Fillimi i një kompanie në SHBA është ndoshta një nga mundësitë më të mëdha të biznesit që mund të përfitoni si një sipërmarrës. Lajmi i mirë është që ju mund të krijoni një US LLC mjaft lehtë për sa kohë që dini çfarë të bëni. Këtu është udhëzuesi ynë hap pas hapi për formimin e një LLC në SHBA.

Një udhëzues i lehtë hap pas hapi për formimin e një LLC në SHBA

Përfitimet e formimit të një LLC të SHBA

Arsyeja kryesore që duhet të filloni US LLC-në tuaj është se do t'ju ndihmojë të fitoni besueshmëri. Është shumë më profesionale sesa të bësh biznes nën emrin tënd dhe do t'ju japë mbrojtje shtesë kundër përgjegjësisë personale për çdo borxh që keni.

Gjithashtu do t'ju ndihmojë të bëni fitime të mëdha në të ardhmen, pasi do të keni një strukturë ligjore për të mbrojtur pasuritë tuaja nga marrja e kreditorëve.

Një US LLC mund të jetë gjithashtu një strukturë tërheqëse biznesi për investitorët ndërkombëtarë, pasi ofron një shkallë mbrojtjeje nga përgjegjësia që strukturat ekuivalente në det të hapur nuk e ofrojnë.

Fillimi i një US LLC

Faktori më i madh që duhet të keni parasysh kur filloni një US LLC është të siguroheni që të jeni në përputhje me të gjitha kërkesat shtetërore dhe federale. Kjo është për t'u siguruar që nuk do të hasni asnjë problem ndërsa krijoni biznesin tuaj. Le të fillojmë

1. Zgjidhni një shtet për të formuar LLC-në tuaj

Gjëja e parë që duhet të bëni është të zgjidhni një shtet në të cilin biznesi juaj do të regjistrohet. Shteti që zgjidhni do të ndikojë se cilat ligje tatimore federale dhe lokale zbatohen për ju dhe do të ketë ndikim në statutet dhe rregulloret me të cilat duhet të respektoni.

Shteti që zgjidhni do të veprojë si lokacion qendror për biznesin tuaj, kështu që ju duhet të zgjidhni diku që është i përshtatshëm për ju për ta drejtuar atë dhe që ka një mjedis miqësor për biznesin.

2. Vendosni për një emër dhe paraqisni një aplikacion SH.PK

Më pas, vendosni për një emër për biznesin tuaj dhe paraqisni një aplikim LLC për të regjistruar biznesin tuaj në shtetin që keni zgjedhur. Kur emërtoni LLC-në tuaj, ka disa gjëra që duhet të keni parasysh:

Emri që zgjidhni për LLC-në tuaj duhet të jetë unik dhe jo në mënyrë konfuze i ngjashëm me një emër ekzistues të korporatës.

Ju gjithashtu duhet të siguroheni që emri i LLC është i dallueshëm nga çdo emër tregtar që keni tashmë për të shmangur konfuzionin dhe problemet më tej.

Emri duhet të përfshijë gjithashtu shprehjen "shoqëri me përgjegjësi të kufizuar" ose një nga shkurtesat e saj (LLC ose LLC).

3. Punësoni një agjent të regjistruar

Gjëja tjetër që duhet të bëni është të punësoni një agjent të regjistruar për të vepruar si agjent për shtetin. Një agjent i regjistruar kërkohet të trajtojë të gjitha dokumentet ligjore që vijnë, të tilla si shërbimi i procesit, dërgimi i thirrjeve dhe shërbimi i çdo njoftimi ligjor për kompaninë tuaj.

Për të përmbushur këtë kërkesë, do t'ju duhet të punësoni një agjent të regjistruar në shtetin tuaj, pasi shteti nuk do të pranojë asnjë dokument ligjor nëse nuk shërbehet nga një agjent i regjistruar.

Ju ose mund të punësoni një agjent të regjistruar drejtpërdrejt ose të përdorni një që keni punësuar tashmë për të trajtuar dokumentet për biznesin tuaj.

4. Merrni një numër identifikimi të punëdhënësit

Më pas, do t'ju duhet të merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) për biznesin tuaj. Ky është një numër nëntëshifror i lëshuar nga IRS për bizneset dhe kërkohet për shumicën e deklaratave dhe formularëve tatimorë të biznesit.

Ju mund të aplikoni për një EIN duke plotësuar një aplikim në internet ose nëpërmjet një formulari SS-4. Pasi të keni këtë numër, mund ta përdorni kur plotësoni deklaratën tatimore dhe kur hapni një llogari bankare biznesi.

5. Merrni një adresë postare fizike në SHBA

Gjëja tjetër që duhet të bëni është të merrni një adresë postare fizike në SHBA. Kjo duhet të jetë një adresë e zakonshme rruge dhe jo një kuti postare. Adresa duhet të jetë me qira ose në pronësi të jush dhe jo agjentit tuaj të regjistruar, pasi adresa do të përdoret për të gjitha dokumentet zyrtare të biznesit tuaj.

6. Hapni një llogari bankare në SHBA

Së fundi, ju duhet të hapni një llogari bankare në SHBA për të kryer biznes në vend. Tani, kjo mund të jetë pak e ndërlikuar pasi bankat kërkojnë që mbajtësit e llogarive të bëjnë një paraqitje fizike në përputhje me ligjet e SHBA-së për pastrimin e parave. Nuk duhet të keni asnjë problem nëse jeni pronar i një biznesi të huaj, por është më mirë të kontrolloni paraprakisht. Partneri ynë VPM mund të ndihmojë në procesin e regjistrimit të një adrese fizike për të hapur një llogari bankare në SHBA.

Përfundim

Pra, kjo është një udhëzues hap pas hapi se si të formoni një LLC ne SHBA. Pasi të keni kryer këto hapa, do të keni një biznes të regjistruar siç duhet me strukturën ligjore për t'ju lejuar të rritni paratë tuaja.

Fillimi i një biznesi në SHBA nuk është një vendim i lehtë për t'u marrë. për fat, doola është këtu për ta bërë procesin shumë më të lehtë për ju.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.