Fillimi i një biznesi mund të jetë një detyrë e frikshme, por gjithashtu mund të jetë një nga përvojat më shpërblyese të jetës suaj. Një vendim i rëndësishëm që duhet të merrni si pronar biznesi është se çfarë lloj strukture ligjore duhet të krijoni. Në Shtetet e Bashkuara, një opsion i njohur është krijimi i një kompanie me përgjegjësi të kufizuar (LLC). Një LLC ofron përfitime të shumta për sipërmarrësit, duke përfshirë mbrojtjen e aseteve personale, fleksibilitetin tatimor dhe lehtësinë e funksionimit. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë përfitimet e fillimit të një LLC në Shtetet e Bashkuara dhe pse mund të jetë zgjidhja më e mirë për biznesin tuaj të ri.

Avantazhet e formimit të një LLC në SHBA

Mirë se vini në botën e sipërmarrjes! Kur bëhet fjalë për fillimin e një biznesi në Shtetet e Bashkuara, një nga opsionet më të njohura është formimi i një Kompani me përgjegjësi të kufizuar (SHPK).

Kjo strukturë biznesi ofron përfitime të shumta që mund t'ju ofrojnë bazën ideale për sukses. Një LLC kombinon fleksibilitetin e një partneriteti me mbrojtjen e përgjegjësisë së një korporate, duke e bërë atë një zgjedhje tërheqëse për bizneset e vogla dhe të mesme.

Duke formuar një LLC, ju mund të gëzoni avantazhe të tilla si mbrojtja e aseteve personale, taksimi i thjeshtuar, lehtësia e funksionimit dhe rritja e besueshmërisë me klientët dhe partnerët.

Le të shqyrtojmë pse formimi i një LLC mund të jetë një lëvizje e zgjuar për sipërmarrjet e biznesit tuaj në SHBA.

12 Avantazhet e formimit të një LLC në SHBA

Ka shumë përfitime për të formuar një LLC në SHBA, por këtu janë disa arsye dhe si mund të filloni.

1. Përgjegjësia e Kufizuar

Një nga arsyet kryesore për formimin e një LLC është mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar që ofron. Kjo do të thotë që asetet personale të pronarëve ose anëtarëve të biznesit janë të mbrojtura nga borxhet dhe detyrimet e kompanisë. Në rast padie, rrezikohen vetëm asetet e shoqërisë.

2. Fleksibiliteti tatimor

Një LLC është një entitet kalimtar për qëllime tatimore, që do të thotë se fitimet dhe humbjet e kompanisë kalojnë në deklaratat tatimore personale të anëtarëve individualë. Kjo shmang taksimin e dyfishtë, pasi nuk ka taksë korporative në nivel kompanie. Për më tepër, anëtarët mund të zgjedhin të tatohen si korporatë nëse rezulton më e dobishme.

Mësoni më shumë se si tatohen LLC.

3. thjeshtësi

Krahasuar me korporatat, LLC-të kanë më pak kërkesa administrative dhe në përgjithësi janë më të lehta për t'u ngritur dhe mirëmbajtur. Nuk ka nevojë për një bord drejtorësh apo mbledhje vjetore të aksionarëve, dhe mbajtja e të dhënave është më pak e rreptë.

4. Struktura fleksibile e menaxhimit

LLC-të ofrojnë fleksibilitet për sa i përket strukturës së menaxhimit, duke i lejuar anëtarët të zgjedhin marrëveshjen më të përshtatshme për biznesin e tyre. Anëtarët mund të vendosin nëse do të menaxhohen nga një ose më shumë menaxherë ose të kenë të gjithë anëtarët të përfshirë në menaxhim.

5. Besueshmëri e zgjeruar

Formimi i një LLC mund të ndihmojë në krijimin e besueshmërisë me klientët, furnitorët dhe partnerët, pasi tregon se biznesi është një ent legjitim, i qëndrueshëm me mbrojtje ligjore.

6. Investitorët

Një strukturë SH.PK mund ta bëjë më të lehtë tërheqjen e investitorëve, pasi lejon shpërndarjen fleksibël të fitimeve dhe humbjeve dhe lëshimin e klasave të ndryshme të interesave të anëtarësimit.

7. Përfitimet specifike të shtetit

Në varësi të shtetit në të cilin është formuar LLC, mund të ketë përfitime shtesë, të tilla si stimuj tatimorë, grante ose burime të tjera për bizneset e vogla.

8. Qasja në tregun amerikan

Të kesh një LLC me bazë në SHBA mund ta bëjë më të lehtë për bizneset e e-commerce qasjen në tregun e SHBA, të merren me përpunuesit vendas të pagesave dhe të krijojnë marrëdhënie me shitësit dhe partnerët me bazë në SHBA.

9. intimitet

Disa shtete, si Delaware Wyoming, ofrojnë mbrojtje të shtuar të privatësisë për anëtarët e LLC duke mos kërkuar zbulimin publik të emrave dhe adresave të anëtarëve.

10. TVSH/GST/taksë mbi vlerën

Shumë shitës online, duke përfshirë shitës ndërkombëtarë, do të paguajnë TVSH gjatë gjithë procesit të tyre operativ. Për një LLC me bazë në SHBA (edhe nëse është në pronësi të huaj) që shpenzon para për artikuj si reklamimi ose përmirësimi i procesit, TVSH-ja nuk do të aplikohej. Përfitimet nga kjo ndryshojnë nga një vend në tjetrin, për shembull, MB ka një TVSH prej 20%.

11. Përpunuesit e pagesave

Kthimi për cashout duke përdorur përpunuesit e pagesave në SHBA është shumë më i shpejtë / më i besueshëm se përpunuesit në çdo vend tjetër, në përgjithësi. Ju normalisht keni nevojë për një biznes në SHBA për të përdorur këta përpunues.

12. Trajtim i favorshëm tatimor për shërbimet online

Në thelb të gjitha bizneset e tregtisë elektronike të bazuara në internet do të kenë pak ose aspak barrë tatimore mbi të ardhurat në Shtetet e Bashkuara, për sa kohë që ato janë tërësisht dixhitale. Çdo LLC me pronësi të huaj do të paraqesë vetëm një proforma 1120 (pasqyra e tatimit mbi të ardhurat) dhe Formularin 5472 (zbulimi i palëve të lidhura). Pas kësaj, të ardhurat thjesht kalojnë në vendin e origjinës për t'u raportuar.

Fillimi i një biznesi në SHBA

Si përfundim, formimi i një LLC në Shtetet e Bashkuara është një zgjedhje strategjike dhe e favorshme për sipërmarrësit aspirues dhe pronarët e bizneseve. Përfitimet që ofron, duke përfshirë mbrojtjen e aseteve personale, taksimin e thjeshtuar, lehtësinë e funksionimit dhe besueshmërinë e shtuar, krijojnë një kornizë solide për sukses afatgjatë.

Fillimi me doola

Nëse jeni gati për të nisur udhëtimin tuaj sipërmarrës, merrni parasysh krijimin e një LLC në SHBA nga kudo në botë dhe zhbllokoni një botë mundësish për rritje dhe prosperitet.

Get filluar duke iu përgjigjur disa pyetjeve dhe ne do ta marrim prej andej.

Ju gjithashtu mund të rezervoni një konsultë falas me një nga ekspertët tanë doola.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.