Një udhëzues për zgjedhjen e strukturës së duhur të biznesit për restorantin tuaj të ëndrrave

SHBA ka më shumë se 1 milion restorante, dhe 54% e tyre raportoi një rënie të marzheve të fitimit pas COVID-19. Më tej, marzhi mesatar i fitimit për restorantet në SHBA ishte 10.6% në 2023 dhe 50% e pronarëve të bizneseve të restoranteve raportuan rritje të çmimit nga furnitorët.

Prandaj, hyrja në biznesin e restoranteve vjen me shumë konsiderata biznesi, përveç dashurisë suaj për të përgatitur ushqime të shijshme për klientët tuaj. 

Cili model biznesi funksionon më mirë dhe cili është procesi hap pas hapi i krijimit të biznesit? A mund të funksionojë një restorant si LLC dhe cilat janë të mirat dhe të këqijat e funksionimit si SH.PK? A ka modele të tjera biznesi më të përshtatshme për pronarët e restoranteve?

Udhëzuesi i mëposhtëm jep përgjigjet për të gjitha këto dhe shumë pyetje të tjera për t'ju ndihmuar të merrni vendimin më të informuar.

Kuptimi i strukturave të ndryshme të biznesit për restorante

Kuptimi i strukturave të ndryshme të biznesit për restorante

Kuadri ligjor që zgjidhni për restorantin tuaj do të ndikojë në çdo gjë, nga taksat dhe detyrimet deri tek mënyra se si ju mbledhni kapitalin dhe menaxhoni operacionet e përditshme. Prandaj, bërja e zgjedhjes së duhur është e rëndësishme për operacione të qetë dhe fitimprurëse. Më poshtë, ne kemi ndarë një përmbledhje të shkurtër të struktura të ndryshme biznesi.

Pronësi e vetme

Kjo është struktura më e lehtë dhe me kosto efektive për t'u ngritur. Ka dokumente minimale të përfshira dhe ju keni kontroll të plotë mbi të gjitha vendimet e biznesit. Të gjitha fitimet dhe humbjet në a pronësi e vetme "përcjellje" në deklaratën tuaj tatimore personale. Ju do të paguani taksa mbi të ardhurat e biznesit tuaj duke përdorur numrin tuaj të Sigurimeve Shoqërore.

Megjithatë, përgjegjësia është një pengesë e madhe. Ju jeni personalisht përgjegjës për të gjitha borxhet dhe detyrimet e biznesit. Nëse restoranti juaj përballet me një padi, asetet tuaja personale si makina ose shtëpia juaj janë në rrezik.

Partneritetet

Modeli i partneritetit përfshin pronësinë dhe menaxhimin e përbashkët të biznesit të restorantit. Ky lloj konfigurimi është ideal për bashkëthemeluesit me aftësi plotësuese. Fitimet dhe humbjet ndahen sipas një marrëveshjeje të paracaktuar në një model partneriteti.

Ngjashëm me një sipërmarrje individuale, fitimet dhe humbjet rrjedhin në deklaratat tatimore personale të partnerëve në një model partneriteti. Po kështu, çdo ortak është përgjithësisht përgjegjës për të gjithë borxhin e biznesit, jo vetëm për pjesën e tij të investimit. Kjo mund të jetë e rrezikshme nëse njëri partner merr një vendim të keq.

SH.PK.

Kjo është zgjedhja më e njohur për restorantet, duke ofruar një pikë të ëmbël mes fleksibilitetit dhe mbrojtjes. Një LLC mbron pasuritë tuaja personale nga detyrimet e biznesit dhe fitimet "përcjellin" në deklaratat tatimore personale të pronarëve, duke shmangur taksimin e dyfishtë.

Ju mund të raportoni të ardhurat dhe shpenzimet e biznesit tuaj në deklaratën tuaj tatimore personale, si një sipërmarrje individuale ose partneritet. Ashtu si një korporatë, pronësia e LLC mbron pasuritë tuaja personale (shtëpinë, makinën, etj.) Në rastin e një padie ose borxhi kundër biznesit, vetëm asetet e LLC janë në rrezik, jo sendet tuaja personale. Kjo siguron siguri të konsiderueshme dhe paqe mendore për restorantin. 

Korporatat: S Corp dhe C Corp

Korpusi C kanë strukturën tradicionale të korporatës dhe veprojnë si persona juridikë të ndarë nga pronarët e tyre. Kjo siguron mburojën më të fortë për asetet personale, por vjen me tatimin e dyfishtë. Korporatat C paguajnë taksa mbi fitimet e tyre dhe më pas aksionarët paguajnë përsëri taksa për çdo divident që marrin.

Nga ana tjetër, S Corps ofron disa avantazhe tatimore për restorantet që plotësojnë kërkesat specifike të IRS. Ngjashëm me SH.PK-të, fitimet dhe humbjet “kalojnë” në deklaratat tatimore personale të pronarëve, duke shmangur taksimin e dyfishtë. Sidoqoftë, korporatat S kanë rregulla më të rrepta për pronësinë (të kufizuar në 100 aksionarë që duhet të jenë qytetarë ose banorë të SHBA) dhe menaxhimin në krahasim me SH.PK.

Këtu është një blog më i detajuar mbi dallimet midis S Corps dhe LLC-ve.

Pse një LLC është opsioni më i mirë për një restorant

Pse një LLC është opsioni më i mirë për një restorant

Pasi kemi eksploruar strukturat e ndryshme të biznesit, le të thellohemi më thellë pse një LLC është zgjedhja ideale për shumicën e sipërmarrjeve të restoranteve:

Mbrojtja e aseteve personale

Ky është një avantazh kritik për pronarët e restoranteve. Industria e ushqimit dhe pijeve është në thelb e rrezikshme. Paditë e mundshme mund të lindin nga një sërë situatash, të tilla si sëmundja e shkaktuar nga ushqimi, aksidentet e rrëshqitjes dhe rënies, apo edhe përgjegjësia për pije alkoolike.  

Me një LLC, pasuritë tuaja personale si shtëpia, kursimet ose makina juaj janë të mbrojtura nga këto detyrime. Nëse ngrihet një padi kundër restorantit tuaj, ajo shkon pas aseteve të biznesit, duke ofruar qetësi të konsiderueshme për ju dhe familjen tuaj.

Opsionet fleksibël të taksave

SH.PK-të konsiderohen entitete "përçuese". Kjo do të thotë se vetë biznesi nuk paguan tatimin mbi të ardhurat. Në vend të kësaj, fitimet dhe humbjet "kalojnë" në deklaratat tatimore personale të pronarëve. Ju i raportoni këto të ardhura dhe shpenzime biznesi në deklaratën tuaj tatimore individuale, të ngjashme me një sipërmarrje individuale ose partneritet. 

Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme në fazat fillestare të restorantit tuaj, kur ka të ngjarë të përqendroheni në rritje dhe mund të mos gjeneroni fitime të konsiderueshme. Ai gjithashtu shmang taksimin e dyfishtë me të cilin përballen korporatat C.

Lehtësia e shtimit ose ndryshimit të anëtarëve

Industria e restoranteve është dinamike dhe struktura juaj e pronësisë mund të evoluojë me kalimin e kohës. Një LLC ofron fleksibilitet të konsiderueshëm në këtë drejtim. Ndryshe nga një sipërmarrje e vetme, ju lehtë mund të sillni partnerë (anëtarë) të rinj për të ndarë ngarkesën e punës, ekspertizën dhe investimet financiare. 

Kjo mund të jetë vendimtare për shkallëzimin e restorantit tuaj ose tërheqjen e fondeve shtesë. Në mënyrë të ngjashme, nëse një partner vendos të largohet nga biznesi, struktura e LLC lejon një tranzicion të qetë dhe të dokumentuar të pronësisë.

Besueshmëri e zgjeruar me furnizuesit dhe bankat

Të operosh si një LLC projekton një imazh më profesional sesa një sipërmarrje e vetme. Kjo mund të jetë e dobishme kur negocioni me furnitorët të cilët mund të hezitojnë të japin kredi për një biznes të ri, të pa inkorporuar.  

Bankat gjithashtu kanë më shumë gjasa të marrin në konsideratë aplikimet për kredi nga SH.PK-të e themeluara, veçanërisht kur kërkojnë fonde për zgjerimin ose blerjen e pajisjeve. Një strukturë SH.PK tregon një përkushtim ndaj praktikave të përgjegjshme të biznesit dhe ndihmon në krijimin e besimit me institucionet financiare.

Udhëzues hap pas hapi për formimin e restorantit tuaj LLC 

Udhëzues hap pas hapi për formimin e restorantit tuaj LLC

Hapja e restorantit tuaj të ëndrrave është një përpjekje emocionuese, por hapat fillestarë ligjorë mund të duken dërrmuese. Për fat të mirë, krijimi i një LLC është një proces relativisht i drejtpërdrejtë. doola mund të jetë dyqani juaj me një ndalesë duke lundruar ligjshmëritë dhe duke siguruar një nisje të qetë për restorantin tuaj.  

Këtu është një përmbledhje e detajuar e hapave të përfshirë:

1. Zgjidhni Emrin Perfekt për LLC-në tuaj

Emri i restorantit tuaj është më shumë se thjesht një etiketë; është identiteti juaj i markës. Prandaj, filloni me një kërkim të plotë të emrit për të siguruar që emri që dëshironi është i disponueshëm për t'u regjistruar si LLC në shtetin tuaj. Shumica e faqeve të internetit të Sekretarit të Shtetit ofrojnë mjete kërkimi në internet të entitetit të biznesit. Zgjidhni një emër që është tërheqës, i paharrueshëm dhe që pasqyron thelbin e konceptit të restorantit tuaj. Merrni parasysh audiencën e synuar dhe synoni për një emër që ngjall emocionet dhe imazhet e dëshiruara.

Në epokën e sotme dixhitale, sigurimi i një emri domaini që përputhet për faqen tuaj të internetit është thelbësor. Kontrolloni disponueshmërinë e emrit të domenit së bashku me kërkimin tuaj të emrit të LLC. Gjithashtu, kryeni një kërkim të markës tregtare për të shmangur çdo konflikt të mundshëm me markat ekzistuese. Zyra e Patentave dhe Markave të Shteteve të Bashkuara (USPTO) ofron një mjet falas për kërkimin e markave tregtare.

doola mund t'ju ndihmojë me stuhinë e emrave, kontrollet e disponueshmërisë dhe madje edhe regjistrimin e emrit të domain për të siguruar një identitet të qetë të markës për restorantin tuaj.

#2. Caktoni agjentin e regjistruar të LLC-së tuaj

Çdo LLC duhet të ketë një agjent të regjistruar. Ky është një individ ose shërbim që pranon të marrë dokumente ligjore në emër të biznesit tuaj, të tilla si shërbimi i procesit, raportet vjetore dhe njoftimet tatimore.  

Agjenti i regjistruar duhet të jetë dikush ose një shërbim që është i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës për të pranuar dokumente ligjore. Agjenti duhet të mbajë një adresë fizike brenda shtetit ku është formuar LLC-ja juaj. Përdorimi i një shërbimi të besueshëm të agjentit të regjistruar siguron marrjen dhe përpunimin në kohë të dokumenteve të rëndësishme ligjore, duke e mbajtur LLC-në tuaj në gjendje të mirë me shtetin.

doola ofron shërbimet e agjentëve të regjistruar si pjesë e paketës sonë gjithëpërfshirëse të formimit të LLC. 

3. Paraqisni Nenet e Organizatës me Shtetin tuaj

Nenet e Organizatës janë dokumenti ligjor që themelon zyrtarisht LLC-në tuaj. Ky dokument zakonisht përfshin informacione të tilla si, emri i LLC, emri dhe adresa e agjentit të regjistruar, adresa e biznesit, emrat dhe adresat e anëtarëve (pronarëve) dhe deklarata e qëllimit (opsionale.) Kërkesat dhe tarifat e depozitimit ndryshojnë sipas shtetit.

doola mund ta thjeshtojë këtë proces duke ofruar forma të parapopulluara dhe duke siguruar që të përfshihen të gjitha informacionet e nevojshme. Ne gjithashtu mund të paraqesim tuajin Artikujt e Organizatës në mënyrë elektronike me zyrën e Sekretarit të Shtetit për përpunim më të shpejtë.

4. Merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN)

Një numër identifikimi i punëdhënësit (EIN) është një numër identifikimi tatimor federal, thelbësor për funksionimin e LLC tuaj. Do t'ju duhet një EIN për të hapur një llogari bankare biznesi, për të punësuar punonjës dhe për të paraqitur taksat federale dhe shtetërore të biznesit. Marrja e një EIN është një proces falas dhe i thjeshtë përmes faqes së internetit të IRS.

doola gjithashtu mund t'ju udhëheqë gjatë procesit të aplikimit dhe të sigurojë që ju të keni të nevojshme EIN për të operuar restorantin tuaj.

5. Hartoni një Marrëveshje Operative LLC (Rekomandohet shumë)

An Marrëveshja operative e LLC është një dokument ligjor që përshkruan qeverisjen dhe menaxhimin e brendshëm të LLC-së tuaj. Megjithëse nuk është e detyrueshme në të gjitha shtetet, rekomandohet shumë që të keni një të tillë.   

Një Marrëveshje Operacioni e hartuar mirë mund të përcaktojë përqindjet e pronësisë dhe ndarjes së fitimit. Ju mund të përcaktoni qartë se si do të shpërndahen fitimet dhe humbjet midis anëtarëve të LLC. Marrëveshja mund t'ju ndihmojë të krijoni një strukturë menaxhimi dhe të vendosni nëse LLC-ja juaj do të menaxhohet nga anëtarët, ku anëtarët merren me operacionet e përditshme, ose do të menaxhohet nga menaxheri, ku ju emëroni një menaxher.

Ju mund të specifikoni se si ndahen të drejtat e votës për çështje të tilla si vendimet e biznesit ose pranimi i anëtarëve të rinj dhe të vendosni një proces për zgjidhjen e çdo mosmarrëveshjeje midis anëtarëve që mund të lindin në të ardhmen.

doola mund t'ju ofrojë një Shablloni i Marrëveshjes Operative LLC ose t'ju lidh me një avokat për të hartuar një marrëveshje të personalizuar që plotëson nevojat specifike të restorantit tuaj.

Lundrimi i taksave me një LLC për restorantin tuaj

Lundrimi i taksave me një LLC për restorantin tuaj

Si pronar restoranti, të kuptuarit e detyrimeve tuaja tatimore është thelbësore. Lajmi i mirë është se SH.PK-të ofrojnë avantazhe të konsiderueshme tatimore në krahasim me strukturat e tjera të biznesit.  

Këtu është një ndarje e përfitimeve dhe si Paketa e Pajtueshmërisë totale të doola mund të sigurojë paraqitje të qetë të taksave për restorantin tuaj LLC:

Përparësitë tatimore të një LLC për restorantet

Kalimi i Tatimeve

LLC-të konsiderohen "entitete të përçuara". Kjo do të thotë se vetë biznesi nuk paguan tatimin mbi të ardhurat. Në vend të kësaj, fitimet dhe humbjet "kaloj permes” në deklaratat tatimore personale të pronarëve, të ngjashme me një sipërmarrje individuale ose partneritet. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme në fazat fillestare të restorantit tuaj, kur ka të ngjarë të riinvestoni fitimet përsëri në biznes dhe mund të mos gjeneroni të ardhura të konsiderueshme të tatueshme.

Fleksibilitet në paraqitjen e taksave

Në varësi të situatës tuaj specifike, ju mund të zgjidhni të raportoni të ardhurat dhe shpenzimet e restorantit tuaj në deklaratën tuaj tatimore personale duke përdorur Shtojcën C (nëse jeni pronari i vetëm) ose Formularin 1040 (për pronarë të shumtë). Ky fleksibilitet ju lejon të optimizoni strategjinë tuaj tatimore bazuar në grupin tuaj të tatimit mbi të ardhurat personale.

Paketa e Përputhshmërisë Totale e doola: Partneri juaj për paraqitjen e taksave

Ndërsa SH.PK-të ofrojnë avantazhe tatimore, lundrimi i rregulloreve tatimore dhe kërkesave për paraqitje mund të jetë ende komplekse. Paketa e Pajtueshmërisë totale të doola heq peshën nga supet tuaja dhe siguron që restoranti juaj LLC të qëndrojë në përputhje me IRS.

Ekipi ynë përfshin CPA me përvojë, të cilët mund t'u përgjigjen pyetjeve tuaja në lidhje me taksat gjatë gjithë vitit dhe të ofrojnë udhëzime për maksimizimin e përfitimeve tuaja tatimore. doola merret me përgatitjen dhe paraqitjen e deklaratës suaj vjetore të taksave federale, duke siguruar saktësinë dhe duke shmangur gabimet e kushtueshme të depozitimit. Kjo ju liron të përqendroheni në drejtimin e restorantit tuaj. Do të keni një menaxher të dedikuar llogarie që kupton biznesin tuaj të restorantit dhe mund të ofrojë mbështetje të personalizuar gjatë gjithë procesit të depozitimit të taksave.

Përtej paraqitjes së taksave: Qetësia e mendjes me pajtueshmëri totale

Paketa e Përputhshmërisë Totale e doola shkon përtej vetëm paraqitjes së taksave. Është një zgjidhje gjithëpërfshirëse që siguron që restoranti juaj LLC të jetë në përputhje me të gjitha rregulloret federale dhe shtetërore.  

Kjo përfshin regjistrimet vjetore të shtetit për raportin tuaj vjetor të shtetit, duke e mbajtur LLC-në tuaj në gjendje të mirë me shtetin ku veproni. doola gjithashtu ofron një shërbim agjenti të regjistruar për të marrë dokumente të rëndësishme ligjore në emrin tuaj, duke siguruar që të mos humbisni kurrë një afat.

Investimi në suksesin tuaj: A ia vlen paketa e përputhshmërisë totale e doola?

Ndërsa menaxhimi i taksave dhe dosjeve tuaja mund të duket fillimisht si një masë e kursimit të kostos, merrni parasysh anët e mundshme negative. Mungesa e afateve tatimore ose gabimet e paraqitjes mund të çojnë në gjoba të konsiderueshme nga IRS. Rregulloret tatimore janë komplekse dhe të azhurnuarit mund të jetë një humbje e konsiderueshme kohore. Lundrimi i formularëve tatimorë dhe auditimeve të mundshme mund të jetë stresues.

Paketa Total Compliance e doola ofron paqe mendore, udhëzime të ekspertëve dhe kursim kohe, duke ju lejuar të përqendroheni në atë që bëni më mirë – drejtimin e një restoranti të lulëzuar. Paketa ka një çmim konkurues 300 dollarë në muaj + tarifat e formimit një herë të shtetit, ose mund të kurseni ndjeshëm me një plan vjetor me 1999 dollarë në vit + tarifat e formimit të shtetit një herë. Mos harroni, kjo kosto shpesh është e zbritshme nga taksat si shpenzim biznesi, duke rritur më tej vlerën e saj.

Mos lejoni që taksat të bëhen barrë për ëndrrat tuaja të restorantit. Lëreni doola të jetë partneri juaj në navigimin e pajtueshmërisë tatimore dhe për t'u siguruar që LLC-ja juaj të funksionojë pa probleme. Na kontaktoni sot për të mësuar më shumë rreth paketës së Pajtueshmërisë totale!

Licencat, Lejet dhe Rregulloret për Restorantin tuaj LLC

Licencat, Lejet dhe Rregulloret për Restorantin tuaj LLC

Marrja e licencat dhe lejet e nevojshme është një hap vendimtar në hapjen e restorantit tuaj LLC. Lundrimi i ligjshmërive mund të duket dërrmues, por një kuptim i qartë i kërkesave është thelbësor për operimin e një biznesi të pajtueshëm dhe të suksesshëm.  

Këtu është një përmbledhje e detajuar e licencave, lejeve dhe rregulloreve kryesore që duhen marrë parasysh për restorantin tuaj LLC.

Lejet e Departamentit të Shëndetësisë

Guri themeltar i çdo operimi restoranti është sigurimi i lejeve të nevojshme shëndetësore nga departamenti juaj shëndetësor lokal. Këto leje sigurojnë që objekti juaj plotëson standardet strikte të higjienës dhe sigurisë për përgatitjen dhe trajtimin e ushqimit. 

Kërkesat specifike mund të ndryshojnë pak në varësi të vendndodhjes tuaj, por në përgjithësi përfshijnë sa vijon:

Leja e krijimit të ushqimit

Kjo është leja më themelore, që autorizon restorantin tuaj për të operuar dhe shitur ushqime.

Rishikimi i Planit

Përpara hapjes, departamenti juaj lokal i shëndetit do të duhet të rishikojë dhe miratojë paraqitjen, planet e pajisjeve dhe menunë e restorantit tuaj për të siguruar përputhjen me kodet shëndetësore.

inspektimet

Prisni inspektime të rregullta nga zyrtarët shëndetësorë për të verifikuar respektimin e rregullave të sigurisë ushqimore.

Licencat e pijeve

Nëse restoranti juaj planifikon të shërbejë alkool, marrja e licencës për pije alkoolike është e detyrueshme. Rregulloret e licencimit të pijeve alkoolike janë komplekse dhe ndryshojnë ndjeshëm sipas shtetit dhe lokalitetit. Licencat e disponueshme mund të përfshijnë vetëm birrë dhe verë, shërbim të plotë të pijeve alkoolike ose leje për raste të veçanta. Përcaktoni llojin e licencës që i përshtatet më mirë modelit të shërbimit të alkoolit të restorantit tuaj.

Procesi i aplikimit zakonisht përfshin dorëzimin e dokumenteve të detajuara, kontrollet e historikut dhe tarifat në bordin tuaj lokal të Kontrollit të Pijeve Alkoolike (ABC) ose agjencinë ekuivalente. Jini të përgatitur për seancat dëgjimore ose kundërshtimet e mundshme të komunitetit në lidhje me aplikimin tuaj për licencën e pijeve.

doola mund t'ju lidhë me profesionistë ligjorë me përvojë të cilët janë të specializuar në licencimin e pijeve alkoolike për të siguruar një proces të qetë aplikimi për restorantin tuaj LLC.

Licencat e Biznesit Vendor dhe Lejet e Zonimit

Përveç kërkesave shtetërore dhe federale, shumica e qyteteve dhe qarqeve kanë procedurat e tyre të licencimit dhe lejeve për operimin e një biznesi.  

Këto mund të përfshijnë:

Licenca e përgjithshme e biznesit: Shumica e lokaliteteve kërkojnë një licencë të përgjithshme biznesi për të operuar brenda juridiksionit të tyre.

Lejet e Zonimit: Në varësi të vendndodhjes dhe llojit të funksionimit të restorantit tuaj, mund t'ju duhet një leje zonimi për të siguruar përputhjen me rregulloret lokale të zonimit.

Lejet e sinjalistikës: Sinjalet e shfaqura jashtë restorantit tuaj zakonisht kërkojnë një leje nga bashkia lokale.

doola mund t'ju ndihmojë në kërkimin dhe marrjen e licencave të nevojshme të biznesit lokal dhe lejeve të zonimit për restorantin tuaj LLC.

Trajnime dhe Certifikime për Sigurinë Ushqimore

Edhe pse jo gjithmonë e detyrueshme, sigurimi i stafit tuaj që i nënshtrohet trajnimit të duhur për sigurinë ushqimore tregon një përkushtim ndaj praktikave të përgjegjshme të trajtimit të ushqimit. Disa organizata me reputacion ofrojnë programe trajnimi për sigurinë ushqimore që plotësojnë standardet kombëtare. 

Investimi në njohuritë e stafit tuaj për sigurinë ushqimore mund të parandalojë shkeljet e kushtueshme të kodit shëndetësor dhe të mbrojë klientët tuaj. Duke u njohur me këto kërkesa për licencim, leje dhe rregullore, ju mund të siguroni një nisje të qetë dhe pajtueshmëri të vazhdueshme për restorantin tuaj LLC.

doola është këtu për të qenë partneri juaj në navigimin e këtyre ligjshmërive.  

Kontaktoni me ne sot për të diskutuar nevojat tuaja specifike dhe për të siguruar që restoranti juaj të funksionojë nën ombrellën e pajtueshmërisë rregullatore!

FAQs

FAQ

Pse hapja e një LLC është një strukturë e rekomanduar për një restorant?

LLC-të janë ideale për restorantet për shkak të mbrojtjes me përgjegjësi të kufizuar për asetet personale dhe opsionet fleksibël të taksave që shmangin taksimin e dyfishtë.

Si mund të formoj një LLC për restorantin tim?

Formimi i një LLC për restorantin tuaj përfshin:

 • Zgjedhja e një emri dhe regjistrimi i tij në shtetin tuaj.

 • Emërimi i një agjenti të regjistruar.

 • Regjistrimi i Neneve të Organizatës.

 • Marrja e një numri identifikimi të punëdhënësit (EIN).

 • Hartimi i një Marrëveshje Operative (rekomandohet).

doola mund ta thjeshtojë këtë proces dhe të sigurojë përputhshmëri.

Cilat konsiderata tatimore duhet të kem parasysh kur operoj një restorant si LLC?

Si një restorant SH.PK, fitimet tuaja "kalojnë" në deklaratën tuaj tatimore personale, duke shmangur taksimin e dyfishtë. Megjithatë, ju do të jeni ende përgjegjës për taksat e vetëpunësimit.

Cilat licenca, leje dhe rregullore janë të nevojshme për një restorant që funksionon si SH.PK?

Restorantet që operojnë si LLC zakonisht kanë nevojë për këto leje dhe licenca kryesore:

 • Licenca e shërbimit të ushqimit: Autorizon përgatitjen dhe shitjen e ushqimit.

 • Licenca e biznesit: Lejon funksionimin brenda lokalitetit tuaj.

 • Licenca e pijeve (nëse është e aplikueshme): E detyrueshme për servirjen e alkoolit.

Përtej këtyre, prisni rregullore si:

 • Lejet e sinjalistikës: Për shfaqjen e shenjave në natyrë.

 • Lejet e shitësit: Për të mbledhur taksën e shitjes për ushqime dhe pije.

 • Lejet shëndetësore: Për depozitimin e mbeturinave.

 • Pajtueshmëria me kodin e zjarrit: Duke përfshirë inspektime dhe leje për sistemet e shuarjes nga zjarri.

Mbani mend, kërkesat specifike mund të ndryshojnë sipas vendndodhjes.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.