Ka disa avantazhe kryesore për të formuar një LLC në Wyoming - a e dini se cilat janë ato? Mësoni më shumë në këtë postim.

Avantazhet e formimit të një LLC në Wyoming

Është e domosdoshme që së pari të merrni parasysh situatën tuaj përpara se të filloni një biznes. A mund t'i drejtoni të gjitha vetë? A keni kapital të mjaftueshëm për të mbështetur operacionet dhe për të përmbushur kërkesat e tregut? A jeni të kënaqur me menaxhimin e tij në zyrën tuaj apo komoditetin e shtëpisë tuaj? Ndoshta dëshironi që dikush t'ju përfaqësojë ju dhe biznesin tuaj.

Me këtë në mendje, ju duhet të zgjidhni një strukturë ligjore biznesi. Në varësi të ligjit të shtetit, ju mund të konsideroni formimin e një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar (LLC). Shumica e pronarëve të bizneseve janë të prirur të krijojnë një LLC. Si të tilla, avantazhet që ofron ai vazhdojnë t'i kënaqin ato. Efikasiteti tatimor, mbrojtja e detyrimeve dhe privatësia janë disa nga gjërat që mund të gëzoni.

Ju jeni të lirë të zgjidhni se ku do të krijoni një LLC. SHBA nuk kërkon që pronarët të bëhen banorë të atij shteti. Mund ta vendosni në një shtet me ligje që përputhen me kapacitetin tuaj financiar dhe natyrën e biznesit. Megjithatë, nëse do të veproni si agjent i regjistruar, gjërat mund të ndryshojnë.

Çfarë është një LLC?

Një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar, e quajtur gjithashtu LLC, është një strukturë biznesi më e zakonshme në SHBA. Nga vetë emri, është një lloj biznesi ku detyrimet e pronarëve janë të kufizuara. Pronarët e LLC quhen gjithashtu anëtarë. Meqenëse çdo pronar trajtohet si një pronar i vetëm, një SH.PK ka një strukturë tatimore përçuese. Do të thotë që taksat mbi të ardhurat nuk i vihen vetë biznesit. Pronarët i paguajnë në vend të tyre. Si të tilla, tatimet e paguara pasqyrohen në deklaratat e tyre tatimore mbi të ardhurat.

Preferenca e shumë pronarëve të LLC në Wyoming është bërë më e dukshme gjatë dekadës së fundit. Në 2015-2017, SH.PK-të u rritën me 76%, nga 20,971 në 36,967. Në vitin 2018-2019, është vërejtur një numër në rritje i SH.PK-ve. Në vitin 2020, mbylljet e bizneseve filluan dhe u bënë të shfrenuara për shkak të pandemisë. Megjithatë, aplikimet e SH.PK-ve vazhduan të rriteshin, duke treguar qëndrueshmërinë e shumë bizneseve. Nga viti 2016 deri në vitin 2020, aplikacionet e LLC u dyfishuan nga 421 në 984. Ajo kishte një normë mesatare vjetore rritjeje prej 26%.

Wyoming është një nga shtetet më të favorizuara kur bëhet fjalë për formimin e LLC. Çdo shtet ka udhëzimet e tij për LLC-të. Megjithatë, bizneset e Wyoming vazhdojnë të dallohen. Tarifat më të ulëta dhe lehtësia në të bërit biznes atje kanë qenë nxitësit kryesorë të rritjes së LLC në shtet. Për pronarët e bizneseve të vogla, ka akoma më shumë nga sa duket. Më poshtë janë disa avantazhe që gëzojnë shumica e pronarëve të Wyoming LLC.

Pse të formoni një LLC në Wyoming?

Shumë pronarë në ditët e sotme marrin parasysh ligjshmëritë dhe efikasitetin e taksave përpara se të hapin një biznes. Një kompani me përgjegjësi të kufizuar në Wyoming (LLC) është një ent biznesi që mund të ngrihet në Wyoming. Mund të shihet si një bashkim i një sipërmarrjeje të vetme, partneriteti dhe korporate. Një LLC mund të ketë shumë pronarë me qeverisje më të thjeshtë. Por nëse një LLC ka vetëm një pronar ose tatohet si partneritet, taksat reflektohen drejtpërdrejt në ITR-në e tyre. Megjithatë, detyrimet nuk shtrihen në asetet personale. 

Për një kohë të gjatë, Wyoming ka ruajtur një mbrojtje të pashembullt të përgjegjësisë. Wyoming LLC nuk duhet të shqetësohen për taksat e të ardhurave shtetërore dhe formalitetet e korporatave. Ashtu si pjesa tjetër e shteteve, ata nuk duhet të listojnë informacionin e tyre personal në të dhënat publike. Kjo është për shkak se ata mund të caktojnë një shërbim agjenti të regjistruar për të vepruar në emër të tyre. 

Për më tepër, janë tre LLC Përparësitë e Wyoming të mburremi. Wyoming ishte shteti i parë që miratoi dhe përmirësoi statutet e tij të LLC, duke e bërë atë një nga shtetet më të mira të LLC. Ajo ka historinë më të fortë dhe më të zgjeruar të jurisprudencës LLC në SHBA. Së fundmi, tarifat janë relativisht më të ulëta në krahasim me shtetet e tjera si Nevada dhe Delaware. 

10 Përfitimet kryesore të Wyoming LLC

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen e përgjegjësisë dhe statutet e LLC, Wyoming mbetet i pakrahasueshëm. Pa sherr Formimi i Wyoming LLC vazhdon të tërheqë më shumë pronarë biznesesh. Këtu janë përfitimet kryesore të krijimit të një LLC në Wyoming. 

1. intimitet

Të dhënat personale të anëtarëve ose pronarëve të LLC mbeten konfidenciale. Wyoming vlerëson privatësinë dhe nuk kërkon që ju të renditeni në të dhënat publike. Duke pasur parasysh këtë, gjithçka që duhet të bëni është të drejtoni dhe rritni biznesin tuaj privatisht. Pavarësisht nëse e bëni në shtëpinë ose zyrën tuaj, Wyoming mund të garantojë anonimitetin. 

Përveç kësaj, Wyoming ofron shërbimin e një drejtori ose menaxheri të emëruar. Një agjent i regjistruar LLC mund të veprojë në emrin tuaj. Kjo për shkak se ligji Wyoming LLC kërkon regjistrimin publik të menaxherëve të LLC. Si i tillë, ju dhe bashkëpunëtorët tuaj nuk do të listoheni në të dhënat publike. Informacioni i menaxherit të Wyoming LLC do të jetë i dukshëm për publikun, jo për ju. Megjithatë, drejtori ose menaxheri i emëruar nuk do të ketë autoritet real mbi biznesin tuaj. Do të thotë se pozicioni i tij është vetëm në emër. Sado e çuditshme që mund të tingëllojë, është si një bedel apo kukull. Pra, kur ka çështje ligjore, biznesi juaj nuk do të zbulojë informacionin tuaj.

Ky shërbim shërben edhe si mbrojtje për ata që janë të lidhur me kompaninë. Prandaj, mund të shmangë thirrjet, ngacmimet dhe postat e pakërkuara. Për më tepër, paditë nuk mund t'i lidhin ato me kompaninë. Por mbani në mend se është vetëm për qëllime etike dhe ligjore. 

2. Nuk ka taksë mbi të ardhurat

Wyoming nuk vendos taksat shtetërore dhe të biznesit për LLC-të. Kjo është e dobishme për banorët e Wyoming pasi nuk do të duhet të paguajnë taksa të dyfishta. Duke qenë një nga shtetet e tatimit mbi të ardhurat zero, Wyoming mbetet tërheqës për shumë pronarë të LLC. Ai gjithashtu zbaton zero taksën e korporatës, taksën e ekskluzivitetit dhe taksën e aksioneve. 

Përveç kësaj, tatimi mbi të ardhurat personale hiqet. Por disa SH.PK tatohen si partneritet. Si e tillë, taksat kalohen përmes pronarëve. Këto pasqyrohen në deklaratat e tyre të tatimit mbi të ardhurat. 

Mbani në mend se taksat e kombinuara të të ardhurave shtetërore dhe federale janë rreth 45%-54% në shumicën e shteteve. Në këtë mënyrë do të kuptoni se barrën tatimore e mbajnë ende pronarët. Është e rëndë për SH.PK-të me një pronar të vetëm ose ato që trajtohen si partneritete. Por meqenëse Wyoming nuk vendos taksë shtetërore, nuk do të ketë regjistrime të taksave të dyfishta. 

3. Nuk ka shkëmbim informacioni

Siç u diskutua më herët, Wyoming nuk kërkon regjistrimin publik të pronarëve të LLC. Të dhënat tuaja nuk do të shfaqen askund. Për më tepër, shteti siguron parandalimin e flamurit të kuq shtetëror dhe federal. Kjo për shkak se shteti nuk ka një marrëveshje për ndarjen e informacionit me IRS. 

4. Jetoni kudo

Wyoming kërkon që pronarët e LLC të jenë të paktën 18 vjeç. Ai gjithashtu zbaton disa udhëzime për formimin dhe pronësinë e Wyoming LLC. Nëse i plotësoni kërkesat, mund të krijoni biznesin tuaj atje dhe të jetoni kudo. Është më tërheqës për banorët jo-Wyoming dhe shton një shtresë mbrojtëse të aseteve. 

5. Mbrojtja Ligjore

Fraza "Shpimi i velit të korporatës ose LLC" nuk zbatohet për Wyoming LLC. Të dhënat e pronarëve të LLC nuk janë në të dhënat publike. Anëtarët e SH.PK-së nuk i nënshtrohen padive të SH.PK. Prandaj, ai mbrohet nga përgjegjësia personale gjatë drejtimit të biznesit. Por nëse ka aktivitete mashtruese, ligji mund të zbatohet edhe për pronarët. 

Teknikisht, anëtarët e LLC-së janë ata që përfshihen në operacionet e përditshme të biznesit. Anëtarë konsiderohen edhe ata që janë pjesë e organit drejtues ose vendimmarrës. Anëtarët ushtrues detyre mund të marrin gjithashtu mbrojtje sipas gjykimit të anëtarëve të LLC. Prandaj, asnjë person i lidhur nuk mund të mbahet përgjegjës në shumicën e rasteve. 

6. Mbrojtja e urdhrit të tarifimit SH.PK me një anëtar

Taksat mund të jenë më të rënda për SH.PK-të me një anëtarë. Por mbrojtja për anëtarët mbetet e lartë. Ky urdhër mbrojtjeje për një SH.PK me një anëtarë mund të mbrojë pasuritë e tij nëse ai përballet me padi. 

7. Vetë pa para

Ju ende mund të drejtoni një LLC pa para. Wyoming LLC mund të ofrojnë aksione ose anëtarësim të tregtuara për shërbime, para dhe prona. Pra, një anëtar mund të bëjë pagesa me para ose pa para për shërbimet e kryera dhe pronën e blerë. Është një avantazh për ata që duan të jenë anëtarë të LLC, por nuk kanë para të mjaftueshme ose kapital. Megjithatë, disa LLC nuk i përmbahen këtij opsioni pasi mund të shkaktojë konfuzion dhe keqkuptim. 

8. Pak rregullore dhe formalitete

Wyoming LLC-të kanë më pak formalitete, ndryshe nga korporatat. Në thelb, korporatat kanë drejtorë që vendosin dhe votojnë në emër të tyre. Ajo gjithashtu ka oficerë që menaxhojnë aktivitetet e saj të përditshme. Ndërkohë, SH.PK nuk ka të njëjtin nivel formalitetesh. Ajo nuk mban mbledhje të aksionarëve dhe bordit.

Gjithçka që ju nevojitet është një agjent i regjistruar LLC që të veprojë në emrin tuaj. Ai duhet të jetë i disponueshëm gjatë ditëve dhe orëve normale të punës. Mund të shkoni në zyrë ose ta menaxhoni në shtëpi. 

9. Shpërndarjet fleksibël të fitimit

Shpërndarja e fitimit është fleksibël dhe në Wyoming LLC. Wyoming ka lehtësuar rregulloret për shpërndarjen e fitimit dhe numrin e anëtarëve të LLC. Duke pasur parasysh këtë, një person që zotëron 5% interes mund të marrë 50% të fitimeve nëse shkruhet në marrëveshjen e funksionimit të LLC.

10. Rreziqet minimale

Për anëtarët e LLC, përfitimet e Wyoming LLC janë ende të pakrahasueshme. Rreziqet dhe kostot janë të kufizuara nëse ka padi. Meqenëse ka më pak formalitete, "Shpimi i velit të korporatës ose LLC" nuk zbatohet për Wyoming LLC. Shkurtimisht, paditë nuk mund të shtrihen tek anëtarët për sa kohë që nuk ka mashtrim apo shkelje të detyrave fiduciare. Si i tillë, Wyoming ka kërkesa më të ulëta gjyqësore dhe shpenzime gjyqësore.

Po planifikoni të formoni një LLC në Wyoming? Lëreni Doola t'ju ndihmojë në çdo hap të rrugës. Na kontaktoni sot për të caktuar një takim dhe për të ditur më shumë për ofertat tona.

A jeni gati për të formuar një LLC në Wyoming?

Përfitimet e Wyoming LLC mbeten të preferuara të shumë pronarëve të bizneseve. Fillimisht, mund të jeni të paditur për shumë gjëra nëse kjo është hera e parë për të ngritur një biznes, veçanërisht një LLC. Megjithatë, me përgatitje të kujdesshme, ju mund të siguroni një fillim të mirë për biznesin tuaj. Për sa kohë që ju e dini dhe ndiqni procesin dhe paraqisni kërkesat, gjërat janë të thjeshta. Këtu janë hapat në formimin e një LLC në Wyoming:

1. Zgjidhni një emër për LLC-në tuaj

Ju duhet të siguroni respektimin e emrit të zgjedhur me kërkesat e emërtimit të Wyoming LLC. Merrni parasysh sa vijon:

A i përmbahet udhëzimeve të emërtimit të Wyoming LLC? 

  • Fraza Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar ose LLC duhet të ndjekë gjithmonë emrin e kompanisë. 
  • Emrat e LLC nuk duhet të jenë të ngjashëm me kompanitë ose agjencitë e tjera për të shmangur konfuzionin. 
  • Në lidhje me pikën e mëparshme, emrat e LLC duhet të jenë sa më unikë të jetë e mundur. 
  • Ka disa fjalë të kufizuara për LLC në Wyoming. Këto përfshijnë universitetin, spitalin, klinikën, bankën dhe avokatin. Si e tillë, do të nevojiten më shumë dokumente dhe përfshirja e një profesionisti.

Emri i subjektit të biznesit duhet të jetë i disponueshëm në Wyoming

Bëni një kërkim për emrat e një entiteti biznesi në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit në Wyoming. Mund t'ju ndihmojë të përcaktoni nëse emri i zgjedhur për LLC-në tuaj është ende i disponueshëm. 

Domeni i biznesit ose URL-ja duhet të jetë i disponueshëm

Meqenëse shumica e transaksioneve bëhen në internet, ju duhet të krijoni faqen tuaj të internetit të LLC. Ju mund të kontrolloni nëse mund të përdorni emrin e biznesit tuaj si një domen në internet. Prandaj, duhet të blini URL-në sot për të siguruar pronësinë dhe unike të domenit tuaj të internetit.2. 

2. Emëroni një agjent të regjistruar

Një agjent i regjistruar në Wyoming LLC trajton dokumentet ligjore dhe vepron në emrin tuaj. Me pak fjalë, ai është pika e kontaktit e Wyoming ose përfaqësuesi i LLC-së tuaj. Për sa kohë që ai është banor i Wyoming dhe i autorizuar për të bërë transaksione biznesi, ju mund ta emëroni atë.

Ju mund të emëroni veten ose cilindo në biznes si agjent të regjistruar. Por, të kesh dikë që të merret me çështje të tjera të rëndësishme do t'i lehtësojë gjërat për ty. Prandaj, mund të përqendroheni në drejtimin dhe rritjen e biznesit tuaj. Nuk duhet të shqetësoheni për privatësinë tuaj. 

3. Dosja nenet e organizimit

Nenet e Organizatës korrespondojnë me Nenet e Inkorporimit. Këto janë një pjesë themelore e dokumenteve ligjore në krijimin ose formimin e një SH.PK. Ju duhet ta dorëzoni atë tek Sekretari i Shtetit në Wyoming dhe të paguani 100 dollarë. Ekziston një tarifë shtesë komoditeti prej 2 dollarë nëse e bëni atë në internet. Tarifa e depozitimit është e pakthyeshme. 

Ju gjithashtu duhet të paraqisni një pëlqim për emërim nga një agjent i regjistruar. Është përfshirë në PDF Formacioni i Wyoming. 

4. Përgatitni një Marrëveshje Operative

Një marrëveshje operimi LLC përshkruan pronësinë dhe aktivitetet e përditshme. Edhe nëse Wyoming nuk kërkon një Marrëveshje Operative për LLC, është më mirë të kesh një të tillë. Ai parandalon konfliktet e ardhshme midis pronarëve të bizneseve.

5. Pajtohuni me Tatimet dhe Kërkesat Rregullative

Në përputhje me kërkesat tatimore dhe rregullatore me IRS, ju duhet të keni një EIN. Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN) korrespondon me numrin e sigurimeve shoqërore të SH.PK-ve. Është një numër nëntëshifror ose kod identifikimi i caktuar nga IRS. Është e nevojshme për hapjen e një llogarie bankare, paraqitjen e taksave dhe punësimin e punonjësve. Edhe nëse konvertoni një biznes ekzistues në një LLC, duhet të merrni një EIN të ri. 

6. Paraqisni Raportet Vjetore

LLC-ve u kërkohet të bëjnë një paraqitje vjetore ose të paraqesin një raport vjetor. Ai përfshin informacionin e LLC dhe pasqyrat financiare. Ju do të duhet të paguani një shumë specifike për tarifën vjetore të depozitimit ose raportimit dhe tatimin vjetor të licencës. Tarifa e raportit vjetor është 60 dollarë për çdo aktiv prej 250,000 dollarësh. Taksa vjetore e licencës është 50 dollarë ose 0.0002% e aseteve të LLC, cilado qoftë më e lartë. Sigurisht, ka një tarifë komoditeti prej 2 dollarë nëse e bëni atë në internet. Nëse tarifa totale është më e lartë se 500 dollarë, duhet ta dorëzoni atë me postë pas procesit online. 

Informacioni i thelluar i mësipërm do t'ju ndihmojë në formimin e një LLC në Wyoming. Megjithatë, krijimi i një kompanie mund të jetë i vështirë, ndaj keni nevojë për ndihmën e profesionistëve. Për më shumë informacion, kontaktoni dhe kërkoni ndihmë nga dollarë sot.

FAQ rreth formimit të Wyoming LLC

Cilat janë llojet e ndryshme të bizneseve?

Një biznes mund të marrë shumë forma, në varësi të nevojave dhe natyrës së tij. Këto janë pronësi individuale, ortakëri, korporatë dhe shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC).

Cilat janë qëllimet kryesore të formimit të një LLC?

Qëllimi kryesor është mbrojtja e interesave të sigurisë së pronarëve nga detyrimet e kompanisë. Ai gjithashtu synon të ruajë privatësinë duke bërë që dikush të veprojë në emër të tyre.

A është taksa e vendosur për SH.PK-të e ndryshme nga ajo e vendosur ndaj korporatave?

Po. SH.PK-të kanë një entitet kalimi. Prandaj, pronarët raportojnë të ardhurat dhe humbjet e biznesit në deklaratat e tyre individuale të tatimit mbi të ardhurat.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.