Ne pyetëm themeluesit në tonë #doolafounderpolls cila është pengesa e tyre më e madhe kur bëhet fjalë për fillimin e biznesit të tyre të ëndrrave dhe opsioni më i votuar ishte "pa para për kostot e fillimit".

Pra, ne donim të eksploronim disa mënyra se si mund ta nisni biznesin tuaj kur fondet janë të pakta.

Ne do të fokusohemi në bizneset online për këtë artikull, por për startup-et e teknologjisë dhe bizneset e tjera, shikoni uebinarin tonë "Si të filloni një biznes dhe të grumbulloni miliona për të".

Përpara se të zhytemi, më poshtë është një përmbledhje se sa do t'ju kushtonte pak a shumë për të filluar një biznes të vogël në internet (duke mos marrë parasysh blerjen e inventarit paraprakisht). Më pas do të mbulojmë se si mund t'i minimizoni këto kosto, për t'iu afruar sa më shumë që të jetë e mundur në 0 $.

Ndarja e kostos së hapjes së një biznesi në internet:

  • Kostot e formimit (SHPK me doola): $197
  • Faqja dhe platforma e internetit: $ 50 - $ 200
  • Marketing: Ndryshon (buxheti për reklama, bashkëpunime dhe promovim në mediat sociale) por 500 $+
  • Të ndryshme (regjistrimi i domenit, mjetet e biznesit): $ 50 - $ 100

Këto janë bazat e fillimit të një biznesi dhe siç mund ta shihni do të kushtojë më pak se 1000 dollarë. Në rast se nuk e dinit – fillimi i një biznesi është i zbritshëm nga taksat. Kjo do të thotë se regjistrimi i një LLC me doola është i zbritshëm nga taksat dhe paguhet vetë në muaj. Pse?

Sepse taksapaguesit mund të zbresin 5,000 dollarë nga kostot e fillimit dhe 5,000 dollarë nga kostot organizative në vitin në të cilin fillon biznesi.

Tani, le të hedhim një vështrim se si mund t'i reduktoni më tej këto kosto.

7 mënyra me kosto të ulët për të filluar biznesin tuaj

Përdorni Mjetet Falas të Biznesit

Përfitoni nga mjetet dhe aplikacionet falas të biznesit për të ulur kostot tuaja. Nga menaxhimi i projektit te dizajni grafik, mjete të shumta, si Canva dhe Notion, ofrojnë funksionalitete bazë pa një çmim të lartë.

Vlerësimi i çmimit: $0

Filloni nga e vogla me inventar minimal

Gjërat bëhen të shtrenjta nëse keni kosto paraprake të inventarit. Për fat të mirë, ka mënyra për ta shmangur këtë nëse përdorni shërbime dropshipping ose print-on-demand si Printify për të shitur produkte.

Ju gjithashtu mund të konsideroni krijimin e produkteve dixhitale si libra elektronikë ose kurse online, të cilat kërkojnë investim minimal.

Vlerësimi i çmimit: 30-50 dollarë

Marketingu me kosto zero

Platformat e mediave sociale janë falas dhe mund t'ju ndihmojnë të merrni fjalën pa pasur nevojë të paguani për marketing në fillim. E vetmja pengesë është se krijimi i përmbajtjes tërheqëse mund të marrë shumë kohë, por është diçka që mund të filloni të kontraktoni pasi të keni klientët tuaj të parë. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të përdorni një aplikacion AI për t'ju ndihmuar të shkruani përmbajtje më shpejt, të tilla si ChatGPT, Writesonic ose Jasper AI.

Rrjetëzimi në komunitetet online ose grupet lokale gjithashtu mund të ndihmojë në gjenerimin e referimeve nga goja në gojë pa asnjë kosto. Ju gjithashtu mund të provoni të merrni një listë buletinesh duke shkuar gjithashtu.

Vlerësimi i çmimit: 0-20 dollarë

Ndërtoni një faqe interneti DIY

Për të ulur kostot, përdorni ndërtuesit e faqeve të internetit të përballueshme si GoDaddy, Weebly, ose WordPress për të krijuar një faqe interneti me pamje profesionale pa pasur nevojë të paguani për një projektues në fillim.

Ka shumë shabllone falas ose me kosto të ulët që mund t'i personalizoni për t'iu përshtatur markës tuaj.

Ajo që do t'ju duhet të paguani është hostimi dhe një emër domaini, megjithatë, ato nuk do t'ju kushtojnë më shumë se 70 dollarë.

Vlerësimi i çmimit: 50-70 dollarë

Klikoni në Metodat Alternative të Financimit

Nëse jeni vërtet të shtrënguar për para dhe me të vërtetë keni nevojë për disa para për t'i hequr gjërat nga terreni, mbledhja e financave nuk është një mënyrë e keqe për të marrë pak kapital. Platformat si Kickstarter ose Indiegogo mund t'ju ndihmojnë të mblidhni fonde për idenë tuaj të biznesit. Bëni së bashku një fushatë bindëse dhe tregoni pasionin tuaj dhe vlerën që sjell biznesi juaj.

Ju gjithashtu mund të aplikoni për kredi për biznesin e vogël, grante ose kërkoni ndihmë nga familja dhe miqtë.

Vlerësimi i çmimit: $0

Bashkëpunoni dhe shkëmbeni

Partneriteti me sipërmarrës ose biznese të tjera për promovim të ndërsjellë është një situatë e favorshme. Ju gjithashtu mund të konsideroni shërbimet ose aftësitë me të tjerët për të mbajtur kostot në minimum.

Vlerësimi i çmimit: $0

Përdorni aftësitë tuaja

Së fundmi, vlen të përmendet se ofrimi i shërbimeve të pavarura në fushën tuaj të ekspertizës nuk është gjithashtu një mënyrë e keqe për të përdorur aftësitë tuaja dhe për të filluar. Platformat si Fiverr, Upwork ose TaskRabbit mund t'ju lidhin me klientë të mundshëm.

TaskRabbit merr një tarifë fillestare prej 25 dollarësh, por asgjë tjetër. Ndërsa Upwork dhe Fiverr janë të lirë të regjistrohen, ata marrin midis 10%-15% të çdo projekti ku punoni.

Vlerësimi i çmimit: 0-25 dollarë

Kostoja totale e fillimit të një biznesi online:

200 dollarë ose më pak, në varësi të aplikacioneve që vendosni të përdorni

Është e vështirë, por jo e pamundur

Nisja e një biznesi me një buxhet të vogël është sfiduese, por nuk është e pamundur. Jini të shkathët, qëndroni të përqendruar në qëllimet tuaja dhe bëni hap pas hapi.

Duke zbatuar këto këshilla praktike, do të jeni në rrugë të mbarë për t'i kthyer ëndrrat tuaja sipërmarrëse në një realitet të lulëzuar dhe buxhetor. Fat të mirë në udhëtimin tuaj - bota është duke pritur për kontributin tuaj unik!

Fillimi me doola

A jeni gati për të filluar biznesin tuaj? Hapi i parë është duke formuar një SH.PK. doola ofron çmimin më të mirë të shërbimit të plotë në treg, mos ngurroni të shtrini dorën dhe bisedoni me ne!

Ja për një udhëtim të qetë biznesi!

Idetë e biznesit që mund të filloni me 1000 dollarë ose më pak

Ka shumë ide biznesi atje, por ajo për të cilën vendosni të shkoni do të varet nga aftësitë tuaja dhe nga ajo që ju pëlqen të bëni.

Disa biznese që mund të filloni me 1000 dollarë ose më pak janë dyqani i printimeve në internet, shitësi i tregtisë elektronike, karroca e kafesë në celular, biznesi i paketimit dhe lëvizjes, marketingu i filialeve dhe më shumë.

Nëse jeni duke kërkuar për frymëzim, shikoni artikullin tonë në 35 ide biznesi me kosto të ulët që mund të filloni me 1,000 dollarë ose më pak.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.