Optimizimi i privatësisë së biznesit: Shtetet Anonim LLC

Mbrojtja e privatësisë dhe e aseteve të dikujt është një përparësi kryesore për shumë pronarë biznesi, veçanërisht në epokën e sotme dixhitale ku informacioni personal është lehtësisht i aksesueshëm.

Një mënyrë për t'u mbrojtur që të mos bëheni një objektiv i lehtë për kreditorët dhe avokatët grabitqarë është duke formuar një LLC anonime. Duke fshehur informacionin e pronësisë nga bazat e të dhënave publike dhe kërkimet në internet, LLC-të anonime ofrojnë një shtresë të shtuar mbrojtjeje për pronarët e bizneseve që duan të mbeten anonimë. 

Për fat të mirë, ka disa shtete që lejojnë formimin e anonimëve kompani me përgjegjësi të kufizuar (SHPK), duke u mundësuar pronarëve të bizneseve të mbrojnë identitetin e tyre duke kufizuar përgjegjësinë personale për borxhet e biznesit. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë konceptin e optimizimit të privatësisë së biznesit me LLC anonime dhe do të shqyrtojmë katër shtetet kryesore ku ato lejohen.

Çfarë është një Anonim LLC?

Një LLC anonime është një lloj shoqërie me përgjegjësi të kufizuar që mban privat identitetin e pronarëve të saj. Publiku nuk mund të aksesojë emrat dhe adresat e anëtarëve, të cilët janë edhe pronarë. Shumë individë dhe biznese vendosin të formojnë LLC anonime për të mbrojtur privatësinë e tyre dhe për të mbrojtur asetet.

4 shtete që lejojnë SH.PK anonime

Jo të gjitha shtetet lejojnë LLC anonime, por ka disa që e bëjnë këtë. Këtu është lista e shteteve që lejojnë krijimin e SH.PK-ve anonime:

1. Delaware

Ligjet e forta të privatësisë shtetërore e bëjnë Delaware një shtet popullor për formimin e LLC-ve anonime. Në Delaware, LLC-të anonime njihen si "seri LLC" dhe formohen duke paraqitur një Certifikata e Formimit me Sekretarin e Shtetit. Certifikata e Formimit nuk kërkon që të listohen emrat ose adresat e anëtarëve të LLC.

2. Nevada

Nevada është një shtet tjetër që lejon LLC anonime. Në Nevada, LLC-të anonime formohen duke paraqitur Nenet e Organizatës tek Sekretari i Shtetit. Megjithëse Nenet e Organizatës janë të dhëna publike, ato nuk kërkojnë që emrat ose adresat e anëtarëve të LLC të renditen. Në disa raste, njerëzit zgjedhin të përdorin një adresë virtuale në vend të kësaj. 

3. Mexico ri

New Mexico ka qenë një shtet i favorizuar për ngritjen e LLC. Përveç çmimit të arsyeshëm, a New Mexico LLC është ndoshta opsioni i vetëm ku mund të krijoni një LLC vërtet anonime, duke mbrojtur pasuritë dhe identitetin tuaj. New Mexico është i vetmi shtet ku pronarët e bizneseve mund të regjistrojnë bizneset e tyre pa i zbuluar emrat e tyre në formularët që po dorëzojnë. 

Për të krijuar një LLC anonime në New Mexico, pronarit i kërkohet të paraqesë Nenet e Organizimit të biznesit me shtetin.

4. Wyoming

Wyoming është një tjetër nga vetëm katër shtetet që lejojnë LLC anonime. Kur bëhet fjalë për formimin e një LLC anonime, zgjedhja e shtetit të duhur mund të bëjë një ndryshim të rëndësishëm për sa i përket taksave dhe tarifave.

Wyoming, për shembull, konsiderohet si një nga shtetet më miqësore me taksat për SH.PK-të anonime. Në Wyoming, LLC-të nuk i nënshtrohen tatimit mbi të ardhurat e korporatave, duke e bërë atë një opsion tërheqës për pronarët e bizneseve që kërkojnë të minimizojnë barrën e tyre tatimore.

Ndërsa tarifa e depozitimit të shtetit është më e lartë se ajo e New Mexico, anonime LLC të formuara në Wyoming kërkohet të paraqesin një Raport Vjetor, i cili mund të kushtojë deri në 50 dollarë në varësi të aseteve të kompanisë brenda shtetit.

Shtetet e tjera

LLC-të lejohen në të 50 shtetet, por rregullat dhe rregulloret ndryshojnë sipas shtetit. Çdo shtet kërkon që ju të emërtoni Agjentin e Regjistruar dhe Organizuesin në aplikacionin tuaj LLC dhe shumica kanë nevojë që ju të identifikoni menaxherët ose anëtarët e LLC.

Megjithatë, këto katër shtete nuk kërkojnë që ju të zbuloni këtë informacion, i cili lejon formimin e "SHPK anonime". Ju duhet të ndiqni kërkesat e shtetit specifik në të cilin po e formoni atë. 

Shteti më i mirë për të formuar një LLC Anonim

Nëse po kërkoni të formoni një LLC anonime, New Mexico është ndoshta bastja juaj më e mirë. Është i vetmi shtet që ju lejon të mbani emrin tuaj jashtë regjistrimit publik, që do të thotë se ju merrni një ton privatësie dhe mbrojtjeje për asetet tuaja.

Plus, tarifat e paraqitjes në New Mexico janë shumë të arsyeshme, duke e bërë atë një zgjedhje popullore. Mos harroni se rregullat për LLC-të anonime mund të ndryshojnë, prandaj sigurohuni që të bëni kërkimin tuaj përpara se të filloni një në çdo shtet.

Mësoni më shumë për krijimi i një US LLC nga kudo në botë.

Si të formoni një LLC Anonim?

Për të formuar një LLC anonime, duhet të ndiqni disa procedura, disa prej të cilave janë përmendur më poshtë:

1. Emërtoni kompaninë tuaj

Për të filluar formimin e një LLC anonime, gjëja e parë që duhet të bëni është të vendosni për një emrin për kompaninë tuaj.

Mund të duket e thjeshtë, por në fakt ka disa gjëra për t'u marrë parasysh. Përveç zgjedhjes së një emri që është tërheqës dhe i paharrueshëm, do të dëshironi gjithashtu të siguroheni që emri që zgjidhni nuk është tashmë në përdorim në shtetin tuaj dhe nuk cenon asnjë markë tregtare ose emër biznesi ekzistues. Ju do të dëshironi të kontrolloni për të parë nëse emri i domain që përputhet është gjithashtu falas. 

Kur zgjidhni një emër, është më mirë të shmangni zgjedhjen e një emri që zbulon shumë informacion në lidhje me biznesin ose identitetin tuaj personal, sepse qëllimi i një LLC anonime është të mbrojë privatësinë tuaj.

2. Merrni një agjent të regjistruar

Pasi të keni vendosur për një emër, do t'ju duhet të zgjidhni një agjent të regjistruar. Ky është një person ose kompani që do të veprojë si një ndërmjetës ndërmjet LLC-së tuaj dhe shtetit.

Agjenti juaj i regjistruar do të marrë dokumente zyrtare dhe njoftime ligjore në emër të LLC-së tuaj, kështu që është e rëndësishme të zgjidhni dikë që është i besueshëm dhe i besueshëm. Disa LLC anonime zgjedhin të përdorin një shërbim agjenti të regjistruar, ndërsa të tjerët preferojnë të caktojnë një mik të besuar ose një anëtar të familjes.

3. Paraqisni dokumentet e nevojshme

Hapi i fundit në formimin e një LLC anonime është të paraqisni dokumentet e nevojshme me shtetin. Kjo zakonisht do të përfshijë Artikujt e Organizatës, të cilat ofrojnë informacion bazë për kompaninë tuaj, si dhe çdo formular të kërkuar specifik për shtetin.

Do t'ju duhet gjithashtu të paguani çdo tarifë të kërkuar, e cila mund të ndryshojë në varësi të shtetit në të cilin po formoni LLC-në tuaj. Pasi të jenë depozituar dokumentet tuaja dhe tarifat tuaja të jenë paguar, ju do të keni zyrtarisht një LLC anonime.

Përfitimet e formimit të një LLC Anonim 

Përfitimet Anonim LLC

Këtu janë disa arsye pse formimi i një LLC anonime mund të jetë vetëm gjëja që ju nevojitet për ta mbajtur biznesin tuaj privat dhe të mbrojtur:

Merrni privatësi të plotë

Krijimi i një LLC plotësisht private i mban të gjitha informacionet tuaja të ndjeshme të sigurta dhe të shëndosha. Kjo do të thotë që të gjitha detajet personale dhe të lidhura me biznesin, si asetet dhe investimet në pronë, mbeten konfidenciale dhe të fshehura nga publiku.

Shmangni telashet ligjore

Duke pasur një biznes privat, ju mund të mbroni identitetin tuaj dhe të shmangni të gjitha llojet e padive. Në këtë mënyrë, emri juaj dhe çdo informacion në lidhje me biznesin mbeten jashtë të dhënave zyrtare të pronësisë së një LLC.

Qëndroni të mbrojtur nga ngacmimet

Meqenëse detajet e anëtarëve anonimë të LLC nuk janë të disponueshme publikisht, kjo redukton në masë të madhe shanset e ndonjë rreziku ngacmimi si për anëtarët ashtu edhe për biznesin. Kjo siguron që të gjitha çështjet e biznesit të qëndrojnë larg syrit të publikut.

Siguroni pasuritë tuaja

Një biznes privat ofron një vello mbrojtjeje të korporatës për të mbajtur të gjitha asetet e biznesit tuaj të mbrojtura nga çdo kreditor personal, si familja dhe miqtë.

Merrni të gjitha përfitimet e rregullta të LLC

Krijimi i një LLC anonime ju lejon të shijoni të gjitha përfitimet e një LLC të rregullt, të tilla si avantazhet tatimore, mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar dhe fleksibiliteti për të operuar biznesin tuaj si të dëshironi.

Kufizimet e SH.PK-ve Anonime

Sidoqoftë, ka disa kufizime që duhen mbajtur parasysh kur bëhet fjalë për SH.PK anonime, duke përfshirë:

Disponueshmëria e kufizuar e shtetit

Jo të gjitha shtetet lejojnë LLC anonime, kështu që do t'ju duhet të bëni kërkimin tuaj dhe të zbuloni se cilat prej tyre bëjnë.

Më shumë dokumente dhe kosto

Formimi i një LLC anonime kërkon dokumente dhe tarifa shtesë në krahasim me një LLC të rregullt, gjë që mund të jetë pak e mundimshme.

Sfidat me financimin dhe bankingun

Meqenëse SH.PK-të anonime nuk u kërkohet të zbulojnë anëtarët ose menaxherët e tyre, mund të jetë sfiduese për të marrë fonde dhe për të hapur një llogari bankare. Disa banka madje mund të refuzojnë të bëjnë biznes me SH.PK anonime.

Sfidat e mundshme me kontrata dhe partneritete

LLC-të anonime mund të përballen me sfida në marrjen e kontratave dhe formimin e partneriteteve pasi partnerët ose shitësit mund të mos dëshirojnë të bëjnë biznes me një kompani që nuk i zbulon pronarët ose anëtarët e saj.

Vështirësi e mundshme me rishitjen e biznesit

Shitja e një LLC anonime mund të jetë sfiduese pasi blerësit mund të hezitojnë të blejnë një biznes që nuk i zbulon pronarët ose anëtarët e tij.

doola për Nevojat e Mbajtjes së Kontabilitetit të Anonim LLC 

Nëse jeni një pronar biznesi që kërkon t'i mbajë private informacionet tuaja personale dhe të biznesit, krijimi i një LLC mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për ju. Por është e rëndësishme të kihet parasysh se jo të gjitha shtetet lejojnë formimin e LLC-ve anonime. Vetëm katër shtete ju lejojnë të mbani informacionin tuaj të fshehur nga të dhënat publike.

Nëse jeni të interesuar të formoni një LLC anonime ose keni nevojë për ndihmë me aspektet e kontabilitetit dhe kontabilitetit të LLC-së tuaj, merrni një konsultë falas me një nga ekspertët tanë doola dhe ne do t'ju ndihmojmë! 

FAQs

FAQs

Çfarë lloj biznesi ka nevojë për një LLC anonime?

Çdo pronar biznesi që dëshiron të mbajë private informacionin e tij personal dhe marrëdhëniet e biznesit mund të përfitojë nga formimi i një SH.PK anonime. Kjo mund të përfshijë individë në industri të tilla si pasuritë e paluajtshme, financat dhe argëtimi.

Sa kushton për të formuar një LLC anonime?

Kostoja e formimit të një LLC anonime ndryshon nga shteti në shtet, me tarifat e paraqitjes që zakonisht variojnë nga 50 deri në 500 dollarë. Disa shtete mund të kërkojnë gjithashtu tarifa shtesë për agjentët e regjistruar ose raportet vjetore. Është e rëndësishme të hulumtoni kërkesat dhe kostot specifike për shtetin në të cilin planifikoni të formoni LLC-në tuaj anonime.

A është më mirë të formosh një SH.PK anonime apo një SH.PK të rregullt?

Vendimi për të formuar një SH.PK anonime ose një SH.PK të rregullt varet nga nevojat dhe qëllimet specifike të pronarit të biznesit. Ndërsa një LLC anonim ofron privatësi dhe mbrojtje të shtuar, ai gjithashtu vjen me kufizime të caktuara dhe kosto shtesë. Peshoni të mirat dhe të këqijat dhe konsultohuni me një profesionist ligjor ose financiar për të përcaktuar se cili lloj LLC është më i miri për biznesin tuaj.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.