Dëshironi të dini se si të inkorporoni biznesin në SHBA? Sigurohuni që të lexoni 4 hapat thelbësorë se si të krijoni një kompani në SHBA

4 hapa të rëndësishëm se si të formoni një kompani në SHBA

Dëshironi të dini se si të inkorporoni biznesin në SHBA? Sigurohuni që të lexoni 4 hapat thelbësorë se si të krijoni një kompani në SHBA 

Zgjidhni një strukturë biznesi

Sipas këshilltarit dhe avokatit tatimor të Schwartz International, Richard Hartnig, shumica e shtetasve të huaj zgjedhin të formojnë një korporatë C, i cili mund të zgjerohet duke ofruar aksione të pakufizuara dhe zakonisht është më tërheqës për investitorët e jashtëm. Megjithatë, fitimet e saj tatohen dy herë: një herë në nivel korporate dhe më pas si dividentë për aksionerët.

Përfitimet për aksionarët e korporatave janë zakonisht të dukshme: aksionerët e korporatave shpesh kualifikohen për një normë më të ulët dividenti. Kur kompania mëmë e korporatës shet filialin e SHBA-së, ajo nuk do të duhet të paguajë fitime kapitale për sa kohë që firma amerikane nuk zotëron kryesisht pasuri të paluajtshme. 

Sipas Harting, edhe pronarët e huaj individualë janë më mirë me një kompani C, sepse struktura i mbron ata nga ekzaminimi i drejtpërdrejtë i IRS. Individët e huaj ngurrojnë të regjistrohen për tatimin në Shtetet e Bashkuara.

Në fakt, për shkak të taksës së dyfishtë, pronarët e korporatës C paguajnë më shumë për atë mburojë. Megjithatë, planifikuesit e taksave mund të ulin të ardhurat e kompanisë në shumë rrethana dhe të eliminojnë pjesën më të madhe të taksimit të dyfishtë duke përdorur pagat, kostot e pensioneve dhe shpenzime të tjera.

Zgjidhni një shtet për regjistrimin e biznesit 

Vendndodhja e organizatës duhet të përcaktohet nga biznesi i saj. Nëse një shtet i vetëm dominon një treg, është e preferueshme të përfshihet atje – asnjë mënyrë për të shmangur detyrat e të bërit biznes në, për shembull, Kaliforni, një juridiksion famëkeq me kosto të lartë, duke u regjistruar në Nevada ose Delaware, dy juridiksione famëkeqe me kosto të ulët . Sidoqoftë, nëse biznesi nuk është i përqendruar në një shtet të vetëm, shumica e konsulentëve ka të ngjarë të rekomandojnë inkorporimin e Delaware, të ndjekur nga Nevada.

Regjistrohu

Format specifike të shtetit dhe rregulloret e tjera për inkorporimin e një entiteti shoqërie ndryshojnë. Ja se si Delaware, i cili shërben si një model bazë për shumë shtete, trajton inkorporimin:

  • Themeluesit e kompanisë duhet të nxjerrin një emër unik.
  • Ata zgjedhin një agjent të regjistruar i cili mund të marrë dokumentet ligjore në emër të korporatës. (Në shtete të tjera, si Kalifornia, një firmë me vendndodhje fizike në shtet mund të operojë si agjent i saj.)
  • Korporata plotëson një certifikatë themelimi me një faqe që përfshin emrin e kompanisë, emrin dhe adresën e agjentit të regjistruar, sasinë totale dhe vlerën nominale të aksioneve që korporata lejohet të lëshojë, si dhe emrin e themeluesit dhe adresën e postës.
  • Pasi të formohet një kompani, ajo duhet të paraqesë një raport (50 dollarë) dhe të paguajë një taksë ekskluziviteti (duke filluar nga 175 dollarë) çdo vit. Megjithëse ekzistojnë shumë shërbime në internet për të ndihmuar në formimin e njësisë ekonomike për një tarifë që varion nga disa qindra dollarë në mijëra, dokumentet janë përgjithësisht të thjeshta dhe shtetet (zakonisht përmes sekretarit të tyre të shtetit) ofrojnë udhëzime në internet për të ndihmuar individët të paraqesin dokumentet e duhura.

Merrni një Numri Federal të Identifikimit të Punëdhënësit (FEIN)

Kërkohet një numër identifikimi i punëdhënësit (EIN) për të krijuar një llogari bankare, për të paguar taksat dhe, në shumë raste, për të marrë një licencë kompanie. Aplikoni për një EIN falas drejtpërdrejt me IRS, në vend që të paguani për të përmes një prej ofruesve të shumtë në internet me adresa uebi që tingëllojnë nga qeveria. 

Megjithatë, nëse zyrtari kryesor (i quajtur "pala përgjegjëse" nga IRS) ka marrë tashmë një numër të veçantë identifikimi të tatimpaguesit nga agjencia, kompania amerikane nuk mund të paraqesë një aplikim për një EIN në internet. Ata duhet të aplikojnë me postë ose FAX dhe të shënojnë "të huaj/asnjë", ku formulari kërkon një numër identifikimi të tatimpaguesit.

Pasi të merrni EIN-in tuaj në SHBA, duhet të kërkoni për një llogari bankare biznesi që plotëson kërkesat tuaja specifike. Shpërblimet, qasja në shërbimet e tullave dhe llaçit dhe në internet, lehtësia e bërjes së depozitave në para dhe mundësia për të fituar norma konkurruese interesi për kursimet tuaja janë të gjitha konsiderata të rëndësishme.

Përfundim 

Të huajt me biznes ose investime në Shtetet e Bashkuara, në shumicën e situatave, duhet të krijojnë një korporatë vendase. Përpara se të kërceni, kërkoni këshilla nga specialistët e taksave në vendin tuaj dhe në Shtetet e Bashkuara, pasi rregullat për shtetasit e huaj mund të jenë më të ndërlikuara sesa për qytetarët.

Doola është një partner i çmuar për të ndihmuar sipërmarrësit ndërkombëtarë në formimin e bizneseve të tyre në Shtetet e Bashkuara. Ne u mundësojmë klientëve tanë të inkorporojnë, të përdorin sistemet e pagesave në SHBA dhe të qëndrojnë ligjorë vit pas viti përmes mbështetjes së vazhdueshme, bazave të biznesit dhe një qasjeje të parë globale. Zbuloni se si të formojnë një kompani në SHBA duke na kontaktuar sot!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.