Bizneset e reja duhet të arrijnë shumë gjëra, duke përfshirë krijimin e një Shoqërie me Përgjegjësi të Kufizuar (SHPK). Është një strukturë biznesi në Shtetet e Bashkuara që mbron pronarët e bizneseve nga të qenit personalisht përgjegjës për borxhet dhe detyrimet e një kompanie.

5 Gabime të zakonshme në ngritjen e një LLC për bizneset e reja

Bizneset e reja duhet të arrijnë shumë gjëra, duke përfshirë krijimin e një Shoqërie me Përgjegjësi të Kufizuar (SHPK). Është një strukturë biznesi në Shtetet e Bashkuara që mbron pronarët e bizneseve nga të qenit personalisht përgjegjës për borxhet dhe detyrimet e një kompanie.

Megjithatë, meqenëse regjistrimi për një LLC vjen në një kohë kur përvoja është e kufizuar për pronarët e bizneseve, ka raste kur ata mund të bëjnë gabime gjatë procesit të konfigurimit. Por cilat janë gabimet e zakonshme në krijimin e një LLC për bizneset e reja? Këtu janë disa ide.

1. Përzgjedhja e një entiteti të pasaktë

Një pronar biznesi duhet të dijë se për cilin subjekt po regjistrohet. Për shembull, mund të jetë një pronësi e vetme, një ortakëri, një korporatë ose një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar. Sidoqoftë, bizneset duhet të krijojnë LLC-në e tyre vetëm kur duan të mbrojnë asetet personale nga detyrimet e biznesit. Një kompani duhet të funksionojë thjesht si një pronësi e vetme nëse nuk dëshiron të ndajë mbështetjen emocionale dhe të biznesit.

2. Inkorporimi në gjendje të gabuar

Është një tjetër gabim i zakonshëm në ngritjen e një LLC për bizneset e reja. Ndërsa shumica e pronarëve të bizneseve kanë tendencë të regjistrohen për një LLC në shtetin ku ata janë të vendosur, ata duhet të kontrollojnë gjithashtu shtetet e tjera ku mund të krijojnë një ent biznesi.

Ndërsa jo të gjitha shtetet mund të ofrojnë të njëjtat përfitime të LLC, është ende thelbësore të kontrolloni nëse ka shtete që ofrojnë struktura të favorshme tatimore dhe përfitime të tjera. Për më tepër, procesi i formimit të LLC që kërkohet në disa shtete është më i ndërlikuar se në të tjerët.

3. Të harrosh të jesh në përputhje me LLC

Pronarët e bizneseve të reja bëjnë një gabim tjetër të zakonshëm në ngritjen e një SH.PK. Pas krijimit të një LLC, pronarët e bizneseve hyjnë në dokumentet dhe fillojnë të operojnë sikur të ishin SH.PK. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që një LLC është në përputhje.

Bizneset duhet të jenë të vetëdijshëm për kërkesat për të qenë një LLC, duke përfshirë kohën më të mirë për ta bërë këtë. Për shembull, shtete të ndryshme kanë afate të ndryshme të paraqitjes së LLC, duke përfshirë ato të bazuara në vendndodhjen e një biznesi.

4. Përdorimi i dokumenteve ligjore të gjetura në internet

Format ligjore në internet mund të jenë shumë joshëse. Jo vetëm që u kursejnë kohë dhe para pronarëve të bizneseve, por gjithashtu mund të ofrojnë një mënyrë të thjeshtë për të ngritur shpejt një LLC ose entitet tjetër biznesi.

Por këto forma online nuk janë aq të dobishme sa mund të mendojnë disa. Për një gjë, ata nuk marrin parasysh situatën unike të çdo biznesi. Për më tepër, ata nuk u japin pronarëve të bizneseve udhëzimet ligjore që u nevojiten për të marrë vendimet e duhura.

5. Mosmbajtja e shënimeve

Mbajtja e të dhënave është një tjetër gabim i zakonshëm në krijimin e një LLC për bizneset e reja. Pas regjistrimit për një LLC, pronarët e bizneseve mund të mendojnë se kjo është puna e tyre këshilltar ligjor për të mbajtur dokumente thelbësore si regjistrimet, librat dhe librat e biznesit të tyre.

Është një gabim i rëndë, duke pasur parasysh se mbajtja e evidencës është përgjegjësi e pronarëve të bizneseve. Nëse biznesi nuk bazohet në ofrimin e shërbimeve ligjore, pronarët e bizneseve duhet të mbajnë të gjitha të dhënat e biznesit. Mosbërja e kësaj mund të çojë në gjoba dhe taksa të panevojshme.

Përfundim

Nuk është shumë e vështirë të krijosh një LLC për një biznes të ri. Por përpara se të krijojnë një SH.PK, pronarët e bizneseve duhet të dinë strukturën ligjore të biznesit të tyre. Ata gjithashtu duhet të mësojnë për përfitimet e ndryshme të krijimit të një strukture alternative biznesi si një LLC.

Doola synon të riimagjinojë se si pronarët e bizneseve fillojnë kompanitë e tyre në mbarë botën. Ne i ndihmojmë klientët të zhbllokojnë potencialin e sipërmarrjes njerëzore dhe të demokratizojnë aksesin në krijimin e pasurisë. Ndërsa ne ndihmojmë në themelimi DAO LLC, mos shpenzoni kurrë në dokumente dhe bëni detyra të lodhshme në ngritjen e një biznesi. Flisni me ekspertët tanë DAO dhe punoni me ne sot.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.