15 Ide për ngutje anësore për muzikantë

Nuk është sekret se industria e muzikës mund të jetë e vështirë për t'u depërtuar dhe akoma më e vështirë për të bërë të ardhura të qëndrueshme. Në fakt, sipas një studimi nga Koalicioni Future of Music, mbi 42% e muzikantëve fitojnë më pak se 10,000 dollarë në vit nga aktivitetet e tyre të lidhura me muzikën.

Këtu hyjnë nxitimet anësore.

Një nxitim anësor është çdo punë shtesë ose sipërmarrje biznesi e ndërmarrë krahas burimit kryesor të të ardhurave të dikujt. Ata lejojnë muzikantët të diversifikojnë rrjedhat e tyre të të ardhurave dhe të plotësojnë të ardhurat e tyre ndërsa ndjekin ëndrrat e tyre.

Me rritjen e platformave dixhitale dhe teknologjisë për profesionin e pavarur dhe sipërmarrjen, ju keni më shumë mundësi se kurrë më parë.

Pra, nëse jeni një muzikant që kërkon të fitojë para shtesë, ky blog është për ju. Ne kemi përpiluar një listë të 17 ideve më të mira të ngutjes anësore të përshtatura posaçërisht për talentet tuaja.

Pavarësisht nëse jeni këngëtar, kompozitor apo instrumentist, këtu ka diçka për të gjithë.

Pra, kapni instrumentin tuaj dhe përgatituni të filloni të fitoni një brumë serioz me këto mundësi inovative për të fituar para për mendjet e reja dhe krijuese!

1. Mësimdhënia e Muzikës

Me rritjen e kërkesës për mësim në internet për shkak të pandemisë, nuk ka pasur kurrë një kohë më të mirë që muzikantët të ofrojnë mësime ose shërbime tutoriale në internet.

Nëse keni një talent për të mësuar dhe ju pëlqen të ndani aftësitë tuaja muzikore me të tjerët, ofrimi i mësimeve muzikore mund të jetë një nxitim anësor fitimprurës. Ju mund të mësoni instrumente dhe stile të ndryshme muzikore ose madje të ofroni shërbime të stërvitjes vokale. 

Gjithashtu, muzikantët nuk kanë pasur kurrë një kohë më të mirë duke dhënë mësime ose shërbime tutoriale pasi mund ta bëjnë atë në internet. Me rritjen e platformave online dhe mjeteve të konferencave me video, sot mund të arrini një audiencë globale nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Pavarësisht nëse mësoni një instrument ose ofroni mësime prodhimi, kjo ngutje anësore ju lejon të punoni sipas planit tuaj dhe të frymëzoni më shumë studentë. 

Përveç seancave online me studentët, ju mund të ofroni seminare në shkolla ose qendra komunitare, kampe mësimore verore ose festivale muzikore. Këto seminare ose konferenca ju ndihmojnë të fitoni teknika të reja mësimore dhe të qëndroni të përditësuar me tendencat më të fundit në industri.

Kjo jo vetëm që do t'ju bëjë një mësues më efektiv, por gjithashtu mund të tërheqë studentë të rinj që kërkojnë mësime novatore dhe tërheqëse.

2. Performanca në Evente dhe Dasma

Performanca në Evente dhe Dasma

Ekziston gjithmonë një kërkesë për muzikë live për të përmirësuar atmosferën dhe për të krijuar një përvojë të paharrueshme. Nga festat private te ngjarjet e korporatave dhe dasmat, rezervimi i një koncerti mund të jetë një nxitim anësor fitimprurës për muzikantët që kërkojnë të fitojnë të ardhura shtesë. Një avantazh tjetër është mundësia për përsëritje ose biznes të ri. 

Pasi ta vendosni veten si një muzikant i besueshëm dhe i talentuar, klientët ka të ngjarë t'ju punësojnë për ngjarje të ardhshme ose madje do t'ju rekomandojnë te të tjerët. Për më tepër, ai i lejon muzikantët të shfaqin aftësitë e tyre për një audiencë të ndryshme.

Kjo mund të çojë në një rrjedhë të qëndrueshme koncertesh gjatë gjithë vitit, duke siguruar një burim të qëndrueshëm të ardhurash.

Gjithashtu do t'ju ndihmojë të ekspozoheni dhe të ofroni një mundësi për të zgjeruar bazën e fansave të dikujt.

3. Shkrimi dhe regjistrimi i zhurmave

Jingles, ose këngët komerciale, janë melodi tërheqëse që përdoren në reklama për të promovuar një produkt ose shërbim. Ata kanë qenë rreth e rrotull që nga ditët e para të radios dhe janë ende një mjet i njohur marketingu sot.

Zakonisht ato janë maksimumi 30 sekonda dhe duhet të kenë një melodi të paharrueshme që mbetet në mendjet e njerëzve. Ato janë një pjesë thelbësore e fushatave të marketingut pasi janë të shkurtra, të paharrueshme dhe ngjallin emocione pozitive tek dëgjuesit duke përcjellë qartë mesazhin e markës. 

Shkrimi dhe regjistrimi i këngëve mund të jetë fitimprurës për muzikantët që kërkojnë të diversifikojnë rrjedhat e tyre të të ardhurave. Sidoqoftë, shpërblimet mund të ndryshojnë në varësi të qëllimit të projektit, të drejtave të përdorimit dhe nivelit të përvojës, kështu që negociimi i këtyre detajeve përpara se të filloni punën për çdo projekt është thelbësor.

Prandaj, krijimi i një portofoli që përfshin mostra të punës suaj të mëparshme ose reklama tallëse që shfaqin aftësitë tuaja të shkrimit të tingullit kur prezantoni koncerte për të shkruar me tinguj është më e mira. 

Mund të kontaktoni agjenci reklamash ose kompani prodhimi që krijojnë reklama për marka të ndryshme. Këto agjenci shpesh punësojnë muzikantë të pavarur për të kompozuar këngë për reklamat e klientëve të tyre.

Një tjetër mundësi është t'i bashkoheni platformave në internet të krijuara posaçërisht për përkthyes të pavarur, ku mund të ofroni shërbimet tuaja si një shkrimtar i tingullit.

4. Krijimi dhe shitja e mallrave

Krijimi dhe shitja e mallrave është një nxitim anësor popullor për shumë muzikantë, duke i lejuar ata të fitojnë të ardhura shtesë, të promovojnë markën e tyre dhe të lidhen me fansat. Kjo i lejon fansat të tregojnë mbështetjen e tyre dhe të marrin pjesë në udhëtimin e muzikantit duke marrë në këmbim një artikull të prekshëm.

Ju mund të shesni lloje të ndryshme mallrash, por çelësi është të gjeni artikuj që përputhen me markën tuaj dhe stilin e muzikës dhe të tërheqin audiencën tuaj të synuar.

Një artikull i njohur në mesin e muzikantëve është bluza ose kapele që shfaqin emrin ose logon e grupit të tyre. Këto mund të shiten në koncerte, dyqane online ose shitës me pakicë lokale. Bluzat janë relativisht të lira për t'u prodhuar dhe mund të gjenerojnë një marzh fitimi të mirë për muzikantin.

Plus, ato shërbejnë si reklama në këmbë për markën tuaj kudo që vishen.

Mos e kufizoni veten në mallrat tradicionale - jini krijues! Ju mund të dëshironi të konsideroni shitjen e artikujve të veçantë, të cilët do të tërheqin vëmendjen dhe do t'u ofrojnë fansave diçka unike që nuk mund ta gjejnë askund tjetër.

Ndërsa kjo siguron një burim tjetër të ardhurash, do t'i nënshtrohet gjithashtu shqyrtimit të Shërbimit të të Ardhurave të Brendshme (IRS).

Për fat të mirë, ju mund të pretendoni disa zbritjet tatimore të disponueshme për muzikantët për të kursyer kohë dhe për të mbrojtur të ardhurat tuaja të fituara me vështirësi.

5. Koncerte Live Streaming

Koncerte me transmetim të drejtpërdrejtë

Përfitimet e koncerteve me transmetim të drejtpërdrejtë për muzikantët janë të shumta. Së pari, ofron një mënyrë për të arritur një audiencë më të gjerë përtej atyre që mund të ndjekin shfaqje fizike.

Kjo do të thotë që edhe nëse keni një bazë të vogël fansash në zonën tuaj lokale, mund të tërhiqni shikues nga e gjithë bota. Për më tepër, nuk ka kufizime në kapacitetin e vendit të ngjarjes ose shitjet e biletave, duke lejuar fitime potencialisht më të larta.

Një avantazh tjetër është kostoja e ulët e prodhimit në krahasim me shfaqjet tradicionale live. Nuk keni nevojë të jepni me qira një vend ose të punësoni staf për zërin dhe ndriçimin – ju nevojitet vetëm një lidhje e mirë interneti dhe pajisje bazë, si kamera në internet dhe mikrofon.

Kjo e bën atë një opsion të arritshëm për muzikantët e çdo niveli – pavarësisht nëse sapo filloni ose jeni vendosur tashmë në karrierën tuaj.

Për sa i përket potencialit të fitimit, muzikantët mund të fitojnë para nga transmetimet e tyre të drejtpërdrejta në disa mënyra. Një metodë e zakonshme është shitja e biletave - shikuesit blejnë bileta paraprakisht ose bëjnë donacione gjatë shfaqjes.

Një tjetër opsion janë sponsorizimet ose partneritetet e markave, ku kompanitë paguajnë për të shfaqur produktet ose shërbimet e tyre gjatë koncertit.

Muzikantët mund të ofrojnë gjithashtu mallra ekskluzive ose përvoja, të tilla si takime dhe përshëndetje virtuale, për t'i blerë fansat.

6. Prodhimi dhe shitja e Beats ose Instrumentaleve

Me rritjen e platformave muzikore dixhitale dhe rritjen e kërkesës për muzikë origjinale, nuk ka pasur kurrë një kohë më të mirë për të hyrë në këtë treg. Rrahjet i referohen pjesës mbështetëse të një kënge ose pjesës instrumentale, ndërsa instrumentalët janë kompozime thjesht muzikore pa vokale shoqëruese.

Këto mund të variojnë nga meloditë e thjeshta deri tek aranzhimet komplekse me shtresa të shumta instrumentesh.

Pra, si mund të filloni prodhimin dhe shitjen e beats ose instrumenteve? Hapi i parë është të investoni në softuer me cilësi të mirë Digital Audio Workstation (DAW) si Ableton Live, FL Studio ose Logic Pro.

Kjo do t'ju lejojë të krijoni këngë me tinguj profesional me instrumente të ndryshme virtuale, efekte dhe aftësi përzierjeje.

Pasi të keni gati disa këngë, është koha të filloni t'i promovoni ato. Një mënyrë efektive është përmes platformave të mediave sociale si SoundCloud, YouTube dhe Instagram. Një tjetër mundësi është të shisni beat-et tuaja në tregje në internet të krijuara posaçërisht për prodhues si BeatStars ose Airbit.

Këto platforma i lejojnë blerësit të blejnë licenca për beat-et tuaja me lehtësi me kontrata të automatizuara dhe gjurmim të honorarëve.

Gjithashtu, mund të pretendoni një herë ose të përsëritur zbritjet tatimore për industrinë e argëtimit në këto blerje platformash.

7. Ofrimi i shërbimeve të prodhimit muzikor

Në epokën e sotme dixhitale, prodhimi muzikor është bërë më i aksesueshëm. Pra, çfarë bën saktësisht një producent muzikor? Një producent muzikor mbikëqyr të gjitha aspektet e procesit të regjistrimit - nga përzgjedhja e këngëve dhe aranzhimi i tyre deri te stërvitja e muzikantëve dhe mbikëqyrja e përzierjes dhe masterit përfundimtar.

Ata punojnë ngushtë me artistët për të sjellë në jetë vizionin e tyre muzikor dhe për të siguruar që produkti përfundimtar të plotësojë standardet e industrisë.

Me rritjen e studiove të regjistrimit në shtëpi dhe platformave të shpërndarjes në internet, muzikantët mund të krijojnë muzikën e tyre dhe të ofrojnë shërbimet e tyre të prodhimit për të tjerët. Duke ofruar shërbimet e tyre për artistë të tjerë, muzikantët jo vetëm që mund të fitojnë të ardhura shtesë, por edhe të fitojnë përvojë të vlefshme në industri.  

Ju tashmë keni aftësitë dhe njohuritë e nevojshme për të prodhuar muzikë si muzikant. Pra, nëse keni një pasion për muzikën dhe një aftësi për të prodhuar këngë me cilësi të lartë, ofrimi i shërbimeve tuaja si prodhues muzikor mund të jetë një nxitim anësor fitimprurës.

Kjo ju lejon të fitoni të ardhura shtesë dhe ofron një mundësi për kreativitet dhe bashkëpunim me artistë të tjerë.

8. Busking ose Street Performing

Busking ose Rruga Performing

Busking, i njohur gjithashtu si performanca në rrugë, është një nxitim i njohur anësor për muzikantët që kërkojnë të fitojnë të ardhura shtesë duke shfaqur talentin e tyre. Kjo formë e performancës publike ka ekzistuar prej shekujsh dhe është një opsion i zbatueshëm për muzikantët në epokën e sotme dixhitale.

Ju mund të gjeni mundësi për të tërhequr një audiencë dhe për të fituar para kudo, nga një cep i zënë rrugësh në një park të njohur ose në një treg lokal. Për më tepër, busking ju lejon të arrini një audiencë të larmishme që mund të mos ketë akses ose ekspozim ndaj muzikës suaj ndryshe.

Një përfitim tjetër i grumbullimit është potenciali për të ardhura të larta. Ndonëse mund të mos sigurojë një rrjedhë të qëndrueshme të të ardhurave si koncertet ose shfaqjet tradicionale, buskerët e suksesshëm mund të bëjnë para të mira me vetëm disa orë kohë të lojës.

Përveç fitimit të parave nga bakshishi i dhënë nga dëgjuesit mirënjohës, buskerët mund të fitojnë para nga performanca e tyre në mënyra të tjera.

Shumë muzikantë e përdorin kohën e tyre në rrugë si një mundësi për të shitur mallra, të tilla si CD ose mallra me emrin e tyre ose logon e markës.

Kjo varet kryesisht nga vendndodhja dhe lloji i performancës pasi disa zona janë më fitimprurëse se të tjerat. Merrni parasysh faktorë të tillë si kushtet e motit dhe kohët e pikut kur zgjidhni vendndodhjen tuaj – këto mund të ndikojnë shumë në madhësinë e audiencës dhe fitimet e mundshme.

Njohja e çdo rregulloreje ligjore ose leje që kërkohet për performancën në rrugë në zonën tuaj është gjithashtu thelbësore.

9. Përbërja e pavarur

Si muzikant, gjetja e mënyrave për të fituar të ardhura shtesë mund të jetë sfiduese. Koncertet mund të mos jenë gjithmonë të disponueshme dhe industria e muzikës mund të jetë e paparashikueshme. Përbërja e pavarur përfshin shkrimin ose krijimin e muzikës për artistë, biznese ose organizata të tjera.

Ai i lejon muzikantët të përdorin aftësitë dhe krijimtarinë e tyre për të krijuar pjesë unike muzikore ndërsa paguhen për të. Meqenëse kontrolloni orarin tuaj, mund të vazhdoni të ndiqni pasionin tuaj për muzikën duke fituar të ardhura shtesë.

Për të filluar punën e pavarur si tekstshkrues/kompozitor, duhet të ndërtoni një portofol në internet që tregon punën tuaj. Kjo mund të përfshijë demo të kompozimeve origjinale ose këngë që keni shkruar për artistë të tjerë.

Rrjetëzimi është thelbësor, prandaj merrni pjesë në ngjarje të industrisë, lidheni me muzikantë dhe prodhues të tjerë dhe bashkohuni me komunitetet në internet. Kjo do t'ju ndihmojë të zbuloni emrin tuaj dhe potencialisht të çojë në bashkëpunime ose referime për projekte.

Kur vendosni çmimin për shërbimet tuaja si kompozitor/kompozitor i pavarur, merrni parasysh faktorë të tillë si kompleksiteti i projektit, të drejtat e përdorimit (nëse klienti dëshiron të drejta ekskluzive ose vetëm përdorim të përkohshëm) dhe koha e realizimit.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të hulumtoni se çfarë paguajnë përkthyes të tjerë të pavarur për të qëndruar konkurrues.

10. Shërbimet Voiceover

Si muzikant, ju tashmë zotëroni aftësitë e nevojshme për të shkëlqyer në këtë fushë - një zë i mrekullueshëm, një vesh për tonin dhe ritmin, dhe aftësinë për të përcjellë emocione përmes ofrimit tuaj vokal.

Me rritjen e kërkesës për zëra në industri të ndryshme, si reklamat, librat audio, podkastet dhe madje edhe videolojërat, nuk mungojnë mundësitë që muzikantët të përdorin talentin e tyre dhe të fitojnë të ardhura shtesë.

Si muzikant, ju mund të ofroni shërbime të zërit duke huazuar cilësitë tuaja unike vokale në këto prodhime. Janë të disponueshme shumë lloje të punës me zë, të cilat i përshtaten stileve dhe zhanreve të ndryshme – nga zërat e personazheve tek rrëfimet e deri tek këndimi i tingujve.

Një nga përfitimet kryesore të ofrimit të shërbimeve të transmetimit të zërit si një nxitim anësor është fleksibiliteti i tij. Kjo do të thotë që ju mund t'i jepni prioritet angazhimeve tuaja muzikore duke fituar ende të ardhura shtesë.

Për të ofruar shërbime të transmetimit të zërit, ju nevojitet një konfigurim profesional i regjistrimit. Kjo përfshin një mikrofon me cilësi të mirë, ndërfaqe audio ose mikser, kufje dhe softuer regjistrimi. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për pajisje izoluese të zërit nëse punoni nga shtëpia.

Pasi të jeni gati, mund të kontaktoni kompanitë e prodhimit ose të tregtoni veten si artist me zë përmes platformave online, si Fiverr ose Upwork, ku klientët postojnë lista pune për punë me zë. 

11. Shërbime Inxhinierike Audio

Shërbimet e inxhinierisë audio

Me rritjen e muzikantëve të pavarur dhe kërkesës në rritje për punësoni shërbime të specializuara inxhinierike për regjistrime me cilësi të lartë. Ai i referohet proceseve teknike dhe krijuese të regjistrimit, përzierjes dhe zotërimit të muzikës. Ky aspekt thelbësor i industrisë së muzikës kërkon aftësi dhe njohuri të specializuara. 

Për muzikantët që kërkojnë të fitojnë të ardhura shtesë, ofrimi i prodhimit të muzikës ose shërbimeve të inxhinierisë audio mund të jetë një nxitim anësor fitimprurës. Kjo ju lejon të përdorni pasionin tuaj për muzikën, të përmirësoni aftësitë tuaja dhe të punoni me artistë të tjerë.

Ju do të punoni ngushtë me artistë për të krijuar tingullin e tyre të dëshiruar si inxhinier audio. Kjo përfshin regjistrimin e instrumenteve dhe vokaleve, shtimin e efekteve dhe modifikimeve gjatë sesioneve të përzierjes dhe finalizimin e këngës përmes teknikave të zotërimit. 

Përveç punës direkt me artistë, mund të ofroni edhe shërbime të përzierjes dhe masterizimit në distancë në internet. Shumë muzikantë preferojnë këtë opsion pasi mund t'i dërgojnë këngët e tyre në mënyrë dixhitale pa udhëtuar në një vendndodhje studioje.

Përveç shërbimeve tradicionale të prodhimit të muzikës, ju mund të eksploroni mundësi për reklama ose libra audio.

Ju gjithashtu mund të ofroni shërbime të dizajnit të tingullit për filma ose video lojëra nëse keni përvojë pune me lloje të ndryshme mediash.

12. Shkrimi i fantazmave

Ghostwriting është një ngutje e njohur anësore për muzikantët që kërkojnë të ardhura shtesë duke përdorur aftësitë dhe njohuritë e tyre muzikore. Ai përfshin shkrimin e këngëve, teksteve apo edhe albumeve të tëra për artistë të tjerë pa marrë kredi apo njohje.

Ndërsa disa mund ta shohin shkrimin e fantazmave si një praktikë të diskutueshme në industrinë e muzikës, mund të jetë një mundësi fitimprurëse për muzikantët për të fituar para, për të fituar përvojë të vlefshme dhe për të zgjeruar rrjetin e tyre.

Një nga përfitimet kryesore të shkrimit të fantazmave është potenciali për të fituar një shumë të konsiderueshme parash. Si një shkrimtar fantazmë, ju mund të negocioni tarifat tuaja me klientët bazuar në përvojën dhe ekspertizën tuaj.

Nëse tashmë e keni krijuar veten si një muzikant i aftë, mund të paguani tarifa më të larta për shërbimet tuaja. Për më tepër, meqenëse autorët fantazmë nuk marrin kredi publike për punën e tyre, ata shpesh kanë më shumë liri në përcaktimin e tarifave të tyre sesa kompozitorët tradicionalë, të cilët duhet të ndjekin standardet e industrisë.

Ka disa mënyra në të cilat muzikantët mund të gjejnë mundësi për të shkruar fantazmë. Një opsion është të lidheni brenda industrisë dhe të lidheni me artistë, labelë ose prodhues të tjerë që mund të kenë nevojë për ndihmë me muzikën e tyre.

Një mënyrë tjetër për të gjetur koncerte të shkrimit fantazmë është përmes platformave në internet si Fiverr, Upwork ose SoundBetter.

Këto faqe interneti lidhin muzikantët me klientët që kërkojnë kompozitorë dhe ofrojnë një sërë projektesh duke filluar nga këngët teke deri tek albumet e plota.

13. Shërbimet e transkriptimit ose aranzhimit të muzikës

Shërbimet e transkriptimit ose aranzhimit të muzikës mund të jenë nxitje anësore fitimprurëse për muzikantët që kërkojnë të fitojnë të ardhura shtesë. Transkriptimi përfshin dëgjimin e një pjese muzikore të regjistruar dhe shkrimin e notave në formë muzikore.

Nga ana tjetër, aranzhimi përfshin marrjen e një pjese muzikore ekzistuese dhe ndryshimin e saj disi. Kjo mund të nënkuptojë përshtatjen e saj për një instrument ose ansambël tjetër, shtimin e pjesëve ose harmonive të reja ose krijimin e një versioni të ri të këngës me një kthesë unike.

Transkriptimi ose aranzhimi i muzikës mund të jetë një proces i lodhshëm dhe kërkon kohë për ata që nuk janë të trajnuar muzikor. Këtu vjen ekspertiza juaj si muzikant.

Aftësia juaj për të transkriptuar me saktësi melodi, harmoni dhe ritme komplekse do t'i shpëtojë të tjerëve nga telashet për ta kuptuar vetë. Mund të jetë gjithashtu e dobishme për kompozitorët që duan të studiojnë teknikat e përdorura në një pjesë të caktuar muzikore, por nuk kanë akses në fletët muzikore.

Pra, kush do të kishte nevojë për këto shërbime? Ju mund të punoni me klientë të ndryshëm, si grupe, artistë solo, kore, prodhime teatrore muzikore dhe më shumë.

Ju mund t'i ofroni shërbimet tuaja në internet përmes platformave të pavarura si Fiverr ose Upwork, ku klientët në mbarë botën mund t'ju punësojnë për aftësitë tuaja.

Megjithatë, të kesh njohuri të forta të teorisë muzikore dhe notimit dhe aftësi në luajtjen e të paktën një instrumenti është e rëndësishme. Ju gjithashtu duhet të keni përvojë në përdorimin e programeve softuerike si Finale ose Sibelius, të cilat zakonisht përdoren për krijimin e fletëve muzikore.

14. Gazetari muzikore

Gazetari muzikore

Gazetaria muzikore është një ngutje anësore që ndërthur dy pasione: muzikën dhe shkrimin. Ai përfshin krijimin e përmbajtjes tërheqëse për industrinë e muzikës, duke përfshirë komente, intervista, artikuj lajmesh dhe pjesë të opinionit.

Edhe shumë muzikantë të njohur kanë hyrë me sukses në fushën e gazetarisë muzikore. Kjo shton një shtresë tjetër në ndjekjet e tyre krijuese dhe plotëson të ardhurat e tyre jashtë performancës dhe regjistrimit.

Një nga mënyrat kryesore për të fituar para si gazetar muzikor është duke shkruar për botime dhe faqe interneti në internet. Shumë bloge dhe revista të njohura muzikore janë vazhdimisht në kërkim të shkrimtarëve të rinj që mund të ofrojnë perspektiva të reja mbi tendencat aktuale në industri.

Me rritjen e mediave dixhitale, tani ka më shumë mundësi se kurrë që muzikantët të paguhen për çdo artikull të botuar.

Një tjetër rrugë për të fituar të ardhura si gazetar muzikor është përmes projekteve të shkrimit të pavarur. Ju mund t'u ofroni shërbimet tuaja artistëve ose kompanive diskografike që kërkojnë njoftime për shtyp ose biografi ose madje të punoni me organizatorët e ngjarjeve që kanë nevojë për mbulim të koncerteve ose festivaleve të tyre.

Përveç përmbajtjes tradicionale të shkruar, ka gjithashtu një kërkesë për përmbajtje video si komente ose intervista me artistë.

Mund të hapë mundësi sponsorizimi për kompanitë që reklamojnë produktet ose shërbimet e tyre përmes kanalit tuaj.

15. Shërbimet e Licencimit të Muzikës

Një nga mënyrat më fitimprurëse që muzikantët mund të fitojnë të ardhura shtesë përmes talenteve të tyre muzikore është duke ofruar shërbime licencimi. Licencimi i muzikës jep leje që një këngë ose muzikë të përdoret në platforma të ndryshme mediatike si filma, televizion, reklama, video lojëra etj.

Kjo do të thotë që kompanitë ose individët që duan të përdorin muzikën tuaj do t'ju paguajnë një tarifë për të drejtat për ta përdorur atë.

Si muzikant, ju mund të ofroni shërbime të licencimit të muzikës ku përfaqësoni artistë dhe katalogun e tyre të këngëve për blerësit e mundshëm si regjisorët ose agjencitë e reklamave.

Përndryshe, nëse keni vetë muzikë origjinale për të cilën zotëroni të drejtat, mund ta licenconi drejtpërdrejt te klientët përmes tregjeve në internet si Musicbed ose AudioJungle.

Ka disa lloje licencash që mund t'i ofroni si muzikant: licencat e sinkronizimit, licencat mekanike dhe licencat e performancës.

Licencat e sinkronizimit lejojnë që muzika juaj të sinkronizohet me mediat vizuale si filmat dhe shfaqjet televizive; licencat mekanike u mundësojnë të tjerëve të riprodhojnë dhe shpërndajnë muzikën tuaj; dhe licencat e performancës lejojnë performancën live të këngëve tuaja në ambiente publike.

Le të këndojnë paratë me doola!

Kur të zgjidhni doola

Si muzikant, ju duhet vetëm të zgjidhni një ngutje anësore që i përshtatet aftësive tuaja për të fituar të ardhurat vazhdimisht të larta që dëshironi dhe meritoni. Megjithatë, do të jetë një çështje kohe përpara se nxitimi juaj anësor të fillojë dhe të fitoni para të konsiderueshme.

Në atë kohë, të menduarit për formimin e biznesit, taksat dhe menaxhimin financiar mund të jetë i dobishëm.

Megjithatë, ngritja e një strukture biznesi legale, gjurmimi i të ardhurave dhe shpenzimeve dhe trajtimi i taksave mund të bëhen shqetësuese për mendjet krijuese si tuajat. Kjo është ajo ku doola vjen në foto.

Ne i bëjmë të gjitha ato gjëra dhe më shumë që ju të mund të përqendroheni në pasionin tuaj dhe të na lini ne të trajtojmë pjesën tjetër për ju. 

Filloni me ne sot dhe regjistroni LLC-në tuaj të re me disa hapa të thjeshtë me doola – një zgjidhje biznesi në një kuti për bizneset e vogla dhe sipërmarrësit. 

Rezervoni një konsultë falas sot për të kuptuar se si ne mund t'i trajtojmë detyrat tuaja administrative ndërsa ju trajtoni biznesin tuaj.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.