj ose faqen e qeverisjes vendore për të regjistruar LLC-në tuaj, në mënyrë që të siguroheni që jeni të përgatitur për të paguar taksat shtetërore.

9. Merrni licencat ose lejet e biznesit.

Disa shtete kërkojnë që ju të keni një licencë biznesi, dhe të tjerët jo. Varet si nga vendi ku jetoni ashtu edhe nga lloji i biznesit që zotëroni. Hidhini një sy kësaj grafiku të dobishëm për të parë nëse shteti juaj kërkon që ju të keni ndonjë licencë për të vepruar ligjërisht në zonën tuaj.

10. Hapni një llogari bankare biznesi.

Nuk kërkohet kur filloni për herë të parë LLC-në tuaj, por ndërsa rriteni, mund të filloni të ndiheni sikur ndarja e punës dhe financave personale është më e ndërlikuar sesa ishte përpara se të kishit LLC-në tuaj. Futni një llogari bankare biznesi, e cila ju lejon të ndani me lehtësi të ardhurat tuaja personale dhe të biznesit, kështu që fshirjet, buxhetimi dhe më shumë kufizohen vetëm në një vend.

A dini për doola Banking? Hapni me lehtësi një llogari bankare biznesi dhe përdorni atë për të gjurmuar, kursyer dhe shpërndarë të ardhurat tuaja me lehtësi.

11. Rrituni, rriteni dhe rriteni!

Ju sapo keni mbaruar me hapat e parë për mirëmbajtjen dhe ndërtimin e LLC tuaj. Edhe pse regjistrimi i LLC-së tuaj është një dukuri një herë, do të ketë gjithmonë mirëmbajtje të rregullt si menaxhimi i pasqyrave vjetore, mbajtja e licencimit të përditësuar dhe gjurmimi i të ardhurave dhe shpenzimeve për ditën e taksave.

E mira është se të gjithë hapat e nevojshëm për të filluar, menaxhuar dhe rritur LLC-në tuaj ndodhen pikërisht këtu në doola. Kur të krijoni LLC-në tuaj me ne, do të merrni udhëzime se ku të regjistroheni, si të kontrolloni të gjitha kutitë, ku të shkoni për hapat e mëtejshëm dhe madje të merrni përfitime shtesë si një kuti postare virtuale me bazë në SHBA dhe ndihmë në konfigurimin llogarinë tuaj bankare!

FAQs

A mund të aplikoni për një LLC në internet?

Po! Ju mund të paraqisni për një LLC ose përmes faqes së internetit të shtetit tuaj, ose përmes një mbështetjeje shërbim gjithëpërfshirës si doola.

A kam nevojë për një LLC për biznesin tim në internet?

Paraqitja e një LLC ndihmon në mbrojtjen e pronës tuaj personale nëse punoni për veten tuaj. Kjo do të thotë që nëse lindin ndonjë çështje ligjore, një palë nuk do të jetë në gjendje të ndjekë pronën tuaj personale si shtëpinë tuaj. Pra, preferohet të filloni një LLC për biznesin tuaj online sa më shpejt të jetë e mundur.

A kanë të gjitha bizneset SH.PK?

Jo, jo të gjitha bizneset kanë ose janë SH.PK. Ekzistojnë lloje të ndryshme të strukturave të biznesit që i përshtaten nevojave të punës suaj, duke përfshirë një pronësi individuale, partneritet, C corp, S corp, B corp ose jofitimprurëse.

A mund të hap një llogari bankare biznesi pa një LLC?

Disa banka mund t'ju lejojnë të hapni një llogari bankare biznesi pa një biznes, por ka pak arsye për këtë. Ju duhet të keni një biznes të regjistruar përpara se të hapni një llogari bankare biznesi.

Çfarë është një agjent i regjistruar?

Një agjent i regjistruar është dikush – ose ju ose dikush tjetër – që përfaqëson LLC-në tuaj në gjendjen në të cilën është paraqitur. (Nëse hapni LLC-në tuaj me doola, ju merrni një agjent të regjistruar falas për një vit.)

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.