Përmbajtje

A jeni një themelues ndërkombëtar që përpiqet të gjejë opsionet më të mira të vizave në SHBA? Ne ju përcjellim opsionet tuaja.

Opsionet e vizave të SHBA-së për themeluesit e startup-eve ndërkombëtare – Udhëzuesi i plotë

Ky është një postim i ftuar nga miqtë tanë në Legalpad!

Fillimi i një biznesi në SHBA është një përpjekje emocionuese! Megjithatë, nëse nuk jeni shtetas amerikan, të qenit në gjendje të jetoni dhe të punoni në SHBA mund të jetë një situatë e vështirë. Ne jemi këtu për të ndihmuar. Mësoni rreth shtigjeve më të zakonshme të vizave të punës për themeluesit e startup-eve në këtë udhëzues nga Legalpad. Kontaktoni me Legalpad!

Vizat e punës nuk duhet të jenë një pengesë në rrugën tuaj për të nisur një biznes në SHBA. Nëse jeni të interesuar të jetoni dhe punoni në SHBA si pronar biznesi, do t'ju duhet të siguroni një vizë pune. Opsionet e vizave të punës përfshijnë alfabetin, kështu që ne e kemi kufizuar atë në opsionet më të zakonshme për themeluesit e startup-eve. 

O-1 për individë me aftësi të jashtëzakonshme 

Viza O-1 u jep individëve mundësinë për të jetuar dhe punuar përkohësisht në SHBA për tre vjet.

Kush kualifikohet?

'Aftësia e jashtëzakonshme' në thelb do të thotë që viza u jepet individëve në krye të fushës së tyre në teknologji, biznes, shkencë ose art. Ju duhet të plotësoni të paktën tre nga tetë kriteret për t'u kualifikuar. O-1 bazohet në arritje, jo në kredenciale. Ndryshe nga H-1B, O-1 nuk kërkon një diplomë kolegji ose nuk ka kërkesa për paga. Si të tillë, mund të kualifikohen njerëz nga një gamë e gjerë prejardhjesh, nga themeluesit e mbështetur nga sipërmarrjet deri te dizajnerët grafikë. Shikoni këtë postim për të shkuar më thellë në kriteret O-1.   

Cilat janë përfitimet e tjera?

Ju mund të aplikoni në çdo kohë, nga kudo në botë, por do t'ju duhet të përfshini kompaninë tuaj në SHBA. kualifikimet. Një miratim i vizës O-3 është shpesh një hap për të aplikuar për qëndrim të përhershëm. Nëse qëllimi juaj është të jetoni në SHBA afatgjatë, atëherë kalimi nga O-1 në kartën jeshile mund të jetë një rrugë që ju duhet ta konsideroni. 

Viza e investitorit E-2

Viza E-2 lejon shtetasit nga disa vende të traktatit për të bërë një investim në një biznes në SHBA dhe për të hyrë në SHBA për të punuar për atë biznes. Themeluesit e startup-eve shpesh ofrojnë paratë fillestare për të filluar kompanitë e tyre. Nëse ky investim kualifikon themeluesin për një E-2, ata janë në gjendje të drejtojnë kompaninë dhe të jetojnë në SHBA

Cilat janë përfitimet e tjera?

Viza E-2 është e vlefshme për pesë vjet dhe vartësit tuaj mund të ndjekin shkollën ose punën. 

TN për shtetasit kanadezë dhe meksikanë 

Kanadezët dhe shtetasit meksikanë që punojnë në fusha të caktuara (kryesisht STEM) mund të aplikojnë për këtë vizë 3-vjeçare nëse arsimi i tyre pas të mesëm përputhet me ofertën e tyre të punës. Kandidatët kanadezë mund të aplikojnë direkt në kufi me pasaportë, aplikim dhe dokumentacion. Qytetarët meksikanë mund të aplikojnë për këtë vizë duke dërguar një aplikim në USCIS.

H-1B

Ne dëgjojmë shumë për programin H-1B në media. Shpesh shihet si një opsion i paracaktuar për punonjësit e teknologjisë. H-1B është një vizë e përkohshme pune që lejon punëdhënësit të punësojnë punëtorë në një fushë të specializuar. 85,000 Vizat H-1B lëshohen çdo vit. Pothuajse gjithmonë ka më shumë aplikantë H-1B sesa ka në dispozicion. Për të adresuar kërkesën, USCIS drejton një "llotari" vjetore. Rreth 30% e aplikantëve përzgjidhen në mënyrë të rastësishme. 

L-1 Transferuar brendakompanisë 

Viza L-1 lejon kompanitë të transferojnë përkohësisht punonjës të njohurive menaxheriale ose të specializuara nga zyrat jashtë shtetit. L-1 nuk është shumë i zakonshëm në botën e startup-eve, por është një opsion për kompanitë që kanë punonjës jashtë shtetit që kanë nevojë për ta në SHBA përkohësisht. Ju duhet të keni të paktën një vit përvojë pune si punonjës i kompanisë përpara se të transferoheni në SHBA me një vizë L-1. 

Duke marrë hapat e mëtejshëm

Sigurimi i një vize pune mund të duket i frikshëm në fillim. Gjetja e partnerit të duhur ligjor dhe hartimi i qëllimeve dhe afatit kohor shkon shumë. Mos lejoni që vizat e punës të prishin planet tuaja. Nuk është kurrë herët për të diskutuar opsionet tuaja. Miqtë tanë në Legalpad janë të specializuar në vizat e punës në SHBA për themeluesit ndërkombëtarë të startup-eve. Ata janë gjithmonë të disponueshëm për të marrë një telefonatë dhe për t'ju ndihmuar të hartoni një plan për veten tuaj ose për shokët tuaj të skuadrës që mund të kenë nevojë për mbështetje për emigracion ose vizë pune. Kontaktoni me Legalpad këtu.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.