Kuptimi i rëndësisë së një agjenti të regjistruar në Maine për biznesin tuaj

Me mbi 3,478 milje vijë bregdetare, qytete plot gjallëri dhe rezerva të bukura natyrore, ka shumë mundësi biznesi në Maine. Nëse jeni duke nisur një biznes në Maine, do t'ju duhet një agjent i regjistruar. Ashtu si shtetet e tjera, Maine kërkon që të gjitha bizneset e regjistruara pranë Sekretarit të Shtetit të caktojnë një agjent të regjistruar për të marrë korrespondencën zyrtare të biznesit. 

Kërkoni një agjent të regjistruar në Maine që ofron besueshmëri, pasi humbja e një afati kritik mund të nënkuptojë që biznesi juaj mund të humbasë autoritetin për të funksionuar në Maine. Lexoni për të kuptuar përgjegjësinë e një agjenti të regjistruar në Maine dhe këshilla për të zgjedhur opsionin më të mirë për biznesin tuaj. 

Çfarë është një agjent i regjistruar në Maine?

Një agjent i regjistruar në Maine, i quajtur ndonjëherë agjent rezident, do të marrë korrespondencë zyrtare me postë nga qeveria dhe publiku në emër të një biznesi. Nëse jeni të ngazëllyer për fillimin e biznesit tuaj në Maine, do t'ju duhet një agjent i regjistruar për çdo subjekt biznesi të regjistruar në Sekretarin e Shtetit. Kjo përfshin një partneritet, jofitimprurës, korporatë Maine, ose shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC).

Një individ ose kompani me një adresë fizike në Maine mund të shërbejë si agjent i regjistruar. Për të qenë një agjent i regjistruar, individi ose kompania duhet të ketë një zyrë në Maine të hapur gjatë orarit të rregullt të punës.

Lajmi i mirë është se agjenti i regjistruar nuk duhet të jetë pronar ose drejtor i LLC ose korporatës. Ju mund të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar ose të emëroni dikë si agjent të regjistruar. 

Çfarë është një zyrë e regjistruar në Maine?

Një zyrë e regjistruar në Maine është vendndodhja fizike e agjentit të regjistruar. Është adresa e disponueshme në regjistrin publik që duhet të jetë e hapur gjatë orarit të rregullt të punës. 

Cilat janë detyrat ligjore të një agjenti të regjistruar në Maine?

Detyrat ligjore të një agjenti të regjistruar në Maine janë të marrë korrespondencë zyrtare, duke përfshirë thirrjet ligjore, serverët e procesit, dokumentet tatimore ose dokumente të tjera ligjore. 

Agjenti i regjistruar vepron si një kuti postare ose shërbim shpërndarjeje për subjektet e biznesit si një LLC ose një korporatë. 

Agjenti i regjistruar është përgjegjës për përcjelljen e të gjithë korrespondencës tek Maine LLC anëtarët ose pronarët e bizneseve. Komunikimet e mundshme që merr dhe përcjell një agjent i regjistruar në Maine përfshijnë:

  • Korrespondencë e qeverisë
  • Dokumentet e biznesit, të tilla si njoftimi i raportit vjetor
  • Dokumentet e procesit gjyqësor ose një server procesi në lidhje me një padi kundër subjektit
  • Dokumentet ligjore, të tilla si fletëthirrja 
  • Dokumente të tjera të lidhura me pajtueshmërinë, si korrespondenca nga një kompani sigurimesh

Pse kërkohet një agjent i regjistruar në Maine?

Një agjent i regjistruar është pika kryesore e kontaktit të biznesit me shtetin. Një agjent i regjistruar siguron që LLC ose korporata mund të marrë proceset ligjore dhe dokumentet zyrtare në mënyrë efikase. Kërkohen agjentë të regjistruar sipas Titulli 5, Kapitulli 6, Statutet 114 të Statutit të Rishikuar të Maine.

A kërkon Maine pëlqimin e agjentit të regjistruar?

Po, Maine kërkon që një agjent i regjistruar të pranojë pozicionin. Në dokumentet e takimit, Ligji i Maine kërkon afirmim nga subjekti i përfaqësuar që agjenti ka pranuar të shërbejë si agjent i regjistruar.

Kur keni nevojë për një agjent të regjistruar në Maine?

Të gjitha subjektet e biznesit të Maine dhe të huaja që operojnë në Maine kanë nevojë për një agjent të regjistruar. Ju duhet një agjent i regjistruar në Maine për të gjitha SHPK-të, partneritetet, korporatat dhe organizatat jofitimprurëse që formohen ose regjistrohen në Maine. Agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike dhe të ketë dikë të pranishëm gjatë orarit normal të punës. 

Nëse vendosni të ndryshoni agjentin e regjistruar ose zyrën e regjistruar, ju kërkohet të mbani të përditësuar informacionin e kontaktit të agjentit me Byronë e Korporatave, Zgjedhjeve dhe Komisioneve të Sekretarit të Shtetit të Maine.

Kush mund të jetë një agjent i regjistruar në Maine?

Një rezident i Maine-it 18 vjeç e lart, një ent biznesi i regjistruar në Maine ose një ent biznesi i huaj i autorizuar për të bërë biznes në Maine mund të jetë një agjent i regjistruar. Një subjekt biznesi nuk mund të jetë agjenti i tij i regjistruar. Megjithatë, anëtarët e LLC ose pronarët e bizneseve mund të shërbejnë si agjentë të regjistruar. Agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike në Maine me dikë të disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës. 

Si të zgjidhni një shërbim agjenti të regjistruar në Maine?

Zgjedhja e një agjenti të regjistruar në Maine është një hap i rëndësishëm për të siguruar funksionimin e qetë të biznesit. Merrni parasysh sa vijon për të gjetur shërbimin e duhur të agjentit të regjistruar për kompaninë tuaj. 

Kostoja e Shërbimit

Kostoja e një shërbimi profesionist të agjentit të regjistruar në Maine varion nga 39 deri në 300 dollarë. Merrni parasysh çmimin e shërbimit dhe vlerën e tij që ju të balanconi koston me shërbimin e besueshëm.

karakteristika 

Ndërsa shërbimi bazë i marrjes dhe përcjelljes së postës zyrtare dhe komunikimeve është i panegociueshëm, shumë agjentë të regjistruar ofrojnë shërbime shtesë. Kjo mund të përfshijë aksesin në llogarinë online, skanimin dhe përcjelljen e emailit, ose formimin e LLC në internet për të nisur më shpejt biznesin tuaj.

Reputacion

Reputacioni i një agjenti të regjistruar për shërbimin, vlerën dhe privatësia është gjithashtu një konsideratë e rëndësishme. Kërkoni një shërbim agjenti të regjistruar me vlerësime të forta pozitive nga klientët aktualë dhe të kaluar. Mund të kontrolloni faqe si Google, BBB dhe Trustpilot. 

Shumë anëtarë të LLC zgjedhin të përdorin një agjent të regjistruar për të mbrojnë informacionin e tyre privat. Kontrolloni që agjenti i regjistruar ruan privatësinë ndërsa shërben si një ndërfaqe e besuar e kompanisë suaj me publikun. 

Çfarë ndodh nëse nuk keni një agjent të regjistruar në Maine?

Nëse nuk keni një agjent të regjistruar kur bëni kërkesë për të formuar një LLC ose korporatë, Sekretari i Shtetit nuk do ta pranojë dosjen tuaj. Ligji i shtetit të Maine kërkon që dikush të jetë i disponueshëm për të pranuar Shërbimin e Procesit për LLC-në tuaj. Ju duhet të mbani vazhdimisht një agjent të regjistruar në dosje për sa kohë që biznesi ekziston në Maine.

Si të ndryshoni agjentët e regjistruar në Maine?

Është thelbësore të njoftoni shtetin kur ndryshoni informacionin e agjentit tuaj të regjistruar në Maine. Për të ndryshuar agjentët e regjistruar në Maine, duhet të plotësoni formulari i deklaratës së ndryshimit dhe paguani një tarifë regjistrimi prej 35 dollarë. Në Maine, ju keni mundësinë të paguani 50 dollarë shtesë për një paraqitje të përshpejtuar 24-orëshe ose 100 dollarë shtesë për një paraqitje të menjëhershme.

Ju duhet të dërgoni formularin e plotësuar në:

Sekretari i Shtetit

Divizioni i Korporatave, UCC dhe Komisionet

101 Stacioni i Shtëpisë Shtetërore

Augusta, ME 04333-0101

Për pyetje telefonike, mund të telefononi (207) 624-7752. Ju mund të dërgoni pyetje me email në CEC.Corporations@Maine.gov.

Në Maine, ju keni mundësinë të ndryshoni agjentin e regjistruar nga vetja në një shërbim profesional ose ndonjë agjent tjetër të regjistruar. Ju mund të ndryshoni agjentët e regjistruar aq herë sa kërkohet, për sa kohë që agjenti i ri i regjistruar i plotëson të gjitha kërkesat. 

Ndërtimi i biznesit tuaj në Maine

Më shumë kohë për t'u fokusuar në biznesin tuaj mund t'ju japë më shumë kohë për të ndërtuar biznesin tuaj dhe ofertat kryesore. Një agjent i regjistruar në Maine ofron kontakt të besueshëm dhe privatësi për kompaninë tuaj dhe siguron që të mos humbisni asnjë dokument të rëndësishëm duke kursyer kostot.

Ndërsa merrni mbështetjen më të mirë për biznesin tuaj, shërbimet e kontabilitetit Doola mund të ndihmojnë. Doola Books ofron shërbim të jashtëzakonshëm të kontabilitetit për themeluesit e zënë, në mënyrë që të mund të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj kryesor. Merrni libra doola këtu për të marrë ndihmë për mbajtjen e kontabilitetit pa punësuar një kontabilist.

FAQs

Sa zgjat takimi i një agjenti të regjistruar në Maine?

Takimi i një agjenti të regjistruar në Maine zgjat derisa të ndryshoni agjentin e regjistruar ose biznesi të pushojë së funksionuari. 

A mund të caktoni një agjent të regjistruar jashtë shtetit për biznesin tuaj në Maine?

Jo, ju nuk mund të caktoni një agjent të regjistruar jashtë shtetit ose të huaj për biznesin tuaj në Maine. Agjenti i regjistruar duhet të jetë një banor i Maine ose një biznes që operon në Maine.

Sa kushton punësimi i një agjenti të regjistruar profesional në Maine?

Punësimi i një agjenti të regjistruar profesional në Maine kushton midis 39 dhe 300 dollarë. Opsionet me çmim më të lartë zakonisht ofrojnë shërbime shtesë të bashkuara së bashku, si hapja e një LLC dhe skanimi dhe dërgimi i postës. 

A janë agjentët e regjistruar në Maine përgjegjës për ndonjë tarifë ose taksë?

Jo, agjentët e regjistruar në Maine nuk janë përgjegjës për asnjë tarifë ose taksë. Pronarët e biznesit ose anëtarët e LLC janë përgjegjës për të gjitha taksat dhe tarifat.

A është adresa e një agjenti të regjistruar publike në Maine?

Po, adresa e një agjenti të regjistruar është rekord publik. Ju mund të përdorni emrin dhe adresën e agjentit të regjistruar të një kompanie me Sekretarin e Shtetit. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.